- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #113 üzenetére
Nem vagyok jogász, de biztos vagyok benne hogy a konkurencia szándékos csődbe kergetése azzal hogy előállítási költség alatt adod a termékeidet nem legális. De ha azt ki is magyarázzák, mivel nincs más x86-gyártó valószínűleg megpróbálnák feldarabolni az Intelt, ami vagy sikerül vagy nem, de hogy ezt az Intelnél nem szeretnék kideríteni az egészen biztos.
Az AMD-nél jelenleg fejlesztenek egy teljesen új x86 és egy ARM architektúrát, plusz valószínűleg gőzerővel dolgoznak a következő GCN verzión 14-16nm-re. Emellett nem meglepő, ha nincs pénz és/vagy kapacitás nagyobb refresheket kiadni, főleg hogy az újabb gyártástechnológiák sem állnak még rendelkezésre.
Szerintem az hogy nincs jelenleg egy ~5GHz-es Excavator 14nm-en ami tartaná a frontot a Zenig egyszerűen pénz(telenség) kérdése. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #80 üzenetére
A GT3e is csak az "e" miatt tudta megszorongatni az R7-et, ami igencsak drága mulatság, nem véletlenül került eddig csak az abszolút top, presztízs termékekre.
Persze lehet, hogy az Atomhoz hasonlóan áron alul dobják majd a gyártók után, de azzal már csak kiverik a biztosítékot a hatóságoknál...Jelentősége persze nem sok, mert nem lesz belőle semmi, de ha az AMD is rátokozna fel-egy GB GDDR5-öt vagy HBM-et a lapka mellé, akkor a 6 CU-s R7 rögtön ráduplázna a jelenlegi teljesítményére. Nálam a 4 CU-s is csak 10%-ot gyorsult 40% órajel emelésre, 2400MHz-es RAM mellett.
-
Raysen623
addikt
válasz
cskamacska #80 üzenetére
Én nem ajánlok senkinek 3-4 évre előre, azt írtam hogy akinek 3-4 éves VGA-ja van jelenleg! Annak ez is lehet egy opció, a 380 valóban jobb, de az nem 200W alatt eszik (mondjuk még erről sem tudni semmi ilyesmit). Nekem egy 400W-os tápom van jelenleg, amit szintén cserélni kellene már az újabb VGA-val együtt. A kettőt összeadva máris elköltöttem 100 rugót...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #44 üzenetére
Az Iris Pro az integrált eDRAM-mal legfeljebb az almásokat érinti ahol úgy sincs alternatíva, esetleg néhány ultrabookot, amiknek viszont elég szűk a vásárlóközönsége. PR-nak persze jó, tesztekben lehet vele villogni, csak relevanciája nincs semennyi.
Teszem hozzá jelen állás szerint a Carrizo sem túl lényeges tényező, mert asztali platformra nem jön, notebookok esetében meg a gyártók úgyis mellőzik, vagy a lowend verziókat teszik 15-17 colos tepsikbe. Egyedüli megoldás az lenne, ha jönne egy "FM3" még idén amit úgy alakítanak ki, hogy a későbbi APU-k/CPU-k is menjenek benne (hogy némi extra vonzereje legyen), de arról már hallottunk volna.
A Linux támogatás milyensége nekem speciel fáj, de a vevők 99%-át nem érinti, szóval ez megint csak irreleváns. (épp a napokban tesztelgettem, a Windows-os meghajtók kb. 50%-kal gyorsabbak még OpenGL vs. OpenGL összehasonlításban is, OpenGL vs. DX11 valamivel még ennél is rosszabb, és akkor a minőségbeli hiányosságokra még ki sem tértünk...)
Ettől függetlenül az átlagember számára elérhető kategóriában, pláne azonos árszinten az AMD IGP-it nem fogja verni az Intel, ez garantált. -
Sinesol
veterán
válasz
cskamacska #44 üzenetére
Azért ne túlozzuk el az Fx-ek teljesitményét
Én inkább egy jól meghúzott core2 quad-ra szavaznék, mint egy Fx-re. -
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Na ez egyre jobb. A végén a GCN 1.0 csak 09_0 levelt fog kapni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Azért azt is tegyük hozza, hogy a Skylake IGP-je még mindig csak felét kétharmadát tudja hozni egy AMD IGP teljesítményének, és akkor a diszkrét megoldásokat még elő sem vettük.
Ettől függetlenül meglepő a teljes DX12 támogatás, de gondolom a szempont az volt hogy rá lehessen írni a dobozra, nem az hogy használni is lehessen a feature-t.Gondolom nem akarják újratervezni a GPU-t 28nm-en, de ez már akkor is túlzás, elég rókabőrt húztak már le róla.
-
nonsen5e
veterán
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Miről maradtam le? Legutóbb olyasfélét olvastam, hogy csak a GCN kap tier_3 dx12 támogatást? Vagy ez egy másik dolog lenne?
Mondjuk elég érdekes dolog, hogy az AMD-nek köszönhető az egész low-level api-s mindenség, aztán jól le vannak maradva a támogatásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest