- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem h szeretném lecserélni a VGA-mat hamarosan, csak nem tudom h a táp elég lenne-e neki?Ez a konfig:
Processzor:
i5 3570K 3.4 GHz
Memória:8 Gb Kingston HyperX Grey DDR3 1600MHz
Videókártya:ASUS HD 7870 DC2 V2 2GB
Alaplap:Asrock Z77 Pro3
Merevlemez:SSD OCZ Agility 3 120 GB SATA 3 + Hitachi (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Hangkártya:Integrált
Op. meghajtó:LG
Ház:CM Haf 922 Mini
Tápegység:FSP Aurum Gold 500W
Monitor:AOC 23' Full HD LED IPS 5760x1080p 3db Eyefinity
Billentyűzet:A4Tech
Egér:Trust GXT25
Egyebek:Proci hűtő
oolerMaster Hyper TX3 EVO, Logitech Driving Force GT
Az új VGA pedig ez lenne:
[link]Köszi
-
fLeSs
nagyúr
Sikerült grafikonokat készítenem!!!444!!!
-
fLeSs
nagyúr
Nemtom miért nem támogatja. Amúgysem 3 monitort akarok egyszerre felvenni, annak nem lenne sok értelme, mert pl. youtubera feltöltve egy vékony csíkot látnál középen.
dxtory-val megoldható, hogy csak a középső monitort vegye az ember, és ez kell nekem. Lehet felrakok majd egy versenyvideót hogy lássátok, mire fel volt ez az egész hacacáré...
(lol ez a szó)
-
fLeSs
nagyúr
Egész jó a gép.
Most 3 monitoron fixen 70 fps-re állítottam az iRacinget, mert 60 fps-nél a monitorom "tearing"-gel (akárhogy is mondják ezt magyarul). Ha iRacing alatt bekapcsolom a vsyncet, akkor nem szűnik meg, más ötlet?
Na mindegy, ezt a 70 fps-t elég lazán hozza, és így a VGA sem hajtja ki teljesen magát, szóval kevésbé melegszik ahogy megfigyeltem.
Ezen kívül most a gép ahhoz is elég gyors, hogy fix 70 fps mellett videót vegyek fel dxtory-val, és közben is stabil a 70 fps játékban. -
fLeSs
nagyúr
Akartam készíteni egy új blogbejegyzést a hőmérsékletcsökkenésről a gépemben szép színes grafikonokkal
, de nem fog összejönni, mert a GPU-Z log fájl beimportálása után minden második sor üres, én meg nemtok makrót írni, hogy kitörlődjenek.
Szóval az adatokrFactor 2, 5760x1080, 3 monitor
verseny AI ellen, 29 AI, 7 féle autómodell, 25 perces versenyelső futás: hátsó "exhaust" venti max 1000 rpm, gép orrában 2 venti (07.21-ei mérés)
CPU max: 72 fok
GPU max 80 fok
GPU throttle min órajel 980 MHz
VGA max venti: 66%második futás: hátsó "exhaust" venti max 1700 rpm, gép orrában 1 venti, előtt a HDD-kereten mégegy venti (mai mérés)
CPU max: 69 fok
GPU max 77 fok
GPU throttle min órajel 1045 MHz (végig ennyi volt)
VGA max venti: 54% (ez lepett meg a legjobban)Kb. ennyit lehet kihozni ebből a házból. Sztem ez jobban hűl negatív nyomásos ventirendszerrel, mert az "intake" ventik nem kapnak elég levegőt.
Sztem ezek játék alatt teljesen jó hőfokok, szóval innentől kezdve nem is érdekel a téma.Nem fogok új házat venni 2x ezerér, de ventiket sem újabb 6000-ért vagy mennyibe kerülnek.
-
fLeSs
nagyúr
Kipróbáltam a Deltát.
DELTA venti a ház aljában
CPU: ~86-87-ig melegszik, max 88
VGA max 79 (többnyire 78), venti 60%DELTA venti a ház elejében
CPU: ~88-89-ig melegszik, max 90
VGA max 78 (többnyire 77), venti 58%szóval ha alul van, akkor
- CPU-nál nem nyerek semmit
- VGA -1-2 fok, venti picit lassabb
- viszont a Delta 3000 rpm-en porszívóha elöl van, akkor
- CPU-nál 1-2 fokkal melegebb
- VGA -2 fok, GPU órajel +25 MHz, venti -5%
- viszont a Delta 3000 rpm-en porszívóSztem a negatív nyomással jól elleszek, a porszűrők végzik a dolgukat amennyire lehet, így is, úgy is megy be por.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, vagom.
arra akartam csak reflektalni, hogy volt valaha egy mondas a forumon, hogy "addig nem tudod milyen egy hangos venti, amig nem volt deltad"
good ol times... (nem sajat, de 2008ban nekem is volt haromventis setupom amig rajottem, hogy semmi ertelme)
-
fLeSs
nagyúr
Na lassan elmegyünk eléggé más irányokba. Tekintetbe véve, hogy elég csúscsgépem van (sokat fogyasztó), még ez a szar szellőzésű ház is elbírja, szóval nincs ilyen gond, csak lehetne hűvösebb, de amíg nyár van ez nem fog összejönni.
Találtam itthon egy ilyen ventit [link]
Na ezt hova tegyem kipróbálásra? A hsz-ekben azt írják, hogy nagyon erős a static pressure-je, szóval talán a ház elejére a felső helyre lehetne tenni. Vagy a ház aljába a VGA alá. Vagy hátulra tegyem kifújni a meleget?Ez a venti maxon 10,92 mm/h2o - 3400 rpm / 113 CFM
A Corsair SP120 Performance 3,1 mm/h2o - 2350 rpm / 62 CFMebből arra lehet elvileg következtetni, hogy a Delta 2350 rpm-en 7,54 mm/h2o - 78 CFM, előbbi több mint a duplája a Corsairnek, már ha így kell ezt számolni, fogalmam sincs...
-
Dany007
veterán
Na, hát ez az amivel nem tudunk mit kezdeni. Ezt valahogy ki kéne szűrni és szvsz megoldódna a házvásárlási kérdés is.
Van külön lyukacsos rácsozat és még porszűrő is, az piszkosul visszafogja a levegőáramlást.
Ki lehet számolni, egy lyukacs hány négyzetcentiméter, majd kivonni az összfelületből és meg is kapjuk, hogy a venti amúgy 12cm-es átmérőjéből, mindössze kb 5-6-on kap levegőt... Tehát így hasra ütve is majd a felét lefogja. A porszűrő meg még pluszban. (vagy ahogy látom az alsó nem lyukacsok vannak, hanem vízszintes osztások... még rosszabb.)
Szóval na, ez így szívás... érdemes lenne meggondolni a porszűrők alkalmazását egyáltalán és a vízszintes osztások eltávolítását. Vagy valami olyan megoldást kitalálni, ahol a ventillátor és a porszűrő (mert rácsozatra aztán tényleg semmi szükség, nyugodtan kivágható onnan) között van egy megfelelő mennyiségű légtér.A két venti egymás alatt v.színűleg azért nem ment, mert az egyik elszívta a másik elől a levegőt. Nem volt rendesen szeparálva.
Nálam a "házam" úgymond teljesen szigetelt. Csak a két alsó 12cm-es ventin keresztül juthat be levegő. Azok is teljesen belesüllyednek az alsó lapba, így esélyük sincs egymás elől levegőt elszívni.Amit a Corsair írt az szerintem is bullshit. Teljesen mindegy milyen megoldással szívják be a levegőt, ha annak útjában rács van, ami visszafogja. Akadály akadály így is úgy is.
De amúgy ja, itt megakadtam.
Nem nagyon lehet mit kezdeni ezekkel. Mivel a kifele fújó ventiknél nincs vagy csak minimális az akadály, ezért a befele fújóknak cirka dupla sebességgel kéne menni, hogy behozzák a lemaradást. Bár szerintem még mindig jobb ha többet fúj ki, mint be, mert akkor úgy nem marad bent cirkulálni a meleg levegő... viszont a te esetedben már túl kevés lehet befújás, nem jön elég hideg kintről.
Passz, azt az elülső ajtót valahogy "moddingolnám" a rácsokat meg kivágnám a fenébe... Kipróbálnám porszűrő és rácsok nélkül mennyire lenne hatékony, majd visszaraknám a porszűrőt megnézni mennyit fog le. Lehet az már nem olyan vészes.
De most tényleg, mit várunk egy olyan ventittől amelyik előtt van egy rács meg porszűrő és még ráadásként egy ajtó is rá van csukva. -
proci985
MODERÁTOR
marketingbullsh*t, mi mas lenne.
air pressure meg airflow ertekeknek vagy jol definialt teszkorneyezetben lehet hinni (SPCR), vagy ipari gyartoknal (Papst, Sunon, Delta, Nidec, San Ace, Adda, YL). a Corsair nem ipari gyarto.
konkretan van nekem itthon egy Papst 4312, 100CFM, 120x32, olyan legnyomassal, hogy racson keresztul masfel meterre erezni. ehhez kepest az Ultra Kaze a maga 120x38aval az SFlexet hozta kb. celra a San Acekat mondjak a legjobbnak, de azok Europaban beszerezhetetlenek.
hopp, jut eszembe, nincs a merlinnel 1600as yate loon? vagy talan meg a CM blade master, avagy az a szeria amit anno a CPUhutodhoz is adtak. nem a leghalkabb, de legnyomasa van.
a corsair ventik egyebkent kozepesek.
btw, thermalright TY szeria nem fer be? kicsit tulmeretes, de kb az SFlex karakterisztikajat tudja, Magyarorszagon meg egy idoben fillerekert adtak.
-
fLeSs
nagyúr
Szép kép lett!!!
Kipróbáltam azt amit javasoltál.
A ház elején a felső venti alig tol be levegőt a házba, sőt, ha az alsóval együtt használom akkor vmi probléma/turbulencia lép fel, mert kis wc-papíros vizsgálatom
kimutatta, hogy a felső venti nemhogy befelé fúj, hanem szív, de inkább nincs semmilyen hatása, ott csak kering egyhelyben a levegő (a felső DVD-keret és az alsó HDD-keret között, miközben az alsó ventilátor szépen fújja be a levegőt (gondolom mert az van közelebb a ház alján lévő szellőző lyukhoz).
A ház aljába rakott venti 0-1 fokot csökkentett a VGA-n, mert lassú a Nexus-ventim, és ott van alatta egy rács+porszűrő, ami teljesen megfojtja a ventit.
Ebbe a házba előre és alulra magas rpm-es ventiket kéne rakni pozitív nyomás kialakításához.
Namost látom, hogy az utóbbi időben már feltalálták, hogy van "high airflow" meg "static pressure" ventilátor. Érdekes régen volt a ventilátor és kész.
Szóval. HA a ház elején a ventilátor előtt ott egy porszűrő akkor melyik fajtát kéne ott használni? Mert ugye a high airflow-t megfojtja a porszűrő, ez a fajta elvileg csak akkor fejti ki hatását (Corsair szerint), ha nyílt környezetben mozgathat levegőt. A static pressure-t meg hűtőbordákra ajánlják, illetve Corsair szerint erre is jó (mármint porszűrő elé).
Akko most mivan? -
Dany007
veterán
Szerk.:
Jó nyilván a VGA környékén lévő nyilak csak képletesek. A bordák szélein fog kifele és kissé fölfele irányulni a meleg levegő. De a lényeg tekintetében mindegy.
Amúgy én már régebben is kerestem valami komolyabb szimulációs programot, amivel levegőmozgást lehetne szimulálni, de semmit nem találtam... Esetleg valaki más?
-
Dany007
veterán
Na, így már világosabb a felállás.
Kicsit furcsa az a 3 venti ott elöl. Szerintem az a 3 csak összekavarta egymást. De olvastam, hogy azóta változtattál.
No, elsőre nem vágtam mi a probléma, de aztán láttam, hogy elöl csukott ajtó meg porszűrő van... Na most csukott ajtón keresztül, persze hogy ló...ar levegő se jut be.Nem is értem ezeket mért így találják ki... Tesznek egy frankó kis venti helyet előre aztán frankón rázárják az ajtót.
Mármint a tervezők... azt akkor nesze neked...
Nekem fém porszűrő rácsaim vannak, már azok is megfogják a levegő áramlását, hátmég ha textil porszűrő van és ajtó is. Azok a kis szellőzőrácsok az ajtó oldalán semmit nem érnek ha nincs benn elegendő "tér" a levegőnek és közvetlenül a kis szellőzőkön keresztül kell levegőt beszívni... Kb -60%-os hatékonyság, de lehet még annyi se.
A HDD-knek nem nagyon kell hűtés, én oda nem tennék semmit. A HDD keret úgyis lefogja és vagy összekuszálja az egészet. A legnagyobb gond tényleg a twin frozr hűtés, ami elvileg / látszólag felfelé tolná a meleget, a valóságban meg a szélrózsa minden irányába... mivel nekifújja a bordának onnan meg "szétterül" a levegő minden irányban.
Amit én csinálnék.
Első körben amit itt többen is mondtak, meg csináltál is. Hangkártyát a vga fölé mindenképp. Nálam is így van és tudom hogy majdnem teljesen betakarja az egyik VGA ventit a kettőből. Slottakaró kikap és akkor ott is kitud áramolni a meleg.
(valahogy csinálnék helyet, hogy előlről tudjon beszívni egy venit, nyitott ajtó, rés kivágás akármi..)
- Szóval betennék egy ventit előre, hogy fújjon be hideg levegőt.
- Aztán betennék egy másikat a táp mellé alulra, szintén befele fújó állapotban.
- A hátsó házventit meg hagynám a fenébe ahogy van, menjen magas fordulaton meleg helyzetben és kész.Így a VGA-s környezeted kapna egy jobbról balra irányuló vízszintes légáramot, meg egy alulról felfelé haladó függőlegest. A kettő eredője pedig nem lenne más (elméletben), mint egy balra döntött 45 fokos vektor, ami a VGA körüli turbulens meleg levegőt megpróbálná a procihűtő és a hátsó házhűtő irányába terelni.
Ami még fontos ebben az esetben szvsz, hogy legyen zárt a ház oldala, kivágás nélküli. Fontos lenne a levegőáramlás miatt.No, ez az én elképzelésem:
-
fLeSs
nagyúr
180 fokkal elforgatott alaplaptálcás ház olcsóért [link]
-
fLeSs
nagyúr
válasz
proci985 #223 üzenetére
Typhoont nem kapni sehol
Grand flex [link] : "Despite or because of all its unusual design elements, the Grand Flex was disappointing. Its cooling proficiency was as lackluster as its sound quality. There are plenty of fans that sound terrible and perform well or vice versa, but the Grand Flex falls is closer to the negative side of the spectrum on both accounts."Speed(R): a VGA cserét lenne a legnehezebb megoldani
az a legdrágább alkatrész a gépben. Külön refhűtőt meg sztem nem ad el senki.
-
Speed®
titán
Ha a VGA alatt kikapnád a slot-takarókat és befújnád a friss ájert neki, a nyákkal egy síkban pedig lenne egy kifújó oldallai venti, valszeg kevésbé fűtene be a kari..vagy, ref. hűtés..azzal kb. az összes problémád megoldódna. Nagy házban "rekeszmentes" kivitelben nem igazán alakulnak ki optimális csatornák..inkább egy légkeveréses sütőhöz hasonlít a benti tér. Nálam a légáramlatok ellenőrzésére a legjobban bevált módszer egy CCFL-cső (UVs..lánykoromból maradt ;p) és egy nagy slukk cigifüst vált be
-
fLeSs
nagyúr
válasz
proci985 #220 üzenetére
Vicces, hogy a legjobb eredményt összesen 2 db ventivel mértem le. Egyébként sztem így most negatív nyomás van a házban terhelés alatt, mert a hátsó venti jóval gyorsabb, mint az elöl lévő (1600 vs 1000 rpm ami elvileg 63 CFM vs 37 CFM).
Azt eltom képzelni, hogy ha elöl mondjuk terhelés alatt 2 db venti 1500 rpm-en menne (és a hátsó maradna így), akkor hűvösebb lenne pozitív nyomással. Csak ahhoz vennem kéne 2 db olyan ventit, ami ~800-1600 rpm között képes pörögni, és 800-1000 rpm-en totál kussol, szóval nem cicereg/kattog, én meg nem ismerek ilyet.
Btw érdekes volt lemérni, amikor a proci fölötti helyre ventit tettem. Amikor befújásra állítottam, a proci hűlt 2-3 fokot, viszont a VGA meg továbbmelegedett 2-3 fokkal és a VGA-venti 75%-ra gyorsult. Sztem a befújt hideg levegő miatt a VGA-nál egy ilyen meleg-gócpont alakult ki, nem tudott a meleg távozni.
-
-
fLeSs
nagyúr
Megvan a legjobb eredmény
1 db 12 cm venti ház elejében, alul, PWM
ház aljában nincs venti
ház hátuljában terhelve gyors venti
ház tetején nincs venti (próbáltam ki és be is, igaz befelé fújásra elég rossz ezen a házon az elhelyezkedése)
hangkártya VGA felett
VGA alatt két PCI-takaró kivéveígy
CPU ~85-86 fok, max 87
VGA többnyire 79 fok, max 80, 63% ventiNamost ezzel a kezdethez képest 14 fokot nyertem a CPU-n, és 5-6 fokot a VGA-n + ~17% ventit a VGA-n.
Delid nélkül a proci kb. ilyen meleg.
A VGA-t 5-10 fokkal csak egy ház oldalába szerelt venti hűthetné le. -
fLeSs
nagyúr
válasz
proci985 #217 üzenetére
Sokáig ott volt, de aztán rájöttem, hogy a porszűrő és a rácsozás miatt szinte nulla levegő jut be a jelenlegi ventijeimmell.
Amúgy lehet, hogy megtaláltam a titok nyitját. Kis wc-papír darabbal kísérleteztem a két első ventinél, és kiderült, hogy ott vmi turbulencia van, mert a felső bizonyos helyeken nem hogy befelé fúj, de szív...
viszont az alsó rendesen fúj. Szóval kikapcsoltam a felső ventit
felső venti leállítva
szűrővel
15 perc, small FFT, 1920x1080 furmark, no AA
CPU: ~86-87-ig melegszik, max 88
VGA max 80, többnyire 78-79, venti 63%tegnap ez 88-89/max 90, és 80/66% volt. Mondjuk lehet, hogy csak hűvösebb van.
Most még 2 dolgot kipróbálok.
Először a felső leállított ventit átrakom a ház aljába fordszámszabályzottan (bár ezt már többször próbáltam), aztán kipróbálom, hogy elől 1x12 helyett 1x14-es venti van. -
fLeSs
nagyúr
Készítettem képeket a gép belsejéről.
[link]
[link]
[link]Azt a ventit a HDD-keret tetejére a napokban tettem oda, és úgy tűnik nem ér semmit főleg mert ahogy érzem a kezemen a beáramló levegő nagyját csak az alsó befújó venti kapja meg (mivel a ház csak alulról lélegzik azon a kis lyukon), a felsőnél alig érezni vmit.
De az is tény, hogy a gépbe szinte be kell dugnom a fejem, hogy halljak vmit...
-
proci985
MODERÁTOR
blower alapvetoen pozitiv legnyomashoz, meg multigpuhoz jo. cserebe a blowerek alapvetoen nagy fordulaton jok es nagyon keves levegot mozgatnak.
volt mar 200Wos hazban keringetos hutesu kartyam, elegge legozni kellett vele, cserebe harom oras 100%os terhelesek kozben is halk maradt.
gyari ventik mennyin forogtak? CMeknek eleg jo statikus nyomasa van egyebkent
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
válasz
proci985 #211 üzenetére
Tegnap próbálgattam dolgokat
ajtó becsukva
szűrővel
VGA max 80, venti 66%ajtó becsukva
porszűrő nélkül
VGA max 80, venti 66%Kipróbáltam azt is, hogy leszedtem az ajtaját, csak nem jegyeztem fel a hőfokokat, de ha jól emléxem, akkor a CPU így 79-80-ra, a VGA meg 75-re csökkent. Szóval az ajtó a zajcsökkentőjével sokat számít, végülis nem néz ki rosszul ajtó nélkül sem, és a hangja sem volt olyan borzasztó.
Még annyit, hogy ezek a hőfokok 1600 rpm-en tekerő hátsó kifújó ventivel ilyenek, azzal az Enermaxszal amiről írtam vmelyik nap. Előtte egy max 1000-es Nexus volt ott, és úgy a CPU 100-ra melegedett, a VGA meg 85 fok/80%-ig pörgött, szóval ebből is jól látszik, hogy
1. a beáramló hideg levegő kevés
2. a bentrekedt meleg levegő sok -
fLeSs
nagyúr
Te most vmi(ke)t nagyon keversz.
A tápom alul van és nem felül.
Elöl csak az alsó HDD-keret van beszerelve, a felette lévőt kivettem, szal ott nincs akadálya a levegőnek az elülső venti felől. Vhogy ígyA VGA-m nem tolja semerre a levegőt, hanem csak keringeti maga körül, ez Twin Frozr.
Épp ezért jót tenne neki, ha a ház oldala felől egy venti friss levegőt nyomna ide. A ház elejében lévő ventik nem tudnak idáig friss levegőt juttatni/fújni, erre mondtam, hogy tök mindegy, hogy 1000 vagy 2000 rpm.
Házakat csak olyat néztem, aminek az oldalsó ventije a VGA-ra fúj, nyilván.
"Én úgy tudnám elképzelni, hogy az elöl lévő venti lenne a legnagyobb fordulatszámon. Utána következne a hátsó kiszívó venti hasonlóan magas fordulaton. Közben persze a tápventi is szívna el levegőt a cpu felől...
Majd hozzájuk képest jóval alacsonyabb fordulaton menne a fentről befújó venti és hasonlóan alacsonyan az olallapi. Hogy ne zavarjanak bele nagyon a légáramlat menetébe, hanem csupán hozzátegyenek egy picit."Én ezt úgy tom elképzelni, hogy ez mind igaz lehet amit írsz, de csak terhelve gyorsulhat be az elülső befújó és a hátsó kifújó venti.
bár az elöl lévő venti feltekerése nem sokat segít, mert mint írtam ebben a házban alig kap levegőt.
-
Dany007
veterán
Most nincs előttem hogy is néz ki pontosan... De mindent meglehet oldani.
Ahogy írtátok is a HDD keret sokat visszafog. Ha meg vannak ilyen kis lyukacskák a ház elején az szintén...Mondjuk neked sok SSD-d van ha jól emlékszem. Nehéz lenne helyet csinálni elöl.
Az alapfelállás mindig az, hogy elöl be, hátul ki. Ugye a tápegység is - ha felül van - hátul nyomja ki és a CPU felől szívja be.
A VGA-nak is jót tenne ha kb VGA - CPU között elölről kapna friss hideg levegőt, plusz felülről szintén hideget be.
A VGA-d ugyebár hülye módon felfelé tolja a meleget a CPU irányába. Na ezért lenne jó, ha az előlről érkező hideg levegő ezt kitudná fújni hátul.
Az oldallapi venti csak megspékelné az egészet pluszban.Én úgy tudnám elképzelni, hogy az elöl lévő venti lenne a legnagyobb fordulatszámon. Utána következne a hátsó kiszívó venti hasonlóan magas fordulaton. Közben persze a tápventi is szívna el levegőt a cpu felől...
Majd hozzájuk képest jóval alacsonyabb fordulaton menne a fentről befújó venti és hasonlóan alacsonyan az olallapi. Hogy ne zavarjanak bele nagyon a légáramlat menetébe, hanem csupán hozzátegyenek egy picit.Szvsz ha nagyon megfujatod az oldallapról akkor csak turbulenciát fogsz generálni és nehezebben tud majd távozni a meleg levegő.
Szerk.: aminek még lenne értelme, ha már oldallapi ventillátorról beszélünk... a VGA alatt kéne beépíteni.
Tehát mondjuk egy 8-12 cm-es venti melynek a felső széle a VGA aljával lenne egyvonalban az oldallapon. Így a VGA 2db ventije mindig friss levegőt kapna.
Most ezt azért írom így külön, mert a gyári olallap ventis házaknál a legtöbb esetben az olallap venti olyan magasan van, hogy pont szembenézzen a CPU-val, ezzel meg te nem sokra mennél. -
fLeSs
nagyúr
"Sokkal olcsóbb lenne pár erős ventit beépíteni egy jól kitalált rendszerbe és vezéreltetni, mint házat cserélni."
Sztem egy ilyen elrendezésű házban nem lennék előrébb azzal a VGA szempontjából, ha mondjuk az elöl lévő 1000 rpm-es ventimet 2000 rpm-esre cserélném, eleve a ház ajtaja meggátolja a levegő bejutását...
ezért néztem azokat a házakat, aminknek az oldalán van venti.
-
Dany007
veterán
Érdekes, ezek a Swif2 800-asok nálam most is 1200-on mennek (a meleg miatt).
Jóféle egyébként.
Néztem én is a Corsair tesztet itt a PH!-n és abszolút nem éri meg. Írtál valami 80k-s házról is, na én az helyett gondoltam már valami komolyabb vízhűtést.
De ne tedd. Házat se cserélj. Költöttél már eleget. Próbálgasd a léghűtést, hátha kitudsz kísérletezni egy ideális elrendezést. Ha ez megvan, akkor max cserélj ventiket. A Swif2 tényleg igen gyenge.
Cserélsz valami erősebbre, aztán szabályzod.Asszem lehet kapni pwm vezérlésű előlapi panelt. Ami elvisz mondjuk 4-5 ventit. Na arra kéne rákötni a ventiket és hagyni hogy a hőmérséklet függvényében vezérelje szépen. Vagy valahogy megoldani alaplapról.
Sokkal olcsóbb lenne pár erős ventit beépíteni egy jól kitalált rendszerbe és vezéreltetni, mint házat cserélni."azert van bent a ket zalman panel... de az ember egyszer belovi, aztan max a kanikulaban utannaallit."
Ebben mondjuk igaza van Proci-nak.
Én is így csinálom. Ősszel-tavasszal alsó két venti 800-800 rpm, felső kettő 900-1000 rpm. Most nyáron, hogy ilyen meleg van feltoltam mindet 1200-1300 környékére, hadd hűtse.
Amúgy meg tényleg nem foglalkozok velük.
Pedig szép érintőkijelzős meg minden, de a gyerek többet nyomkodta már mint én. -
fLeSs
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
sflex : Scythe S-Flex, venti, kb referenciapont itt a forumon (es spcren is). amiatt referencia, mert a Noctuakkal (es a Papst 4412FGL szeriaval) elegge hasonlo a tudasa, valamint akik a komolyabban foglalkoznak hutessel, egy ido utan altalaban vagy a scythe, vagy a noctua megoldasat kiprobaljak.
hangra a swif2 kb hasonlo adott fordulat mellett, legalabbis a 800as.
corsair egybevizet ne vegyel, ha az evo212 gyenge akkor alapvetoen azokkal se lennel sokkal elorebb.
felul szerintem szivass ki vele
arra keszulj fel, hogy nem fogod jatek elott allitgatni a ventiket. en is eredetileg igy gondoltam, azert van bent a ket zalman panel... de az ember egyszer belovi, aztan max a kanikulaban utannaallit.
-
fLeSs
nagyúr
1. mi az az sflex?
2. van két eladó 800 rpm-es swif2-m ha érdekel vkit [link], akár tartalékba
3. ilyen Corsair-szerű gyártott vízhűtést nem veszek, mert az árukhoz képest iszonyat gyengék
4. R4-ben ki lehetne próbálni, hogy a proci felett csak az egyik venti megy és az is befelé fúj, az elvileg friss levegő a procinak, meg kéne nézni, hogy ez jobb hőfokot eredményez-e mintha az a két venti kifelé fúj
5. nincs alternatív oldala a házamnak
6. igazából rájöttem a napokban, hogy lehet venni nem hangszigetelt házat is (vagyis remélem), csak szabályozni kell a ventiket, szal üresjáratban alacsony rpm, játék alatt fejhallgatóval meg mehetnek gyorsan is, nem zavar
7. az R4 most 25000. A mostani házam ~20-25 között talán el tudom pattintani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapotban!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dynabook Satelite Pro C50-H-10W i3-1005G1 8GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- 2TB Seagate Barracuda ST200DM008 100/100 MEGKÍMÉLT!
- Xbox Series X
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest