- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOM-202
senior tag
Kár hogy eltűnik mert én pont egy ilyenből szerettem volna CF-t építeni a jelenlegi kártyáim helyett. Nekem elég az 1GB GDDR5 VRAM. Tulajdonképpen a GTA4-en kívül én még nem tapasztaltam olyat hogy észrevehető mértékben hátrány lett volna. A 7790 nekem gyengének tűnik, a 7870 2GB pedig egy kicsit drága, de lehet hogy mégis ez lesz. Végülis CF-ben elég jó teljesítményt ad már le egy ilyen páros.
-
Zigi
senior tag
válasz
FireKeeper #78 üzenetére
Az enyém már rövidnyákos szal' már spóroltak
És azért én megnézném azt a minimális profitot......de a 7790-en biztos nagyobb a zseton az igaz.
-
BiP
nagyúr
"inkább adták volna olcsóbban a 7850 1G-t
"
Be szép is lett volna
De hát ugye pont ez volt a lényeg. Nem az árskálán lévő lukat akarták ők betömni, hanem a teljesítmény vonatkozásában. És ezért inkább gyártottak egy új gpu-t, hogy magasabb profitrátával árulhassák.
Ha amd dolgozó vagy részvényes lennék, azt mondanám:, tökéletes lépés. De mivel csak várárló vagyok, így nem örülök. Annak persze, hogy jön valami új kártya, minél szélesebb a paletta, annál jobb, csak ha emellett kivonják a gigás 7850-et, mégsem vagyunk előrébb.
-
marcias
őstag
FullHD alá (1600x1050 pl.) pont elég lesz a 7790 is szerintem, mert ahol a 7850 villanthatna, oda nem árt a 2GB memória...
-
Angelo69
senior tag
Szerintem, ez csak nagyon kis réteget érint, mivel egyre kevesebb a "tudatos" vásárló sajnos.
Az érdekli, hogy több memória legyen rajta, a gpu-ról fogalmuk sincs, és nem is értik, hogy lehet rosszabb egy 2GB-os kari mint egy 1GB-os... -
kromatika
veterán
igen ez teljesen ész szerű döntés volt.
-
Sondi1986
addikt
A 128MB-os memória chip gyártása állt meg, és a piacon csak erre a kártyára ment 128MB-os, az összes többire már a 256MB-os megy.
-
zapok
aktív tag
Ezt a hírt már a 7790 bejelentésénél vártam, mivel rendesen földre küldte a 7850-et, árban és tudásban is.
-
gógyi
aktív tag
Most akkor gyorsan szaladjunk a boltokba vagy egy két hónapig kapható lesz még?
-
echterion
nagyúr
Ez mindenkinek jó, kivéve a felhasználókat. Ha teljesítményt akarsz, akkor mélyebben nyúlj a zsebbe...
-
bteebi
veterán
Várható volt... Nem mondom, hogy nincs igazuk, de ez nekünk megint nem kedvező
. Úgy lenne korrekt szerintem, ha egyúttal csökkentenék a 2 GB-os HD 7850-esek árát.
-
proci985
MODERÁTOR
erre a legolcsób VTX3D 1gb és 2gb között kb 3-4k huf átszámolva a különbség (van hasonló hűtéssel megáldott 7870ük is, szintén olcsó). az a gyártó a többihez képest nagyon olcsó, de másoknál is max 6-7k a különbség.
szerintem nem itt kell árérzékenynek lenni, bár végülis fHD alatt tényleg eléggé mindegy a dolog.
-
Monya78
veterán
válasz
atti_2010 #47 üzenetére
Egy kis matekozás
Igen ha valaki ma az Iponban vesz Sapphire 7850 1Gb verziót, az majdnem 13%-al (6000ft-al) veszi olcsóbban mint ugyanezen termél 2Gb verzióját...
Ezek az arányszámok nem mindig voltak így, volt hogy 1-2 eFt különbség volt a két verzió között, és volt olyan pl. amikor Én vettem hogy 8eFt különbség volt. pl. Én 42eFt-ért vettem és 16%-ot nyertem...
16% árkülönbség számomra nem ér annyit, hogy lehet hogy vannak olyan játékok, olyan grafikai beállításokkal ami belassítaná a 2Gb verzióhoz képest...
Hisz majd egyre több játékkal fogok találkozni, ahol a GPU ereje és/vagy a memória órejele lesz kevés, tök mindegy hogy azon 1 vagy 2Gb mennyiségű memória van...
Pl. ott a FarCry3, ment fullon: Nem, levettem Médiumra a grafikát így már jó volt...direkt csináltam képernyő mentést Fullos és Médium verzió között, minimális különbségek voltak. Ha élvezetes a játék, és belemerülsz az eseményekre tudsz figyelni ezekre a minimális különbségekre: Nem. Ért valami veszteség hogy nem fullban játszottam: Nem
(kipróbáltam ezt a játékot egy Nvidia 660GTX 2Gb-os kártyával, és azzal sem ment fullosan) -
Zigi
senior tag
válasz
csucsbicep #50 üzenetére
[link]
Itt pl. -
Freiherr
őstag
Nem csak a jelent kell nézni.Most még szűrők nélkül elég lehet FHD-ben az 1GB,fél vagy 1 év múlva meg már alapon is kevés lehet FHD-ben,akkor majd hova fogod skálázni?Veheted majd lejjebb a felbontást,ha nem akarsz lagpartit a játékban,tényleg bestbuy.
-
atti_2010
nagyúr
Egyszóval gyerekek ha a 6850-et visszafogja az 1GB akkor a 7850- et még jobban visszafogja egy 50k tételnél mar 6 kiló nem egy összeg.
-
-
Zigi
senior tag
Az 1Gb-s 7850-el nem fogunk 8af 16aa-val játszani UHD-ben aszta micsoda érvágás...rögtön dobom is a kukába és veszek egy 128bit-es 7790-et mert az az übercsászár....... Másrészről meg FHD-ig gyorsabb mint a 2Gb-s változat felette meg nem játszok nincs olyan eszközöm ami tudna nagyobb felbontást.
Szóval megint egy "jó" döntés csak nem a vásárlóknak.......
Ja és van élet a BF3-mon túl is -
Töki bácsi
aktív tag
Teljesen érthető. Kényszer megoldás volt szerintem addig, míg meg nem jelent a 7790.
-
syberia
veterán
"A jövőre nézve kicsit erős sarkítás...hogy az 1gb-os tulajok diafilmeznek
játék helyett, a 2gb-os tulajok élvezik a folyamatos fps-t..."Maximálisan egyetértek, bár a 7850-70/Vga választós topikban már nem merem
hangoztatni mert szinte mindenki a 2gb-ot sztároljaMondanom sem kell, nekem is 1gb van!
-
atti_2010
nagyúr
Persze nem állnak sorba 300 eurós Titanert de +20-30 euró egy 2GB kártyáért már nem egy érvágás a Crysis 3, BF3 már azért kifogyott a HD 6850 a memóriából akkor a 7850 még hamarabb ki fog, holnap holnapután mar a 2 GB változat is annyiba fog kerülni mint most az 1GB vagy 1-2 ezressel több és ennek a vitának már semmi értelme.
-
Hátha a 2gb-s olcsóbb lesz akkor ok
-
ClayMore
aktív tag
én is nézegettem hmilyen felhasználással jön elő látható különbség a 2 gigás mellett.
gyakorlatilag átlag juzernél nem vagy nagyon ritkán tud az 1 gb szűk keresztmetszet lenni.
2 évre vettem az 1 gb os vid karit. 3 év garival tehát simán meg tudok válni majd tőle. továbbra is aki kérdezi annak azt mondom h ákciós 1gb-os 7850 a best buy
BiP: gianninál lehetett 38 ért kapni HIS-et 3 év garival november végén december elején talán.
-
BiP
nagyúr
Tudom, tudom.
Csak meglepődöttségemnek adtam hangot, hogy 6-8 ezerről van épp szó, szerintem még több volt (legalábbis úgy emlékeztem), ma meg úgy látom, hogy inkább kevesebb a felár.
(mondjuk kíváncsi lennék, mikor volt 38e az 1gigás, 46 a 2 gigás, én sosem láttam ennyiért. Max. nettóban. Én 42ért láttam legolcsóbban 1gigást, 1-2 hete) -
Rypejakten
addikt
Gyorsan be kell szereznem egy 7850-et, 1680*1050-re bőven bestbuy, még az 1GB-os is.
-
Monya78
veterán
válasz
atti_2010 #28 üzenetére
Rudinak adok igazat a #3-as hozzászólásban...
Én is 1Gb-os 7850-est vettem kb. fél éve, (mikor vettem 8k különbség volt a 2Gb-hoz képest) nem azért mert csóró vagyok, hanem a nagyon jó teljesítmény/ár arány miatt [link] , tesztekben a 2Gb-os verziónak csak 2560x1600 felbontás mellett látható az előnyük.
A jövőre nézve kicsit erős sarkítás...hogy az 1gb-os tulajok diafilmeznek játék helyett, a 2gb-os tulajok élvezik a folyamatos fps-t...
-
Whysperer
addikt
Azert sz.tem ez gyarto parti dontes nem vasarlo mert 135 euro a 7790 es az egy gigas 7850 meg 145 tiz fonttal tobb de azert a 256bit ott van sz.tem es megis egy 7850-es gpu van bemne. En semmi esetben se valasutanak 7790-et egy 7850 1 gigas helyett. Bar igy biztos,hogy megvarom a 8-as szeriat.
-
törölt tag
Érdekes, de egyben érthető a leállása
-
-
-
prolad
addikt
Kár, júniusban akartam gépet újítani, ez volt a kiszemelt. Remélem az aprorol azért nem tűnnek el.
-
Bull1
aktív tag
És akkor még az nVidia féle átnevezés rossz volt.
Ott legalább nem csökkent a teljesítmény.
-
atti_2010
nagyúr
Én nem nagyon tudom elképzelni hogy valaki befektet egy 7850 -re és ne FullHd akarna játszani, azon a felbontáson pedig a 2GB már sokszor kevés, mar a 6850 -en észreveszem néha hogy kifogy az 1GB -ból.
-
BiP
nagyúr
(#16) M5Norbi: Gondolom látják ők is, hogy mely régiókban melyik kártya fogy jobban. És gyanítom a stratégiailag fontosabb piacokon (=ahol több pénz van), jobban ment a 2GB-os. Nálunk, ahol elég árérzékenyek az emberek, itt meg az 1GB-osnak örültünk jobban, de mi nem számítunk annyira. Főleg, hogy azon a kártyán a profit is kisebb.
Szóval persze, a gyártó szemszögéből teljesen logikus lépés, csak nekünk, vásárlóknak nem annyira jó ez. -
sing1ep1ayer
őstag
Már csak az a kérdés, hogy megtérül-e mindez az AMD-nek. A saját költségeit ugyan nyilvánvalóan csökkenti, ellenben így már sokak számára vonzóbb alternatívává teszi az Nvidia hasonló erejű kártyáit, annak ellenére, hogy a Radeonok valószínűleg még így is jobb ár/érték mutatóval rendelkeznek majd (legalábbis ebben a kategóriában), mint a konkurencia megoldásai. Mindenesetre köztudott, hogy a mai napig sokan választanak mindenféle mondvacsinált-, illetve több-kevesebb valóságalappal rendelkező érv alapján a zöldektől, még akkor is, ha ezt a tesztek alapján kapott kép nem indokolná. Szóval lehet hogy az AMD nagyobb haszonnal értékesíti majd a kártyát az elődnél, csak nem fog annyit eladni belőle.
-
ClayMore
aktív tag
amikor én vettem a 7850-et akkor az 38 volt (1 gigás)
a 2 gigás volt akkor 46 tehát 8k volt a különbség. ami a vételár 21%! azért az nem elhanyagolható különbözet csak azért, hogy 2 gig memmel legyen szerelve. számoltam és nem érte meg a drágább. -
tixem
addikt
csodás
-
MongolZ
addikt
"nincs értelme két egyedi gyártósort igénylő terméket ennyire közel tartani egymáshoz"
Heh... az ember azt hinné, hogy a mai rugalmas gyártósorok világában ez elő sem fordulhat... és valóban elő sem fordul
-
fanti
addikt
Szerintem meg pont lenne létjogosultsága az 1GB-os 7850-nek.
Elvégre picivel FullHD alatt mindenre elég bőséggel.Kár érte!
-
rudi
nagyúr
Nem is olyan biztos ez... mert a HD 7790 azért egy 20-30%-kal lassabb VGA az 1 GB-os HD 7850-nél. Ha az utóbbit megszünktetik, akkor erősen kétlem, hogy a HD 7790 ára beáll oda, ahová teljesítménye alapján illene, vagyis pont félútra a HD 7770 és HD 7850 1 GB közé - ahogy az előttem szóló syberia is írta.
Igazából értem, hogy miért csinálják ezt, mert a HD 7770 és 2 GB-os HD 7850 ár/teljesítmény mutatója nagyjából azonos (értsd, amennyivel többet fizetsz, annyival gyorsabb VGA-t kapsz), az 1 GB-os HD 7850 viszont zavaróan jobb ár/teljesítmény mutatót produkál (értsd lényegesn olcsóbb a 2 GB-os HD 7850-nél, de Full HD felbontásig nem igazán lassabb nála). Ergo egy túl jó (és minden bizonnyal relatíve drágán gyártható) kártyát készülnek kiveni, és helyette egy teljesítmény alapján sorba illő lassabbat kapunk kérdőjeles árazással.
-
syberia
veterán
Érthető döntés, viszont egy nagyon jó kártyát cserélnek le egy 25-30%
kisebb teljesítményűre, közben az ár nem lesz -25% -
stbtamas
aktív tag
Teljesen jogos döntésnek tartom, felesleges konkurenciát csináljon magának házon belül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Steam topic
- További aktív témák...
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest