Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
nyilván nem arra gondolok, hogy folyamatosan platformot váltogatnának, de oprendszer-szinten és a használt szoftverek verzióját tekintve nehezen tudom elképzelni, hogy még 10-12 év múlva is ugyanazon a Linuxon ugyanazt a verziójú adatbáziskezelőt, stb-t akarják használni. ez olyan, mintha egy rendszergazda kijelentené, hogy az ő cégük 12 év múlva is XP-t fog használni Exchange 2003-mal. nyilván komolytalan.
-
moonman
titán
ez tipikus multi viselkedés, ne tegyünk úgy, mintha a világtörténelemben még soha egyetlen más cég sem csinált volna hasonlót. szerintem még viszonylag korrekt is, hogy a felvásárlástól számítva 12 évig biztosítják a támogatást. (azért megnézném azt a céget, amelyik 10-12 év távlatában is ugyanarra a szoftverre képzeli el a működését.)
-
floatr
veterán
Nem arról beszél, hogy nem tehetik meg, hanem h kikúrnak a korábbi ügyfeleikkel, és rákényszerítik őket egy platformváltásra, amennyiben a termékvonal mellett akarnak maradni. Amellett eléggé jellemző lépés tőlük, a lehető legjobban keresztbetenni a rákmumusnak.
Más kérdés, hogy a t ügyfélnek melyik migráció éri meg jobban: oprencer, vagy keresőplatform.
-
törölt tag
"Emellett azt, hogy továbbra is kínálni fogja a FAST ESP önálló linuxos és unixos verzióit"
"A mérnök bevallja, hogy számos partnerük futtatja a FAST ESP-t Linux és UNIX-on, továbbá elismeri, hogy változásokat okoz az, hogy a jövőben csak a windowsos verzióra koncentrálnak. Megérti, hogy egyes ügyfeleknek "kemény váltást" okoz a terv, de hiszi, hogy így sokkal több innovációt tudnak a jövőben szállítani.">szelektíven válogatsz. a kiemelt rész pedig nyilván azokra vonatkozik, akik elhitték az első, itt idézett részben említett ígéretet. -
moonman
titán
válasz
üzenetére
"az elmúlt két évben ígéretükhöz híven tovább árusították, támogatták, fejlesztették és frissítették a FAST ESP linuxos és unixos verzióit."
"ESP 5.3 terméket 10 évig fogják még támogatni (5 év mainstream, 5 év kiterjesztett támogatás)"
bocs, de nem látom a problémát. megvették a technológiát, azt csinálnak vele, amit akarnak, ráadásul még 10 évig fogják supportálni a meglévő ügyfeleket, ez nem kevés idő.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
ezt a desktop-IE integráció baromságot felejtsétek már el. Windows 2000 óta semmi közük egymáshoz, ha beírsz egy webcímet az intézőbe, nyílik egy külön IE ablak, de még Win98-ban sem az "IE futtatja a desktopot", ahogy sok helyen olvasni (mekkora fasság már), hanem egyszerűen IE be tudott töltődni intéző ablakba is.
-
törölt tag
-
törölt tag
lehet, valamit kihagytam, de most a Ubuntu 9.10-ben Synapticban törlésre kijelölve az FF és minden, hozzá kapcsolódó csomag, de csak ezek mennek, a desktop marad. nem akarja letörölni.
másrészt Ubuntu desktop telepítőben eleve 2 db alapértelmezett böngésző van. harmadrészt: melyik telepítőlemezről/telepítési formáról/desktop környezetről beszélsz? openSuse KDE: FF és Konqueror is van. 
-
FTeR
addikt
a layoutosdi egy jó meglátás. ezért sem érnek sokat ezek a js benchmarkok.
pl épp a minap néztem egy DOM animációt (1000+) és a virtuális gépen futó ie6 folyamatsoabb volt az animáció, mint sima fx-ben. érdekes, h isma ie8 és fx-ben alig volt különbség.
krómban volt egyedül folyamatos az anim. -
moonman
titán
-
floatr
veterán
Ha a böngésző és innováció szavak metszetén kizárólag a járulékos feature-öket kellene érteni, akkor lenne is benne némi igazság, bár most nézem h pl a wiki szerint a private browsing is tőlük jött
-
floatr
veterán
Linux alatt is bejön a ballot screen
multiplatformosEgyébként fyi, a szarafi csapata nagyon nekifeküdt annak, hogy a fejlődőben lévő szabványok/ajánlások eszközkészletéhez úgy járuljanak hozzá, hogy a flash és kapcsolt részei a lehető legnagyobb részben kiváltható legyen. Teszik mindezt úgy, hogy a szarafi tarlamazza a legfrissebb ötleteiket.
Mérték pl h a flash egyes műveleteihez képest a html5 és tsai milyen teljesítménykülönbséget produkálnak, és meglepő módon nem a script volt a szűk keresztmetszet, hanem a layout átrendezése, és a grafikai teljesítmény. Többek közt erre gyúrnak intenzíven.Az adobe meg úgy állt a dologhoz, hogy (talán támogatnak egy html/js-alapú flash runtime-ot is) amennyiben technológiailag megfelelő lesz dolog, fejlesztenek a flash/shockwave helyett egy html5-ös exportot a szoftvereikhez
-
FTeR
addikt
ööö, ez vmi olyan amit azóta átvettek a többiek is? (költői kérdés, tudom mi a fícsör és tom hogy nem vették át)#161
márha divat alatt a látványosat értjük. ruháknál is van, amit csak a kifutón hordanak és vannak olyanok is, amikben az eberek az utcán járnak.#160
azzal egyetértek, h az előzmény nélküli beböfögés trollkodásnka számít. itt viszont mm csak egy állításra írt* ellen állítást.* "a költő azt akarta monda..."

szerk: hmm, vajon jól fordították ingyenesnek a free-t, fx-nél?
-
moonman
titán
-
floatr
veterán
Nézd, ha valamit nem értek, vagy nem tudok a hátteréről, akkor általában kérdezek, vagy utánajárok -- ha egyáltalán érdekel -- de ha valaki egy pársoros leírásban beleköt egy jellemzőbe, akkor bizonyára nyomós oka van rá, hogy ezt tegye. Ugyan ossza már ezt meg, ha meg nem annyira volt mögöttes infó, csak beböfögés, akkor legyen szíves már legközelebb kihagyni a trollkodást. Teccikérteni? Hasonló esetekben ő maga szokott ugrani, amikor csóri ms-t húzza le valaki, akár ugyanilyen alapon
-
FTeR
addikt
előbb indokolni kéne, h miért is innovatív, aztán lehet cáfolni.
azt nehéz indokolni, h vmi miért is nem az. fogd fel úgy, h mm közzétett egy felhívást, h várja az érveket, amiket majd megcáfolhat
az az állítás, h "innovatív", meg "nem innovatív" teljesen egyensúlyban van és ütik egymást.
tipikus apple marketing rizsa, mert náluk minden innovatív, hiába van már konkurenciánál 10+ éve hasonló megoldás. -
cousin333
addikt
Az Operánál sosem lehet tudni, de a jelek arra mutatnak, hogy igen. Ezzel végrehajtják azt a bravúrt, hogy kétszer követik el ugyanazt a hibát (az első a 9.5 volt). Mondjuk ezúttal jobb indokuk van rá, mint akkor. De a helyzet az, hogy az Operát megismertetni a 10.10 is remek, és egyáltalán nem rossz böngészőről van szó. Persze a 10.5 sokkal jobb, de a megjelenésekor megint nagyot szólhatna a ballot screen után már másodszor. Nyilván attól félnek, hogy bejön ez a mező, az emberek választanak valamit és utána többet nem foglalkoznak vele.
"pf, ezek szerint megint marketing meghajtású lett a dolog."
Marketingessel a vezérigazgatói székben ez nem is olyan meglepő. Aztán persze lehet, hogy az utolsó pillanatban meggondolják magukat, ahogy végül a Unite-ot is kiszervezték a 10.00-ból és csak a 10.10-ben kapott helyet. Remélem most is észhez térnek.
-
cousin333
addikt
"de mire stabil lesz a 10.50-es, addigra megint sikerül egy kis hátrányra szert tenniük"
Úgy érted, hogy stabil-stabil, vagy "végleges kiadás"-stabil? Utóbbi esetben nem szednek fel nagy hátrányt az elkövetkezendő 1-2 hétben...
emvy: az utolsó 7-et keveri, összesen 12-en vannak.
-
FTeR
addikt
ez most kb olyan, mint annak a bebizonyítását kérni, h mit nem követtél el.
a szöveg szerint safari innovatív, a kérdés gyakorlatilag az, h miben is?tehát, mi is az a fícsör ami elsőként a safariban jelent meg és csak utána a többi böngészőben.
ugye operának tulajdonítjuk a tabosdit meg gyorstárcsázót, ie7-nek menük és toolbaárok eltűnést, krómnak a titlebar tabosdit meg js sebesség háborút, fx-nek az kiegészítősdit meg mondjuk a search suggestiont, ie8-nak a domain highlightot, phising filtert, címkereső csoportosítást...**a felsorolás a teljesség igénye nélkül készült.
-
floatr
veterán
Gondolom te is tudod, hogy miről beszélsz.
Nem kenyerem az apple védése, sőt kifejezetten ellenszenves a legtöbb manőverük, de tartalmi prezentáció tekintetében a szarafi jár mostanában elől. A gugli pár dologban veri őket, de kicsit ők is el vannak maradva, az opera most kezdi újra összeszedni magát -- bár ők inkább a kényelmi funkciók, és szolgáltatások témakörre gyúrtak rá jobban -- de mire stabil lesz a 10.50-es, addigra megint sikerül egy kis hátrányra szert tenniük, a mozilla meg mintha másra koncentrálna.(A dolog hátterében könnyen lehet h Jobs adobe-ellenes vezérlése áll)
(#148) moonman akkor az alaptalan fikázásért leszel szives nem cseszegetni másokat, ha már te is nyakig benne vagy
-
moonman
titán
-
-
moonman
titán
"10-ből 8 tanúsítvány visszautasít és 10-ből 8 oldalon a statusbaron kiírja, hogy "Error""
hm? mi az, hogy visszautasít? ha hibás vagy lejárt, még jó, hogy visszautasítja, az lenne a baj, ha nem szólna. a statusbaron meg azért írja, hogy error, mert error van, egyszer rákattinthatnál. mellesleg ezek mennyire befolyásolják a "felhasználóbarátságot"? -
Penge_4
veterán
"Opera: gyors, turbo, powerful"
Csak nehogy túlzásba vigyék azt a turbót, mert a végén mindenki anyázni fog, hogy milyen lassú az Opera és még a képek is csúnyák.
"Safari: innovatív (LOL)
IE: legelterjedtebb, legfelhasználóbarátabb."Kb annyira lol, minthogy felhasználóbarát az IE. Ilyen szempontból minden az, de olyan böngésző, ami 10-ből 8 tanúsítvány visszautasít és 10-ből 8 oldalon a statusbaron kiírja, hogy "Error" az szerintem nem ez a kategória.
Amúgy ez az egyetlen szlogen, amivel a Safarit még el tudják adni, mert tudásban kb az IE6-tal vetekszik, csak utóbbi nem zabálta ennyire a procit.
Viszont annyiból innovatív, hogy ebben volt először Cover Flow, meg mindenhova betelepülő kiirthatatlan Apple Bonjour (amit utána a Google is átvett), ez az egyetlen, amiben középső klikkel nem lehet bezárni a tabokat és hányinger fontkészletet használ.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"ja a cikkben a szavazás meg egyenesen röhej. valaki szórakozik."
Az is lehet, hogy az emberek együttérzésből nyomnak az Operára. Vagy csak olvassák az oroszok is az ITCafét.

"a fax szolgáltatás nem tudom, mióta elengedhetetlen, az én gépemen még sosem volt elindítva és köszöni szépen, majd' fél éve jól működik."
Nekem még le is van tiltva GPO-ban és eddig probléma nem volt belőle.
"a Firefox pl. azt sugallja, hogy a többi átveszi az utalmat a gép irányítása felett"
Vagy lehet, hogy csak begőzöltek amiért egy csomó cikk jelenik meg, hogy kritikus hibákkal van tele az egykoron legbiztonságosabbnak hirdetett böngésző.

"az Opera meg kifogásolni fogja, hogy miazhogy a Szarfari a leginnovatívabb"
Az Opera sosem kérkedett ilyesmivel, még van egy OperaMyths oldaluk is, amiben fel vannak sorolva, hogy tabos böngészést egy ma már nem létező noname böngésző tudott legelőször, meg hogy nem létezik 100%-ig szabványkövető böngésző, ahogy 100%-ig biztonságos sem meg ilyesmi.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
szerintem pont ezen látszik, hogy ezt ember fordította, mert köze nincs az angol változathoz. csak valami idióta ember. (hármat egyébként le sem fordítottak.)
a következő az lesz, hogy egymás szövegébe fognak belekötni a résztvevők, mert a Firefox pl. azt sugallja, hogy a többi átveszi az utalmat a gép irányítása felett, ráadásul veszélyeztetik az adataidat. az Opera meg kifogásolni fogja, hogy miazhogy a Szarfari a leginnovatívabb, miközben ők. a Microsoft és a Google meg azon fog összeveszni, hogy melyik is való "mindenkinek"...
-
WonderCSabo
félisten
-
Mi bent a melóhelyen variáltunk win7 install telepítőkkel, és a WAIK segítségével csináltunk 700MB-os CD-n elférő telepítőt az Ultimate-ből. Kiszedtünk mindent, ami nem kell, még a képeket, hangokat, drivereket is.
Tökéletesen műxik azóta is minden. Tény, hogy nem olyan egyszerű, mint a vLite, de nem is azonos a célközönség.
Amúgy, azt én sem vágom, miért olyan nagy, de nem is foglalkoztam vele sokat. -
moonman
titán
minek magyarázzam el, hiszen annyira értesz hozzá, hogy joggal szólod le, átolvastad az egész dokumentációt, tehát pontosan ismered az egész toolkit-et.
a fax szolgáltatás nem tudom, mióta elengedhetetlen, az én gépemen még sosem volt elindítva és köszöni szépen, majd' fél éve jól működik.
-
Sanyix
őstag
lol

akkor mond el mi benne 1,3 giga, mikor a lényegi része 10 megán belül van, amivel testre lehet szabni a telepítőt (persze mazochista állatnak kell lenni hozzá).
"ez meg szimplán lol. de égesd még magad nyugodtan."
Nem én lolozok érvek nélkül

magyarázd meg a fax szolgáltatások miért elengedhetetlenek a rendszer működéséhez, ha nincs parental control miért tilt alapból ez a szar, vagy a hibajelentés küldése hiányától miért hal be a rendszer?
-
moonman
titán
úgy értettem, hogy az első öt közül utolsó. na most egyszer sikerült első helyre behoznom, úgy ötvenedik kattintásra. vicces ez az egész.

ja a cikkben a szavazás meg egyenesen röhej. valaki szórakozik.

az mondjuk még mindig nem egészen világos, hogy az IE-n mit kell választani, amikor rányomok fel is megy az MS oldalára, ahol közli, hogy köszöni szépen, de ő a default, viszlát. simán azt kellett volna írni a description-be, hogy "ez már megvan, becsukhatod".

-
moonman
titán
rányomtam a linkre és IE első alkalommal rögtön utolsó helyre került. szerintem paranoiás vagy.
szerk: sőt, akárhányszor frissítem, még egyszer sem került első helyre, mindig vagy utolsó vagy valahol középen.
egyébként teljesen jól megfigyelhetők a cégek bevett reklámszlogenei a leírásokban:
Opera: gyors, turbo, powerful
Firefox: security, free, szabványos
Chrome: egyszerű, gyors, for everyone
Safari: innovatív (LOL)
IE: legelterjedtebb, legfelhasználóbarátabb. -
moonman
titán
"a waik meg egy bloatware, és igazi rémálom benne egy telepítőt összehozni"
talán csak túl hülye vagy hozzá."a vlite fejlesztése leállt, win7-el meg kis esély van a sikerre (köszönhetően a windóz elmebeteg összevissza felépítésének""
ez meg szimplán lol. de égesd még magad nyugodtan. -
Sanyix
őstag
én 1-es pontot szeretnék

Mert sajnos az van hogy most a vlite fejlesztése leállt, win7-el meg kis esély van a sikerre (köszönhetően a windóz elmebeteg összevissza felépítésének, ahol a hibajelentés küldése komponens, vagy fax szolgáltatások eltávolítására a végén elhasal a telepítés(szokásos sokatmondó "valamelyik komponens telepítése meghiúsult, a telepítő újraindul"), vagy mert eltávolítottott parental control komponensnél az azt használó játékoknál nem kimarad az a lépés, hanem egyszerűen nem engedi a win elindulné, még system accounttal sem
), a waik meg egy bloatware, és igazi rémálom benne egy telepítőt összehozni (holott az ms a felhasználóbarátságra szokta verni magát).Olyan kéne mint linuxon, néhány megás bootlemez, rak fel kernelt, alap drivereket, és csomagkezelőt. Onnantól meg úgy építed fel a rendszert ahogy akarod (csomagkezelővel eléggé egyszerű ez is).
-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Te jó listát nézel? Észre vetted, hogy vízszintesen lehet görgetni, és 12, azaz tizenkettő db böngésző van a listán?
Egyébként a listán Maxthon, Avant, FlashPeak biztos, hogy IE alapú. A GreenBrowser is szerintem, és ha jól sejtem a Sleipnir is, bár ezeket egyáltalán nem ismerem és nincs infó az oldalukon, bár a Windows only telepítő sokat elárul. -
x007
tag
Vicces vagy... Nyílván meg fogják hackelni a kliens oldali szkriptet, mert az sosem derülne ki.

Nem sokat frissítettem:
http://kepfeltoltes.hu/100221/Capture_www.kepfeltoltes.hu_.png -
DraXoN
addikt
válasz
cousin333
üzenetére
a Maxthon érdekesen beszélni magyar nyelv...
Azt egyébként megfigyeltétek, hogy frissítéskor (nálam chomeban legalábbis) mindig az IE-t rajta előre, és csak utána rendezi át egy villanás keretében? (a sorrend: IE ; FF ; Opera ; Chrome ; Safari) ...
szerk: szóljon ha látta valaki az IE-t az 5. helyen... nekem sosincs ott, 3. és 4. is csak ritkán... legtöbbszőr az 1. vagy 2. helyet szerzi meg... ez nem tűnik nekem full randomnak.. (hah.. sikerült... kb ha a 80. alkalommal az 5. helyre került
de ez akkor se random ha arányaiban nézem, vagy valahogy nekem mindig így jött ki
) -
cousin333
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ez mondjuk tényleg érdekesen hangzik.
Személy szerint az Operáéval sem értek egyet. Eléggé visszafogottak azzal az egy szem Turbóval, ráadásul hazai viszonyok között az alkalmazása szerintem többet árt, mint használ. Inkább a <1Mbit-es nethez való.
Inkább kellene valami más. Pl. leggyorsabb, szép, szépen integrálódik, egyszerű használni, sok funkciót tartalmaz és kiválóan testre szabható. Én ezek közül választanék ki 3-5 elemet, még akkor is, ha ezek elég általánosak, és nyilván nem az Opera az egyetlen, ami ezekkel jön.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
cousin333
üzenetére
A Firefox ingyenes és biztonságos. Nem veszi át az irányítást a számítógépe felett, és nem veszélyezteti személyes adatait.
Ez milyen fordítás már? Mintha egy jóindulati vírusról beszélnénk. Az eredeti is tök más...
Your online security is Firefox's top priority. Firefox is free, and made to help you get the most out of the web.
-
cousin333
addikt
No. Annyira elkészült a cikk tárgya, hogy itt van.
-
Hardzsi
tag
1) geek hozzáállás: 'csupasz' op.rendszert szeretnék, egy gyors és stabil alapot, aminek elsődleges feladata az általam óhajtott és később feltelepített szoftverek* futtatása lesz
2) kényelemszerető hozzáállás: 'minden hájjal megkent' op.rendszer + szoftvercsomagot szeretnék, amelynek feltelepítése után már semmilyen szoftvert nem kell feltennem, minden felmerülő funkciót (vírusvédelem, böngészés, levelezés, DVD-írás, szövegszerkesztés, képszerkesztés, video-editálás stb.) lehetőleg alapból tudjon, használni szeretném a gépet, nem telepítgetésekkel/beállítgatásokkal elcseszni az időmet
A Microsoft az újabb kiadású op.rendszereinél az utóbbi felfogást követi, vagyis már rég nem csupán op.rendszert ad el, hanem komplett szoftvercsomagot is vele, minden kiadással egyre többet - most pl. épp a vírusirtás beintegrálása van soron.
Én otthon az 1) a munkahelyen pedig a 2) hozzáállást részesítem előnyben, mert otthonra egy gyors, jól beállított gép kell, míg a munkahelyi gépekkel a lehető legkevesebb tökölés a cél.
Mindez hogy jön a böngészőválasztáshoz? Hát úgy, hogy addig számomra nem probléma, hogy op.rendszert és szoftvercsomagot együtt vegyek, míg megválaszthatom, hogy mely komponenseket NEM óhajtom feltelepíteni és nem akadályoz, hogy bármely szoftvert feltelepítsem az eredetileg felkínált helyett. A konfliktus pedig ott kezdődik, ha az op.rendszer gyártója bekorlátoz, vagyis bizonyos komponensek mindenképp feltelepülnek, ha akarom, ha nem - és ezzel a teljes rendszert is lassíthatják (rosszabb bootidő, memóriafoglalás, HDD-helyfoglalás - lassabb töredezettségmentesítés stb.).
Szóval támogatom a böngészőválasztás lehetőségét (és minden esetben a választás, beleszólás, beavatkozás lehetőségét), de persze úgy megoldva, hogy ha épp nem élnék a választással (2), akkor a legkevesebb kattintással minden feltelepüljön.
Amúgy a Windows Update végrehajtható nem-IE böngészőkkel?
*szoftverek alatt értem a 3D játékokat is, szóval senki ne jöjjön a "nem vagy Windowshoz kötve, használj helyette Mac-et/Linuxot" dumával, lsz.
-
moma
őstag
a gyakorlatban a "hülye" userek gépei sem vírusosak linux alatt.
emvy: csak a vírus dologra gondoltam, hogy linuxon jelen pillanatban nincs vele gond (és tök abszurd amikor azzal jön valaki, hogy de elméletben lehetne, mert persze igaza van, csak semmi jelentősége). nyilván bugok és ebből adódó szopások vannak. lásd tipikusan ubuntu a megjelenések utáni első pár hétben

amúgy most, hogy 60 százalék fölött van az opera a fenti felvetés persze tárgytalan. az operások csalók és kész

-
Attol fugg, hogy van karbantartva a csomag. Szar szoftvertol az is szetesik -- minden rendszert szet lehet szedni onnantol fogva, hogy admin jogod van (es installalaskor altalaban sudo-val kezdesz Linux alatt is).
Azert majd' minden disztronal elofordulnak komoly osszeborulasok egy-egy frissites utan. Ettol azok sem rossz rendszerek, mert tenyleg nem lehet minden hibat kiszurni.
-
oO7
őstag
másrészről viszont hogy magam ellen beszéljek... ugyan még be nem lassult a gépemen windows és instabillá sem vált vagy esetleg gyógyíthatatlan fertőzötté (sőt egyáltalán fertőzötté nem vált)... de néha (az utóbbi időben a sok béta cucc miatt nem is olyan néha... office 2010, visual studio 2010, stb) nekem egyszerűbb újrahúzni a gépet mint hogy nekiálljak uninstalálgatni egy rakat cuccot
Abban rejtőzik a titkom hogy a cuccaimat nem a windows partícióján tartom... így aztán a mentés nem vesz sok időt igénybe... utána meg mikor fennvan a 7-es hozzáadom a foldereimet a library-khez és ezzel "be is laktam" a windowst (nyílván ezután még jön egy kevés telepítgetés)... -
moonman
titán
belassulni a felpakolt és fent hagyott szaroktól szokott, nem is értem, egy leszedett alkalmazás hogyan képes lassítani.

a baj azzal van, hogy minden szart felpakolnak, aztán elfelejtkeznek róla és csak néznek, hogy 20 perc egy boot, mert a gépnek 8 app-agent-et, 16 frissítőt, 7 toolbar-t, és 12 egyéb hasznontalan szolgáltatást kell elindítania.
-
oO7
őstag
azért azt fűzzük hozzá hogy bár nyílván windows -ra vannak többen a vírusok de vista/7 alatt egy iciri piciri odafigyeléssel (és az UAC ki nem kapcsolásával) teljesen biztonságos a rendszer úgy önmagában... a user hülyeségétől pedig még a linux sem véd meg
másrészről pedig a win sem lassul be ha fel-le telepítessz rá programokat... az hogy a magukat gányul el-(nem)-távolító programok a registryben hagynak egy kis szuvenirt és ettől a rendszer lassulna az urban legend... innentől kezdve pedig maximum a vinyó töredezettségétől lehet esetleg lassú a rendszer de ez is főleg a vista előtti időkre volt inkább jellemző (de ottis nyílván csodákat tudott művelni egy töredezettségmentesítés)
-
moma
őstag
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen, flv-nél és mkv-nál nem csinál 64 biten, de minden másból igen. annyira nem zavar mondjuk.
-
anulu
félisten
remelem ezek utan mar tenyleg leszallnak az MS-rol. nem szentek, de sokat valtozott a hozzaallasuk a dolgokhoz. jo lenne, ha vegre a "tuloldal" is megtenne, es kicsit magukba szallnanak az emberek, es vegiggondolnak, h tulkepp miert is szidjak a Microsoftot ossze-vissza.
Linux fanoknak: ha nem ertesz a Windowshoz / Linuxhoz, es ertelmetlen modon telepitesz / torolsz mindent, ami szembe jon, akkor borulni fog. ha meg karban tudod tartani, akkor tokmindegy, melyiket hasznnalod, evek mulva is stabil, gyors rendszer lesz.
-
Penge_4
veterán
"amúgy egy tisztességes videófájlnál nem kell feliratot illeszteni."
Az srt átidőzíthető, növelhető, csökkenthető a mérete, módosítható a betűtípus, betűszín, háttérszín, árnyékolás, pozíció, míg az égetett felirat belepofátlankodik a filmbe (ahelyett, hogy az üres fekete csíkon lenne) és sokszor az árnyékolás sem megfelelő így világos vagy fehér háttér mellett olvashatatlan.
(#81) oO7: "Ezt most úgy mondod, mintha nem csak az a kettő lenne... szerintem ha már hangsávokról meg feliratokról beszélünk akkor főleg mozifilmekről beszélünk ami meg DVD/BD/Warez"
És a szabad forrású dokumentumfilmek?
moonman: "otthon gányolt-tákolt videókat leszámítva még nem nagyon volt problémám felirattal és hangsávval."
Apropó, gányolt videók. Nem tudod, hogy a WMV-nél miért csak egyetlen lejátszóban (KMPlayer) működik normálisan a time streching? WMP-ben nyilván nincs ilyen "luxus fícsör", de azért elgondolkodtató...
Egyébként egy IT fórumon gondolom azért magasabb az Opera aránya is, mint úgy globálisan.
-
moma
őstag
jó, de elvben nem biztos, hogy itt ezzel sokan élnek. szerintem elég időmilliomosnak kell lenni, hogy valaki ezzel szórakozzon. persze az a magas opera érték azért több mint gyanús

de a lényeg: ez most egy olyan különleges szavazás, ahol a többivel ellentétben van egy olyan objektív, ellenőrizhető háttér, amiből lehet következtetni arra, hogy valójában mennyire reális az eredménye. a legtöbb kérdésnél ez egyáltalán nem áll fönn. szóval ha pl itt minden gyanú ellenére azt találnánk, hogy fedik egymást a szavazás és a tényleges böngésző használat eredményei az nem csak ezt, hanem úgy általában a többi itteni szavazás iránit bizalmat is megerősíthetné!
(persze probléma, hogy az IE szinte biztos, hogy magasabb a tényleges böngésző használatban a munkahelyek miatt(ahol nem választhat a felhasználó), és emiatt talán nehéz lesz megmondani, hogy minek köszönhető a különbség, de ha más nem is a firefox vs opera egymáshoz képesti aránya azért talán kellene hogy egyezzen a kettőben) -
moma
őstag
mennyire fedi a szavazás eredménye a weblap látogatók böngésző használatát? mert ha (legalább nagyjából) egyezik a kettő, akkor van értelme ezeknek a szavazásoknak, ha nem, akkor szerintem az sacc azt sugallja, hogy nem túl reprezentatívak az itteni szavazások úgy általában(ha ez manipulált, akkor feltehetőleg a többi hasonló is az), és így értelmük sincsen sok. szóval pl tényleg sacc 30 százalék használ operát és csak 10 százalék ie-t?? (persze tudom, hogy a munkahelyi böngésző használat torzíthat)
-
törölt tag
A harci helyzet az, hogy az EU nevű sóhivatal IT-kérdésekben nagyjából egy dologhoz ért: a hisztizéshez. Nem tetszik neki a Microsoft és a Windows egyeduralma, de egy szalmaszálat se tud keresztbe tenni azért, hogy ez ne így legyen. Adott lenne egy európai (finn) fickó fejlődőképes szellemi terméke, amiből talán valami, a széles tömegek által is használható desktop, esetleg szerver oprendszert is ki lehetne hozni (igen, a Linuxra gondolok), csak alá kellene tenni valamennyit abból a szervezőkészségből, tudásból és akaratból, amit mondjuk a hadronütköztetőbe beletettek. És nem azzal kellene tökörészni, hogy a kikapcsológomb milyen színű legyen, hanem inkább egységes és erősen dokumentált API-kat gyártani, hogy ugyanolyan könnyű legyen megírni alá egy programot, mint Windowsra .NET-ben. Meg mondjuk valami olyan jövőt alágondolni, hogy akár 5-10 évre előre is tudhassuk, mi lesz belőle. (Win8, Barrelfish, Midori, mond valakinek valamit?) Az EU csak szalad a vonat után és ahelyett, hogy megelőzné, inkább húzza visszafelé.
Az egész bili kiborítójáról, az Operáról amúgy egy szót se: ha olyan vadítóan jó lenne a böngészője, talán nem a Firefoxot használnák a népek...
-
Jaffafa
aktív tag
Kiváncsi vagyok, hogy most mibe kötnek bele. Talán az lesz a baj, hogy Chrome (Google) került balról az elsö helyre és nem az Opera
. Tuti ez sem fog tetszeni valakinek.
A sok fanyalgó remélem most elélvezett és végre hátradölhet mindenki, hiszen most már az ecceri júzer is ki tudja választani, hogy mivel böngésszen. Továbbra sem fogja érdekelni, szal valószínüleg azt fogja választani, amit eddig megszokott, vagy amiröl valamilyen reklámban hallott. Ez is a Microsoft nagyvonalúságát mutatja. Megtehette volna azt is, hogy a saját böngészöjével adott verziót adja normál áron, és amiben választóképernyö van, azt meg vagy 50€-val drágábban.
Abba sem köthetett volna bele senki. -
moonman
titán
válasz
cousin333
üzenetére
hihetetlen, hogy képes voltál visszakeresni egy hetekkel ezelőtti hsz-t, csak hogy bizonyítsd az igazad. mindenesetre mellényúltál, ha tudnál szöveget értelmezni, akkor értenéd, hogy pont az Opera mellett szólaltam fel.
"az átlag user nem fog ilyet csinálni"
átlag user még sosem telepített codec pack-et.
"Ezt most úgy mondod, mintha a világon két filmforrás lenne. A DVD meg a warez..."
otthon gányolt-tákolt videókat leszámítva még nem nagyon volt problémám felirattal és hangsávval. -
-
cousin333
addikt
"lehet, hogy "az szokott lenni" én még soha nem hoztam fel ellene."
Persze, te sosem tennél ilyet...
"szerintem válasz. tud, vagy nem tud?"
Nem tud. A külső megoldás már "nem ér". Megint csak az Opera-ellenérvek: oké, hogy tud, de hát az átlag user nem fog ilyet csinálni... stb. Legalább lennél következetes.
"nem, arra gondolok, hogy bemész a boltba és leveszel a polcról egy DVD-t. tudom, hogy a többség itt ilyet ritkán csinál, de hidd el, azokkal a feliratokkal semmit nem kell bűvészkedni."
Ezt most úgy mondod, mintha a világon két filmforrás lenne. A DVD meg a warez...
-
moonman
titán
"hamarosan elindul az a program, melynek keretében a fogyasztók már használhatják azt a választóképernyőt, ahol eldönthetik, melyik böngésző legyen windowsos gépükön az alapértelmezett."
a cikkhez még hozzászólva: kíváncsi leszek, hány kétségbeesett hívást kapnak majd az ügyfélszolgálatok, hogy vírusos lett a gép, mert mindenféle programletöltéseket ajánlgat itt valami ablak.
biztos jó ez az egész, meg tényleg adjuk meg az esélyt, de sajnos tudom, hogy jár az egyszeri user agya. 
-
moonman
titán
válasz
cousin333
üzenetére
"Az egyik fő érv az szokott lenni, hogy"
lehet, hogy "az szokott lenni" én még soha nem hoztam fel ellene."MKV?"
mkv-t is, abban van az összes Star Trek-em.
(annyira, hogy intézőben miniatűrt is generál hozzájuk.)"Ne tereljünk kérem, az, hogy egy 3rd party alkalmazással megoldható, az nem válasz."
szerintem válasz. tud, vagy nem tud? a házibarkács feliratokat az ffdshow kezeli, így nyilván ott is lehet beállítani a csúsztatást. gyári DVD-nél meg rendesen megírt avi-nál a WMP kezeli a feliratot, ott nem is kell csúsztatással szarakodni."Ha meg arra gondolsz hogy bele van égetve, akkor az külön rossz, és végképp nem nevezném tisztességes videofájlnak."
nem, arra gondolok, hogy bemész a boltba és leveszel a polcról egy DVD-t. tudom, hogy a többség itt ilyet ritkán csinál, de hidd el, azokkal a feliratokkal semmit nem kell bűvészkedni. -
McKane
senior tag
egy csöppöt off, de ..
lesz amugy vistára is media player 12?
Sokan felpofoznak virtuálisan,de nekem a vista jön be nem a 7.
ON: ja,meg valaki itt említette azt,hogy ki kell gyilkolni a WMP-t a windowsból.. utolsó infóim szerint van olyan windows-változat amiből gyárilag kitúrták.. Windows 7 N, asszem.. legalábbis vistánaál "N" jelzéssel volt.

-
cousin333
addikt
"Operánál nem a szoftverrel van a baj, de ezt már többször kitárgyaltuk."
Már megint enyhe amnéziát érzékelek. (ui. ne légy mimóza...). Az egyik fő érv az szokott lenni, hogy ennyi+annyi oldal nem megy Operával, IE-vel meg megy. Meg hogy az IE egyszerű, de nagyszerű, minden benne van, ami kell, és a fő célja, hogy jól jelenítsen meg egy honlapot, de az Opera még azt sem tudja, bezzeg mást tud, de minek... stb.
"nekem visz flv-t és flac-et is, ape-pel még az életben nem találkoztam."
MKV?
"codec-től függ, ha ffdshow-t használsz, akkor annak a konfigurációjában megoldhatod."
Ne tereljünk kérem, az, hogy egy 3rd party alkalmazással megoldható, az nem válasz.
"amúgy egy tisztességes videófájlnál nem kell feliratot illeszteni"
+1 a tereléshez. Ha meg arra gondolsz hogy bele van égetve, akkor az külön rossz, és végképp nem nevezném tisztességes videofájlnak.
-
cousin333
addikt
A nevezett kifejezés kifejezetten pejoratív töltettel bír, ha belegondolsz a jelentésébe, akkor magad is beláthatod. Legközelebb majd én is *-+&@-nak* foglak titulálni, majd közlöm veled, hogy nálam ez egy bevett forma, rossz, aki rosszra gondol. Tudod, a szavak akkor is azt jelentik, amit, ha te nem ismered a jelentésüket.
Ennek pedig semmi köze a "mimózasághoz".
*ide behelyettesíthetsz egy tetszőleges, nem szalonképes jelzőt
-
moonman
titán
válasz
cousin333
üzenetére
"feliratot még mindig nem tud a videóhoz illeszteni"
codec-től függ, ha ffdshow-t használsz, akkor annak a konfigurációjában megoldhatod. amúgy egy tisztességes videófájlnál nem kell feliratot illeszteni.
"A formátumtámogatás még mindig nem terjed ki az mkv-re, vagy az ape-re, vagy a flac-re."
bármilyen formátumot támogat, amihez van codec. szerencsére bővíthető a rendszer, így azt teszel alá, amit akarsz. nekem visz flv-t és flac-et is, ape-pel még az életben nem találkoztam."ironikus, hogy az általában az Opera mellett hangoztatott érveket hozod fel a WMP védelmében"
és? szoktam én azzal vitatkozni, hogy az Opera sokat tud? Operánál nem a szoftverrel van a baj, de ezt már többször kitárgyaltuk. -
cousin333
addikt
Ja, sokat tud, de egy feliratot még mindig nem tud a videóhoz illeszteni. Nem DVD-ről beszélek, hanem videofájlokról. A formátumtámogatás még mindig nem terjed ki az mkv-re, vagy az ape-re, vagy a flac-re. És ez a Win7 only WMP12, a többi sokkal butább.
A korábbiak fényében kicsit ironikus, hogy az általában az Opera mellett hangoztatott érveket hozod fel a WMP védelmében.
-
moonman
titán
válasz
cousin333
üzenetére
nem tagadom le, de ha neked a "béka seggel alatt" kifejezés lenézőnek minősül, akkor egy mimóza vagy. ez egy általános leírása annak, hogy valami kvázi elhanyagolható, nem az adott dologról szóló véleményt mondja el. ugyanezt mondom bármire, ha hasonló helyzetben van, akárkinek az akármilye is legyen.
-
moonman
titán
"parasztvakításra jó ez csak"
érdekelne, hogy mit kéne még tudnia egy általános célú "lejátszó" programnak."majd én normalizálom ha kell valamit, ne piszkáljon bele szoftver"
tudom, meg majd kezeled a memóriát is, ne lapozgasson már neked a kernel...
(azt ugye tudod, hogy ezt külön be kell kapcsolni?) -
zoltanz
nagyúr
automatikus hangerőkiegyenlítés, movie/night/speech mód, album art és infók letöltése - fájlok frissítése, online zeneboltok kezelése, plugin-skin-vizualizáció kezelés, equalizer, crossfader, srs/wow, nem folytaton...
Tényleg ne tedd (parasztvakításra jó ez csak)

Amúgy majd én normalizálom ha kell valamit, ne piszkáljon bele szoftver.
-
moonman
titán
válasz
cousin333
üzenetére
"egyszerű, mint a faék, egy felirat betétele, vagy egy másik hangsáv kiválasztása sem egyértelmű"
most egyszerű, vagy nem egyértelmű?
amúgy baromi nehéz feliratot váltani, jobbkatt, lyrics, captions and subtitles, nyelv kiválaszt."még mindig elég "egyszerű" program"
egyáltalán nem egyszerű, rengeteg mindent tud: zene, videó, dvd-lejátszás felirat és hangsáv-kezeléssel, cd-írás, cd-rippelés (hatféle formátumba, változtatható bitrátával, akár DRM-másolásvédelemmel), dinamikus médiatár, zene-előnézet (belehallgatás), médiatár megosztása, külső eszközökre való lejátszás, szinkronizálás mp3-lejátszókkal, mobiltelefonokkal, streaming media kezelés, automatikus hangerőkiegyenlítés, movie/night/speech mód, album art és infók letöltése - fájlok frissítése, online zeneboltok kezelése, plugin-skin-vizualizáció kezelés, equalizer, crossfader, srs/wow, nem folytaton... -
zoltanz
nagyúr
másrészről pedig elég jó kis media library kezelés van benne plusz pl ilyen apróságok mint CD/DVD írás az aktuális playlistből/library -ból vagy MP3 lejáccó szinkronizálás streamelés lehetősége (realtime transcoding -al)
Az egyszerű Winamp is tud CD -t írni, manapság az már nem nagy kunszt... A több meg tényleg vajmi keveset ér.
-
cousin333
addikt
Amiről te beszélsz, az a Win7-es WMP. És még az is egyszerű, mint a faék, egy felirat betétele, vagy egy másik hangsáv kiválasztása sem egyértelmű. MKV támogatás kimaradását nem értem, ha már a többit sikerült jól megcsinálniuk. DXVA jó dolog, összességében a legfrissebb WMP fényévekkel jobb, mint az elődei, de még mindig elég "egyszerű" program.
"az MPC HC -n kívül a media player az egyetlen aminek normális H.264 gyorsítása van"
Attól még, hogy te nem ismered, van más is. Pl. Mirillis Splash.
-
cousin333
addikt
Tipikus MS mentalitás lenézni a másik 2%-át. Ami ráadásul világszinten értendő, Magyarországon valamelyest jobb a helyzet. A mérések alapján Oroszországban vagy Ukrajnában meg az Opera a piacvezető vagy ahhoz közeli helyzetben van. Miközben az IE, minden beépítettséges és helyzeti előnye ellenére évek óta stabilan csökken.
Nem, az a szavazás a jövőt vetíti előre, nem látod?
-
moonman
titán
hát inkább. igen, erre én is nagyon kíváncsi leszek. ha számottevően nem, akkor lehet megint fejet vakarni az eu-ban...
félig off: Office-nál önszántukból vezették be a dolgot, de persze már lecsaptak rájuk, hogy nem fair az odf leírása. (érted, az nem fair, hogy leírják: nem minden Office 2010 funkciót támogat. szánalom.)
-
zoltanz
nagyúr
Honnan tudod, hogy én mire írok?

Na, arra gondoltam, hogy választható más az IE helyett, illetve kivehető az MS netböngészője. Ma egy böngésző holnap az egész világ.
Amúgy, hogy válaszoljak az általad felvetett témára szeintem kicsit többen használnak ennél IE -t és FF -ot valamint kevesebben Opera -t.

-
oO7
őstag
nem allergiás csak warezolt film tipikusan mkv
codec packkal persze hogy megoldódik a probléma bár pl én még nem láttam sajna codec packot ami dxva -t használna... de lehet csak én nem kerestem elég kitartóan
és pl egy 1080p -s tömörítetlen bluray filmecske nagy bitrátájú DTS-HD hanggal már lehet hogy "kicsit" erős gépet igényelne hardveres gyorsítás nélkül -
moonman
titán
"aki nem warezolt filmeket néz annak a wmp 100% -osan tökéletes funkcionalitást nyújt... "
miért warezolt filmekre allergiás?
"az egyetlen amiben egyetértek az az hogy sajna nem támogat valami sok formátumot"
K-Lite Standard és ogg-tól kezdve, mov-on és flv-n át a telefonnal felvett 3gp-ig mindent visz.
-
oO7
őstag
aki nem warezolt filmeket néz annak a wmp 100% -osan tökéletes funkcionalitást nyújt... másrészről pedig elég jó kis media library kezelés van benne plusz pl ilyen apróságok mint CD/DVD írás az aktuális playlistből/library -ból vagy MP3 lejáccó szinkronizálás streamelés lehetősége (realtime transcoding -al) és az MPC HC -n kívül a media player az egyetlen aminek normális H.264 gyorsítása van (mondjuk az mpc is azt használja - dxva)... lassúnak egyáltalán nem nevezném... szóval az egyetlen amiben egyetértek az az hogy sajna nem támogat valami sok formátumot (bár mondjuk képformátumból sokat támogat csak a konténereket nem ismeri... hang ügyileg valóban hiányzik a Dolby - DTS támogatás)
-
moonman
titán
[13.2%] Chrome
[35.0%] Firefox
[10.4%] Internet Explorer
[39.6%] Opera
[0.7%] Safaricsak én érzem úgy, hogy ez nem túl reprezentatív?

(a vitát nem unjátok még?
) -
zoltanz
nagyúr
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Végűl is elfér engem nem zavar, csak nem rúghat labdába szerintem a konkurens lejátszókkal szemben népszerűségben.

Nem fer ez így, csak azért használják az emberek mert lusták, vagy nincsenek informálva, amúgy lassú, kevés formátumot támogat... -
Penge_4
veterán
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Nem-e? Azt a rohadt WMP Network Sharing Service-t úgy kell kigyilkolni 3 helyről, mert az alap telepítéssel fut. Na meg Ultimate-ben van egy külön processz-e a Media Center-nek is. Az se tudom minek fut alapértelmezésben.
-
zoltanz
nagyúr
Márcsak a WMP kell kiherélni belőle oszt jó is lesz.

-
oO7
őstag
válasz
dajkopali
üzenetére
nade arról beszélek hogy alapból az IE az alapértelmezett böngésző a winben... hacsak OEM ki nem szedi akkor viszont nem találkozik a felhasználó ezzel az ablakkal... szal egy friss windowsnál ez úgy fog kinézni hogy van IE... lejön az install utáni frissítésáradat és AZTÁN mikor elindítja az IE-t akkor az csipogni fog...
illetve gondolom ez az ablak SP1 -ben be lesz építve... -
Oliverda
félisten
Ideje volt... mi tartott ezen ennyi ideig...

-
blint63
tag
Nem ertem miert van mindenki ugy oda, kivalassztod a kedvenc bongeszodet és kész. Én speciel örülök, hogy egy európai cég végre szembe ment egy amcsi multival. Az meg ne legyen már probléma, ha az eb esélyt ad egy ráadásul nem is tagországbeli cég böngészőjének.
-
McKane
senior tag
örülök ennek a választóképernyőnek..
így legalább mindenki befoghatja a locsogót. Kértétek? Megkaptátok? szituáció..de aki eddig IE-t, Operát, Firefoxot, stb, használt,ezután is azt fogja használni..
De én maradok az IE-nél.. Megszoktam, ő is megkedvelt engem
-
-
Durva, hogy az Opera a második a szavazáson...

Valaki direkt szavazgat?

-
Rickazoid
addikt
Nem mondtam, hogy a hibája lenne. Azt se, hogy bármi gond lenne vele. Hamarosan én is veszek egy Win7-et, nem vagyok elvakult linuxos, aki fikázza a Microsoft-ot, a mostani rendszerük nagyon jól sikerült, semmi komoly hiba, gyors, stabil... ez az intézkedés meg fölösleges, aki ismer más böngészőt, tud dönteni, aki nem, az meg nem fog mást kipróbálni.
Ez a helyzet, mint feljebb írtam, politikai erőfitogtatás. Ha EU-s cég lennének, közel se kéne ennyit szívniuk errefelé. Szerintem az EU fejeseinek egyszerűen szórja a szemét, hogy mekkora pénzeket tesznek zsebre, emellett komoly befolyásuk is van minden EU-s országban.
-
aram01
nagyúr
szavazásban jól elhúzott a firefox
-
Penge_4
veterán
"Ebből a gondolatmenetből kiindulva kicsit szopatásnak érzem, hogy amit az ms hosszú évek során elért azért most konkrétan megbüntetik..."
Van ez így. Hitlert is megbüntették, pedig ő is mekkora munkát feccölt bele, hogy megszerezve az emberek támogatását hatalomra jusson. Őt is sajnálták/sajnálják sokan, de az élet már csak ilyen...
-
oO7
őstag
válasz
Rickazoid
üzenetére
nade most az ugye nem a microsoft hibája, hogy őt ismerik a vetélytársakat meg nem ? Az, hogy a többieknek rosz marketingje van és nem ismerik őket az emberek az ne az ms hibája legyen már... Ebből a gondolatmenetből kiindulva kicsit szopatásnak érzem, hogy amit az ms hosszú évek során elért azért most konkrétan megbüntetik...
-
Rickazoid
addikt
Lovagolhatunk a szavakon, hogy mi monopólium, meg mi nem. A szó definíciója szerint tényleg nem monopólium a Microsoft, soha nem is volt és nem is lesz. De amíg az emberek 99%-a nem tudja, hogy mi a különbség például egy MacBook, egy OSX és az Apple között, vagy szarnak tartja a Linux-ot, mert az nem Windows, közben azzal sincs tisztában, hogy ez egy kernel neve, azt se tudja, mit jelent ez a szó, ráadásul hogy a routere rendszere is lehet arra épül, illetve olyan oldalak, mint a felvi.hu kiírnak egy üzenetet a legfrissebb stabil Firefox esetén, hogy az ön böngészője nem támogatott, addig nevezhető a Microsoft is monopol helyzetben lévőnek.
(#17) ntomka: tudom mi az. De annak épp az a lényege, hogy egy "mindenre használható" rendszert kapj, ha telepíted. Amúgy ha abban törlöd a Firefox-ot, nem borul össze a rendszer.
-
Keem1
veterán
"Nézd, ha több száz millió eurós büntetés és a böngészőválasztó beépítése között kellene választanod szerintem te is elég készséges lennél"
Hát, látod pont ez a baj. Fenyegetőzünk, fenyegetőzünk. Nyilván kötélnek álltak, megtörtént, most lehet örülni. Csak szar, hogy így kell emberekre erőszakolni valamit. Én pl. eddig jól megvoltam a választőképernyő nélkül. Most azt akarják rám erőszakolni. Fenyegetőzzek perrel én is, hogy nem kértem a választóképernyőt?
-
ntomka
nagyúr
Én meg nemtom melyiket használod, de pl egy ubuntu-desktop cd nem kérdez, a minap telepítettem mandrivat, nem kérdezett, azelőtt egy opensuse-t, nem kérdezett...
(#12) lordfreyr: Te biztos jobban tudod én mit használok.
Alapértelmezett rendszerem egy ubuntu minimal cd-s telepítéssel. Hogy miért? Mert a fent nevezett ubuntu-desktop meta csomaggal baromi sok kacat megy fel a rendszerre. Guglizz rá, ha érdekel, nem foglak győzködni erről egy nem arra való topicban. 
(#16) Penge_4: Ők kérték a választóképernyőt, megkapták.
Egyébként igen. Többek között a hardverrel való jó gazdálkodás miatt is használok már linuxot állandóan. -
Penge_4
veterán
"Ráadásul a disztribúcióneve-desktop metacsomagokkal olyan függőségeket állítanak be, ha le akarom szedni az alapértelmezett böngészőt, borul az egész rendszer."
Na ez érdekes. Sok mindenben nem értek egyet a Linux sajátosságaival, viszont a függőségek kezelése és a memória kezelése magasan veri a Windows-os megoldást.
Bici: "Miért gáz az operának, hogy most lett kész? Mert még nincs végeleges 10.5?"
Részben, mivel azért nem lesz benne hardveres gyorsítás sem, mert a ballot screen-re meg akartak jelenni, erre az MS direkt betart nekik.

D. Balazs:
sudo apt-get remove firefox
sudo apt-get install opera -
oO7
őstag
válasz
Rickazoid
üzenetére
a nagy piaci részesedés nem egyenlő a monopol helyzettel... amíg van választás - és mint írtad van - addig a windows csak spontán nagy piaci részesedéssel bír de nincs monopol helyzetben... IE meg a maga 50-60% körüli részesedésével messze nincs monopol helyzetben
[ Módosította: Parci ]
-
oO7
őstag
jó hát ami történt megtörtént... amúgy itt ha valaki, hát a google fog előnyhöz jutni a böngészőjével és nem az opera (akiket ha annyian ismernek mint amennyi részesedésük van akkor bajban vannak) vagy az utóbbi időben igen csak fikázott firefox.
És közvetetten is a kugli nyer mert az IE-n kívül mindenhol a google az alapértelmezett kereső (max jobbesetben megkérdezi hogy megváltoztassa e)Remélhetőleg a Win8 -ban már kitalálnak valami megoldást hogy ne kelljen ilyen szánalmas ingyenreklámokkal bohóckodni... értemén hogy szabadverseny meg monopol meg hasonló jólcsengő kulcsszavak amik ugyan nem illenek az IE-re de tökmindegy... de akkoris azokkal értek egyet akik aztmondják, hogy ugyan ne akarják már megmondani az MS-nek hogy mit rakhat az oprendszerébe.
-
Rickazoid
addikt
"Ráadásul a disztribúcióneve-desktop metacsomagokkal olyan függőségeket állítanak be, ha le akarom szedni az alapértelmezett böngészőt, borul az egész rendszer."
Mondd, te láttál már eddigi életedben valaha is GNU/Linux-ot? Szerintem ha ezt kijelentetted, akkor a közelében sem jártál még, mert egyáltalán semmi ilyesmiről nincs szó, de még csak közelítőleg sem. Akármilyen másik alapértelmezett böngészőt használhatsz. Nem tévesztendő össze a böngésző a KDE-s Konquerorral, ami ugyan olyan, mint a Windows-féle IE, vagyis a rendszer része, más egyéb funkciókat is ellát.
Egyébként a Linux és a Mac nem igazán monopol helyzetben van, mint a Microsoft. Aki Linux-ot használ, hamar rájön, hogy van élet a Windows után is, aki meg Mac-et, az ne szólaljon meg, aki annyi pénzt kiad rá, megérdemli.
Ez csak politika, erőfitogtatás. Az EU-nak nem tetszik, hogy egy amerikai cégnek ekkora befolyása van mindenre, beleértve az EU politikai életét is.
-
Jó lenne, ha az a sok fórumhozzászóló, aki szerint böngésző nélkül nem lehet böngészőt felrakni a windowsra, most ismét megszólalna...
-
cousin333
addikt
Félelmetes, hogy minden alkalommal ugyanazokat a köröket kell lefutni...
"Eddig mindenben kötélnek állt, egy szavunk se lehet rájuk."
Nézd, ha több száz millió eurós büntetés és a böngészőválasztó beépítése között kellene választanod szerintem te is elég készséges lennél...
Bici: Igen. Sajnos nagyon félek attól, hogy emiatt (mármint nem az MS gyorsasága, hanem az Opera csúszása miatt) kiadnak egy bugos böngészőt, csak hogy a választóképernyőben már a 10.5 legyen. Szomorú lenne ezt a remeknek ígérkező kiadást ilyesmivel elrontani...
-
Keem1
veterán
És még a Microsoftot szidják oly sokan... Eddig mindenben kötélnek állt, egy szavunk se lehet rájuk. De elég nagy baromság, hogy a saját szoftverükbe pofáznak bele hozzá nem értő, magukat valamire tartó cégek és lobbisták. Akinek nem tetszik a Microsoft piaci fölénye, ne használjon Windowst, ennyire egyszerű. Kismillió egyéb oprendszer van, számos darabért még egy petákot se kell fizetni. Aki meg Wint akar, annak eddig is szabadon lehetett böngészőt választani. Ugyanúgy levelezőt, chat klienst, képnézegetőt, stb-stb.
-
Figy, ennek a dolognak nem szakmai, vagy igazságossági okai vannak, hanem 100%-ban üzleti. A linuxnak nincs akkora részesedése, hogy érdemes legyen az összes disztrónál verni az asztalt, hogy legyen ott is ilyen. Lehet, hogy az OSX-nél sem éri meg.
Win esetén egy darab hisztivel nagy eredményt lehetett elérni. Ennyi.
(#3) Penge_4: Miért gáz az operának, hogy most lett kész? Mert még nincs végeleges 10.5?

-
D. Balazs
tag
Szerintem ez az egész böngésző választósdi egy nagy marhaság.
Régen én is ilyen anti windowsos voltam és semmit nem használtam, amiben w volt.
De ha beállítottam valamilyen böngészőt alapértelmezettnek, akkor az volt az alapértelmezett és az explorer megbújt a háttérben, szépen, csendben.
Aki akart az eddig is használhatott másik böngészőt. -
ntomka
nagyúr
Te meg jó lenne, ha nem mindig csak az antiopera hozzáállást olvasnád ki mindenki hozzászólásból.

Azt írtam, hogy elégséges volt a win7 megoldása, miszerint ki lehetett kapcsolni a böngészőt, ha zavart. Most biztos jobb lesz a hozzá nem értő felhasználóknak egy újabb felugró ablak... ezek közül aki eddig is IE-t használt, ezután is azt fog, rákattint, mert azt ismeri és minél hamarabb el akarja tűntetni az ablakot.
A másik amire céloztam, hogy mennyivel jobb, hogy egy linux disztribútor helyettem eldönti, hogy melyik böngésző jó nekem? Ott is ez megy. Ráadásul a disztribúcióneve-desktop metacsomagokkal olyan függőségeket állítanak be, ha le akarom szedni az alapértelmezett böngészőt, borul az egész rendszer. Szóval előbb ezt a csomagot kell eltávolítani, aztán mehet a többi, ami nem kell. Ez egy átlag felhasználó számára megint nem egyértelmű.
A macről nem is beszélek... -
Penge_4
veterán
"Szerintem elégséges volt az, hogy ki lehetett kapcsolni simán az IE-t, mert ezzel a választós képernyővel felmerül az a kérdés, hogy akkor a többi oprendszeren (Mac, Linux) miért nincs ilyesmi."
Nem ártana az embereknek tisztában lenni pár jogi alapfogalommal. Mint monopólium, szabadverseny, meg ilyesmi.
Ezt a "kényelem mindenek felett" és "lusta vagyok" meg "nem érteni akarok hozzá, hanem használni" mentalitás nem vezet jóra.
Egyébként meg kapják be hogy most direkt hamarabb hozzák direkt, hogy az Operát szívassák vele. De az M$-től nem is vár mást az ember... A lokalizált MSSE-vel letudták a jócselekedetüket erre az évtizedre...

-
ntomka
nagyúr
Az opera jól kihisztizte magának. Szerintem elégséges volt az, hogy ki lehetett kapcsolni simán az IE-t, mert ezzel a választós képernyővel felmerül az a kérdés, hogy akkor a többi oprendszeren (Mac, Linux) miért nincs ilyesmi.Jó ötlet volt ez a szavazás a cikkben.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
multiplatformos

de ez akkor se random ha arányaiban nézem, vagy valahogy nekem mindig így jött ki

. Tuti ez sem fog tetszeni valakinek.
nem én