- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
Csesszétek meg igazatok van. Csináltam egy egyszerű tesztet, két egyforma hűtővel, ventilátorral és mért értékek alapján a processzor kb. 97W-ot evett, a tranzisztoros megoldás 96.5-öt. Mindkét hűtő egyformán volt összerakva, pasztázva és mindkettő ugyanazt a hőmérsékletet mutatta, azonos ponton mérve.
Az egyetlen kérdéses a dologban, hogy az ATX12V-ról megy-e valami más, mert azon mértem feszt, áramot és a VRM hatásfokából számoltam ki a processzor felvett teljesítményét, ami a papírformát mutatja, mert gyári adat szerint a tipikus tlejesítményfelvétel 95W én meg ugye 97-et mértem, számoltam 90% hatásfokkal.
Tranzisztor
Processzor
De miértet továbbra sem értem.
-
agressiv
addikt
Komolyan úgy gondoljátok, hogy egy lapka csak fűt és semmi energiára sincs szükség a benne lévő tranzisztorok kapcsolgatásához? Fizikai nonszensz amit írtok, ha ez lenne nem adna képet a VGA, nem matekozna az FPU, nem csinálnának semmit, csak fűtenének és felesleges lenne a sok fejlesztés és waferekre készítés, mert csak fűtőtestek lennének. Ha az összes energiát fűtésre használnák, a sok kütyü nem működne, csak melegedne, egy telefon is csak kézmelegítő lehetne.... A feltételezést sem értem.
-
agressiv
addikt
Jézusom. Csökkentsd a processzorod magfeszültségét, minek hatására kevésbbé fog melegedni, de ugyanakkora órajel mellett, pontosan ugyanannyi pontot fog kapni (ha stabil marad persze). Fizika első osztály, szánalom amiket írkáltok. Megtanultátok a szabályt, de nem értitek.
-
agressiv
addikt
Igen, inkább értelmezni próbáld helyesen. Ha egy lapka csak fűtene, tényleg nem lenne több, mint a hajszárító fűtőszála, vagy egy teljesítményellenállás. Csak gondold végig, ha alulfeszeled, a számítási teljesítmény nem csökken, viszont kevsébbé fűt, kevesebb energia alakul át hővé, de megmarad a számítási teljesítmény, mert azzá is át tud alakulni..
-
agressiv
addikt
Nem pont annyit, egy lapka nem összekverendő a cekásszal, hasznos teljesítményfelvétele is van. Feszültségemeléssel, jobban melegszik, mint amennyivel magasabbra húzható, ha pedig csak a feszültséget emeljük, csak a hatésfoka lesz rosszabb, a számítási teljesítménye ugyanaz marad, feszültségcsökkentéstől pedig a hatásfoka javul.
dezz
Tévedsz.
-
agressiv
addikt
Jeszusom, ennyi pénz egy videókártyáért, már beteges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest