Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Nagyobb kijelzőt kap a Xiaomi 18 Pro - hátul
- Xiaomi 17T - T-modell
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
veterán
-
kerobi
senior tag
Kucufón. Pucufón, pici-pucifón
-
fuze
őstag
Ahh rájöttem! Az usában is megy azért a gagyiskodás. Ezt a márkanevet el tudom képzelni valamilyen Walmart saját márkás eldobható telefonnak! Tökéletes!
-
joey04
titán
ez a név...
-
Graphics
Jómunkásember
A LeEco túl hirtelen növekedett, és beletolták a pénzt olyan dolgokba is, amihez egyáltalán nem értettek...
A Maradékot még kiárulják, és onnantól kakukk..
-
nyisziati
veterán
Nem lenne rossz a miui ha nem lenne bugos
Manapság az iOs-nek is elég sok bugja van.
-
szabi__memo
nagyúr
Igazság szerint a szakportálok így is ismerik a márkát, meg akik ismerik a kínai telefonokat. Szokták ott is tesztelni őket. Ha jól lövik be az árakat akkor sikeresek lehetnek.
A LeEco igazság szerint semmi extrát nem tudott felmutatni, az otthoni szolgáltatások, pedig nem igazán működnek Kínán kívül. A Xiaomi mellett lehet még talán a MIUI, ami vonzó lehet talán, bár arrafelé a stock Android jobban megy.
Nem lenne rossz a miui ha nem lenne bugos
-
Fall-N
veterán
Igazság szerint a szakportálok így is ismerik a márkát, meg akik ismerik a kínai telefonokat. Szokták ott is tesztelni őket. Ha jól lövik be az árakat akkor sikeresek lehetnek.
A LeEco igazság szerint semmi extrát nem tudott felmutatni, az otthoni szolgáltatások, pedig nem igazán működnek Kínán kívül. A Xiaomi mellett lehet még talán a MIUI, ami vonzó lehet talán, bár arrafelé a stock Android jobban megy.
-
törölt tag
Amerikában ez bizony kelleni fog. Ahogy anno a Huawei a Honort is szépen leválasztotta, illetve a ZTE az Axont és a Nubiát.
Nem, nem szánalmas, hanem üzleti ok
Az Egyesült Államokban viszont nem olyan könnyű a helyzet, a kínai márkákat alapvető bizalmatlanság övezi, a Huawei nem is tudott mit kezdeni a helyzettel, a ZTE-t éppen most szorongatta meg a Kongresszus, a Honor viszont remekül elvan és a Xiaominak is ez a terve. Mármint a brandtől kommunikációs szinten függetlenített márkával támadni.
Most gondold végig logikusan... Ha nem jön be, akkor a Xiaomi arcvesztés nélkül hagyja hátra az USA piacot, ha bejön, akkor pedig siker...
Ez rizikó minden cégnek, nem véletlen döntöttek így. Szóval szánalmas? Nem. Ez piaci taktika része.
Xiaomitól függetlenül így kell bevezetni egy rizikós piacra egy márkát. Ha nem így léped meg, csak locsolod bele a pénzt, és a márka értéke is csökkenni fog, ha sikertelen a lépés.
Ezt követően akkor kérek egy értelmes érvet, miért is szánalmas?
A LeEco is nagy arccal ment az USA-ba, és most benne van a Top3-ban. Ja mégsem
A Mi lépse teljesen érthető, ahogy írtad is. -
Fall-N
veterán
Csak azt nem értem, miért nem lehet kitalálni egy nemzetközi, nem gagyi angol nevet? Főleg a social media korában. Ott kérdezték volna, hogy mi legyen, és lett volna ezer jobb ötlet.
-
Graphics
Jómunkásember
Amerikában ez bizony kelleni fog. Ahogy anno a Huawei a Honort is szépen leválasztotta, illetve a ZTE az Axont és a Nubiát.
Nem, nem szánalmas, hanem üzleti ok
Az Egyesült Államokban viszont nem olyan könnyű a helyzet, a kínai márkákat alapvető bizalmatlanság övezi, a Huawei nem is tudott mit kezdeni a helyzettel, a ZTE-t éppen most szorongatta meg a Kongresszus, a Honor viszont remekül elvan és a Xiaominak is ez a terve. Mármint a brandtől kommunikációs szinten függetlenített márkával támadni.
Most gondold végig logikusan... Ha nem jön be, akkor a Xiaomi arcvesztés nélkül hagyja hátra az USA piacot, ha bejön, akkor pedig siker...
Ez rizikó minden cégnek, nem véletlen döntöttek így. Szóval szánalmas? Nem. Ez piaci taktika része.
Xiaomitól függetlenül így kell bevezetni egy rizikós piacra egy márkát. Ha nem így léped meg, csak locsolod bele a pénzt, és a márka értéke is csökkenni fog, ha sikertelen a lépés.
Ezt követően akkor kérek egy értelmes érvet, miért is szánalmas?
-
batai15
félisten
Szánalmas ez a név választás meg eleve ez az egész. Mi a fenének al márka?
-
szabi__memo
nagyúr
-
ates
aktív tag
Én is pont erre gondoltam.
Poco Loco salsa Mexicana
Délen menni fog.
Pérez (Force India) lesz a reklámarca Mexikóban.

-
Graphics
Jómunkásember
-
Bailey
senior tag
-
doooo
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Nem értelek.
5,99-es a Pocophone F1.Mi köze van most ehhez a Mi Max-nak? Semmi. Nincs is semmiféle Pocophone, ami 6,99".
Zárjuk ezt rövidre.
Köszönöm a hasznos eszmecserét. -
judas13
veterán
-
doooo
veterán
Miért? Épp amiatt, amiről beszéltünk. Poco jelentésére emlékezz vissza. Poco és Mi Max... elég erős a kontraszt. Poco, és eléd raknak egy óriásmobilt...
-
Butcher82
senior tag
Csak annyira fura gond ez a névválasztás, mint amennyire fura a név
Persze ez ismét csak szubjektív dolog. Nekem is már a második Xiaomi telefonom van, az ár/érték teljsen meggyőzött anno és nem érdekelt a "név" és lám azóta ismerősi körben gomba mód elszaporodtak xiaomi-k. -
Graphics
Jómunkásember
-
Butcher82
senior tag
-
doooo
veterán
Mi Max széria gondolom nem ismeretlen számodra sem. Gondolom Amerikában is terveznek majd óriásmobilokat forgalmazni.
-
Graphics
Jómunkásember
Miért kell informatikai vénával megáldott amcsiknak tudni spanyolul? És miért csak olyan veheti ezt, akinek van informatikai vénája? Ja, hogy te arra a bitre gondolsz... Azt mindenhol bitnek mondják. Akkor legyen Bitphone és kész. Az az angol jelentés, amit leírtál ide nem bitet jelent, a telefon dobozára pedig nem lesz így leírva, hogy az észkombájn amcsiknak leessen, hogy lehet, hogy az informatikai "bit"-re akar valaki utalni. Bár ismétlem, az is óriási butaság lenne, ha valaki így utalna ilyesmire. Béna név, és vége a témának. Latin-Amerikában lehet, hogy hasítani fog (bár ott is hülyeség ez a név, ha már néha 6,99"-es telefonokról beszélünk), de ha az USA területén népszerű lesz, az biztos, hogy nem a név miatt lesz. Egy dolgot lehet tenni, átnézni a néven és/vagy elfogadni, túllépni rajta, és venni az ütős Xiaomikat, emelkedő árakon, de még mindig jóval olcsóbban a konkurenciánál. És tényleg no offense vagy hasonlók, csak nem értem miért próbálod megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, vagy védeni a védhetetlent. Valóban ostoba döntés a Xiaomi részéről.
Nincs kedvem vitatkozni.
Elengedtem, nem megmagyarázni akartam.De ha eladnak ebből is 10 milliót, akkor is ostoba döntés lesz? Hát jah, jók a kérdések.
Sokaknál gond a név. Fura gondok ezek. Szubjektív persze, hogy nekem marhára nem okoz gondot a név.6,99"? Ezt hol olvastad
-
doooo
veterán
Miért kell informatikai vénával megáldott amcsiknak tudni spanyolul? És miért csak olyan veheti ezt, akinek van informatikai vénája? Ja, hogy te arra a bitre gondolsz... Azt mindenhol bitnek mondják. Akkor legyen Bitphone és kész. Az az angol jelentés, amit leírtál ide nem bitet jelent, a telefon dobozára pedig nem lesz így leírva, hogy az észkombájn amcsiknak leessen, hogy lehet, hogy az informatikai "bit"-re akar valaki utalni. Bár ismétlem, az is óriási butaság lenne, ha valaki így utalna ilyesmire. Béna név, és vége a témának. Latin-Amerikában lehet, hogy hasítani fog (bár ott is hülyeség ez a név, ha már néha 6,99"-es telefonokról beszélünk), de ha az USA területén népszerű lesz, az biztos, hogy nem a név miatt lesz. Egy dolgot lehet tenni, átnézni a néven és/vagy elfogadni, túllépni rajta, és venni az ütős Xiaomikat, emelkedő árakon, de még mindig jóval olcsóbban a konkurenciánál. És tényleg no offense vagy hasonlók, csak nem értem miért próbálod megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, vagy védeni a védhetetlent. Valóban ostoba döntés a Xiaomi részéről.
-
törölt tag
-
cuccos19
tag
Pákófón... Nigériában menne...

-
Butcher82
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
Poco = bit, little bit.
Ha ezt egy informatikai venaval megáldott amcsi nem tudja, akkor szívás.
Lehet itt hülyén hangzik , de nem hiszem, hogy fonetikusan ejti a magyar.... Se az amcsiLehet rajta szőrözni persze...
-
aelod
veterán
-
Butcher82
senior tag
Nekem is elsőre a névválasztással van bajom, de ha belegondolok abba, hogy a xiaomi azt jelenti, hogy rókafarkú köles, akkor már édesmindegy

-
Mr.Silkó
veterán
Ez az új név még mindig borzasztó.
-
ace05
senior tag
Ha lesz jack és nem lesz notch az aksi meg úgy 3500 mah környékén lesz, akkor várós lesz ez a telefon.
-
judas13
veterán
-
DDA40X
aktív tag
-
nyisziati
veterán
Működött az akkor is, csak sajnos 3 hónap múlva a kamera megadta magát.
Visszavittem és gariban szó nélkül kicserélték. Bár megemlítették, hogy korrodálódtak a csatlakozások. -
Graphics
Jómunkásember
Erre beruházok, remélem az augusztusi Mi Store nyitó körül már kézzel fogható lesz a termék.
Nagy aksit alá, az mindenképp kell
-
atike
nagyúr
Szerintem te Vietnámra gondolsz.
atike: Próbálj szétszedni egy S9-et, vagy akármilyen mai cuccot. Többet nem kell vele telefonálni.
A maiakkal a legjobb amit laikusként tehetsz, hogyha nagyon esik az eső vagy bármi okból félted a víztől, akkor kikapcsolod arra az időre amíg fenn áll a veszély. Kb ennyi. Legalább nem működés közben éri a baj.
Nyilván nem az unibody készülékekre gondoltam...

-
DDA40X
aktív tag
Szerintem te Vietnámra gondolsz.
atike: Próbálj szétszedni egy S9-et, vagy akármilyen mai cuccot. Többet nem kell vele telefonálni.
A maiakkal a legjobb amit laikusként tehetsz, hogyha nagyon esik az eső vagy bármi okból félted a víztől, akkor kikapcsolod arra az időre amíg fenn áll a veszély. Kb ennyi. Legalább nem működés közben éri a baj.
-
Juhaszatti
addikt
Poco Loco. Simán jó.
Én is pont erre gondoltam.
Poco Loco salsa Mexicana
Délen menni fog.
-
INGJOKE
veterán
Utána leraktad otthon radiátor közelébe és 3 nap múlva kiszáradt és működött, mintha mi sem történt volna. feleségem hátsó zsebéből beesett a wcbe és az is simán kiszáradt...
-
aelod
veterán
Ha jó áron van akkor felőlem hívhatnák akárminek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arn
félisten
Ennel jobb nev nem jutott eszukbe? Komolytalan (bar az alma is).
-
atike
nagyúr
Nem is értem, hogy mi indokolta ezt a nevet. Szerintem sincs olyan nyelv amelyiken ez jól hangzik...

-
moleculez
veterán
-
nyisziati
veterán
Vannak ám necces helyzetek is.
Egyszer a Hármashatár-hegyre gyalogoltam fölfelé, zsebemben a legelső, alig 3 napja vett okostelómmal (2011-ben). Egy nagy zuhé elkapott, és mire a kocsihoz visszaértem, már öntenem kellett a telefonból a vizet.
-
Plazmacucci
félisten
-
fuze
őstag
-
INGJOKE
veterán
-
johnny500
aktív tag
& INGJOKE:
Nekem eddig két mobilom ázott be, de tanultam belőle, és már régen csak vízálló mobilokat használok.
Igaz, hogy egy kis esőt átvészelhet egy nem IP68-as mobil is, de aki mondjuk rendszeresen kocog esőben (is), annak azért nem ajánlott. Időnként előfordul, hogy tényleg olyan, mintha dézsából öntenék: én minden évben legalább 5x ázok el 50 méter megtétele után úgy, hogy már csavarni lehet a pólómból a vizet.
Érdekes egyébként -ehhez kapcsolódóan- a fülhallagtó kérdése. Általában 2-3 esőben kocogásnál többet egyik sem bír, de van egy kínaim, aminek nem árt a víz, még a mosógépet is megjárta hiba nélkül.
Valaki vegyen már neki egy esernyőt!!

Én sajnálnám esőben használni a telót, vagy a fülest. Megvárom még tető lesz a fejem felett. -
PowerBuldog
veterán
-
Fred23
nagyúr
& INGJOKE:
Nekem eddig két mobilom ázott be, de tanultam belőle, és már régen csak vízálló mobilokat használok.
Igaz, hogy egy kis esőt átvészelhet egy nem IP68-as mobil is, de aki mondjuk rendszeresen kocog esőben (is), annak azért nem ajánlott. Időnként előfordul, hogy tényleg olyan, mintha dézsából öntenék: én minden évben legalább 5x ázok el 50 méter megtétele után úgy, hogy már csavarni lehet a pólómból a vizet.
Érdekes egyébként -ehhez kapcsolódóan- a fülhallagtó kérdése. Általában 2-3 esőben kocogásnál többet egyik sem bír, de van egy kínaim, aminek nem árt a víz, még a mosógépet is megjárta hiba nélkül.
-
vacs
veterán
És ezen miui lesz vagy android one?
-
twi452
senior tag
-
INGJOKE
veterán
-
Fred23
nagyúr
Tök csúcsmodell lesz, csak esőben ne vedd elő! 100-at nem adnék IP68 nélküli "csúcsmodellért", mindegy, egyébként mennyire szuper.
-
=Mentor=
őstag
-
johnny500
aktív tag
-
aelod
veterán
Miért ha más lenne a neve akkor igen?

-
moleculez
veterán
Lumia 950-ben volt. Az nem 100% hogy a 808-as simában is, de a Snapi 810-el szerelt XL-ben mindenképpen volt. És ott azt hiszem nem is volt rossz. A Snapi 810 híres a melegedéséről, de a 950-ben nem voltak horrorsztorik.
Snapi 810 tervezési hibájára reagálva kellett pár telót így kiadni. De amúgy, ahogy fentebb is írták, heat pipe valami spéci(?) folyadékkal.
Felőlem hidegfuzios reaktort is rakhatnak bele, ilyen névvel meg nem venném, az is biztos. Semmikép. -
INGJOKE
veterán
Ez kicsit nekem most blackshark és mi8 összemosás... mintha minden amit most tudnak összerakták volna. Amerikában biztos sokat játszanak telefonon, viszont a sima blacksharkba nincs szenzoros arcalapú ezért beledobták, hogy legyen azért Ix filling is. Szerintem egy mi mix 2s vonallal többet értek volna, de biztos volt piackutatás előtte mi kell az amcsinak.
-
vicze
félisten
-
törölt tag
Nekem ez Xiaomi F1 lesz oszt jóvan

-
Doki42
őstag
-
DDA40X
aktív tag
Azért picifonnak nevezni egy várhatóan tepsi méretű (mivel szinte minden telefon az) cuccot... Hát..
-
aelod
veterán
Az nem csak ilyen hőcsöves elvezető megoldás volt? A folyadékos hűtéshez kellene egy pumpa, csövek, meg egyáltalán valahova elvezetni az egészet. Ilyen fél centis távolságokban (mert hogy kb annyit kell vezetni a hátlapig) nem hinném, hogy sok előnye lenne egy jó rézcsővel szemben a folyadéknak.
Ez marketing lózung ahogy a mesterséges intelligencia. Pont ugyan annyira van a heatpipe a vízhűtéstől mint a mesterséges intelligenciának nevezett algoritmusok a valódi AI-tól....
-
Silεncε
őstag
-
dingdongkng
tag
Lumia 950-ben volt. Az nem 100% hogy a 808-as simában is, de a Snapi 810-el szerelt XL-ben mindenképpen volt. És ott azt hiszem nem is volt rossz. A Snapi 810 híres a melegedéséről, de a 950-ben nem voltak horrorsztorik.
-
PowerBuldog
veterán
Az nem csak ilyen hőcsöves elvezető megoldás volt? A folyadékos hűtéshez kellene egy pumpa, csövek, meg egyáltalán valahova elvezetni az egészet. Ilyen fél centis távolságokban (mert hogy kb annyit kell vezetni a hátlapig) nem hinném, hogy sok előnye lenne egy jó rézcsővel szemben a folyadéknak.
Ez is hőcső amiben van minimális folyadék. Ez a vízhűtés kifejezés barokkos túlzás.
Asszem ilyen van a Black Sharkban és az ASUS ROG-os telefonban is. -
törölt tag
-
aelod
veterán
-
törölt tag
-
stvnppp
senior tag
Folyadékhűtés? Van értelme olyan kicsi készülékben, mint egy telefon?
Volt már ilyen? -
L4mie
veterán
Fura egy névválasztás, de lehet csak a magyar szem számára....pocokphone

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- VR topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512/12GB független
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Duel 2 512GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB natúr titán színben, 88%-os aksi, + Quadlock tok + kijelzővédő
- Eladó iPhone 16 fekete, szép állapotban
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Motorola Razr 40 / 6/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

A Mi lépse teljesen érthető, ahogy írtad is.

Köszönöm a hasznos eszmecserét.

Volt már ilyen?