Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
4 db ötödikes osztályunk van, Tompikáék osztálya a legrosszabb. Általában minden évfolyamon megvan most is a jó-tűrhető-pocsék osztály. A mi időnkben is így volt, csak ezek a Tompikák nem integráltan tanultak, hanem speciális iskolákban.
Negyediktől az érettségizőkig mindenkit tanítok, köszönhetően a heti 1 órára csökkentett óraszámoknak. Majd lesz még pár történet.
A többségnek nem sok fogalma van arról, milyen ma a közoktatás állapota. Én is a váltáson gondolkozok, annyira elegem van az egészből. 34 éves vagyok, 9 éve tanítok. De egyre kevesebb a sikerélmény. Ha a mostani végzősök elballagnak, alig marad olyan osztály, akikre azt lehet mondani, hogy értük érdemes lenne maradni. 22 osztályom van jelenleg, ebből körülbelül 6 olyan van, akik "normálisak".
Ez a kis történet is csak csepp a tengerben.Kérdés, hogy egyetemi diplomával, informatika tanárként milyen munkakörben tudnék elhelyezkedni.
Ami jól megy: angol nyelv, office természetesen, mert az egész tanmenet erre épít, weblap szerkesztés, mert tanítottam ilyen területen is, css, php, de az se profi szinten.
Van valamennyi rálátásom a grafikai részre is, de abból is szükség lenne több tudásra/gyakorlásra. Üzemeltettem géptermeket, Windows szerverrel, plusz kábelezés stb.
A Linuxhoz viszont nem értek. Ez azért szégyen, de bármilyen meglepő, nem tanították. Aztán meg időm se nagyon volt foglalkozni vele.
Programozásból tanultam Php-t, Pascalt, Delphit, írtam is egyszerűbb matek gyakorló programot, meg adatbázis kezelőt. De ami manapság keresett, azt nem tanították az egyetemen. C nyelveket például...
Néha az az érzésem, hogy direkt, nehogy már pályaelhagyók legyünk. Az biztos, hogy ha újra kezdhetném, nem mennék újra tanárnak.Bónusz kérdés: Tudjátok mennyivel keres többet egy osztályfőnök? Nettó 8 ezer forinttal. Ezen már tényleg csak nevetni lehet. Szánalmas az egész rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Minecraft
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- E-roller topik
- Elden Ring
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest