- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonToni
aktív tag
Félreértés ne essék.. nem feltételen akarom megmenteni a jegesmedvéket meg az esőerdőket, csak szimplán baromságnak tartom ha az energia ~50% -át mondjuk elfűtjük a környezetbe... Mert az ugye nyilvánvaló, hogy abból a ~350 Wattból nem mind hasznos?! De hogy egyértelmű legyen a dolog, nem a VEGAra vagy az AMD-re van kihegyezve a dolog, hanem a hatásfokra, legyen az proci, vga, autó, bármi...
A fanboyt meg arra értettem, aki a végletekig kiáll a választott terméke mellett. (ha itt tartunk, akkor én meg Intel+nVidia fanboy vagyok... és?!)
Az iróniával sajnos az a gond, hogy nem minden esetben jön át így írásban... mint ahogyan neked sem jött át, amit én írtam...Sajnos nem lehet egy vesszővel vagy smileval helyettesíteni pl. a hangsúlyt.
Részemről ahogy fentebb is írtam, én elengedtem ezt a témát!
-
DonToni
aktív tag
Nem azon volt a hangsúly, ezért is írtam hogy pl. (például)...
Nyilván volt benne kötekedés is, igen... de azt ugye senki nem várja el, hogy ide csak "bólogató jánosok" írjanak...?! Nem tetszett neki valami, megírta a véleményét (úgy ahogy) és ennyi. Lehet titulálni trollnak meg ősbunkónak, de ezek az ő szuvenír véleményei, lehet rá reagálni... ennyi a story.
Tisztában vagyok vele, hogy voltak gondok korábban is. Ahogy időm engedi olvasom a cikkeket, teszteket, híreket, stb. de így kommentelgetni már végkép nem nagyon van időm (látszik is a hozzászólásaim számából).
Most megint elkövettem azt a "hibát" hogy nem tudtam szó nélkül elmenni a hír mellett.. már rég beláttam, hogy kár volt bármit is reagálni (lásd a fenti hozzászólás, szavatartóság témakörben), így megtartom azon jó szokásomat, hogy inkább csak olvasok és másokra hagyom a novellák írását...! -
DonToni
aktív tag
Látom a másolás még megy...
Megint nagyon szépen, koherensen levezetted a fogyasztást, de továbbra sem kaptam választ a kérdésre, miszerint akkor egy ember, egy fogyasztása az semmi?! Egy ember fog ilyen kártyát venni? (nem) Egy ember fog ennyit fogyasztani? (nem) Had ne folytassam a sort...
Ha már ennyire megy a matek, akkor légyszíves azt is vezesd már le, hogy ez mondjuk egy országra levetítve milyen számokat jelentene... (á, hagyd a fenébe!)Nem tudom miért lenne "szánalmas" ha valakit fanboynak titulálok, mikor teljesen nyilvánvaló, hogy az. Nevén nevezem a dolgokat, ez fáj? Lehet... Érdekel? Nem nagyon... (egyébként ez "szitokszó"..?.. mert szerintem nem)
Rávilágítanék a hibára, hogy pl. az előző AMD proci tesztben mi-mik nem tetszettek, de egészen biztosan jönne rá a repost, hogy baromság, így csak annyit javasolok, hogy olvassad vissza a hozzászólásokat... nem én találtam ki és nem csak én nem értettem egyet a tesztekkel.Szavatartóság témakörben ha felmerülne benned kérdés, akkor csekkold az adatlapomat, utána visszatérhetünk rá, ha gondolod...
-
DonToni
aktív tag
Nem tudom... itt most "sírt" valaki...? Mert akkor lemaradtam valamiről, vagy te nézed a Cseh 2-t...
Had ne kelljen már megint külön elmagyarázni... De tudod mit?! Fordítsuk meg a dolgot.... Egy Ferrarit vissza lehet "butítani" Trabantnak, de egy Trabantból soha nem lesz Ferrari...!értsd: Ha veszek egy kártyát, ami ~350 Wattot zabál, de vissza tudom venni, hogy "csak" ~250 -et fogyasszon, de a teljesítménye meg egy konkurens kártyával sem veszi fel a versenyt (ami ~170 Wattot fogyaszt) akkor most én jól jártam ezzel a "fícsörrel" vagy sem...?! (igen, nem, mégse)
Ha meg szabadjára engedem, de a teljesítménye akkor is "csak" megközelíti a konkurenciát, lényegesen magasabb fogyasztással, akkor ez nekem "jó"....?! (igen, nem, mégse) -
DonToni
aktív tag
Tökéletesen tisztában vagyok vele, valaki nagyon szépen le is vezette egy másik topikban... DE, ettől még miért kéne figyelmen kívül hagynom a fogyasztást?
Nem jobba az ha a nagy teljesítmény mellé még alacsony fogyasztás is társul?!
Nálam ez elvi kérdés... Van egy bizonyos tdp limit ami fölé nem szeretnék menni, ugyanakkor a teljesítmény már többszöröse, mint pl. a 3-4 éves konfigoknak. Ez úgy tiszta...?Vagy akkor ilyen alapon égessük el az összes olajat és b*sszunk az ózonrétegnek is, mert EGY emberi léptékben ez elhanyagolható...?!
-
DonToni
aktív tag
Értem én, de ugyan ezt csinálja pl. az én régi GTX 760-asom is... Ha nem kell, akkor nem boostol 1215 MHz-re és így is tökéletesen futnak a játékok is... Persze ha kell és a hőmérséklet is engedi, akkor megint felmegy eddig, de ahhoz már olyan játék/alkalmazás kell, ami meg is követeli...!
Ez már régóta alapból benne van az nV driverekben... szóval szerintem semmi "érdekesség" nincs ebben. -
DonToni
aktív tag
Nevetséges vagy sem, de pont NEKEM számít a fogyasztás! Mindig is úgy raktam össze gépet, hogy jó legyen a teljesítmény/fogyasztás mutatója. (nem, nem anyám fizeti a villanyszámlám...) Ezt egyébként egy nV kártya is megoldja... vissza veszi az órajelet, kevesebb lesz a fogyasztás és nyilván a teljesítmény is. Oké, hogy egy 60 Hz-es monitoron nem fogom látni a 200 fps-t, de nem is fog megzabálni ~350 Wattot egy 1070 például...
Eleve veszek egy über brutál kártyát és vissza butítom (ha kell)...?! Érted ?! Veszek egy Ferrarit, aztán megtudom mennyit eszik 100-on és onnantól kezdve 50-el fogok közlekedni mindenhol...?!
(jó, lesarkítottam a dolgot, de azt hiszem érthető...) -
DonToni
aktív tag
"...játékban is lemérte a különbséget, így azt lehet mondani, hogy a másodlagos BIOS 21-38%-kal jobb teljesítmény/fogyasztás arányt kínál az elsődlegeshez viszonyítva. Viszont a teljesítménye is visszafogottabb lesz."
Valaki árulja már el, hogy pont a JÁÁÁTÉKOKNÁL, ahol kéne a teljesítmény, miért jó az, ha "visszafogottabb lesz" ?!?!??!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest