- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutitibi
senior tag
válasz
Corleone33 #377 üzenetére
" nem a fingreszelős IT rendszergazda pozik"
Na, erre kiváncsi vagyok, ezt mire is értetted ? Milyen ez ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Vezetőknél is ez a helyzet, a régi "vének, öregek", múlt évezredbeli gondolkodású dínófőnökök még itt-ott elvannak, de zömében értelmesebb helyekről látványosan kikoptak. Helyükbe viszont nehéz találni olyat a fiatalabbak között, aki vitt már mondjuk 3-4 csapatot, 50+ főt, eredményesen, egy kicsit vagy leginkább totális más hozzáállással és stílusban.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez viszont szerinte nem megy, ha valaki csak betelefonál.
Gondolom eredetiben az van ott, hogy "dial-in", ami szleng a régi otthonról betárcsázós időkre, ma természetesen laptop, VPN és nem telefonálásról van szó, hanem kőkemény szoftverfejlesztésről (jó esetben, ha olyan az ember). Jó lenne így is fordítani, nem "betelefonál"-nak.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Corleone33 #376 üzenetére
Ezt te mondtad, nem én
Ez azt is jelenthetné, hogy a home office munkavállalóval szemben a bejárós az rendes költségtérítést kap, ahogy fogy a munkaerő lehet ez is lesz. Te otthonról dolgozgatsz, ő meg nem 7ft / km díjat kap, hanem elszámolják az 1-2 órát munkabérnek, például.
-
válasz
Csaxólok, már éttermi mosogatóként, kasszásként, stb se műxik. Munkaerőhiány van mindenütt.
-
Corleone33
senior tag
csak azt felejted el hogy IT-ben nem igazán működik a "ha nem tetszik 100 másikat másnap találunk a helyedre" elv, ahogy anno vendéglátásban is lett nagy koppanás.
És itt nem a fingreszelős IT rendszergazda pozikra gondolok hanem azokra ahol azért olyan speciális tudás kell, amit nem könnyű találni. És hidd el, vannak olyan pozik ahol a munkavállaló van inkább alkuhelyzetben mint a munkáltató
-
Corleone33
senior tag
válasz
Eugene Roe #11 üzenetére
ennyi erővel akkor senki ne menjen Home Office-ba sehol mert az unfair a kétkezű munkásokkal szemben , független attól hogy rengeteg szellemi munka elvégezhető otthonról is
Erre csak annyit tudok mondani hogy "that sounds like a their problem primarily"
-
Plissken
tag
válasz
tutitibi #322 üzenetére
Fú bakker, nálunk ezt a cégnél megtapasztalták egy páran! Ki kellett segítenie az egyik baromnak 1 hétig egy másik melóban, meghúzta azt a hetet mint az állat, majd visszament a saját pozíciójába, ráadásul rögtön szabira is ment a hajtós hét után. Utána meg a többi szerencsétlen, akinek az volt az alapmelója hallgatta a főnökségtől, hogy XY bezzeg mennyit termelt... Ha tehették volna (és lett volna hivatalos) még normaemelés is lett volna belőle...
-
válasz
tha_answer #362 üzenetére
Értem, SorosGyuribá is kriptózott már, vagy még mindíg egy középosztálybeli amerikai vagyonával bír :))
-
válasz
tha_answer #360 üzenetére
Az ember ezernyi választásnál dönthet jól és rosszul. 10+ éve pl vettem OTP-részvényeket 3eFt-ért. Most irigykedjek hogy a Teslások jobban teljesítettek? Vagy méginkább: hogy nem 1500ért vettem 2x annyit a mélypontot jósgömbözve, és a háború előtti maxon (jósgömb2) kiszállva, EUR-ra váltva (jósgömb3) a tőkét?
Én annak örülnék, ha ez a hulladék (mindenféle hardverrel egymásra licitálva, mégnagyobb hardverigényt generálva "bányászott" "pénz") végérvényesen eltűnne a pénzügyi és számtech élet palettájáról. Tőzsdézni lehet a hagyományos terepen, semmivel se nagyobb a risk/reward.
-
.
Navégre, talán idén cserélhetem a 1050Ti-t.
Nagyonkriptós nagyonészosztó honfitárs egyébként "meglepően" pont a csúcs környékén akart mindenáron rábeszélni, hogy házat-kocsit-asszonyt-gyereket elzálogosítva fullba toljak mindent kriptóba. Juteszembe, 1-2 hét múlva, amikor elfelejt felállni ez a sz.r rákérdezek, mizu
.
-
Cassi
őstag
Most már legalább tudjuk, mi történik a fundamentum nélküli kriptopénzekkel egy igazi világgazdasági válságban.
-
Interceptor
addikt
Covid kezdete óta home officeba vagyunk, nem kell más csak egy szgép + net. Ha nem lenne meg a munka az hamar kibukna. Ennyire egyszerű. Otthon hatékonyabb, nincs utazás több idő is marad, nincs annyi zavaró tényező. Munkatársak is kevesebbet zaklatnak a kérdéseikkel a chaten, többet használják az agyukat, jobban el lehet mélyülni a saját munkában. Jó ez így, nálunk működik.
-
tha_answer
őstag
Megteheti.
Nagyon kevesek azok akiknek olyan tudasa van h " ennyi es kesz." -
Tasunkó
őstag
Akkor ötlött fel bennem amikor láttam egy külföldi cégnek bedolgozó leányvállalat IT-s céget, ahonnan a munkákat szó nélkül visszazsákolták az anyavállalatnak ahol mellesleg többszöröséért dolgoztak és mégis. Csak az egyszerűbb feladatokat hagyták itt. Ahogy az iparban is megtartják a know-howt, tehát egy audi hiába hagyná itt a gyárat a magyar szakemberekkel abból autó nem lenne. Így a munkáknak azt a részét aminél már az egészet át kell látni, feltételezem az IT-ben is ez ki fog alakulni, azt szépen összeszedik és viszik(vagy ide sem tették), és az egyszerűbb monotonitást meg itthagyják. Ami komplett elejétől végéig magyar fejlesztés, azt meg felvásárolják, majd átpaterolják a lényeget az anyavállalatba, aki marad az marad, valaki megy majd a szakmai fejlődésért vagy a magasabb fizetésért. A tudás hatalom és pénz, ez a középkortól sem változott. Időnként ez borul egy új könnyen elérhető technológia miatt, majd felfedezik a gyönge pontjait hol lehet visszaláncolni és újra egy csokorba szedik. Van ahol tudják hogy ez érték, van ahol meg nem. És ahol nem tudják, ott nem marad sokáig.
-
azbest
félisten
uh, nagyon röhögtem, amikor egyik ügyfél feltette a kérdést, hogy akkor odaért -e már a csapat az agilitáshoz, hogy ne kelljen több retro/review meetinget tartani, mert ha nem muszáj, nem fizet érte
Picit félreértette.
Másrészt, ja. Odaért az a csapat. Mivel sokkal kevesebb hiba volt utólag, már csak harmad annyi kapacitást rendeltek meg supporthoz. Szóval kioptimalizálta magát a cég. (Részben azért a járványos téma is benne volt, mert új fejlesztésekből is harmadolódott). Szóval szépen leépítették az emberekt felét-kétharmadát.
-
Somatom
veterán
Az a baj, hogy nálunk mindenki ugyanannyit kap. Ugyanazért a pénzért pedig ugyanaz a munka jár. Mivel a bénák nem képesek a jók tempójára, ezért a jóknak kell igazodni a bénákhoz. De, még ez az egységes pénz is kevesebb, mint amennyit máshol fizetnek ugyanilyen beosztásért. Többen is elmentek már és ahol jobban érzik magukat, oda áthívják a cimbiket is. Engem is hívtak, csak lustaságból nem mentem, mert az itteni visszafogott munkatempó tetszik. De, végülis nem henyélni járok ki, és hát két hétre plusz százezer nem mindegy. Úgyhogy ha rövidesen nem emel a főnök legalább 200 Eurót, akkor én is átmegyek.
-
lo_jo
senior tag
válasz
Ezekiell #348 üzenetére
Persze, és ez teljesen jól is működik ott, ahol nem verik a fogukhoz az utolsó garast is és nem pár hónap alatt akarnak örök életre meggazdagodni. Hallottam már én is olyan rémtörténetet, ahol kicsinyeskedő ügyfél keresett agilis csapatot, majd amikor megkapta az agilitást, akkor elkezdte úgy abúzálni, ahogy a tankönyvben meg van írva, természetesen a how-not-to részben. Aki egy ilyen környezetben ismeri meg az agile-t, az persze, hogy rossz véleménnyel lesz róla. Az ilyen ügyfél pedig akármilyen módszertant kapna, úgyanúgy kiforgatná. Szerencsére a saját bőrömön ezt még nem tapasztaltam.
-
azbest
félisten
Voltam olyan It projekten magyar területen, ahol a senior kollégák finnországba, angliába, usába, kanadába dobbantottak. Igaz, olyan sajátságos terület volt, amit egy itthoni cég sem csinál, mert nálunk egy cég sincs, ami olyan szinten lenne, ahol szüksége van ilyen fejlesztőkre. Mi is alvállalkozása voltunk nyugati cégeknek.
S mivel nyílt orrású projekt volt, ezért mindenkinek a saját neve is látszott a munka kapcsán. Láthatóak voltak a rajta dolgozó emberek. Így közvetlenül meg tudták őket keresni világcégek toborzói. Más kérrdés, hogy olyan is volt, amikor egyik világcég is bele akart szállni arra a területre és azt mondta, hogy akkor ő most szeretne beszélni az egész csapattal. Persze a helyi vezetőink rendesen bepánikoltak, mert ők értelemszerűen nem szerették volna, ha elviszik az embereket, hanem azt szerették volna, ha a munkát hozzák ide és fizetnek sok pénzt a magyar fizetésért dolgozó emberek munkájáért és profit.
Rengeteg olyan projekt van, amiben magyarok dolgoznak itthonról, cégekből mint eladott erőforrás. Eléggé komoly és hightech területeken is. Csak az ő neveik sehol sem szerepelnek, mert nem publikus, hogy ki végzi el a munkát. Viszont ha dobbantani akarnak az országból, akkor valószínűleg elegendő lenne csak a megfelelő embernek elküldeni a cv-jüket. Feljebb kapaszkodni a vállalkozói láncban vagy esetleg a megbízóhoz átmenni.
Szóval van ilyen szempontból vándorlás. Más kérdés, hogy sokan nem akarnak nagy változást az életükben és nem vágnak bele egy ilyen nemzetközi kalandba. De a lehetőség megvan és szálingóznak is el rendszeresen kollégák.
Szóval ilyen szempontból tényleg nem kerek, amit Tasunkó mond, mert már régóta van itt know-how alvállalkozói láncok végén lévő melósok közt. És a vándorlás is régóta folyamatos. Azok a fiatalok, akik jó helyre kerülnek és nemzetközi projektekben vesznek részt, gyakran le is lépnek.
-
dabadab
titán
válasz
t72killer #317 üzenetére
Én úgy húsz éve kezdtem el a HO-t, nyertem?
Egy nap körbenéztem az irodában, rádöbbentem, hogy az átszervezések végén a legközelebbi kollégám kb. 250 kilométerre van, átírányítottam a céges telefonom a mobilomra, barkácsoltam haza egy vpn-over-pppoe kapcsolatot (nyilván semmilyen szabályzatot nem megszegve ezzel), aztán utána kevesebbet jártam be. Aztán valahogy ez így legalizálódott (mondjuk amikor lett hivatalos VPN, akkor már soha nem kapta ahhoz hozzáférést, mert mindenki feltételezte, hogy már van), a következő munkahelyeimnél meg már valahogy mindig volt HO.
-
válasz
tutitibi #302 üzenetére
közszféra kuka. szervilis hordalék a vezetők jórésze, pláne közép-felső szinten.
amikor szijjártó elnyomta a "jachtroldolgozás" előtti ho ellenes kirohanását, kb mindenhol, ahol van állami érdekeltség a covid ellenére is kb visszarendelték az embereket
öncenzúra.
de látod, a privát szektor sem teljesen különb nagyon sokszor.... (najo, 1-2 nap sok helyen van már, államiban pedig még ennyi SE
)
-
dabadab
titán
ezekbe a munkamódszerekbe bele van kódolva, hogy eldobod a félig kész cuccot, ami egyértelmű veszteség
De még mindig jobb, ha a "félig" (inkább 10% lesz az) kész cuccot dobod el, mintha leszállítod a hónapokig egyeztetett, másfél évig fejlesztett cuccott és kiderül, hogy a megrendelő mégsem ezt akarta. Olyankor persze lehet egymásra mutogatni, meg küzdeni azon, hogy a veszteségből ki mennyit nyel be, de ez már részletkérdés, a fontos dolog az, hogy feleslegesen készült el valamit, amikor pedig nem sokkal több (vagy akár ugyanannyi, sőt, kevesebb, mert kiderül, hogy a legszivatósabb elvárások valójában nem is voltak elvárások) erőfeszítéssel valami jó is lehetett volna.
-
Qtya123
őstag
Lehet majd szavadon foglak, de egyelőre B tervként szerepel csak. Arra az esetre, ha kilőnék alólam a jelenlegi munkabeosztást (nagyon sok embernek csípi a szemét) és nem sikerülne hasonlót találnom.
(amiket írtál korábban, az alapján szerintem az öregnek emelnie kell lassan nálatok)
-
bambano
titán
válasz
Ezekiell #333 üzenetére
"Hát ez azért elég sarkos állítás": egyetértek
"Inkább a time to market időt akarják csökkenteni párhuzamosítva a tervezést és fejlesztést": na arra pont nem alkalmas. ezekbe a munkamódszerekbe bele van kódolva, hogy eldobod a félig kész cuccot, ami egyértelmű veszteség. ha veszteséget termelsz, nem csökken az előállítási idő. -
A "léhűtők" jelenléte egy jól pörgő bizniszben marginális probléma, sőt, komplikáció, többletrendelés, emberkiesés esetén kifejezetten szerencsés lehet ha van tartalék, főleg a mai munkaerőhiányos világban. Gyakorlatilag úgy kell nézni, mint bármilyen más tartalékot, pl raktárkészlet, kp-tartalék, stb. Persze nem árt vele tisztában lenni, hogy mekkora az aránya a cégnél.
Most látom pl, hogy a brit repterek brutál munkaerőhiányban szenvednek, mert a covid alatt rakás embert leépítettek brexit miatt meg nem dől a k-EU munkaerő. Persze egy reptér erre nem fog csődbe menni, versenyhelyzetben lévő középvállalkozás annál inkább.
-
Qtya123
őstag
"a hétköznap van, akkor dolgozunk munkabeosztás sem mindenkinek egyformán jó"
Nálam ez a mumus. Emiatt ki is esne a munkák igen jelentős része nálam. Teljesen mindegy, hogy HO, vagy irodai bejárós munka lenne, nekem a hétfő-péntek napi 8 óra nem megy. A Te kamionozásodban is ez a 2/2 teljesen jó (ennél több, vagy ilyen hétvégékre esek haza munkarendben viszont kizárt). Simán vállalnám, ha úgy adódna, hogy váltanom kell. Nekem annyit megér, hogy 2 hétig nem vagyok otthon, hogy utána 2 hétig teljesen szabad vagyok.Lehet szimplán rosszul vagyok bedrótozva, vagy csak annyi a baj, hogy a legelső munkám sem klasszikus napi 8 óra volt és gyerekként sem azt láttam, hogy a szüleim hétköznap menetrend szerűen eltűnnek (apám váltószolgálatban dolgozott, anyám meg bármikor el tudott jönni órákra az irodás munkahelyéről és ha intézni kellett bármit el is jött).
Próbáltam. Több mint 4 évig dolgoztam irodai munkarendben. Nem sikerült megszoknom sosem. Az hagyján, hogy az ügyintézés mindig matek volt, hogy hogyan tudom megoldani (bank, alkatrész vásárlás a hobbimhoz, stb...), de a legrosszabb az volt, hogy ahogy bezártam az irodám a munka nem volt letudva. Az ott várt engem tovább. Ebből kifolyólag, ha szabadságra mentem, dolgozhattam kvázi előre, hogy amiket megcsináltam azok a szabi alatt "fussák ki magukat" és a legrosszabb a visszatérés volt a szabadságról, hogy na akkor egy csomó feladatot generáltak az előző tevékenységeim eredményei.
Nagyon felőrölt ez a mókuskerék, váltottam a szokásosra, hogy olyan helyeken vagyok, amit dokumentum filmekben mutatnak be (pl Tiltott zónák) és olyan munkarendben, amikor hétköznap itthon lehetek. Számomra semmi gond nincs azzal, hogy vannak ünnepnapok, amikor nem vagyok a családdal (főleg úgy, hogy egy teli ünnepnap +66ezer Ft-ot jelent), mert százszorosan kompenzál az, hogyha letudom a munkát, akkor az le van tudva, viszi tovább más, nem vár rám tovább, mint egy mókuskerék. Ezt a HO sem oldaná meg.
-
azbest
félisten
Ez, hogy ki mennyit dolgozik és hány óra valójában a feladat megoldása nem ilyen egyszerű dolog. Ha nem futószalag mellett legyártott darabról van szó, akkor csak mellékes szám, amíg belefér a munkaidőbe.
Aminek itthon nem nagyon van hagyománya az az, hogy az emberek el szoktam menni szabadságra, szoktak lebetegedni. Valamint előfodrulhat, hogy a feladatok sem egyenletes ütemben jönnek. Szóval normális helyen nem kéne furcsa legyen, hogyha épp fele-kétharmad annyi a naptári óra igénye az aktuális feladatoknak, amikor mindenki dolgozik. Ehelyett sok helyen alulbecsülnek, koppra kimaxolnak mindent, aztán meg toporzékol a management, ha nem készül el valami időre és lecsúsztatásokat emlegetnek a túlórákra, mert kifizetni nem tetszik.
Meg az egyenetlenül jövő feladatok is. Sokan fel sem fogják, hogy a munkavállaló tesz szívességet, amikor hajlandó 10-12 órákat dolgozni, mert túl sok feladat esett be egyszerre. Az hogy lecsúsztassa nem kegy, hanem spórolás a munkaadó számára. És a szervezési, vezetési problémák elfedésére jó.
Másrészt az idő csak egy része a termelt érték mérésének. Önmagában értelmetlen. Hogy mennyi lóvét generál egyg munka, az számít valójában. Lehet hülyeségekkel szopatni az embereket, hogy kitlejen a 8 óra, de ha azok nem pénzt hoznak, csak a manager egójához kell, akkor az kontraproduktív.
-
Ezekiell
veterán
Nyilván, mondom, ne a full extrém hülye példát nézzük.
#331bambano
A modern szoftverfejlesztési módszertanok arról szólnak, hogy meg akarják spórolni a tisztességes előzetes szervezést.
Hát ez azért elég sarkos állítás. Inkább a time to market időt akarják csökkenteni párhuzamosítva a tervezést és fejlesztést, ha már így akarod nézni. -
bambano
titán
Ez az egész történet egyébként arról szól, hogy a munkavállalás mindig egy bizonyos szintű érdekellentét a munkaadó és a munkavállaló között, amelyben a munkaerőpiac változó módon mikor kinek oszt adukat. amikor a munkaerőpiac keresleti, akkor a munkavállaló diktál, lesz babzsák, csocsó, meg gyümölcslé, amikor meg kínálati, akkor ócska szék, és kávé is csak azért, mert az a kizsákmányolás része.
hogy lesz-e ho vagy nem, az pusztán attól függ, hogy a munkaadónak vagy a munkavállalónak egyszerűbb-e adott pillanatban azt mondani, hogy felmondok, mert van másik x darab választás.
-
bambano
titán
egyetértek, az vezetői inkompetencia, ha bevállalt valami modern módszertant és ettől felborul minden normális tervezési metódus.
tehát például azért kell több programozó, mert úgy kezdik el a munkát, hogy nem lett kiverve a vevőből, hogy mit akar, és menet közben folyton változik a cél. A modern szoftverfejlesztési módszertanok arról szólnak, hogy meg akarják spórolni a tisztességes előzetes szervezést. amit nem lehet, arra csak ráfizetni lehet. -
bambano
titán
ha a ho-t úgy nézed, hogy otthonlét, akkor utálod.
ha a ho-t úgy nézed, hogy nem vagy bent egy hivatalos helyiségben, amit munkahelynek neveznek, ahol a főnök liheg a nyakadba és más dolgok rombolják a munkakedvedet, akkor a ho pont ugyanolyan pozitív, mint neked, hogy a kamion fülkéjébe ültél, hogy ne kelljen olyan munkát vállalnod, ami egy irodába köt.helyes nézőpontból nézve pont ugyanolyanok vagytok te meg a ho-zó dolgozó.
-
Ezekiell
veterán
A fejlesztés nem ilyen.
Már hogyne lenne? Van egy sprint, véges mennyiségű tickettel, sprint planninggel kezdve, stakehodlerekkel egyeztetve. Ezt kell megcsinálni. Véges mennyiségű feladat. Kanban csak annyiban más, hogy ott nincs strict start/end date, de ott sincs végtelen ticket.Az vezetői inkompetencia, ha nem tudja megállapítani, hány fejlesztőre van szükség
Egyetértek. Ahogy az is, ha kiégeti az embereit. A kettő között van egy optimum, és abba beletartozik, hogy ha kész a meló, akkor kész, nem ütöm agyon még további taskokkal, mert csak megölöm az emberkét vele, és nézhetem az attrition számaimat csodálkozva.De egyébként még mindig nem a végleteket kell nézni, nyilván ha valaki 2 órát dolgozik és láthatóan slackel, azt mindenhol kirúgják, még én is.
-
válasz
Ezekiell #324 üzenetére
A gyapot egy véges feladat. Ha négyszer annyit dolgozik, vagy négyszer hatékonyabban, akkor se tud egy dekaval se többet leszedni. A fejlesztés nem ilyen.
Az vezetői inkompetencia, ha nem tudja megállapítani, hány fejlesztőre van szükség. Mert ezek szerint 4x annyi léhűtőt tart, mint amennyi rendes fejlesztőre valójában szüksége van. És ez hatalmas kárt okoz a tulajdonosnak.
-
Ezekiell
veterán
válasz
tutitibi #322 üzenetére
Teljesen egyetértek, ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy "Y mennyiségű gyapotot kell szedni X határidőre, hogy hogy osztod be az időd, nem érdekel, csak legyen meg a gyapot"
. Szóval ha kész van a meló amit elvárok, akkor leszarom hogy mennyi facebookozott az illető.
És valóban létezik ez az "infláció", amiről írsz - de ez management probléma már megint. Rettentő sok inkompenets kretén manager van a világon...
-
Somatom
veterán
Egyik cimborám logisztikai középvezető volt egy nagy cégnél. Tulképp a teljes raktárrendszer felépítését, működését ő dolgozta ki. Elege lett a szivatásból, felmondott. Elvégzett még néhány sulit és később visszahíták ugyanahhoz a céghez, felsőbb pozícióba. A beszélgetésen azt mondta, hogy látja ezt a próbaidős dolgot, csak azt nem tudja, hogy a próbaidő alatt neki ott mit kell megtanulnia és azt ki fogja neki megtanítani.
-
tutitibi
senior tag
válasz
Ezekiell #311 üzenetére
"Ha a teljesítménye megfelel az elvárásoknak, akkor mit érdekel téged, hogy 8 vagy 2 órában csinálja meg?"
Nagy multiknál ezzel vigyázni, Na nem ilyen és ekkora differenciával, de ha valaki 2 óra helyett 1 óra is összehoz valamit ,ami eddig a cégnél 2 óra alatt volt elfogadott, akkor előbb-vagy utóbb a cégnél az 1 órás munka lesz az elvárás. És ez nagyon veszélyes "játék" !!!
Régebben a multiknál de ma már a köz - állami - ban dolgozó rétegben is veszélyes ez, mert a főnökség akkor megemeli a "szintidőt" . Az ha valaki ügyes legyen ügyes, legyen neki több haszna de ne kürtölje világgá az érdemeit. Akár kaphat bónuszt is felőlem csak ne a többiek szívjanak miatta majd később.
-
válasz
tutitibi #309 üzenetére
"Legfeljebb visszamész nyaralni oda később."
Asszony nagy nehezen kivette a szabiját, gyerekeknek suliszünete van, x €-ból sikerült összevadászni, jó időt sikerült kifogni. Ezek mindegyikét tudja reprodukálni a cég?
Persze lehet bónuszpénzzel próbálkozni, csak abból jön a kiégés.
-
Tasunkó
őstag
válasz
mjani1172 #313 üzenetére
Ilyet bárhol lehet csinálni. Ami kell hozzá, az a szakértelem. Gyártásban dolgoztam, kolega egész nap nem tudta megjavítani, megvártak vele. 10-perc fél óra. További 4 óra amit eltöltöttem, büfé, kávék, illetve munkahelyi kollégákkal kötetlen beszélgetések, és még így is jól jártak, mivel a konkurenciánál így is pofátlanul nagyobb haszonnal járt a fenntartásom. Olykor kényszerítenem kellett az unatkozást, mert lett volna kedvem dolgozni, csak hát azzal több kárt okoztam volna mint hasznot. Ez egy szemléletmód, hogy az ember nem csak egzisztenciálisan kiszolgáltatottként tekint magára, de észreveszi az ellenfél gyönge pontjait, sőt ha rászokik egyenesen feltárul egy világ ahol már csak azt látja. Egy másik mátrix. Képtelenség meggátolni, ugyanis van egy szintű szakértelem ami fölött már nem lesz főnök az országban senkiből. Van ahol ez a szint komikusan alacsony.
-
Ezekiell
veterán
válasz
tutitibi #316 üzenetére
Tudom - anno a projektmenedzserünket egy nyaralásról hazarángatták, mert az ügyfél fenyegetőzött a projekt elvitelével (és itt EUR tízmilliókról volt szó). Hazajött, elintézte a dolgokat pár nap alatt, mindenki lenyugodott, majd felmondott. Teljesen igaza volt (én mondjuk haza se jöttem volna, hanem a tengerpartról mondok fel, de ő lelkiismeretesebb volt
)
#317t72killer
6 éve van cégem, van olyan (nem is egy) alkalmazottam, akivel soha nem találkoztam, mert HO-zik mindigSemmi probléma nincs ezzel.
-
Ezekiell
veterán
Ha én meg tudom csinálni két óra alatt azt, amit más csak hat óra alatt, akkor egyszerűen hozzám csaphatják az ő melóját is és akkor az ő fizetése megmarad a munkaadónál. A katonaságnál megtanultam, hogy sosem szabad nagyon elöl, vagy nagyon hátul lenni. Mindíg csak középen.
Kivéve ha nagyon karriert akarsz építeni, akkor húzni kell - már persze ha olyan a cég/management, hogy ezt észreveszi és előbb-utóbb honorálja. Csináltam ezt éveken át ilyen cégnél, mentem is szépen felfelé. De azt se tudom hibáztatni, aki csak a minimumot hozza (az elégséges minimumot, nem az alattit). Nem normális az a hozzáállás, hogy bele kell halni a munkába, és mi vagyunk a munkaadóért. Mondom ezt munkaadó cégtulajként -
-
Ezekiell
veterán
válasz
mjani1172 #313 üzenetére
Akkor segítek: ha a munkahelyen a 8 óra elhúzott teljesítmény megfelel, azaz elégségesnek találják a munkáját és nem rúgják ki, akkor mi közöd van hozzá?
Szóval vagy azt mondod, hogy szarok az elvárások iránta/a pozíciója iránt vagy elvárás alatt teljesít és mégse rúgják ki (és ez esetekben akkor management problémáról beszélünk), vagy csak mikromenedzselni akarod és kifacsarni belőle az elváráson túl is amit csak lehet, és szar munkáltató vagy. Melyik?
-
Somatom
veterán
válasz
Ezekiell #311 üzenetére
Azt már korábban írta vki, hogy ez veszélyes. Úgy látom, hogy akár IT, akár más meló, mindenhol azt a lovat ütik, amelyik húz. Ha én meg tudom csinálni két óra alatt azt, amit más csak hat óra alatt, akkor egyszerűen hozzám csaphatják az ő melóját is és akkor az ő fizetése megmarad a munkaadónál. A katonaságnál megtanultam, hogy sosem szabad nagyon elöl, vagy nagyon hátul lenni. Mindíg csak középen.
-
mjani1172
addikt
válasz
Ezekiell #311 üzenetére
mert amit a melóhelyen elhúzott 8 órában otthon megcsinálja 2 órában
Akkor segítek.Ha 8 órában oldja meg amit két óra alatt is lehet, akkor az nem jó teljesítmény, nem hiszem hogy ez valakitől az elvárás. (Normál munkahelyen)
Talán így érthetőbb .Ha így sem, akkor nem szeretném jobban elmagyarázni. -
Somatom
veterán
válasz
tutitibi #309 üzenetére
Ahha. Majd a kedvemért elhalasztják Alicante -ban a tűz éjszakája fesztivált, a focidöntőt, a várvavárt X koncertet, a Sziget Fesztivált, a léghajózást a Bodeni tó fölött (előre foglalt időpont), a haverok is csak úgy ugranak a módosított időpontra, stb., stb. A nászéjszakámat is kompenzálják?
-
ddekany
veterán
IT-ben keresel egy helyet ahol van wifi, előkapod a notebookot, és bejelentkezel megnézni, hogy miért döglődik az akármilyen szolgáltatás... HO-sítható szakmák hátránya.
Amúgy a gond gyökere, hogy policy és törekvések ide és oda, állandóan vannak nehezen pótolható emberek. Főleg ha azonnal kell tüzet oltani, nyilván azt érdemes elővenni, aki probléma vélhető forrását mostanában fejlesztette.
-
South Velen
addikt
Nálunk sokszor a nyaralóból dolgoztak az emberek a nyári szabijukon (multi környezet, finance).
A "in a call - out of office" egy általános státusz volt teamsen.Beteg dolog. Én soha nem csinálnék ilyet, de én vagyok a kisebbség ebben a körben....
Ráadásul semmilyen módon nem volt kompenzálva se. -
Somatom
veterán
válasz
tutitibi #305 üzenetére
Dehogy IT. Kamionsofőr vagyok. Amikor dolgozok, akkor a céges telón elérnek. De, a szabadidőm az csak az enyém, akkor veszem fel a telót, ha akarom. Méghogy kötelezzenek rá? Lóf...t a seggükbe, nem vagyok rabszolga! Szabadságról visszahívás? Micsodaaaa???
Majd hazarepülök a spanyol tengerpartról? Hogyan? -
tutitibi
senior tag
-
Somatom
veterán
Vágom. Én is hiányszakmában dolgozom. Bármelyik európai országban tárt karokkal várnak. Én Németországot választottam a nyelv miatt. Ahhoz a céghez megyek, amelyiknek a munkabeosztása tetszik. Szeretem, hogy havonta két hétig azt csinálok, amit akarok, még a telefont sem kell felvennem. Szeretek motorozni és olyankor mindenki hagyjon békén. De, ha több pénzt akarok keresni, akkor csak elsóhajtom magam a főnöknek és boldog, hogy maradok még pár napot. Itthon is fusizhatok zsebbe, néha bevállalok egy-egy napot, hogy minél kevesebbet váltsak Forintra az Eurós fizumból. Persze, csak szép időben.
Így, 50 fölött csak attól félek, hogy nem fogom tudni elviselni az otthonlétet, ha majd egyszer rákényszerülök. Ezért nem értem, hogy miért olyan nagy kunszt a HO. Amúgy sem szeretek otthon ülni, nemhogy még kényszerítsenek is rá. Persze, ha a másik opció egy iroda, akkor a két rossz közül jobb a HO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mini-ITX
- Revolut
- Micro Four Thirds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged