Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dandris
tag
-
Dandris
tag
Én is így gondolom ahogy lenox, hogy plx chipekkel sok pcie sávhoz jutnak.
Egyébként az adaptec-nek saját pcie switch-ei vannak: [link]
Ami pl 96 pcie lane-t kínál: [link]
És a raid kártyáik már akár 36 portosak... [link]
Vagy épp itt vannak az nvme controllerek, direkt datacentereknek: [link]
Szerintem a storage nem az alaplapok pcie száma szerint zajlik, erre komplett megoldások vannak akár az adaptecnél is. [link]
Megint egy olyan előny, ami igazából megoldható más úton, és eddig is megoldották.
A régi ph szervert értem, de ugye nektek volt egy, itt meg egy szekrényben van mondjuk 12db 24 hdd-s szerver, és a szekrényekből meg van mondjuk 5.000db. És akkor már bőven elég szerverenként 1db adaptec raid kari, ami használ 8db pcie sávot....
-
Dandris
tag
"ráadásul jóval drágább eleve a CPU is meg a kétfoglalatos platform."
amit mondtál, ezzel szemben:
" A 85 wattos xeonok (4108) amugy 400 dollarba kerulnek, ketto kerul annyiba, mint egy emlitett epyc. A lap eloallitasa valoban olcsobb lehet valamivel, ha nem kotod be az epyc eseteben az osszes pcie lanet, tehat az egyik elonyet eldobod. Bar amugy az is kerdes, hogy milyen feladatnal jon ki a valosagban, hogy 96 vs 128 pcie lane."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Classic / Xbox 360
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest