- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark_hmz
tag
Igazából akkor van értelme hozzányúlni, ha terhelés alatt eléri a kártya a tdp limitet és elkezd visszavenni a sebességből. Nekem pl a Tahiti LE-vel az volt a gond, hogy alapból 0% power limittel rendszeresen visszavett a 975MHz-ből 925-re, és ki kellett tolnom 20%-ra hogy ez megszűnjön. A moddolt BIOS-ban pedig egyszerűen a tdp-t toltam ki az alap+20%-ra (251-re), így most hozzá sem kellett nyúlnom a power limithez, 0%-on van.
-
dark_hmz
tag
Igen, eddig mindig win alól csináltam, kivéve mikor a boot cd-t teszteltem.
Dual BIOS-os a kari? Ha igen akkor meg lehetne próbálni esetleg a másik állásban, vagy egy atiwinflash -unlockrom 0 is megérhet egy próbát. Sajnos ez a része passz, nem volt még hasonló problémám úgyhogy csak találgatok.Egyébként az eredeti BIOS-t a lementése után erősen ajánlott megnyitni a progival (a legújabb verzióval!) mert találkoztam egy igen érdekes hibával. És ha megnyitáskor azt mondja hogy érvénytelen az ellenőrzőösszeg akkor újra le kell menteni.
-
dark_hmz
tag
Én magamnak barkácsoltam boot cd-t, ultraiso-val. Csináltam egy új boot cd-t, ott megadtam neki a boot fájlt amihez már hozzáadtam a szükséges dolgokat, majd kiírtam. Innen le tudod tölteni a boot fájlt amit én használtam, a romot cseréld le a tiedre, meg az autoexecben írd át a nevét ha kell.
Igen, trixx jó lesz, csak a force constant voltage-ről ne feledkezz meg, gondolom a vtx-nél is csak úgy megy a feszültségállítás. Teszteld alaposan, lehetőleg minél több játékkal, benchmarkkal.
-
dark_hmz
tag
Szia!
Teszteld le, hogy a te kártyádhoz milyen beállítások kellenek és azt használd. Egyébként bootoláskor azt az órajelprofilt használja mint 3d-ben is, szóval mindenképp stabil tuningot állíts be! Épp ma olvastam az egyik külföldi fórumon, hogy valakinek sikerült egy Sapphire 7870 XT-re olyan BIOS-t varázsolni amivel be sem boot-ol a gépe. Még jó, hogy a Sapphire dual BIOS-os... Szóval ha okosan csinálod akkor 100% hogy nem lesz gond, volt már VTX Tahiti LE BIOS módosítva ezzel a progival.
-
dark_hmz
tag
(#7) Gróf...: Rendben, kösz hogy megnézted!
Úgy tűnik a feszültségszabályzás jól működik, de a VRM hőmérséklet az nem világos.
Azt esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy egyszerűen nincs érzékelő kötve a VRM-re, ezért mutatja rosszul a hőmérsékletet.
(#8) aleister: Szívesen!
-
dark_hmz
tag
(#1) daveoff: örülök, hogy hasznosnak találtad!
(#2) gyuszaa: Így van, főleg a Tahiti LE tulajoknak lehet hasznos egy módosított BIOS, mivel nem spóroltak az AMD-s srácok a feszültséggel, és bőven le lehet belőle faragni.
Emlékszem mikor először beüzemeltem az enyémet, pár perc alatt 80 fok körül volt a GPU játék közben, 0% pl mellett, alapórajeleken... Most tuningolva és alulfeszelve 75 - 76 fok környékéig megy fel, megemelt tdp limittel.
(#3) odorgg: Van benne munka bőven, de mivel érdekel a téma így egyáltalán nem gond ezzel foglalkozni, sokkal jobb mint játszani.
Mióta benne van a ventiprofil módosítás is, azóta én is csak monitorozásra használom az Afterburner-t.
(#4) Gróf...: Ez egy érdekes kérdés, ugye a BIOS szerint a te kártyádon is chl822x van, viszont akkor nem értem miért nem tudják olvasni a programok pl a VRM hőmérsékletét... Ha van AIDA64-ed akkor nézhetnél egy video debug / ati smbus dump-ot, hátha az AIDA64 látja a chil vezérlőt . (jobb kattintás lent a státuszsoron, és ott lehet kiválasztani) Feszültségállítás egyébként biztosan működik a kártyádon?
(#5) aleister: A 2D / UVD feszültség végül azért nem lett állítható, mert vagy nem is foglalkozott vele a rendszer, tehát hiába volt átírva nem történt semmi, vagy a powerplay csinálta össze magát tőle. Ezzel DroiDMester kisérletezgetett sokat, ő mondta nekem, én meg már ki sem próbáltam és végül így került a programba. Ugyanez vonatkozik az órajeleikre is, ha felfelé is lehetne állítani akkor lennének anomáliák.
De biztosan meg lehet oldani, viszont egyelőre nem volt olyan fontos, ezért nem foglalkoztam vele.Egyébként a program még nincs kész, sok lehetőség van benne.
Ez inkább egy ilyen "már vállalható" verzió.
Szóval várható még fejlődés a jövőben...
Köszönet mindenkinek a visszajelzésekért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Autós topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged