- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tildy
nagyúr
válasz
#20196435 #47 üzenetére
Ez igy ahogy irtad: "Film/Sorozat nézésből igenis lehet elég sokat fejlődni." igaz, de csak a "szövegértés hallásból" komponens fog fejlődni
Nem teljsen igaz, mert fejlodika szovegertes olvasasbol is. En a filmek jo reszet angol felirattal nezem, ha nem ertek valamit ranezek a szovegre, es abbol mar konnyebb kitalalni.
-
tildy
nagyúr
Teljesen jo ,(bar csak az otthonit tudom megmutatni , ilyen volt egy eve kb...) nem szoktak visszkerdezni , bar inkabb amerikai angolos, de nagyon hamar magara tudja szedni, multkor epp walesi kiejtessel beszelt , mert elotte olyan dokumentum film ment a tvben ....
Hall valahol valami mas kiejtest 10-15 percig, mar megjegyzi es tud ugy is beszelni.
En is felirattal nezem a filmeket. Tvben is , meg a gepemen is. Angol felirattal. Ha makunk van, ki tudunk fogni nagyotthalloknak szolo feliratos mozifilmet is itt. Szinten angol felirattal. Csak igy erdemes.Alapfoku vizsgahoz: nalaunka nemet erettsegi nagyon kemeny volt. Legalabbis a szobeli. Alapfoku nyelvvizsgara ra 4 evre mentem el, ugy hogy kozben semmit nem tanultam nemetul. Meglett.
-
tildy
nagyúr
válasz
Depression #34 üzenetére
haha. Hahaha...
Tévedsz.
Esmein filmekből, és wowból, és rengeteg olvasásból és netes beszélgetésből tanult meg olyan szinten angolul (tehát nem tanártól, iskolában) , hogy ma egy amerikai angol tanárnő azt mondta neki, gratulál az írásaihoz, szép teljesítmény, főleg egy nem natívtól, egy másik ember meg azt mondta, ha csak a postjait olvsná, nem mondaná meg, hogy nem natív.Alaphoz amúgy nem kell 3-7000 szó.Kb 1-1500ból megvan.
Amúgy van akinek egy középfok még vészes. Nekem nehezen áll rá a nyelvem, megértegetem azért amit írnak , de beszélni..... Pre intermediate szinten vagyok, de még anyanyelvi környezetben is legalább még fél év, ha nem egy, hogy középfokon legyek.
-
tildy
nagyúr
Az en szakmamban szvsz pont a viszonylag kevesebb angol is eleg. Eleg ha az irrasbeli kommunikaciot erted. Mig ha pincer vagy, vagy recepcios.... vagy te;efonokat kell felvenned, durvabb kell.
Hoteles meloknal - ami nem igenyel ugyfelkapcsolatot -tobbnyire eleg a nagyon nagyon alap angoltudas is...
-
tildy
nagyúr
Mar akinek.... Nekem kemeny nemet tanarom volt, preintermediate szinten lehettem kb abbol is... Mara semmit sem tudok... Orosz szinten ilyen, 7 evig tanultam , 1 ev alatt elfelejtettem.
Dany007: 4 honapja leszunk lassan kinn. Miota kinn vagyunk, en azt erzem egyre rosszabb az angolom. Mert egyre tobb dolog van, amit nem ertek, vagy elfelejtek, vagy hasonlo. Holott Lajos is mondja sokkal jobb, legalabb 20%al , mnt mikor kijottunk, megis para van, mert amint tobbet tudok, annal jobban tudom, mennyi midnent nem tudok meg. Foleg ha hozza hasonlitom magam .... ( fluent)
-
tildy
nagyúr
A kozepszintu erettsegin ( emelt ugye a kozponti volt akkoriban) en nemetbol 4est csinaltam. Kb alapfoknak felelt az meg, nem kozepfoknak.
Sonky: nem hinnem .
Esmein szerint az angol tanulas 20% agy, 80% segg, ezert megy nekem nehezen, mert az agyam meglenne hozza..... De en ugy tolnam, hogy 90% agy 10% sejhaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest