- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
atti_2010 #47 üzenetére
Egy kis matekozás
Igen ha valaki ma az Iponban vesz Sapphire 7850 1Gb verziót, az majdnem 13%-al (6000ft-al) veszi olcsóbban mint ugyanezen termél 2Gb verzióját...
Ezek az arányszámok nem mindig voltak így, volt hogy 1-2 eFt különbség volt a két verzió között, és volt olyan pl. amikor Én vettem hogy 8eFt különbség volt. pl. Én 42eFt-ért vettem és 16%-ot nyertem...
16% árkülönbség számomra nem ér annyit, hogy lehet hogy vannak olyan játékok, olyan grafikai beállításokkal ami belassítaná a 2Gb verzióhoz képest...
Hisz majd egyre több játékkal fogok találkozni, ahol a GPU ereje és/vagy a memória órejele lesz kevés, tök mindegy hogy azon 1 vagy 2Gb mennyiségű memória van...
Pl. ott a FarCry3, ment fullon: Nem, levettem Médiumra a grafikát így már jó volt...direkt csináltam képernyő mentést Fullos és Médium verzió között, minimális különbségek voltak. Ha élvezetes a játék, és belemerülsz az eseményekre tudsz figyelni ezekre a minimális különbségekre: Nem. Ért valami veszteség hogy nem fullban játszottam: Nem
(kipróbáltam ezt a játékot egy Nvidia 660GTX 2Gb-os kártyával, és azzal sem ment fullosan) -
Monya78
veterán
válasz
atti_2010 #28 üzenetére
Rudinak adok igazat a #3-as hozzászólásban...
Én is 1Gb-os 7850-est vettem kb. fél éve, (mikor vettem 8k különbség volt a 2Gb-hoz képest) nem azért mert csóró vagyok, hanem a nagyon jó teljesítmény/ár arány miatt [link] , tesztekben a 2Gb-os verziónak csak 2560x1600 felbontás mellett látható az előnyük.
A jövőre nézve kicsit erős sarkítás...hogy az 1gb-os tulajok diafilmeznek játék helyett, a 2gb-os tulajok élvezik a folyamatos fps-t...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest