Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Pompi #12 üzenetére

bocs, a hangvételért, igazából nem neked szólt volna, hanem magának a cikknek, meg az öltönyös bácsinak, aki azon örvendezett, hogy a fizetős szolgáltatásé a jövő... :(
    tudom, mi nem ott lakunk, de volt olyan hír valamikor nem régen, hogy a Google tervezi egy országos ingyenes wifi-hotspot hálóazt felállítását az USÁ-ban. azért az már nem lenne rossz dolog.

tudom, más ember máshogy gondolkozik, más körülmények közt mást használ. tudom, hogy van rengeteg ember, akinek ez szuper jóhír, de én nem tudok neki ennyire örülni. mert ha ez a jövő, akkor az azt jelenti, hogy a "nem jövő"-nek minősített technológia rövid úton kihal, tehát azok is váltani kényszerülnek, akiknek tökéletesen megfelelt volna.

törölt tag

válasz Pompi #9 üzenetére

mondom egyszerűbben: :) wifi eszközöm van, kettő is. HSPA nincs egy sem (HSDPA van egy, de nem használom, mert drága, hamar lemerül, stb. már sokszor ott volt a cásbítás, hogy lecseréljem egyszerűbbre).
    amíg van a közelemben vezetékes net, vagy ingyenes hotspot, addig nem fogok egy pillanatig sem gondolkodni, hogy esetleg van-e HSPA megoldás is.

törölt tag

válasz Pompi #7 üzenetére

ne wikipédiás oldalt linkelj légyszi, itt, ahol lakom, blokkolva van...

de amire emlékeztem, az olyan 14Mbps körül van asszem a HSPA esetében. ehhez képest a wifin elérhető 54Mbit még mindig sokszoros, és akkor nem is beszéltünk az újabb (N-es) megoldásokról.
    persze, a mögötte álló hardver is korlátot szab, de azért egy vinyó simán tud több tíz MBps sebességet, még ha laptopban levőről is beszélünk. ettől még messze vagyunk, hogy korlátozza a mobil hálózat által nyújtott lehetőségeket.
    de ha már emlegetted a korlátokat: igen, a BT pont az, ami szűk keresztmetszet lehet a remek átviteli sebességekkel :)

nem tudom, én nem használnék telefont modemként... akkor már inkább wifi. igaz Mo. ebből a szempontból még porfészeknek mondható, de amúgy nagyon sok helyen van ingyen wifi, és akkor már sokkal egyszerűbb a laptopon, vagy a PSP-n netezni, mindekettőn élvezetesebb, mint telefonon...

törölt tag

válasz Pompi #3 üzenetére

azért elég sok helyen van ingyenes wifi. ahol eg elő kell fizetni, ott meg rengeteg helyen olyan "mobilnapijegy" rendszerrel megy, hogy amennyit netezel, annyit fizetsz. ráadásul az a bizonyos egyszerű HSPA előfizetés egyrészt mikorra éri el sebességben a wifit, márészt pedig csak országhatárig működik (vagy olyan magasságokba ugrik az ára, hogy magáncélra el is lehet felejteni).
    bár mondjuk minek akkora sebesség egy mobilon? akkor fog nagyot lépni a HPSA a hódítóúton, ha a laptopokat szériaként wifi helyett hspa modemmel szerelik majd.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés