- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
Megjött a telekomhoz: [link]
Drágább a 640-nél.... Nooormális?
-
Vegha
senior tag
Itt egy hands-on video (deutsch):
http://winfuture.de/videos/Hardware/Microsoft-Lumia-550-im-Hands-On-Windows-10-Mobile-in-guenstig-15428.html -
scyllarus
veterán
Az M2 olcsóbban is hozzáférhető, és azért ebben az árkategóriában 6k elég sok pénznek számít. De még azonos áron is sokak szemében vonzóbb lehet. Ráadásul a 640 DS házon belül nyírja ki ezen az áron. Szóval, jó kis telefon lehet, de ezen az áron egyszerűen nem versenyképes.
-
DS39
nagyúr
válasz
#43755408 #83 üzenetére
abszolút vállalható budget telefon, ennél lejjebb ne is adjanak a színvonalból. csupán az árát lőtték be kicsit magasra, mert a 45k, az minden csak nem budget. az a vásárlói réteg, aki rácuppant a 435/532 kombóra, 25k/30k-s áron, annak ez nem alternatíva, mert ez árban inkább a középkategória alja. (pl. a Meizu M2 komoly versenytárs azonos áron)
-
törölt tag
ebben összehasonlítják az 550-et az 535, 540, 640-el:
összességében ez a telefon nem jobb a 640-nél természetesen, de viszont az alsó kategóriás lumiák között a legjobb, és ahhoz képest hogy ez egy budget phone, egyáltalán nem úgy néz ki külsőleg, páran mondják is (hozzászólásokban), hogy nekik jobban tetszik az 550, mint a 950 formailag
-
nrbx
tag
Egy cseh WP-s oldal osszehasonlitotta az uj 550-est a tobbi olcsobb Lumiaval. Szerintuk jobb a kepernyo benne, mint a 635-ben, majdnem olyan jo, mint a 640-ben - picit gyengebb fenyero, szinek.
-
-
scyllarus
veterán
A címoldalon a Mi4 windowsos hírnél megemlítik, hogy már ott vannak tesztre a w10-es Lumiák a srácoknál. Nyilván a 950 lesz előbb tesztelve, de azért remélem az 550-re is sor kerül nemsokára
-
br.rak
őstag
LTE ide, kissé fejlettebb SoC oda, szerintem az 535 jobban megéri....
-
Vegha
senior tag
válasz
scyllarus #71 üzenetére
Nekem már a 4,7" is sok, pedig nem kicsi a kezem (általában XL-es kesztyűket veszek). Nem akarom, hogy a gyerekeimnek már a kisujjuk is úgy elálljon mint a hüvelykujj, pusztán azért mert mert az apjuknak batár telefont kellett támasztania.
Én teszek a trendre meg a kijelző méretre: nekem legyen kényelmes és hasznos, a többi nem érdekel.
Amúgy a nagytelefonok is egy újabb hype, mint anno a netbook (emlékszik még valaki erre a kategóriára ? : ), aztán a tablet v. ultrabook, most meg a phablet kategória mutat. Mindig van egy réteg akivel bármit meg lehet etetni. -
scyllarus
veterán
Nekem is döntő a kijelzőméret: a 4,7 a minimum, amit még megvennék
(190 cm vagyok, passzoló kézmérettel).
De a trend nem a kisebb készülékek felé mutat: az 5,5"-nál szerintem senkinek nem kell nagyobb, mégis sorra jönnek ki az 5,7"-6"-7"!-os telók. Én hülyeségnek tartom, de amíg erre van kereslet, addig nem fognak ennyiért egy ilyen "kicsi"telót megvenni, amikor minimális árkülönbözettel nagyobbat kapni. És a keresletet nem te vagy én, nem is az idelátogatók többsége jelenti, hanem a mobilok terén analfabéták, reklámokkal behülyítve...
-
Vegha
senior tag
Pedig bőven van létjogosultsága az 4,7"-os 550-nek. Elég sokunknál döntő a kijelzőméret a gigapixelek és gigahertzek helyett.
Az ára szerintem teljesen jó nyitásnak, ennél lejjebb már csak minőségromlással lehetne menni, az meg értelmetlen. -
scyllarus
veterán
Tartja az árát a 640, mert nagyon jó és keresett is. Az átlagvásárló meg nem nézi az LTE-t, azt látja, hogy a 640-ben 8 MP-es a kamera, meg 5"-os, ha rá is néz, akkor látja, hogy az IPS-nek szebb a képe (az 550-es LCD-jéről jókat hallottam, de azért csak LCD), szóval ennyiért nem él meg a 640 mellett az 550.
-
DS39
nagyúr
válasz
scyllarus #67 üzenetére
én már az előzetesen írt áraknál gondoltam hogy ezt elég rendesen benézi a MS, mert ez így nem olcsó, nem is középkat.
mondjuk én azt sem teljesen értem hogy a 640 ára miért stagnál ennyire, ez is most csak némi kedvezménnyel ennyi, amúgy 50k, még nyáron arra számítottam, hogy karácsonyra alap ár 40k lesz már, kiindulva a 630 karrierjéből.
-
DS39
nagyúr
Edigital-nál 45k-n nyitott.
-
scyllarus
veterán
Van valami hír a Telekomos érkezésről? A 950 már előrendelhető, ennek se híre, se hamva.
-
pengwin
addikt
válasz
ToniSoprano #60 üzenetére
Barátnőmnek 640 DS-e van, nekem 735-öm, szerintem a 640 kicsit gyorsabb, és biztos stabilabb a működése. Bár egyre inkább arra gyanakszom, hogy ennek az az oka, hogy az enyém szolgáltatói készülék, a 640 pedig független... de lehet ez hülyeség, nem tudom a WP-be mennyire tud a szolgáltató belenyúlni.
-
scyllarus
veterán
Az s210 miatt aggódóknak: sorban jönnek a hírek ilyen chipsetes, HD kijelzős mobilokról. Azért mindenki csak nem cs.szi el ennyire? Ha droidhoz elég, akkor itt nem lehet gond. (Huawei Y6, Alcatel Fierce XL - itt ráadásul lesz W10-es és droidos verzió is állítólag)
-
csongi
veterán
Akkor ez most 535+kijelzo update=550?
-
Воланд
titán
semmi koze nincs a felbontasnak, a ram mennyisegenek es az ujratoltesnek egymashoz. a 8.1 memoriakezelese el van b*szv* es meg arra is kepes a rendszer, hogy egy frissen inditott, 1 giga rammal rendelkezo keszuleken az ie elinditasa, oldal megnyitasa utan ha hatterbe teszed az ie-t, majd elohivod, akkor az ujratoltes fogadjon.
-
HaZse
őstag
Én használtam WP8.1 update-vel (Lumia 830-on), ami ugye Snapi 400+1GB RAM-al szerelt.
Ami nekem feltünt a Lumia 930-hoz képest, az a fénykép elkészítése HDR módban. A lumia 930-nál is észreveszem, hogy picit várni kell teljes értékű kép megjelenítésére és ez a 830-nál jobban érződik.
Sajnos ezt 820-nál nem tudam ellenőrizni, mert az tavaly tavasszal volt nekem. Utána Lumia 1020-assal nyomtam jó sok időt. Viszont idén tavasszal a nejem Lumia 800-asa elromlott és garanciában kaptam cserébe egy Lumia 920-at. Az szépen működött a maga 800x480-as kijelzőjével. És tényleg, mintha picit a képkészítés és maga rendszer is reszponzív lett volna.
De igazából az általam használtaknál ez nem volt annyira feltünő, mert én SMS-re, e-mailre, telefonálásra használom a telefont az esetek 98%-ban. A maradékban van menne némi navigáció tervezés (de csak tervezés) és egy kis böngészés. No meg Viber és Skype használat is.
-
pengwin
addikt
Légy szíves ne nézzük már egymást ennyire hülyének egy (elvileg) szakmai oldalon...
1. IE újratölti az oldalakat, görgetéskor teljesen eltűnik a kép és várni kell, hogy újrarajzolja az oldalt - igen, a HD felbontásból következő magasabb memóriahasználat miatt történik... a 820 simán megjegyzett 5-6 lapot, a 735-nek 2(!!) megy.
"Max várok egy kicsit" - én is várok ilyenkor, mást nem tehetek, csak ha az ember megszokta korábban, hogy lehet ezt várakozás nélkül is csinálni, akkor kicsit zavaró.
2. a rendszer sokkal többet gondolkozik, az animációk lényegesen kevésbé folyamatosak, mint a 820-on: gyengébb IGP, magasabb felbontással. Nem tudom a gyengébb egy szálas teljesítmény mennyire játszik ebbe bele.
3. A 820 kamerája is gyorsabb volt: szintén az SoC számlájára írható, bár szerintem ebbe is kicsit belejátszik a 735 magasabb kijelzőfelbontása.
Ami nagy előnye a 735-nek, az az akksi, a kamera képminősége, és a csak nagyon komoly igénybevétel esetén jelentkező melegedés, szóval ezekért cserébe el lehet viselni, hogy egy kicsit lassabb, ráadásul édesanyám 925-ösén is kisebb mértékben jelentkeznek a 735 egyes problémái (gyanítom szintén a HD felbontás miatt), és az egy jóval drágább készülék volt.
De ez még a tényen nem változtat, hogy a "WP-nek bőven elég egy alap 4 magos SoC és 1GB RAM" kijelentés HD felbontás mellett már nem állja meg a helyét. Megbízható alap használatra még elég, de a "bőven"-től már szerintem nagyon messze van. -
HaZse
őstag
??
Az, hogy az IE újratölti a rendszert nem az IGP a felelős érte. Hanem, hogy az 1GB RAM-ból a HD felbontáshoz több memória kell, ezért kevesebb az IE-nem a hegy. Ezért tölt újra.
De megsúgom, hogy a Lumia 930-amnál is újratölt. De engem nem zavar. Max várok egy kicsit. Ez az újratöltési mizéria meg nem zavar, mert ami a háttérben fut, az meg megy tökéletesen. A többit meg nagy ívben le****arom.
-
pengwin
addikt
Azért ezt a "WP8.1/10-nek bőven elég" dumát nem kéne untig nyomatni: elég, de sokkal inkább szűkösen, mint bőven, személyes tapasztalataim alapján azért HD felbontás mellett már a WP is észrevehetően gyorsabb tud lenni Snapi 200-210-400-410-nél erősebb SoC-vel.
A Lumia 735-öm (amiben valamivel erősebb az SoC mint a Snapdragon 210) érezhetően lassabb mint a 820-am volt, a rendszer is többet gondolkozik, IE menetrend szerint újratölti a háttérben lévő oldalakat (max. 2 oldalt bír egyszerre megjegyezni). Nyilván ebben benne van az is, hogy a két telefon CPU-ban kb. ugyanolyan erős, de IGP-ben azért a L820 talán erősebb, és alacsonyabb a felbontása is. -
janeszgol
félisten
Sorban: Az Adreno 302 is fel tud venni és le tud játszani HD filmet, illetve le tudja játszani az FHD filmet is. Tehát akkor ezeket miért ne tudná a Adreno 304?
Egy négy magos Snapdragon 200 kb maximum(!) 5-7%-al gyengébb, mint egy négy magos S400. Ha az S210 gyorsabb, mint az S200, akkor hasonlóan teljesít, mint az S400.
Alternatíva: Lumia 535-öt már lehet venni szolgáltatótól 30 ezer alatt. Szóval az 550-nek a itthoni 45 ezres ár körüli kezdője sok.
-
DS39
nagyúr
válasz
tatararpad #37 üzenetére
lehet, bár én igazából a szolgáltatói ajánlatokat már nem figyelem, rabláncot kötni nem érdemes olcsóbb telefonért (szerintem), de még kártyásan se venni, mert 1-2 kivétellel, szinte egy árban mozognak a független variánssal.
-
RAMb0
tag
válasz
tatararpad #35 üzenetére
Mondtam, nem vagyok szemész/optikus.
Engem nem visel meg, később meg már úgysem lesz 3,5", sőt, még 4,7"-os kijelző sem, mert hologramos kijelzők lesznek, vagy szembe épített kijelzők, ha a technika és a rásadalom is úgy kívánja.
Ne féljünk már azért ennyire ettől a 4,7-es kjelzőtől.Pláne, ha már ennyire a tepsifonok terjednek.
-
DS39
nagyúr
válasz
tatararpad #35 üzenetére
persze, de az már drágább. bár így belegondolva lehet hogy a MS-nál a 640 LTE verzió alá akarják árban belőni az 550-et, akkor ez a 40-45k valóban reális.
azért érdekelne, hogy lesz-e új WP10-es budget phone, mint a 435/532 most ilyen 25-30k-s árszegmensben.
-
RAMb0
tag
Már bocs, szemüveges vagyok.
Amúgy akkor jogosan fájdul meg, ha bambulod. Pislogni is kell, vagy pár pillanatra felpillantani, pl. egy sima párbeszédnél.
Illetve mindenkinek más-más a tűréshatára, más a kapacitása ilyen téren. Ne általánosítsunkHa pedig egy 10"-os tablet használata is ilyen gondokat okoz, és nem vagy szemüveges, érdemes volna elgondolkodni egy szemvizsgálaton. Vagy, ha van szemüveg, akkor nem jó a dioptriája, túl erős, vagy épp, hogy gyengébb, mint kellene. De nem vagyok sem szemés, sem optikus, pusztán a 20 éves szemüveg viselése során szerzett tapasztalatok sokat jelenteken azért.
Véletlen pont ráhibáztál, fiatalabb vagyok Nálad, de út közben, ha azért szeretném utolérni magam, vagy csak nem elunni az úton (40 percet utazok oda és vissza is), muszáj valamit tenni ellene.
S már csak ezért se általánosítsunk, nem mindenkinek futja 27"+-os monitorra, meg azért gondolom 10 éve neked sem volt ekkora kijelző otthon. Vagy a TV-dről fórumoztál/böngésztél, stb. ?
Megjegyzem a mai napi a közel 9 éves 17"-os TFT monitoromat használva nem fájdul meg sem a fejem, sem a szemem
Szóval még egyszer, kérlek, ne általánosítsunk.De no offense
-
HaZse
őstag
Mindenki úgy rontja el a szemét, ahogy akarja. 1-2 pár perces videó még nem annyira gáz, de hogy azon nézzen az ember egy sorozat egy részét, vagy egy 1.5 órás folmet, az már gáz szerintem. De mint írtam, mindenki úgy rontja a szemét, ahogy tudja.
Pl. nekem is megfájdúl a szemem egy 10"-os tabon, mikor egy filmet nézek- Kb. 1 óra 20 perc környékén már fel kell néznem a tab kijelzője elől, mert már fáj a fejem.
Lehet, hogy a fiataloknál ez még nem jelentkezik, de nekem így 40 évesen már jelentkezik. No meg kényelmes vagyok és otthon se telefonról/tambetről böngészek/írok/fórumot olvasok, hanem a kényelmes 27"+-os monitor elől.
-
RAMb0
tag
Én a Lumia 620-asomon simán néztem/nézek filmet, ha úgy tartja kedvem.
Persze nem .mkv-t, mert minek, elég a sima .avi is
Megjegyzem, azon a kijelző méreten is elegendő utazás közben, a 4.7"-on meg a 620-hoz képest kánaán.Amúgy a 640 mellett ez is elgondolkodtatott most, hogy a 620-asom cseréje esetén mi legyen a következő. Már ha marad a WP-s szál nálam, mert jelenleg egy feltöltős kártya van csak benne, backup-nak. De azért látatlanban nem mondenék áment rá, egy tesztet mindenképp megvárok.
-
Dave1984
őstag
Akkor én nem vagyok normális
jelenleg is nézek sorozatokat a telefonomon, igaz nem HD Ben, mert az Ace 4 kijelzoje nem HD. de itt adott. Számomra ez fontos szempont. Nem viszem a munkába a laptomomat. Igen nem ismerem a Windows Phone rendszert ezért is kérdeztem hogy ez a SOC elég e videozasra!
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerencsére már rájöttek az MS-nél, hogy ismerté tenni a platformot úgy lehet, ha vannak olcsóbb, teljesen belépő szintű telefonjaik is.
-
razzorr
őstag
Egy új néptelefon kialakulásának a szagát érzem a levegőben.
HD kijelző az alsó kategóriában dicséretes -
HaZse
őstag
Hogy micsoda? Bocs, de te tudod, hogy mit beszélksz?
A Snapi 210 kb. ugyanannyit tud, mint a snapi 400-as procija. És pl. a 830-ban snapi 400-as CPU van benne HD kijelzőve. Nekem volt olyan és sehol sem vettem észre, hogy kevés lenne. Kivéve a HDR kép készítését az eredeti mellé. Az picit lassabb, mint a jelenlegi Lumia 930-asnál.
Kukadroidnál biztos, hogy nem lenne elég a HD kijelzőhöz, de ez itt nem droid. Hidd el, hogy ezen menni fognak az álétalad említett videók.
Azt ugyan mondd már meg nekem, hogy a 720p-s .MKV-s filmeknek mi értelme, amiben 5.1 csatornás hang is van? De szerintem elviszi. Amúgy meg egy 4.7"-os telefonon aki filmet néz, az számomra nem normális.
A cikkhez: Ha a 640-eshez hasonló áron fog nyitni itthon, akkor szerintem a nejemnek ilyet fogok venni, mert a mostani Nokia C7-ese már eléggé szét van esve.
-
npnp
tag
Ausztriában is előrendelhető 119.90 euróért, akár ingyen szállítással is. A 36-37 ezer forint nyitó ár elfogadható a tudásához képest.
P
-
-
gabancs
addikt
Valahogy nem érzek késztetést, hogy a 735-öt lecseréljem.
Ez túl gagyinak tűnik a 735-höz képest, a 950-es széria meg borzalmasan drága lesz, úgy tűnik.
Lehet, hogy ez lesz a veszte a W10 telefonoknak? Nem igazán látom értelmét cserélni a régebbi szériát. -
boncser
aktív tag
40-42 ezres nyitóárral lenne reális.
-
törölt tag
Minek? Ott a 640, ugyanezt tudja ugyanennyiért.
-
Probber
őstag
Fura dolog ez a 8 GB tárhely, kérdés, hogy a jövőben lehet-e majd frissíteni a software-t, vagy már kevés lesz...
Egyébként az ára az csak-csak rendben van, igaz, hogy a tavalyi hasonszőrű modellek mind erősebb SoC-al készültek.
Nekem ez a telefon valahogy nem klappol.Amúgy az meg van, hogy a Lumia 5..-ös sorozatánál így továbbra sincs hardware-s továbblépés és ezek szerint a 6..-as sorozatnál sem lesz?
Valószínűleg a Lumia 6..-as modellek továbbra is 400 és 410-zel fognak készülni.
Remélem a 7..-8..-as Lumiák már 6.. SoC-vel... -
benjonino
tag
Nem tudjátok, van benne Qi?
-
Dave1984
őstag
Nem ez lesz az a telefon amivel kiprobalom a WP. Snapi 210-HD kijelző durva párosítás!
YouTube HD videó ot már tuti nem viszi, vajon egy HD filmet lejatszik gyárilag.mkv-t? -
PetX
aktív tag
Szörnyen kevésnek tűnik a Snapdragon 210-ben lévő Adreno 304...
De ha megnézitek a táblákat akkor látható, hogy talán a 415-től felfelé lenne valami ugrás az Adreno 405 miatt.
Snapdragon ProcessorsDe ezt majd a középkategóriába szánják szerintem a 7-es sorozatnak. 600-as sorozatú SoC -ra szerintem biztos nem is fognak építeni.
-
konczy3
senior tag
Sose volt WP telefonom, így nem tudom mire elég S210+1GB RAM nem kevés még ebben az árban is?
-
kortic
tag
Ha szolgáltatóknál belövik az árát a 640 alá, akkor jó vétel lehet.
Jöjjenek már a snap41x-42x-61x SoC-vel szerelt Lumiák -
bollokcs80
Korrektor
válasz
tothmaxy182 #2 üzenetére
A 640-est már lehet kapni (legálisan) 45 körül és ebben a kategóriában az is vígan jó telefon.
-
Kékes525
félisten
Kategóriájában jó telefon, megéri az árát.
-
tothmaxy182
őstag
Hümm-hümm... Nagyon szorítok a Win10-nek, de egy Snapdragon 210-el szerelt telefont 40ezer (plusz még egy 's más, lesz az Mo.-n minimum 50 is) forintért adni... Persze ha szolgáltatónál hozzád végják 35-40-ért és tényleg jó készülék lesz, akkor oké!
-
FATtila78
tag
És még vaku is került bele, dicséretes
Az 520-ban még nem volt, hogy volt-e azóta más frissítés nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Microsoft belépőszintű készüléke a kategóriának megfelelő áron debütál, ám a szállítás pontos időpontja még nem ismert, csak azt tudni, hogy hamarosan elérhető lesz.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sam Galaxy Flip5 DS 5G 8+512GB, menta
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest