- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelers
senior tag
A 4,5 kijelzőméretet hogy kell érteni? A kapacitív gombok elfoglalnak a kijelző aljából állandóan egy sávot,azon felül 4,5, vagy az is beletartozik? Mert akkor a tényleges képernyőméret csak kb 4,3 .....szvsz
-
Frosttide
tag
válasz
JamesHun #166 üzenetére
Köszönöm a választ. SIM1 nálam beszéd lenne, SIM2 csak mobilnetnet (ezen nem is fogadhatok hívást). A lényeg nekem az, hogyha SIM2-őn netezek, akkor a SIM1-et ne kapcsolja ki és fogadhassak hívást. A fordítottja nem érdekes, mert a netet lelőheti, amíg dumálok SIM1-en.
-
Воланд
titán
-
-
Frosttide
tag
Sziasztok!
Nokia Lumia 630 Dual Sim vásárlását fontolgatom. Azután érdeklődnék, hogy ha beleteszek egy mobilinternetes sim kártyát és egy "normált", akkor tudom-e egyszerre/párhuzamosan használni őket? Ha mondjuk böngészek (ami a netes kártyát használja) és közben hívnának a normálon, akkor azt tudom-e fogadni vagy kikapcsolt állapotot jelez a hívónak?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
feddel
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #161 üzenetére
Lehet hogy itt is, de nem tudtam minek, így továbbmentünk. De most utólag nem lehet? Hiába nyomkodom itt...
-
-
feddel
senior tag
A skype-ba próbálunk belépni, de mindenáron microsoft fiókkal akar. Beléptünk. De így nincsenek meg a régi kontaktok. Hogy lehet a régebbi (eredeti) email-lel regisztrált skype kontaktokat elérni?
-
-
Flind
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #156 üzenetére
Aha. Hát, a 8X-el elég jól jártál volna, valószínűleg most is azt hasznánád.
De még vehetsz, 45k.
Így már világos, csak azthittem úgy a droidos alkalmazások 85%-a kompatibilis vele. Akkor BB-n lenne több játék. -
legiaap
félisten
-
Nem. Amiatt az Optimus 7-et vettem anno.
(ami ép nem olyan régóta döglődik...
) eleve eredetileg két hónapra rá - 12' decemberében vettem volna HTC 8X-et.
Egyszerűen kevés játék van BB10-re. Másrászt mit kezdjek most a két-három tucat WP-re megvásárolt alkalmazással illetve játékkal? (aminek a laza 75%-a úgy ahogy van nincs BB-re, a maradék 25-öt meg újra meg kéne vennem. - tudod mikor...) -
Flind
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #154 üzenetére
Őő mihez kevés önmagában a Z10?
Azthittem csak azért akarsz WP-t hogy megismerd a rendszert.
-
-
email6
tag
Itt van egy frissen vásárolt példány a kezemben. Nagyon tetszik, viszont az a problémám vele, hogy a kijelző tetejénél apró foltok (mintha árnyék lenne) vannak. Az 520-nál is volt ilyen, csak ott enyhébb és csak fekete háttérnél látszódott, ez viszont minden világosabb elemnél látszik. Hova vigyem vissza? Edigital vagy Nokia Care?
Akinek van már megnézné, hogy van-e hasonló hiba? -
tatararpad
őstag
válasz
sz.balazs.95 #68 üzenetére
Nekem első naptól kezdve csinál olyat, hogy bedugott fülesnél is hangszórón kezdi el tolni a zenét, ki be dugdosások után helyreáll, előfordulása teljesen véletlenszerű. No meg a WP-s baromság, hogy "ne hallgassa túl hangosan a zenét, mert megsüketül", és erre leveszi a hangerőt.
-
Flind
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #149 üzenetére
Jaa értem. Én karácsonykor tervezek váltani, remélem kijön addig valami ideális wp, mert a mostani felhozatalban egy olyan sincs ami kéne (alsó-középkategóriában nézelődök, és ott minden csak 512MB).
Ha semmi jó nem lenne BB lesz.
-
-
Flind
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #102 üzenetére
Okés.
Amúgy te nem 1320-at akartál venni?
-
feddel
senior tag
Mindkettő aktív egyszerre. Ha te akarsz hívni, akkor kiválasztod a nevet, és rányomsz hogy 1-es vagy 2-es kártyáról hívod, de nevet is adhatsz neki, hogy saját, meg munkahelyi stb. Azt is lehet, hogy ha az egyik foglalt, vagy kikapcsolt, akkor a másikra irányítani. A 620-at könnyebb zsebben tartani, a 630-on viszont jobb netezni, írkálni, stb.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Mr. Double B #144 üzenetére
Szerintem csak az akksi borítása fekete.
-
Steelers
senior tag
válasz
Mr. Double B #144 üzenetére
nemmondod?
-
Bukk900
őstag
Úgy működik, hogy mindkét kártya egyszerre fent van a hálózaton és bármelyik fogadhat hívást, vagy választani kell, hogy melyik legyen aktív?
AMD Power: csak a mérete lett akkora ennek a belépő modellnek, mint az egykori csúcstepsi, remélem lesz még kisebb WP telefon is jó hardverrel. [link]
-
feddel
senior tag
Segítsetek, bajban vagyok! Megjött a 630, szép és jó, beletettük a 2 kártyát. Elvileg működnek, mert az egyikről mobilneteztünk egész nap, hívni és hívást fogadni is lehet mindkettővel. Viszont semmi hang, ha felvesszük a hívást, nem hallani semmit. A hangerőt néztem, fel van véve. Kb. 3x ki-bekapcs is megvolt.
-
-
A214
aktív tag
válasz
Steelers #129 üzenetére
Ha valakit esetleg érdekel.Megkérdeztem.
Az Ön által érdekelt termékre 24 hónapos bolti (eMAG) garancia vonatkozik.
Ha bármi gond lesz a termékkel a garancia idő alatt, küldünk egy futárt, elveszi Öntől és megjavíttatjuk, utána visszajuttatjuk Önhöz , ezt mind díjmentesen.
-
-
legiaap
félisten
válasz
Oppenheimer #132 üzenetére
Valahogy így
-
AMD Power
titán
Nálunk már lassan egy hete van. És milyen baba.
-
thami
tag
válasz
evermobile #24 üzenetére
Pont ez a lényege a WP platformnak, hogy nem zabálja fel.
-
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #121 üzenetére
És hogy jön ide a 620?
-
A Lumia 620 oldala a windowsphone.com-on.
azért írom, mert bazi nagy méretben virít az oldal kellős közepén a lila változat.
-
pengwin
addikt
Nincs benne sem közelség, sem fényérzékelő, helyette van ez a SensorCore, ami egy a háttérben is futó okosság és a mozgásszenzor adataiból kiindulva ad javaslatokat, ilyen fitness-asszisztensnek jellemzi a cikk.
A közelségérzékelő hiányát meg a kijelző érintőpanelével oldják meg: amikor nagy felületen érzékel, akkor nem érintésnek veszi, hanem lekapcsolja a kijelzőt. -
A214
aktív tag
Ehhez valaki hozzá tud szólni, mert nekem csak googleval megy a fordítás.
http://telecomtalk.info/nokia-lumia-630-gets-sensorcore-instead-of-ambient-and-proximity-sensors/117562/
-
A214
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #112 üzenetére
Fény és közelségérzékelő sensor hiányzik róla?
Nem említik sehol? -
válasz
Namelesske #109 üzenetére
Ez tiszta világos. De az, hogy mikor érkezik meg a készülékre mindkettő, az nem befolyásolja a kettő milyenségét külön-külön.
Itt az a fő kérdés, hogy maga az OS, vagyis az egyik ág végleges-e?
Szerintem sem, mert még el se kezdődött a terméktámogatása.gyakorlatilag négyen 4 féle dologról beszélünk.
-
azopi74
addikt
"arról szólt a diskurzus, hogy a WP jelenlegi 8.1-es mostani állapota véglegesnek tekinthető (legalább is jelen pillanatban)."
Na akkor tegyünk már pontot ennek a parttalan vitának a végére:
Igen, a mostani, 12382.878-as állapota jelen pillanatban véglegesnek tekinthető.
A 12359.845-ös állapota viszont nem tekinthető most véglegesnek. Egy héttel ezelőtt még az volt.
Viszont egy hónap múlva könnyen meglehet, hogy nem lesz véglegesnek tekinthető a jelenleg végleges 12382.878 sem. Ennyi.Az Update 3 esetében például a developer preview program keretében közzétett verzió pontosan megegyezett azzal, ami aztán roll-outra került. Most nem, de ez szerintem várható volt a változtatások súlyát figyelembe véve.
A Developer Preview nem egy verzió , (mint pl alfa, béta,RC1, RTM stb), nem is egy build azonosítója, hanem egy program, aminek a keretében a fejlesztők (nem csak az OEM-ek) hozzáférnek a OS-hez azelőtt, mielőtt nyilvánosan elérhetővé válik a publikum számára.
Olyasmi ez, mint, ahogy a desktop windows-oknál is az RTM verzióhoz is hozzáférnek a független hardver- és szoftverfejlesztők jóval a hivatalos megjelenés előtt. Hogy mi tekinthető véglegesnek? Ez tényleg filozófikus kérdés. Mivel elég fiatal a rendszer (mármint a 8.1), és elég jelentős változásokat hozott feature szinten (megkockáztatom, ha nem vesszük figyelembe a kernel-váltást, a a 7.5-8.0 váltásnál is sokkal jelentősebb), ezért természetes, hogy az első időben még előfordulhatnak teljes rendszerfrissítések, mint jelen esetben is előfordult, még a "régi" készülékekre történő hivatalos rollout előtt.
-
Namelesske
addikt
válasz
sz.balazs.95 #105 üzenetére
Én pontosan tudom hogy a firmware és az os külön van, de az egész terméket nézed, akkor mikor lesz végleges a szoftver rajta? Ha mindkét ágról megkapta az aktuális főverziót és a hozzávaló firmwaret. Egy DP előzetesnél ilyenről nem beszélhetünk. Lehet hogy az OS egyes részei már véglegesek de az egész ROM még nem az.
-
Mr. Double B
tag
Blyan, tényleg nem értem miért lovagolsz ezen reggel óta. Nem attól függ, hogy a Nap kering-e a Föld körül avagy fordítva, hogy te mit hiszel. A WP 8.1 végleges verziója az lesz amit a szoftver gyártója annak jelöl. A Developer Preview tuti biztosan nem az - már ketten is belinkeltük neked a program oldalat, ahol ez világosan le van írva.
-
-
Lacus MD
tag
Én csak azt nem értem, mi a halálért nem lehet ezeket a rohadt telefonokat úgy update-elni akár magát a windowst. Patch Tuesday minden hónapban, aztán had szóljon. Úgyis 75-80%-ban win 8.1 core és API szintjén, akkor meg?
-
válasz
Namelesske #104 üzenetére
A Cyan és a WP 8.1 két külön dolog.
a WP 7-es időkben külön is jött a két update, csak most a WP 8-nál döntöttek úgy, hogy a kettőt összeadva kapja meg az user. -
Blyan
félisten
válasz
Namelesske #100 üzenetére
Oké, de most magadat fürdeted, ugye tudod? Egy szóval nem mondtam, hogy a Cyan nem fog kelleni, arról szólt a diskurzus, hogy a WP jelenlegi 8.1-es mostani állapota véglegesnek tekinthető (legalább is jelen pillanatban).
Erre Te jöttél idézetekkel, hogy miért nem végleges és különben, mire mondtam, hogy a retail készüléken sincs újabb WP változat - most pedig egy huszáros vágással Te már nem az oprendszerről beszélsz, hanem a FW frissítésről és kardoskodsz amellett miért lesz ez jó. Pedig senkivel sem vonta kétségbe a dolgot.
Vagy magadat győzködöd? -
-
Flind
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #87 üzenetére
De hogyha oldalról nézzük (ahogy a képen van) akkor nem látjuk alatta a sárgát, vagyis kék lenne. Kivéve ha egy sárga asztalra tesszük le, vagy sárga függöny előtt tartjuk, mert akkor keletkezhet zöld. A képen pedig láthatólag nincs semmi mögötte, mégis zöldre színezték (mondjuk ha kékre színezik az emberek nem kezdenek el gondolkodni hogy az átlátszó és mögötte sárga van, hanem azthinnék hogy kék, de ez így akkor sem helyes).
-
Namelesske
addikt
Mert neked egy VGA vagy Chipset drivertől megváltozik a Windows Verziószáma... ?? Mondok szemléletesebbet: Egy legacy driverekkel futó Windows 7 és egy teljesen friss driverekkel telepített Windows 7 ugyanazon a gépen változik a Windows verzió száma? Kétlem, de a teljesítmény és a használatóság "kicsit" megugrik, amikor megkapja a rendes drivereket. Ugyan ez lesz a Cyan is neki.
-
Blyan
félisten
válasz
Namelesske #93 üzenetére
Sőt, a motorja és a szíve! Még a nap is szebben süt, majd a Cyan után!
Bár nem tudom, hogy a WP8.1-es verziószámhoz ez miben kapcsolódik....
-
Namelesske
addikt
-
Blyan
félisten
válasz
Namelesske #89 üzenetére
Nézd, ott a kicsomagolási videó, a kép, mi kell még, hogy belásd a retail változaton annyival van előrébb a Wp8.1 hogy a Cyan szerepel az extrák és infókban?
-
Namelesske
addikt
Furcsa én elolvastam a hivatalos dokumentációt, cikkeket, leírásokat amiket az MS a developer preview-el kapcsolatban felrakott a hivatalos oldalra, és ott többször is hangsúlyozták, hogy nem végleges kiadásról van szó. Mutass egy olyan linket ami hivatalos forrásból állítja hogy ez egy végleges kiadás!
Még a custom lockscreen api sem volt benne.
•A preview update only includes the Microsoft portion of the update; mobile operator and OEM driver updates will be available when the official update for your phone is available.
b.Non-Commercial Quality. The Deliverables may be prerelease and may not be compatible or work as well as a commercial, retail offering. The Deliverables may not work correctly and are not intended as a substitute for your primary means of telecommunications.
-
Blyan
félisten
válasz
hülyegyerek #82 üzenetére
Még nem vehető meg? Már a boltokban van, nem?
-
-
azopi74
addikt
válasz
hülyegyerek #82 üzenetére
Hát melyikke? 8.10.12382.878-el? Kizárt dolog, ha hónap végén már elérhető lesz a boltokban. két hét alatt ezt képtelenség lezavarni. Szinte biztos, hogy 8.10.12359.845 lesz az első szállítmányokon.
-
btudos
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #78 üzenetére
Ha mutatsz képet, amin az én személyes tapasztalataimat megcáfolod, és tényleg kék a zöld hátlap külső rétege, én elfogadom. De nekem a kezemben volt, és az egy dolog, hogy a belső réteg sárga, de kívül az bizony zöld. Nem vitatom, hogy kétszínű a hátlap, de nem úgy, ahogy azt Te gondolod. A belső réteg más, mint a külső, de egyik sem átlátszó.
-
azopi74
addikt
Ez teljesen normális. Desktop windows-oknál is általában vagy 3 hónap eltelik az RTM és a kereskedelmi megjelenés között, és vannak, a felhasználói élményt jelentősen javító post-RTM patch-ek a kettő közötti időszakban.
Emlékszem, Win8-nél is így volt, elsősorban a fogyasztást és a sebességet javították ott is jelentősen. És ez érthető is.
Az meg filozófiai vagy nyelvészeti kérdés, hogy nevezhető-e a 8.10.12359.845 véglegesnek. Bizonyos szempontból igen, hiszen ez került alapból a mostanában boltokba kerülő telefonokra, tehát, ha néhány percig is, de ezt a verziót használja jónéhány vásárlóEgyébként szerintem még a 8.10.12382.878 után is jön még egy frissítés a nagy rollout előtt.
-
de attól még lehet kapni lila hátlapot külön is.
és a képeken jól látszik, hogy a külső réteg a zöldnél pl. világoskék.
az meg köztudott, hogy a kék+sárga = zöld.itt egy [videó], ezen is jól látszik, hogy két külön színről van szó.
azért látszik egy színűnek, mert szorosan egymásra van illesztve a két réteg. (ami pont a dupla réteg lényege...)
no találtam is egyet - ja itt meg elfogyott...
-
btudos
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #76 üzenetére
Jahogyja, egy fenét. Ezek azért zöldek/narancssárgá/lilák, mert a külső réteg az. Volt a kezemben az előbbi kettő, ott egyértelműen látszott. A sárga alap az csak design, nincs szerepe a külső színben, nem látszik át semennyire a külső réteg.
Ettől függetlenül persze jól nézhet ki, bár nekem ez a fényes lakkozott borítás annyira nem jön be.
A lila hátlap meg egy angol szolgáltató exkluzív ajánlata volt, máshol ezért nem is találkozol vele.
-
A zöld színű hátlap két rétegű. Az alső réteg sárga, a felső pedig kék. Mivel a felső réteg áttetsző, emiatt a végeredmény zöld lesz.
Namost ugyanez létezik piros-kékben is, ahol az alsó réteg piros, a felső pedig kék.
És ha jól látom, akkor a narancssárga is dupla rétegű: sárga alapon pirosezen a képen jól látszik a két réteg:
ugyanez lilában:
-
btudos
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #70 üzenetére
Miről beszélsz? Gyárilag Fekete, fehér, narancssárga, zöld, kék és szürke hátlap létezik 620-ra, de egyik sem átlátszó egy kicsit sem.
-
Воланд
titán
moto e: 89£
lumia 630: 89£ (Carphone Warehouse, EE, O2, Tesco es Amazon)na, ez lesz majd erdekes.
-
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #68 üzenetére
Mivel a hátlapba van építve szerintem pont a legkevésbé parás a dolog.
-
Előfordul.
a végleges Ubuntu 14.04 (ami ráadásul LTS!) bétás LibreOffice-szal jött, illetve bétás Grub-bal, hogy csak egy példát mondjak.A
NokiaMS Mobile nem akarta kivárni 6.24-ét, és már most kiadták a 630-at.más: Lumia 620-at tervezek venni nyáron. (a 630/635, 520/525 nem opció nekem a LED hiánya miatt.)
A kérdés: a 620 jack csatlakozója mennyire tartós? Azt hiszem ennél a modellnél van a hátlapba építve, emiatt vagyok bizonytalan ebben. -
Blyan
félisten
válasz
Mr. Double B #65 üzenetére
Oké, tehát a cián a megoldás mindenre. Rendicsek.
-
Mr. Double B
tag
válasz
sz.balazs.95 #62 üzenetére
Én is gondolkodtam ezen, de simén lehet, csak nagyvonalúak akartak lenni és a hivatalos életciklus akkor indul, amikor a meglévő készülékekre is kiadják a 8.1-et. Mivel ettől a dátumtól datálódik a hivatalos támogatás vége, ez elegáns húzás lenne.
-
Mr. Double B
tag
Ha azt nézzük az 520 anno éppen csak 60 ezer forinttal indult, akkor ez elég jó ár, de ha azt, hogy most 35 körül jár, akkor már mérlegelés kérdése. Persze, ahogy látom az a hivatalos 52k a dual sim verzióé, a szimpla kicsit olcsóbb lesz majd.
Ha én most ennyiért néznék telót, simán a 630-at választanám az 520/525 helyett, mert a képernyője sokkal jobb. Van a családban 520 és 620 is és hát az utóbbi Clear Black kijelzője melett az 520 szürkés, mosott feketéi botrányosak. Sötétben még szembetűnőbb a különbség. De, ugye, kinek mi a döntő...
Kérdés az 530 mennyivel indít majd és mit vágnak még a specifikációkon - lehet csak a kijelző méretét. Ha majd kikopknak az 520/525/620-ak a raktárakból és 530 meg 630/635 lesz csak, akkor tisztulhat a kép. Kérdés az is a 625 meddig marad. A 630 képernyője közel akkora, de lehet megvárják a 730-at mielőtt leállnak a gyártásával.
Persze az egész ár vita kicsit akadémikus, mert az emberek jó része úgyis szolgáltatónál vásárol.
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #62 üzenetére
Szóval akkor a megvásárolható készülékek nem végleges szoftverrel jönnek. Nice!
Egyébként érdekességként, most néztem egy tegnap előtti 630 unboxing videót. [link]
Persze simán lehet, hogy nem egy retail készülék volt, de az about rész érdekes..
Ez meg a mostani DevPrev változaté:
-
Az én értelmezésemben akkor lesz majd végleges /azaz nem béta/ amikor elkezdődik a terméktámogatása.
-
Blyan
félisten
válasz
Mr. Double B #60 üzenetére
Oké, végülis egyszerű képlet, el kell menni a bótba venni egy 630-as Lumiat, azon már a végleges (hiszen megjelent) van és lehet verziószámokat egyeztetni...
Egészen biztos vagyok benne, hogy totálisan különböző élményt kap a vásárló. -
Mr. Double B
tag
Remélem tényleg nem a "beta" kifejezésen akarsz most lovagolni, de a belső alfa verzió lezárása és a végleges kiadás között mindent annak hívunk, még ha a cég különböző marketing szlogeneket aggat is rá. http://en.wikipedia.org/wiki/Beta_software#Beta
Bármennyire is szeretnéd megmagyarázni, a Developer Preview nem végleges verzió és soha nem is volt annak hirdetve.
http://dev.windowsphone.com/en-us/develop/devpreview
"Windows Phone Preview for Developers gives registered developers access to prerelease Windows Phone operating system updates ... Non-Commercial Quality. The Deliverables may be prerelease and may not be compatible or work as well as a commercial, retail offering. The Deliverables may not work correctly and are not intended as a substitute for your primary means of telecommunications."De részemről befejeztem az offolást.
-
Blyan
félisten
válasz
hülyegyerek #58 üzenetére
Ha valamit csak azért adnak a fejlesztőknek, hogy mire a nem fejlesztő is megkapja működjenek azok az alkalmazások amit a fejlesztők csinálnak, akkor azt mégis...
Mindegy.Ezzel az erővel csak akkor lesz végleges, ha lezárul a támogatási ciklusa.
-
Blyan
félisten
válasz
Mr. Double B #56 üzenetére
Figyi, akkor szólok, hogy ez NEM béta. Sőt, nem véglegesnek is csak azután kezdte a MS nevezni, miután jöttek a panaszáradatok.
Más kérdés, hogy valóban a gyártói FW frissítés tényleg jól jöhet, de azért arra is felhívnám a figyelmet, hogy ezek főleg a kamerához tartozó javítások illetve saját fejlesztésű szoftveres fícsőrök finomhangolásához vannak.
Az általános, hw-re való optimalizálást a MS végzi el. Ki más tenné?A nem rég kiadott frissítés (MS nem gyártói) máris javított az általános üzemidőkön.
Persze, aláírom, aki részt vesz a PrevDev programban, az vállalja azt is, hogy nem a hivatalosan, dobozból kivéve jövő frissítést tölti le és használja. És ténylegesen csak az tegye fel, aki hajlandó ezt el is fogadni.
-
Mr. Double B
tag
ööö valamit félreértettél. Én nem is raktam, csak azt mondtam, hogy mindenki meg a macskája is felrakhatta a betát (gyártói firmware nélkül), aztán meg megy a sírás, higy nem olyan kiforrott. Ebből már jó pár olyan komment szúletett, hogy mekkora egy f*s ez a 8.1 mert leszivja az aksit....
Egyébként beta alatt természetesen a developer preview-t értettem.
"Ki rakott még fel bétát? Valaki?"
Mindenki aki itt fennt azt írta, hogy 8.1 van a telóján.
-
Blyan
félisten
válasz
Mr. Double B #54 üzenetére
Akkor ne rakj fel bétát!
Ki rakott még fel bétát? Valaki? -
Mr. Double B
tag
Egyetértek. Kicsit unalmas mindehol azokat a kommenteket olvasni, hogy "jaj de zabálja az aksit a 8.1" meg "itt ott kifagy". Ez a hátránya annak, hogy bárki felrakhatja a betát. És ez részben magyarázat arra is, miért csinál a Nokia új firmware-t minden MS release-hez és miért nem elég csak egy "vindóz ápdéjt". Az MS-nek nyilván hasznos a sok feedback, de csak hivatalos RTM release + Nokia új firmware combo után lehet majd megitélni a stabilitást, fogyasztást, gyorsaságot
-
-
Blyan
félisten
Szerintem lendületesebb, mint az 520, viszont a Music app itt is kalapfostenger.
-
Lacus MD
tag
Én is úgy vettem észre, hogy 520-ason gyakoribb a resuming, de valószínű, hogy ez a régi XNA-s és Silverlightos appok valamint az új dynamic memory management "összeférhetetlensége". Eddig úgy volt, hogy egy app egy 512 MB-os telón megkapta azt a 150 MB-ot, ami max egy appnak kiosztható volt. Amennyiben ebből csak 20 megát használt, 130-at üresjáratban lefoglalt. Így megnyitottál 3 appot, jobb esetben egyet azonnal kivágott a memóriából és kaptad a loading screent. Az új memóriakezelés ezentúl annyit oszt ki neki, amennyit használ. Így több appot tudsz megnyitni, de ha olyanokat indítasz el, ami zabál és lefoglalja a 150-et, akkor két ilyen app után nagy eséllyel kapod újra a loading screent. Reméljük, hogy natív 8.1-es appok és a firmware update-ek után rendbe jön ez a dolog. Hs
-
Namelesske
addikt
A Lumia 520 leveri a Moto E-t a 630 minimum egy szinten van vele. Szóval Android my ASS. 512 RAM bőven elég lesz az új appok gyorsabbak és takarékosabbak mint a mostani Silverlight appok, project Svelte Microsoft módra.
-
Szroncs
tag
válasz
sz.balazs.95 #42 üzenetére
En is azt gondolom, hogy bullshit marketing. De mivel meg nem volt WP8 telefonom ezert nem vagyok benne biztos, hogy alapbol bennevan minden nyelv mint ios/android ban.
-
-
Szroncs
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy a WP8 telefonok mindegyikeben gyarilag benne van a magyar nyelv mint az androidban, ios -ben, vagy elofordulhat, hogy nincs.? Ugyanis latom 1-2 helyen a "magyar+valami kamu garancia" verzioert tobbet kernek.
-
Steelers
senior tag
válasz
tatararpad #23 üzenetére
Az 525-el szemben még ott a 2 év gyári gari és a szebb,clearblack kijelző.
Várom a tesztet! -
sagit
veterán
1 GB rammal érdekelne, így felejtős.
Amiket az 520 leművel 8.1 alatt... ezek a töltögetések/gondolkodások/röccenések nem hiányoztak droidról. -
zoo84
csendes tag
Nemhogy a 930 jönne már. Van valakinek fogalma arról, hogy mikorra várható?
-
halkow
őstag
jó teló lenne +2 leddel
-
evermobile
csendes tag
Elvből nem kellene már 512MB ramos telefon 2014-ben. Hiába az optimalizálás, ha pár progi felzabálja menet közben a ramot ..
-
Воланд
titán
válasz
tatararpad #21 üzenetére
jah, csak sem az 520, sem pedig az 525 nem ket simes.
-
tatararpad
őstag
Nagy nulla. Aki 512MB-os telefont akar venni vegyen Lumia 520-at, tulajdonképpen is egy Lumia 520 más köntösben, de akkor már inkább egy 525-öst, abban 1GB RAM van. És senkit nem izgat hogy a WP-nek mennyire elég az 512, 1GB-os hardverigényű alkalmazások nem fognak megjelenni az áruházban, még ha mennének is.
-
vm93hun
aktív tag
Valahogy éreztem, hogy ez lesz rá a magyarázat. Nem azért de emiatt leminősíteni egy egész telefont...
Mikor fogjá(to)k megérteni, hogy mobilkészülékre soha nem fognak játékok megjelenni olyan minőségben, mint amilyenben PC-re vagy játékkonzolra jelenik meg (nehogy előjöjjön nekem valaki a GTA-val, mert az erre nem jó példa, mert akármilyen jól is van megcsinálva, az irányítása pocsék, és az nagyon baj!) -
satz18
őstag
Tényleg nem rossz ár, bár ha azt nézzük, hogy az én 8x-em 45k volt, akkor azért ezt ajándéknak nem nevezném.
-
Inkább maradnék az 525-nél ezt köszönöm de nem .
-
kengyel
nagyúr
Komolyan mondom ennyi pénzért ez ajándék !
-
feddel
senior tag
Vessetek meg, de megrendeltem. Az asszonynak. 620-szal semmi bajunk nincs, de neki a kétkártyás jól jön. Így van egy eladó telenoros fehér 620-unk :-)
-
vm93hun
aktív tag
Miért baj az, hogy 512MB RAM van benne? Az én telefonomban is annyi van (L710) és folyékonyan működik minden. Mire nem elég?
-
blagolf
senior tag
Hol lehet Motorola telefont kapni 2 év gyártói garanciával magyar országon?
Jaa sehol. Ennyi. -
L4mie
veterán
válasz
evermobile #5 üzenetére
egyenlőre elég az 8.1 alatt is, kb 2x folyamatosabb és töltögetés nélküli mint az 1024es HTC-m volt.
-
BobTail
őstag
válasz
evermobile #5 üzenetére
Vártam...
-
evermobile
csendes tag
512MB ram?? :-/
-
-
tjb007
nagyúr
Itthon is elérhető már 50e forintért (nem sufnigéesemből, 2 év gyári garanciával).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Akciókamerák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest