Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
nekem az lesz fura ha a felbontása ugyanakkora lesz. mondjuk nincs értelme 1080p nél nagyobbnak jelenleg, de akor meg a XEL-en fölösleges vagy nemtudom. furcsa
-
Egon
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A "nem olyan régen" kitétel jelen esetben 3-4 évet jelent. Akkor még ennyibe kerültek a márkásabb (JVC, Panasonic stb.) 100 Hz-es, 72 cm-es, sztereó teletext-es TV-k...
-
Egon
nagyúr
Nem olyan régen vettünk katódsugárcsöves TV-t, horror áron (200K). 100 Hz-es, jó képe van, elvagyunk vele. Amennyiben kihúzza addig, akkor valszeg nekem ki fog maradni mind a plazma- mind az LCD TV, és 3-4 év múlva (mihelyt 150-200K alatt lehet kapni 100 cm körüli képátmérővel) OLED TV-t fogunk venni...

-
WonderCSabo
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ez így van, és ha normalizálódik az ára, akkor talán gondolkozni fogok, hogy vegyek-e ilyet, ahogy írtam.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mint minden új cucc.
A mostani LCD-k már simán a megfizethető árkategóriában voltak és tömve vannak velük az áruházak, 3-4 éve meg egy kettőt, ha találtál és akkor is csak tátottad a szád az 5-600 ezer forintos áron. -
WonderCSabo
félisten
Nekem egyenlőre az a legnagyobb bajom, hogy rohadt drága lesz. A többi probléma csak az ár normalizálódása után fog igazán érdekelni, remélem meg fognak oldódni (méret, élettartam).
-
Cifu
félisten
Nem hiszem, hogy a technikai nehézségek miatt aggódni kell. Ha nem sikerül urrá lenni rajtuk, akkor úgy sem fog elterjedni. A most népszerű LCD és Plazma TV-k is nevetséges problémákkal küzdöttek még 5-6 évvel ezelőtt. A plazma TV-k ghosting és beégés hajlamossága eszméletlen durva volt, az LCD-k fényerő homogenitása és kontrasztja, valamint a színei miatt voltak nagyon kritizálhatóak. Minden technológiának kell egy kis idő amíg kiforja magát.
BTW nem igaz, hogy a Sony akkora lépéselőnyben lenne. A Samsung több 31"-os OLED TV-t vitt ki a 2008-as CES-re.
Igaz a Roadmapjuk szerint ők csak 2010-ben dobják a piacra a saját modelljüket. Amit a technológiai nehézségek orvoslása miatt tartanak szükségesnek, és a Sony XEL-1-es problémáinak fényében bölcs lépésnek tűnik...
A többi gyártó is pörög azért, az LG és az AUO együttműködési szerződést írt alá az OLED gyártásról, az LG várhatóan szintén 2010-ben lép az OLED TV piacra, a CMO OLED-el foglalkozó leányvállalata, a CMEL pedig már 2006-ban mutatott be 24"-os prototípust, a legutóbbi hír az volt, hogy idén év végén indítják be az első gyártósort, amelyen már nagyobb méretű OLED paneleket gyártanak sorozatban...
-
max-pain
senior tag
-
max-pain
senior tag
a készülék a kisebb modellel egyező képességekkel rendelkezik majd mind kontrasztarányát mind pedig maximális felbontását (1080p) tekintve
A regebben megjelent kisebb OLED TV (XEL-1) panelenek a felbontasa csak 960x540 (csak fogadni kepes 1080p jelet).
-
-
shtml
őstag
Teszt hiányában még azt sem lehet tudni, milyen mértékű fényerőcsökkenéssel számoltak az élettartam megadásakor, a színek eltérő mértékű gyengüléséről nem is beszélve, mert ez utóbbi szükségessé teszi a gyakori újrakalibrálást, ami otthoni körülmények között nemigen valósítható meg.
Az az érzésem, hogy ez a bejelentés is a Sony marketingstratégiájának része. A cél az, hogy a vásárlókban kialakuljon az a meggyőződés, hogy OLED=Sony.
-
shtml
őstag
Ha az élettartamban nincs javulás, akkor nincs sok értelme nagyobb képátlóval gyártani.
Az rendben van és érthető, hogy egy új technológia első sorozatban gyártott terméke nem hibátlan, de a kicsi élettartam nem túl biztató, az pedig árulkodó jel, hogy független teszteken nem ellenőrizték a beígért élettartamot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Asus VivoPc VC62B Mini PC (NAS)
- iPad 11 128GB Wifi Újszerű/2027.08.03.Gar.Akku 100%/p4868
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...kicsit korán van...én mondjuk nem nézek tv-t, filmet is csak gépen, szóval nekem jó lesz ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)