Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hugo chávez

aktív tag

válasz VaniliásRönk #115 üzenetére

"Nem vagyok jogász, de biztos vagyok benne hogy a konkurencia szándékos csődbe kergetése azzal hogy előállítási költség alatt adod a termékeidet nem legális."

Ha csak a konkrét gyártási költséget nézzük, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy az nem több 100 dollárnál még a GT3e-s CPU-k esetén sem. Szóval van-lenne bőven mozgástere az Intelnek.

"De ha azt ki is magyarázzák, mivel nincs más x86-gyártó valószínűleg megpróbálnák feldarabolni az Intelt, ami vagy sikerül vagy nem, de hogy ezt az Intelnél nem szeretnék kideríteni az egészen biztos."

Nagyon is esélyes, hogy a terjedő ARM-alapú "PC"-k miatt már nem állna meg a monopólium-vád, úgyhogy nem lenne semmilyen darabolás. Az, hogy nem maradna más x86 ISA-t használó gyártó, ebből a szempontból nem számít. Viszont pont amiatt lenne gondban az Intel, mert az x86-64 meg az AMD tulajdona... Nem tudom, mi lenne abban az esetben, ha az AMD csődbe menne. Használhatná-e az Intel tovább, vagy új utasításkészletet kéne implementálniuk...

Új hozzászólás Aktív témák