- iOS alkalmazások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Mobil flották
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Matada2.3
veterán
Gyönyörű lesz ez a cucc, méltó folytatása a 7-nek
-
Freezee
senior tag
válasz
whatwhatwhat #105 üzenetére
Erre csak annyi tudok mondani nem akarásnak nyögés a vége, irogass kódot vagy vegyél szifont.
DE ha ennyire szar a samsung, meg nem tudod használni, akkor mit is keresel itt -
Rickazoid
addikt
Fura, hogy mindenhol azt olvasom panaszkodnak az ujjlenyomat-olvasó helye miatt, mégis megismétli a Samsung, ergo úgy tűnik pár erősen IT központú fórumon kívül senkinek semmi baja vele. De egy jó dolog kisülhet belőle: a megfizethető árú telefonok gyártói talán kétszer is meggondolják, hogy kockáztassanak-e vele úgy, hogy nem ők a Samsung.
-
sajtee
őstag
Ezt a topikot elolvasva inkább megyek és iszok egy pohár vizet, mert nem kicsit volt sok...
-
dz1989
senior tag
Esetenként lehet olyan céges vagy magán jellegű információk amit nem szerné az ember ha más nézegessen. Ha más nem, semmi közehozzá. Nem tartom egy baromságnak. Mindenkinek egyéni joga védeni a telefonját ha akarja. Volt van és lessz is aki fogja. Akkor már miért ne legyen könnyebb a dupla újlenyomat olvasóval. Még is nem egy olcsó valamiről beszélünk. Ez még nem hiszti.
-
.Szaki.
addikt
válasz
whatwhatwhat #117 üzenetére
Ha minden igaz igen, Samsung, de azt hiszem az LG-ről is szó volt.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Parallaxis #115 üzenetére
Javíts ki ha tévedek, de samsung panelt fog használni az apple. Így talán inkább a samsung olja meg. És 99%, hogy nem lesz ilyen a 8asban. Na de tényleg javítsatok ki, mert annyira nem vagyok jártas a témában.
-
válasz
Parallaxis #114 üzenetére
Én biztosan nem tudom kiolvasni az adatokat, de biztos vagyok benne, hogy a világban vannak olyan emberek akik igen
Az én lányom már 21. éves, így ez a veszély nem fenyeget, amikor ő kicsi volt meg nem volt csak billentyűzár,
Bár nem értem mit keres egy ilyen drága telefon egy kis gyerek kezébe, biztosan van az a magasság ahol már nem éri el. mondjuk egy szekrény tetején...
Majd megszokom az ujjlenyomat olvasót, eddig nem tudtam, de a nóta8 majd rászokat
A virtuális home gombtól én is tartok....
-
Parallaxis
addikt
Szerintem ha valaki konkrétan adatlopásra megy, akkor állíthatsz be akármilyen ujjlenyomatot vagy jelszót, kiszedik az adattárolót és kinyerik azokat az adatokat amire szükség van...
Mivel az adatok kódolva vannak a belső tárterületen, így nem mész semmire, ha kiveszed a chip-et és megpróbálod kiolvasni.
csak néhány embernél mintha nem lenne élet ujjlenyomat olvasó nélkül
Látszik, hogy nincs kisgyermek a családodban
A fiunk matatási szenvedélyének kizárólag a biometrikus azonosítás szab határt, minden mást kifigyelEgyébként én fizetésre is használom a készüléket és itt alapvető követelmény (nálam) a biometrikus beléptetés.
Mellesleg a fizikai home gomb megszüntetése a kávamentesítési divathóbortból az oka, hogy hátra került az ujjlenyomat szenzor, amivel nem nagyon tudok megbékélni (S8-on is sokan szívnak a virtuális home-gomb miatt).
-
joey04
titán
válasz
whatwhatwhat #112 üzenetére
én elvagyok mindkettővel. ios-t preferálom de időnként legalább pár hónapra át szoktam nézni. most is nagyon várom az új nótát, de mivel az spen annyira nem nyűgöz le, ezért ha csak annyi lesz a plusz, hogy + 0,1" meg cerka, akkor lehet s8 plus lesz inkább.
-
whatwhatwhat
aktív tag
-
-
Nekem volt iPhone 5s megvettem egyik nap délelőtt 190.000ft-ért és még aznap délután eladtam 155.000ft-ért csak hogy megszabaduljak tőle, azóta, nem gondolkodom csak androidba. Volt sima S, s2,s3,s4,s5, és ezután lett note 4, de már nem szeretnék újra S szériát, számomra mindenben több a Note, nem is tudom mit vennék ha valami oknál fogva nem tudnám megvenni a note 8-at, valószínű hogy akkor az s8+ lenne, de nagyon nem szeretném. Így marad a remény, hogy meglesz a zázázu érzés, ha kijön a note8
-
Látnok
aktív tag
Valóban. És valljuk be igaza is van, valóban nincs tökéletes helyen az a gomb. Kíváncsi leszek mikor oldják meg a kijelzőbe helyezést.
Természetesen ezt a hibát leszámítva biztosan szuper lesz a készülék, azonban ez sokaknál fájó pont. Ha az apple is oda teszi, az is fájó pont lesz, ha a Blackberry akkor pedig az is (de írhatnám a Windowst is akár) , szóval ez nem a samsung, vagy a droid miatt mondják sokan.
Ennek ellenére sokan várják ezt a készüléket, mert ez valóban kicsit más, és talán jobb is köszönhetően a pennek is.
-
válasz
whatwhatwhat #106 üzenetére
Ez jóvóóót
-
vodrosjozsi
addikt
vicc ami itt megy, komolyan mondom..
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
<Lacy85> #103 üzenetére
És mennyit látok az értesítésben? 2 sort egy email-ből?
És spotify-ban hogyan váltok zenét feoldás nélkül áruld már el nekem! Azt leszámítva, hogy jobbra balra tudsz lépkedni?!
És napi másfél perc az nem havi háromnegyed óra? Az évi nemtommennyi és így tovább...
Jézusom emberek, nem érzitek magatokat kicsit nagyon a seggemben?? Lassan el kell mesélnem itt az élettörténetemet, mert mindenbe bele akartok kötni. -
whatwhatwhat
aktív tag
Előszöris, de, van aki feloldja kocsiban ujjlenyomattal. Törődj bele.
Másodszor: hagyjuk már ezt a balesetveszélyes sz*rságot már bocsánat! Rádiót nem szoktad kezelni a kocsiban? Klímát? Ablakot lehúzni? Akkor mivan ezzel, hogy az ablakozhoz rakott telefont nem lehet??? Az van ehhez a legjobb helyen az összes közül, mert fél szemmel még mindig látod az utat. És senki nem beszél arról, hogy elkezdesz sms-t írni. Szóval ezt fejezzük már be könyörgöm. Én max annyit csinálok rajta ilyenkor egyébként, hogy rápillantok milyen értesítés jött, vagy ha több utat ajánl őt közben a navigáció, akkor megnézem és kiválasztom a jobbat. Meg természetesen elindítom a navigációt, amit nyugodjatok meg ÁLLÓ helyzetben csinálok, legrosszabb esetben piros lámpánál. Na de a lényeg, hogy ilyenkor sem akarom kivenni a telefont a tartóból, sem beirogatni a kódot....
Harmadszor: a bluetoothos dolgot is hagyjuk már. NEM MINDENKINEK VAN A KOCSIJÁBAN BLUETOOTH. Nekem sincs. NFC tag-es dolog még egész jó lehet, de én személy szerint azt se tudnám használni, mert kapcsos tartóm van... Na de ez könnyebben orvosolható. Mondjuk szerencsére előlapis telefonom van, így nem kelll ezzel sem foglalkoznom...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
whatwhatwhat #100 üzenetére
Ha ezt napi 20x csinálod, akkor kb. 40 másodpercet spórolsz naponta. Ha be vagy lassulva, akkor legyen 80.
Azt a másfél percet mennyivel hasznosabban el lehet tölteni.Főleg, hogy a leírtak feléhez fel sem kell oldani a telefont. Csak megnyomod oldalt a gombot, és látod az értesítést, tudsz zenét váltani, stb. Fel se kell venni a telefont.
-
Látnok
aktív tag
Nem, senki nem akar fogást találni a semmin. Ez a te kényszerképzeted. Egyszerűen a legkényelmesebb elhelyezésű gombra válaszoltam, hogy nem feltétlen igaz minden helyzetre. És erre írtam egy példát.
Az én telefonom x idő eltelte után automatikusan lezár, ez az alap beállítás, ha beszállok a céges autóba nem old fel, és nekem sincs ilyen az eszembe, mert minek. na ekkor nincs jó helyen a hátsó gomb. Persze ettől lehet azt mondani, hogy dehogynem és mindenki aki mást mond az troll, de nem.......
-
Teljesen igazad van. Próbáltam már mindenféle zárat, köztük az ujjlenyomat olvasót is, igaz note 4-em van, azon még nem a legprofibb, de csak néhány feloldásig használtam, nem tudom megszokni, elég sokat nyomkodom a telefont, nekem nyűg az összes zár
Már nagyon várom a note8-at, akármilyen lesz, mindenképp lecserélem mostmár a note4-et, remélem azon majd megszokom a zárak valamelyikét
-
whatwhatwhat
aktív tag
Nem hiszem el miért olyan nehéz elképzelni a dolgot... Elmagyarázom neked:
Munka közben ülök az asztalnál. Előttem egy billentyűzet. A billentyűzettől balra kb centiméterre a telefon. Így olyan helyzetben vagyok, hogy nincs az asztal fölött a fejem, a monitorokat nézem. Na most munka közben 1000 dolog miatt lehet szükséges, hogy ránézzek a telefonomra, vagy éppen pár kattintásos taskot elvégezzek. Na most fontos megjegyezni, hogy csak attól, hogy nem hajolok közvetlenül a telefon fölé, attól még tökéletesen látom egy kb 60 fokos szögből a telefont, főleg, hogy ezek a mai telefonok remek betekintési szöggel rendelkeznek. És igen, hozzá kell érnem a telefonhoz, de ez sosem volt problémám. Ehhez a kezemnek meg kell tennie balra azt a 10 centimétert, hogy hozzá tudjak érni a telefonhoz. Persze ez is lehetne jobb, mondjuk gondolatvezérléssel, de azthiszem a jelenlegi állapotban ezzel még együtt tudok élni. Szóval ott tartunk, hogy előlapi olvasóval odanyúlok a telefonhoz, elvégzem a kis taskot és végeztem. Ezzel szemben hátlapival: fel kéne vennem a telefont, aztán rátenni a hátlapi olvasóra a kezem, megcsinálni a taskot, és aztán visszatenni. Lehetséges, hogy nagyon el vagyok kényelmesedve, de nekem az előlapis verzió sokkal jobban tetszik. Remélem sikerült így már végre megértened a problémámat. Elhiszem, hogy neked ez nem probléma, de nekem az. Mert mint mondtam, naponta sokszor csinálom. Mondok pár példát is neked, hogy milyen taskokat végzek el ilyenkor, amihez amúgy nem szükséges felvennem a telefont: kapok egy értesítést és megnézem, hogy mi az, lehet ez egy messenger üzenet, egy email vagy akármilyen már alkalmazástól értesítés. Ezeket munka közben általában csak megnézem, majd később foglalkozok velük, esetleg 2 kattintással snooze-olom az emailt, hogy emlékeztessen otthon. Akkor ottvan például a zene váltás. Munka közben szoktam zenét hallgatni, és szoktam számot váltani közben. Feloldom, választok egy másik számot a listából, vagy egy másik lejátszási listát és kész. Akkor még például, ami eszembe jut még: megnézem az időjárást, feloldom, 2 kattintás és kész. Ha ezek napi 20szor megtörténnek, akkor számold össze mennyi időt spórólok, és ezt komolyan mondom. Remélem végre sikerül megértened a dolgot.Megértem, ha te ilyeneket sose csinálsz, de én igen és nekem fontos.
Ja és még annyi, hogy próbáltam a biztonságos helyes dolgot, azt csinálta otthon, hogy vagy feloldott, vagy nem. De szerintem inkább nem. Ezért megbízhattatlannak tituláltam, és felhagytam a használatával, lehet hogy másnál vagy más készüléken jobb, de nálam használhatatlan. Ráadásul az irodában nem is használnám, nem bízom annyira a kollégáimban.Egyedül azt használom, hogy akkor ne zárjon le, ha nálam kézben/zsebben van a telefon. Az remekül működik.
"Zsebben hordva is vannak opciók hangosabban csörögjön vagy csak rezegjen ott is az is külön állítható."
Erre csak annyit mondanék, hogy oké, erről sem tudtam, hogy létezik. De én még mindig inkább lehalkítom magamtól, főleg, hogy mint mondtam nekem szinte mindig le van halkítva. Na de ezzel kapcsolatban nem is vitázok. Mondtam, hogy mindenki úgy teszi le ahogy akarja. -
Freezee
senior tag
Nincs gond miért kellene kompromisszumokat kötni?
Van sok feloldási mód amihez hozzá sem kell nyúlni a telóhoz. Szóval nem számit, se elöl se hátul az olvasó....ui.: mondjuk érdekes hallani ezt a kifejezést "....akkor miért kéne kompromisszumokat kötni egy várhatóan 3 kilós telefonnál" egy Iphone tulajtól
Amúgy túl van ez ragozva, tök mind1 hova rakják max akit zavar nem használja. Van 10 másik mód a feloldásra.
-
.Szaki.
addikt
Alapvetően a telefont az ingzsebemben tartom, de nem mindig vagyok abban. Ilyenkor helyből jobban szeretem ha nem a műszerfal alatti tartóban van a telefon egy csomó USB stick között, hanem akkor felteszem a tartójába, lezárt állapotban. Mivel nem megy rajta semmi, így értelemszerűen automatikusan lezár. Vezetés közben nyilván nem szoktam nyomkodni a telefont, erre is tökéletes a Siri, de bizonyos dolgok megnyitásához kéri a kódot, vagy az ujjlenyomatod. Mivel pont erről beszéltünk, hogy forgalomban nem tanácsos semmit sem nyomkodni (ami 2017-ben kb lehetetlen, mivel a legtöbb autóban már gyárilag beépített érintőkijelzős tablet van) ezért utána nem nyomkodom, mondom neki tovább, hogy mit csináljon, csak a feloldáshoz kell az az egy mp. Ez egy tök jól működő dolog, nem fogást próbálunk találni a semmin, hanem - ezt írtam a kollégának is - ha van egy teljesen 2017-tel kompatibilis megoldás, akkor miért kéne kompromisszumokat kötni egy várhatóan 3 kilós telefonnál? Engem persze ez nem érint, magáról az elvről beszélek. Ettől függetlenül nyilván kiváló telefon lesz a Note8, és továbbra is tartom azt, hogy a hátlapi olvasó csak egy nagyon átmeneti időszak lesz.
-
Freezee
senior tag
Akkor úgy írom, miért kellene feloldogatni az autós tartóban? Először is baleset veszélyes, ennyi erővel kézbe is tarthatod mert valószínűleg a feloldás után csinálsz is vele valamit, másodszor miért lockolnád a saját kocsidban ki viszi el onnan amíg bent ülsz? Vagy egy CIA-és ül mögötted mindig aki láthatja a navit vagy egy SMS-ed?
Smart lock itt is a megoldás, amint berakod a tartóba kiveszi a lock-ot, amint kiemeled belőle és elhagyod a kocsit visszarakja a pin-t.
Ha meg szivatni akarod magad és ragaszkodsz a feloldáshoz ott a minta. Állíts be egy 3 pötyböl állót az kb annyi idő mint a home gombot simogatni az előlapon.
Van megoldás ami kényelmes csak vannak akik nem akarják, inkább a fogást próbálnak találni a semmin -
Freezee
senior tag
válasz
whatwhatwhat #90 üzenetére
neem egészen
Zsebben hordva is vannak opciók hangosabban csörögjön vagy csak rezegjen ott is az is külön állítható.
Biztonságos hely tökéletesen működik nálam otthon, szülők, öcsémék. Ez a 3rom hely és simán megy. Sőt azt is beállítottam mekkora területen oldjon ki hogyha kimegyek hátra a kertbe és ott ülök akkor azért ott is feloldjon. Ha elhagyod senki nem fogja tudni hol laksz nem fogja odaállni a kerítésed elé és ott feloldogatni. Aki ért hozzá az elviszi és 10 perc alatt megoldja hogy hozzáférjen, bármit raksz rá. Ha jól akarod csinálni tedd a Knox -os titkos kezelésbe amit ennyire féltesz és oda állíts be jó hozzáférést. Névjegyektől kezdve , fényképekig fájlokat bármit rakhatsz oda.
Annyira próbálod bebizonyítani hogy nem jó csak egy kérdés,
fölé kell hajolnod egy kicsit az íriszhez...és? Ahhoz hogy előlapon felold ahhoz nem kell odanyúlnod??? illetve ha nem akarsz a képernyőre nézni minek akarod feloldani????????? Mert a te okfejtésed szerint azért jó az előlapi feloldás mert úgy feloldod hogy nem mész közel és utána sem nézel a telefonraakkor kinek is oldod fel? a padtársadnak?
-
whatwhatwhat
aktív tag
Erre a rezgős dologra nem gondoltam, nem hangzik rosszul. Bár én nem használnám, nekem általában amúgy is le van halkítva, meg különben ezt használva zsebben, vagy ha éppen a kezemben van akkor is csörögne.
Ismerem ezeket az alternatív feloldó módokat, csak az a helyzet, hogy egyik sem megfelelő nekem. Bluetooth automatikus feloldással nem fogok szórakozni, főleg, hogy nincs semmi ilyen eszközöm. Biztonságos hely nem működik megfelelőe, otthon próbáltam, ráadásul akkor a ház előtt elhagyom a telefont, akkor ott felold mindenkinek. Íriszes feloldáshoz fölé kéne hajolnom, annyi erővel már fel is vehetném a telefont. Úgyhogy ezek ismeretében is pontosan ugyanott tartok...
-
Freezee
senior tag
válasz
whatwhatwhat #42 üzenetére
Szia,
Azért teszik le úgy a telefont mert be van állítva hogyha képernyővel lefelé van akkor csak rezeg nem pedig telibe zenéli az irodát
Így nem kell profilt váltogatni. Ha nem akarom hogy hangosan csöngjön akkor képernyővel lefelé teszem le hogy ne zavarjon másokat én pedig érzem mivel mellette ülök. Ha azt akarom hogy csöngjön akkor pedig fordítva.
Amúgy fel tudod oldani elég sok féle képpen anélkül hogy hozzáérnél , pl biztonságos eszköz, biztonságos hely hozzáadásával, irisz vagy arc alapú feloldás. Úgyhogy semmi gond nincs a hátlapi feloldással. -
<Lacy85>
addikt
válasz
whatwhatwhat #83 üzenetére
Nem kell írisz szkenner sem. Ujjlenyomat mellé beállítasz egy faék egyszerűségű mintát, és 1 másodperc alatt feloldod vezetés közben is.
De ez kb. már tényleg ilyen "akkor is hisztis ovis leszek" kategória, mert 1000 módon megoldható a feloldás, de hát "akkóóó se jó az úgy".#73: "Tekintve, hogy nem is lehet feloldani, ha ujjlenyomat védelem van a készülék"
Na ebből is látszik, hogy lövésed nincs, miről beszélsz. De gyanítom, hogy még ujjlenyomat olvasós telefont sem használtál soha.
-
somogyib
őstag
Azzal egyetértek, hogy most kompromisszumot kell kötni, de néha így működik a technológiai fejlődés: ami régen kompromisszum volt, az pár év múlva megszokott lesz. Az elérhető megoldásokkal úgyis olyan irányba viszik a usereket, amilyenbe akarják.
(lásd: jack csati hiánya).
"a kérdés, hogy vajon ha rátesz a tulaj egy normális üvegfóliát, akkor az fogja-e befolyásolni az olvasó hatékonyságát."
Remélhetőleg erre gondolnak a gyártók is, mert ha nem, elmehetnek a búsba, olyan patália lesz.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Juhaszatti #78 üzenetére
Nem próbáltam még az írisz szkennert, de szvsz nem túl jó ötlet vezetés közben odahajolni a telefon elé és közvetlenül a szenzorba nézni.
De még mielőtt valaki elkezdni: Tudom tudom.... vezetés közben ne használd a telefonod tudom tudom..
-
Szerintem ha valaki konkrétan adatlopásra megy, akkor állíthatsz be akármilyen ujjlenyomatot vagy jelszót, kiszedik az adattárolót és kinyerik azokat az adatokat amire szükség van... De egyébként értem a mondani valódat és egyet is értek vele... csak néhány embernél mintha nem lenne élet ujjlenyomat olvasó nélkül
Én többre értékelném ha fejlődne az akku üzemideje, inkább erre kéne az energiát pazarolni a fejlesztőknek, mint a hülye ujjlenyomat olvasóra, csak azért mert az trendi. -
whatwhatwhat
aktív tag
-
.Szaki.
addikt
Ott kezdődik, hogy ha eddig fel tudtam oldani anélkül, hogy kivegyem a tartóból, akkor miért kéne kompromisszumot kötnöm egy új készüléknél, ami ráadásul nem is két forint. De egyébként mindegy is ez a dolog, szerintem ez csak átmeneti időszak, amíg nem tudják megoldani a kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasót. Ott pedig majd az lesz a kérdés, hogy vajon ha rátesz a tulaj egy normális üvegfóliát, akkor az fogja-e befolyásolni az olvasó hatékonyságát.
-
somogyib
őstag
Azért ennél szofisztikáltabb a helyzet.
Lehet, hogy Te nem tárolsz fontos adatokat a telefonodon de gondolj egy ügyvédre, cégvezetőre, neadjisten politikusra, akiknél már elég fontos, hogy az adatok - egy esetleges elvesztés esetén - ne kerüljenek más kezekbe.
De az is előfordul, hogy cégtől kapott telefonon olyan management rendszer fut (MDM, Airwatch), ami megköveteli ezt a fajta biztonságot.És az ujjlenyomat nélküli feloldásra nem csak az írisz-szkennert lehet használni. Ott van a smartlock, egy NFC tag-el, paypass kártyával, BT eszközzel beállítva nem kér ujjlenyomatot.
Ott van a technika a telóban, csak használni kell. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
Tudtommal az ujjlenyomatolvasó és az írisz szkenner egyidejűleg is beállítható. Vagyis de, feloldható, autóstartóban is könnyebben és kényelmesebben, mint egy előlapi ujjlenyomatolvasóval.
Mondjuk sokan ott inkább Smart Lockot használnak, az a legpraktikusabb. -
Én sem értem ezt az ujjlenyomat olvasó hisztit. Én 7 éve használok "okostelefont" még soha nem használtam semmilyen, biztonsági zárat, mégsem hagytam el, nem lopták el, és senki nem akart beleturkálni a telefonomba, és ha igen, még is mi az a nagy NASA titok, amit annyira kell zárni? Nehogy elolvassa valaki a messengeren beszélgetéseket? Azt elolvassák a facebook üzemeltetők is, ha akarják
-
doooo
veterán
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
Valamelyik tábor (értsd, akik vagy az előlapon szeretik, vagy a hátlapon, vagy oldalt, stb) biztosan ki lesz rekesztve, bárhová is teszik az olvasót, vagyis a "Most van ujjlenyomat olvasó és ha szeretnéd használni, akkor kompromisszumokkal jár az előző megoldáshoz képest, ergo el van rontva." nem állja meg a helyét ilyen formában. Annyi az egész, hogy eddig kevesebben reklamáltak, mert az emberek többsége még az előlapon szereti az olvasót. Meg persze ha nem is rosszabb így, de a változásokat ugye mindig nehezen tolerálja az ember, mint faj.
-
jacis
nagyúr
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
"Tekintve, hogy nem is lehet feloldani, ha ujjlenyomat védelem van a készülék." - ebből is látszik milyen vakon vagy. Részemről téma lezárva.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
Te hová raknád az ujjlenyomat olvasót? Mert elvileg kijelzőbe építettel vannak gyártási gondok vagy nagyon döcőgősen működik és ezért lehet hogy az új Iphone-ba se kerül bele! Ja és vedd figyelembe az Edge kijelzőt, tehát a Sony megoldását is felejtsd el! Még egyszer kérdezem, te hogy oldottad volna meg? Mert jópáran nyafognak hogy milyen béna a Samsung hogy hátulra épített be de megoldást egyikük se mond soha
!
-
Parallaxis
addikt
Kicsit úgy csinálsz mintha az asztalon vagy az autós tartóban nem lehetne feloldani... hiszti az egész amit leműveltek ezzel az ujjlenyomat olvasóval.
Tekintve, hogy nem is lehet feloldani, ha ujjlenyomat védelem van a készülék.
Szóval nem hiszti, hanem a száraz tény, hogy ezt elbaltázták a Samsungnál.
Amíg nem volt ujjlenyomat olvasó hogy oldottad fel a telefont?
Kit érdekel? Most van ujjlenyomat olvasó és ha szeretnéd használni, akkor kompromisszumokkal jár az előző megoldáshoz képest, ergo el van rontva.
De ennyi erővel minek neked mobiltelefon, hisz amíg nem volt mobil, addig is meg tudtad oldani a telefonálást
-
Gempas 70
aktív tag
Phh... ilyen apróságok kit foglalkoztatnak? Én beállítottam a ujjlenyomatos izét.. De mivel szakács vagyok ezért néha a kiázott lestrapált néha általam megrágott ujjam szívatja a szenzort.. ( azaz fordítva) marad majd az írisz scanner.. Akkor meg ne igyak sört, mert ha sokat sikerül innom , beszűkül - kitágul - homályosodik - ne adj isten vérbe forog... akkor mi a szent szar van
-
somogyib
őstag
"99% hogy beállít egy alternatív feloldási módszert is"
Nem 99% hanem 100%, mert ha ujjlenyomatot állítasz be, akkor kötelező pint, jelszót vagy mintázatot is beállítani. Ha pl. újraindítod a telót, akkor először ujjlenyomattal nem tudsz belépni, csak a beállított valamelyik alternatív feloldással.
-
KYZRR
őstag
válasz
whatwhatwhat #51 üzenetére
Aki naponta 10-20 alkalommal oldja fel a telefonját, 99% hogy beállít egy alternatív feloldási módszert is.
Apropó, mi van akkor, ha vizes, koszos, zsíros etc. az emberünk ujja, és nem tudja leolvasni az ujjlenyomatát a szenzor?
Azzal semmi baj nincs gondolom. -
nrg_52
addikt
Szep, de alul-felul lehetne nagyobb kava. 😂 Az ujjlenyomat olvaso meg jo helyen van hatul, kenyelmes hasznalni, nekem az irodaban is zsebben van a telefon. Kar, hogy tul nagy meg draga lesz nekem.
-
Segal
veterán
Na igen mert ha en meg pont kijelzovel lefele tennem le a telefonom akkor meg elol nem.lenne jo de ha teszunk a jobb oldalra is egyet mint a sony akkor ez a problema is megoldva. Viszont gondoljunk a bal kezesekre is legyen akkor mar egy a bal oldalon is... Vegul valamivel el is kell adni a telefont tehat a kikelzobe is beleepithetunk egyet mert jol mutatna a marketinganyagba...
-
Segal
veterán
válasz
whatwhatwhat #54 üzenetére
Akkor ne tegyel ra vedelmet akkor meg az ujjlenyomatolvasonal is gyorsabban tudod majd feloldani a telefonod...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Kényelmi funkció: megnyomod a kijelző alját, és fel is oldott a telefon.
-
doooo
veterán
válasz
whatwhatwhat #57 üzenetére
No látod!
-
doooo
veterán
válasz
Akkor ne vedd meg. Ennyit erről.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Persze fel lehet oldani, csak nem kényelmes. De akkor te azt mondod, hogy egy 2-300 ezer fonrintos készülék vásárlásánál ne vegyem figyelembe a kényelmi funkciókat??? Nem kell fényérzékelő szenzor a telefonra mert te is tudod állítani a kezeddel? Előlapi kamera is minek rá, csak tehetnének hátulra egy tükröt mint régen, azis jó volt. Meg minek kell mindig egyre gyorsabb telefon, régen is használható volt, kicsit többet kellett várni mindenre, mit számít az? Járjunk lovaskocsival, mert az is elvisz a-ból b-be?!
Neked talán semmi prefenciád nincs a telefonnal kapcsolatban ami a kényelmedet szolgálja? Ha több mint kétszázezer forintot adok egy készülékért, és van konkurencia bőven, akkor azért "hisztizek" amiért csak szeretnék. -
törölt tag
válasz
whatwhatwhat #47 üzenetére
Tok és fólia nélkül teszem úgy le, ugyanis nem azért tettem le, hogy nonstop azt basztassam és bámuljam, hanem mert zavar a zsebemben. Ha érdekel, ki keresett, mi van facebookon, lófaszon, majd felveszem.
-
jacis
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #51 üzenetére
Kicsit úgy csinálsz mintha az asztalon vagy az autós tartóban nem lehetne feloldani... hiszti az egész amit leműveltek ezzel az ujjlenyomat olvasóval. Amíg nem volt ujjlenyomat olvasó hogy oldottad fel a telefont?
-
whatwhatwhat
aktív tag
Aki naponta minimum 10-20-szor oldja fel az asztalon + autóban rendszeresen gps-ként használja annak nagyon-nagyon nem bullshit. Elárulom neked, hogy én személy szerint kis túlzással csak a hátsó leolvasó miatt nem fogom ezt megvenni, ahogy az S8-at se vettem meg emiatt. Bár ez nem csak az asztalos dolog maitt, hanem mert amúgy sem látom értelmét a hátlapinak + ez még hátlapinak is szörnyű, ha lejjebb-középen lenne akkor még egész OK lenne.
Na de azt is elárulom, hogy csak azért mert sok hátlapival ellátott telefon van, attól még nem jelenti azt, hogy az bármiért is jobb lenne. SŐT. Ha ilyesmivel érvelünk, akkor a samsung meg az apple sokkal de sokkal több telefont ad el mint az összes hátlapis együttvéve. És egészen eddig az összesnek előbb volt, a samu is csak azért száműzte, hogy megcsinálhassa a infinity display-ét...
Szóval nemis tudom ki ír bullshit-et. -
Gempas 70
aktív tag
válasz
whatwhatwhat #47 üzenetére
10% ban és sem látom értelmét.. de olyan jó..
.Szaki. Neked bejött az élet..
-
KYZRR
őstag
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Annyira elcsépelt bullshit ez a asztalon lévő feloldás, hogy már fáj...
Millió egy masik olyan készülék van, ahol hátul van az ujjlenyomat olvasó, mégsem fáj senkinek sem...Ja, nem is beszélve arról, hogy ott az írisz scanner is, de ha minden kötél szakad akkor bepötyögök egy istenverte PIN kódot..
-
whatwhatwhat
aktív tag
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
90% hátlapra teszem le, a maradék 10% fordítva. A Spigen kiemel pont annyit, hogy nem érintkezik a képernyőfelület. Aki nem használ ilyesmit az aggódhat a karcok miatt... Mindegy .. a lényeg, hogy 90 % "normális" vagyok.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Meglepődnék ha látnám, de én kb sose látok ilyet, nálunk az irodában talán még senkinél nem láttam úgy, de most körülnéztem 7-ből 7-nél felfelé van. Persze el tudom képzelni, hogy olyan helyzetben amikor egyáltalán semmi nem szeretnéd, hogy látszódjon a képernyőből, akkor úgy teszed le. Na de annyi erővel akár a zsebedben is hagyhatnád... Meg én még ilyen helyzetben se voltam, a kis értesítési led nem zavar senkit. + úgy sok hasznát nem venném az aod-nak.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Meglepődnél hány embernél látom azt, hogy kijelzővel teszik az asztalra a telefont. De amikor még nem volt ujjlenyomatolvasó akkor is. Mindenesetre én sose értettem, hogy ez miért jó.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
#06658560 #39 üzenetére
Jó igen, mert kijelzővel lefelé teszed le. És most bocsáss meg, de maradjunk a "nomrális" embereknél akik rendesen teszik le az asztalra. Nem itéllek én el, de barbár dolognak tartom.
Most érted, a tv-t se a fal felé fordítva szereled fel.
Remélem érted a viccet, de komolyan, én úgy gondolkodtam, hogy képernyővel felfeli teszi le az ember, ahogyan a legtöbben.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
whatwhatwhat #40 üzenetére
Igen, az eggyel korábbi kommentjét nem olvastam, ez a probléma forrása.
Mea culpaEgyébként a családban is van aki kijelzővel lefele teszi le, lehet hogy többen csinálják mint gondolnánk. Én speciel sosem.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Juhaszatti #37 üzenetére
Nem értelek, azt mondta, hogy kijelzővel lefele teszi le. Aztán így ráteszi az ujját a hátlapi olvasóra és mire felveszi és ránéz, már fel is van oldva. Szerintem valamit félreértettél.
-
törölt tag
válasz
whatwhatwhat #34 üzenetére
Nem, mert nem kell fogást váltanom a feloldáshoz. Ahogy felveszem, úgy tudom használni.
#37 Juhaszatti: De, felvettem, mivel kijelzővel lefelé teszem az asztalra.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
whatwhatwhat #36 üzenetére
+1 irodába dolgozok.
Ám macerás még autóstartóban is a feloldás. -
Juhaszatti
addikt
válasz
whatwhatwhat #34 üzenetére
Nem vette fel a példájában, sőt hozzá sem kell érnie
Bár kissé pontatlanul fogalmazott, mert előbb azért rá kell néznie. -
Juhaszatti
addikt
Napi 2x ha asztalon oldom fel, az összes többi esetben kézből. Zsebből elővéve (ami a leggyakoribb eset nálam) talán még praktikusabb is a hátlapi, mert elővétel közben fel lehet oldani, és az azonnali használathoz sem kell fogást váltani.
Jelenleg előlapis a telefonom, szeretem is, de valószínűleg a hátlapit is hamar megszoknám a praktikussága miatt.Na meg jelenesetben ott van ugye a nagyon pontos írisz szkenner is, így az asztalon való feloldásnak nem szabad gondot okoznia.
-
törölt tag
válasz
whatwhatwhat #29 üzenetére
Mert? Mire ránézek, fel van oldva, fogásváltás nélkül.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Micsoda gondok.
Eddig még senki nem halt bele abba, hogy fel kellett venni az asztalról a telefont
Szerintem gyakrabban használják kézben, mint asztalon fekve. -
MikeWazowski
veterán
Reméljük nagy akksi lesz benne. Forma szebb mint az S8, ujjlenyomat-olvasó helye fail.
-
hemaka
nagyúr
Ekkora tepsi nem kellene, meg Samsung se.
-
Juhaszatti
addikt
Szemből nagyon jól néz ki, a hátulja inkább csak elmegy.
Az S8-on szuperül kézre állt az ujjlenyomatolvasó, de úgy érzem hogy ezen már túl magasan lenne. Persze puding próbája az evés, az S8-on is azt hittem rossz helyen van, de kézbevétel után egyből megváltozott a véleményem. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Én így fel tudom, ugyanis kijelzővel lefele szoktam letenni.
-
DiamondBack
senior tag
Ennyit nem tudtam volna várni a Note 4 utáni következőre, de mindegy már megszerettem az S8+-t, van élet s-pen nélkül is még ha nehezen is. Amennyire nehezen sikerült elfogadni anno az első Note-ot annyira hiányzik most a palettáról
-
joey04
titán
Itt most 6,4-es kijelzőt írnak, de a többi helyen 6.3 van. Viszont így kávamentesen felmehetnének 6.5"-ra. Ha csak 6.3 lesz, akkor lehet inkább az s8 plusra próbálok rá, kérdés, hogy az s pen adta plusz dolgokon felül még mivel lesz több.
17: neked ott a sájomi akkor.
-
nincskanál
tag
Meglátjuk, mennyibe kerül. Nem bánnám, ha a note3-amat erre tudnám cserélni. Bár még használható, már lassú kicsit.
-
dz1989
senior tag
Külsőleg elmegy. Sajátom szebb (note 4)
Jó lenne ha nem lenne beépitettet aksis.
Az újlenyomat olvasó nagyon jó hátúl. De szerintem ennyi pénzért előre is rakhattak volna.
Az IP68 pedig kifejezetten jó ötlet volt.Valamint a dupla kamera. Arra amúgy kíváncsi leszek.
Ez az végtelen kijelzője is jó mert amúgy a filmek nagyrésze az szélesebb mint a 16:9. -
snecizero
senior tag
Miért akarják mindenkinek a torkán lenyomni ezt a csúnya nyúlánk kijelzőt? Sose veszek note 8 - at amíg evvel a nyúlánk hülyeséggel jönnek. Tiszta ídeg vagyok ettől. Most komolyan ne már, hogy ez valakinek tetszik?! Az újlenyomat olvasó meg mi a bánatomnak nem került középre?! Samsungnál a tervezők rendesen anyagoznak szerintem. Agy f@szt kapok komolyan. Mondjak azért valami jót is. A samsung galaxy j7 (2017) kimondottan tetszetős.
-
Inkvizitor1
tag
A Note5 azért 3 mm-el szélesebb volt. 73.9 mm-nél még a P10 plus is szélesebb. Igazi phablet szerintem 78 mm-el lenne mint az i7p vagy Mate9. És az Edge kijelző mégtovább levon a szélességből. Ez így nekem egy szögletes S8+.
-
.Szaki.
addikt
Nekem ez is baromira tetszik, valahogy a Note szériának mindig megvolt a vonzereje számomra. Ez teljesen más módon szép, mint az előzők, de nagyon jól néz ki.
A méret az egy kérdéses dolog, egyik ismerősöm hosszú idők óta az S-szériát választja, nemrég cserélte le az S7-et az S8-ra (amit én még nem láttam) és azt mondja, hogy alig nagyobb az S7-nél. Más kérdés, hogy nekem már az S7 is nagy ( a kompakt készülékekt preferálom). Szóval nem hiszem, hogy sokkal nagyobb lesz a Note 8 a Note 7-nél, de mondjuk ez a széria soha sem erről szólt, szóval igazából édes mindegy.
-
<Lacy85>
addikt
Állandóan szidják szerencsétlen ujjlenyomat olvasót, pedig egyáltalán nincs rossz helyen. Sőt.
Nekem egyből kézre állt mindkét kézzel, és azok is azt mondták, hogy tök jó helyen van, akik megnézték a telót, mert venni akarnak. Százszor jobb, mint az előlapi home gombos kialakítás volt. -
Lacy6
senior tag
De ronda lett szegény.
Ujjlenyomatolvasó is rossz helyen van... -
Nagyon szép!
-
M5Norbi
őstag
Nagyon jól fog kinézni.
Az S8 páros is szép de talán ez a kis szögletesítés még szebbé teszi. -
Soybex
őstag
Ebben a gold/réz színben de hülyén néz ki.
Mindegy elsőnapos vétel a fekete verzió -
Wesder
titán
Nagyon helyes, hogy ott van, jobb helyre nem tehették volna.
-
jacis
nagyúr
Állati jól néz ki. Remélem normális méretű akksi lesz benne.
-
borand
aktív tag
Szebb ez a szögletes forma, mint az S8 kerekítéses formája, kár, hogy a kijelző sarkait itt is lekerekítették.
-
Nagyon tetszik, de méretileg nekem ez már tablet, tabletet pedig akkor se vennék, ha lenne rá keretem, mert számomra nem elég praktikus!
-
jUUh
addikt
Miért olyan jó az az ujjlenyomatolvasó ott?
-
ak76
senior tag
Dögös.
Gondolom lesz vagy 350K. ez már sajnos nem az én szintem,majd talán 170 alatt,jövő ilyenkor.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Evan Blass az eddigi leginkább hivatalosnak tűnő, a sajnálatos ujjlenyomat-olvasó elhelyezkedést megerősítő renderképet közölt az e hónapban elstartoló phabletről.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest