- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
VOid
tag
válasz
Depression #42 üzenetére
Film/Sorozat nézésből igenis lehet elég sokat fejlődni. Én pl elég sok sorozatot nézek, azt viszont el kell ismerjem ahhoz hogy ezektől fejlődni lehessen el kell érni egy fajta szintet
és nem magyar felirattal kell nézni hanem angol felirattal(magyar feliratot csak akkor kell elővenni ha 1-2 részt tényleg nem értesz sehogy sem.. és akkor letudod csekkolni hogy fordították)(amerikai kiejtéshez tudom javasolni a How I Met Your Mother-t... meglepően tiszta szinte minden lehet tökéletesen érteni...., britt kiejtéshez tudom javasolni a Skins-t.. maga a sorozat elég "depis" , de ebben viszont van szép Britt kiejtés az biztostuti h megeddzi a fület) . Ahhoz hozzászólva hogy vki megáll e eközben szótárazni, én megszoktam állni
igaz most már nem nagyon mer nagyjából minden értek már, de régebben többször is megálltam.
Bárkinek aki nyelvet tanul, határozottan javaslom, sőt kötelező az egynyelvű szótár használata, mivel szerintem ez egy jó módszer arra h megtudd hogy kell és milyen szituban kell adott szavakat használni, pl: vannak hasonló jelentésű kifejezések... amik között csak árnyalatnyi az eltérés, sokszor magyarban ugyanúgy fordítjuk őket, na de mégis angolban más más környezetben használják őket, egynyelvűben nem csak hogy el van magyarázva h pontosan mit jelent, de még példamondatok és vannak. Ajánlani tudom egynyelvűből: Cambridge Advanced Learner's dictionary -t (neten meglehet találni ha nagyon keresed),
meg van amit tanárom ajánlott Longman dictionary.
Ja igen a másik, tanárhoz mindenképp kell járni még ha otthon szorgalmas is vagy(mivel neten rengeteg oktatóanyagot összelehet szedni... videók youtubeon, vagy sima nyelvoktató oldalak.. elég nagy segítségek), de fontos hogy legyen aki kijavítja a beszédet , ösztönöz rá hogy megszólalj
-
tildy
nagyúr
válasz
Depression #34 üzenetére
haha. Hahaha...
Tévedsz.
Esmein filmekből, és wowból, és rengeteg olvasásból és netes beszélgetésből tanult meg olyan szinten angolul (tehát nem tanártól, iskolában) , hogy ma egy amerikai angol tanárnő azt mondta neki, gratulál az írásaihoz, szép teljesítmény, főleg egy nem natívtól, egy másik ember meg azt mondta, ha csak a postjait olvsná, nem mondaná meg, hogy nem natív.Alaphoz amúgy nem kell 3-7000 szó.Kb 1-1500ból megvan.
Amúgy van akinek egy középfok még vészes. Nekem nehezen áll rá a nyelvem, megértegetem azért amit írnak , de beszélni..... Pre intermediate szinten vagyok, de még anyanyelvi környezetben is legalább még fél év, ha nem egy, hogy középfokon legyek.
-
vans?
őstag
válasz
Depression #34 üzenetére
azért szerintem hasznos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- TV antenna és jelerősítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 24 Hours of Le Mans
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest