- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
sszekacs
csendes tag
válasz
forumpista #54 üzenetére
"mert a béta tesla sokkal több balesetet okozna mint az ember"
Amúgy tökre érdekelne hogy ez mennyire igaz.
Simán el tudom hinni, hogy a Teslák autopilottal biztonságosabbak nagy átlagban mint az emberi vezetők.
Musk nyilatkozott valahol erről, hogy nagyjából 10x-es szorzó van az autopilot-os és a nem autopilotos tesla vezetők között. Persze forrást nem adott hozzá, így jelentős torzító tényező lehet hogy autopilotot szinte mindig városon kívül használnak, teslát viszont máshol is vezetnek, ahol mindig több a baleset.
Ami az érdekes lenne, az az autópályás autopilot tesla vs nem-autopilot tesla vezetés összehasonlítása. Simán el tudom hinni, hogy átlagosan ott is biztonságosabb az autopilot.
A városi vezetésen még "csiszolni kell" -
mjani1172
addikt
válasz
forumpista #88 üzenetére
Mindegy milyen autója van, folyamatosan ontja az ostobaságot.
Egyszer elmagyarázta, hogy nem is érdemes autó hatótávot tervezni 100 km-nél többre, mert annyit nem megy senki egyhuzamban, hiszen az már annyira fárasztó. -
válasz
forumpista #84 üzenetére
Tesla-ja van úgy tudom ezért ennyire elvakult valahogy meg kell magyarázni miért jobb egy 15+(+3m ft ugye az FSD) m forintos Tesla egy 11-12 m forintos hasonló tulajdonságokkal rendelkező autónál.
Nem régen láttam egy Tesla SR+ töltési tesztet 80-as vagy 100-as töltőn ahol nem tudott annyival tölteni mint egy VW vagy PSA autó.
Amúgy tény én e208 tulajként elfogult vagyok PSA irányba, de a 15 vs 12 ár közötti 3 milliót nekem nem ér meg:
- egy tablet
- egy 5%-kal gyorsabb töltés 15%-kal kisebb fogyasztásTöbbek között azért nem mert 200 km-nél ritkán megyek többet és mikor többet megyek belefér a 10-15 perc töltés. Ha Teslam lenne akkor kerülni is kellene (speciális eset... ugye Békéscsaba Pest között Teslaval nem optimális az út
)...
Hogy a következő autóm mikor és milyen lesz még nem tudom, de
- álmom egy Audi eTron GTkívül belül top most nálam az az autó, csak hát 40m-t nem hiszem, hogy autóra akarok költeni (bár 4 év múlva leszek 40... de ennyiért inkább egy lakás)
- ami talán elérhető az egy alap BMW i4 a maga 19m körüli árával főleg ha lesz belőle 1-2 éves áfás kevés KM-rel akkor az jó lehet 16-17m körül...Új autót nem hiszem, hogy venni fogok, mert a mostaniba is 1 év alatt 16e km-t raktunk szóval ha 1-2 éves autóval tudok dogni 20%-ot árban akkor már megérte ... Ami jó az új e208-asunkban, hogy van rá 8 év 160e km teljes garancia
-
PuMbA
titán
válasz
forumpista #78 üzenetére
Mondjuk épp újabb BMW-k gyulladnak ki mostanában, nem régi autók
Régi autók tök egyszerűek, 10-ed annyi elektronikai cucc van bennük, nagyon kevés az esélye, hogy kigyullad.
-
PuMbA
titán
válasz
forumpista #59 üzenetére
Ezért semmilyen országban nem adnak büntit
Marketing szempontból minden saját technológiás funkciót úgy neveznek el, ahogy akarnak a cégek. Gondolj a TV-k esetére, ahol a HDR-t olyan alsó kategóriás, olcsó TV-kre is ráírják, amiknek a panelja nem is képes HDR megjelenítésére. Még kb. ezer példát lehetne felsorolni. Már régóta ez megy, nem a Tesla találta ki ezt.
-
PuMbA
titán
válasz
forumpista #57 üzenetére
"Tehát azt állítod hogy amikor az emberek bekapcsolják a "Full Self-Driving" funkciót, akkor valójában az nem egy Full Self-Driving funkció?"
Ezt állítom, de ezt már a 16-17-18. hozzászólásban megbeszéltük
Sajnos ezt nem bünteti a törvény, szóval nincs mit tenni. Ha annyira akarnák, akkor törvényileg tiltanák, de engedik.
-
PuMbA
titán
válasz
forumpista #54 üzenetére
"Mert a béta Tesla sokkal több balesetet okozna mint az ember."
A Tesla még mindig nem tud balesetet okozni, mikor jelenleg a vezető a felelős mindenért, tehát egy ember. Ez feketén fehéren le van írva mindenhova, tehát emberi mulasztás, ha valaki úgy okézza le a Teslában az FSD bekapcsolását, hogy nem olvassa el, hogy mit okéz le egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- DUNE médialejátszók topicja
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest