- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gadgetfan_
senior tag
"Nem, bevezető árhoz képest ez nem drága. Arra gondolj, hogy március táján billentyűzettel együtt max 190-200-ért ez megkapod. Szerintem jó vétel"
Addig sem kell várni, már most egy hónap elteltével a MM-ban 160.000 Ft. (bill. nélkül), sőt elvihető 10x16.000 Ft. részletre is. Ennyiért már megéri szerintem.
-
margithid
veterán
De most öszintén, te melyiket választanád ha lenne 250k körüli összeged egy hordozható gépre?
Ezt az asust vagy ezt?
Amúgy szervereket meg ezt az asust nem érdemes összehasonlítani.
Szerverekben is a teljesen belépő szinten használják, én ha jól emlékszem béreltem is egy hónapra régebben atomos szervert, nagyon lassú volt, pedig nem ment erőforrásigényes dolog rajta. -
rjg
őstag
A gond itt a videokártyával van, nem a procival. Van otthon egy HP Minim két magos atommal, office-ra hibátlan, az alkalmazások szépen mennek, de egy youtube videót képtelen normálisan lejátszani, nem is beszélve egy HD filmről, amit egy ARM-es cucc röhögve megold. Konklúzió, a gép erősen kompromisszumos, multimédiára alkalmatlan, szemben a nem atomos tabletekkel, vagy a hasonló méretű, de kedvezőbb árfekvésű, nem atomos notebookokkal.
-
margithid
veterán
Más a véleményünk, nekem 200k-ért se lenne jó vétel billentyűzettel.
Az ipad miért lenne már rossz?
Egy ipad 2 16 Gb tárhellyel 100k alatt megvan és az is bírja egész nap, alkalmazások egy millió rajta. Nyilván nem lehet összehasonlítan iegy teljes értékű windost futattó géppel, de most öszintén, komoly munkára ezt ki fogja használni? Abból induljunk ki, hogy a tablet egy szórakoztató eszköz és ilyenért az emberek nem fognak annyit adni mint egy Thinkpadért vagy asztali számítógépért.
Ráadásul ez a sok vacak szerintem felesleges is egy teljes értékű windows futattó gépbe. (gps, nfc stb)
Szerintem akinek nem elég a napi 4-5 óra üzemidő egy netbookhoz, az vegyen külső akkumlátort például, de ebből arra következtetek, hogy egész nap megy a gépe, igy a 8 óra se lenne megváltás számára...
Telefont meg lehe tkapni 100k alatt normálisat, még választhatsz is, hogy wp vagy android, esetleg balckberrySzeritnem ez a gép, emg az ehhez hasonló méregdrága dolgok nem fogják megváltani a világot, a hozzánk hasonló szegényebb országokban tuti nem, nyugat-európában meg az USA-ban szeritnem továbbra is ipad fog menni, márcsak a márkaarculata miatt is.
-
=WiNTeR=
senior tag
Az Atom-mal leginkább az IGP a probléma. Irdatlan nagy mennyiségű imkompatibilitás, hardware-es gyorsítás hiánya, továbbá nem képes FullHD MKV-k hibátlan lejátszására, teljes képernyőre sok esetben nem képes a programokat kirakni, stb. (Egyébként az SGX545 lassabb, mint az az újjabb 544MP4 meg hasonló IGP-k.)
Na tehát egy hulladék Atom-mellé (x86-64 sincs benne) kapsz egy mezei HD kijelzőt, szaros 2GB RAM-ot, egy pöttöm SSD-t, mindezt aránytalanul magas áron, és cserébe kibír tizenvalahány órát a dokkolóval.
Ezek az Atom-os tabok legalább annyira szarok, mint a WindowsRT-es társaik. Sokkal többet nem lehet rajtuk csinálni. Majd egy generációval később talán lesz annyi erő (és Intel esetén HD IGP), ami már tényleg használható sebességű x86-os tabot eredményez. -
margithid
veterán
Akkor is vicc ez az ár!
A teljesitmény valóban nem rossz, a fogyasztás se, és ha valóban 2 W-ot fogyaszt, akkor az nagyon jó!
De öszintén, te vennél ilyet 300k-ért?
Ennyiből már munkára, szórakozásra is lennének gépjeid, sokkal jobb teljesítménnyel. Ami linkeltem acer netbook, pentium processzorral, 4 GB Rammal, az is bírja szuflával és az harmad annyiba kerül!
A maradék 200k-ból meg vehetsz ipadet, otthonra ips monitort a netbookhoz, vagy telót, ami tetszik, de talán mind a három is kikerülne -
Tomy Yayo
senior tag
Nem ez a baj, a gond itt az, hogy ugyanez a konfig netbookként árulva fele ennyibe (sem) kerülne, de tabletként van pofájuk 3 kilót lehúzni az emberről. Gyakorlatilag egy netbook csak levehető billel, érintővel, 2-3x annyiért. Ez a baj. Aki ezt nem látja át az vegye csak meg, és boldog lesz vele, mert úgyse ért hozzá, és nem fogja fel, hogy átb*szták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Videó stream letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest