- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tekintve, hogy két eltérő micro-architektúráról van szó, ez a következtetés ebben a formában nem állja meg a helyét.
Azt meg már fentebb is írtam, hogy tekintheted az E6xx0-es CPU-k szemszögéből a teszt eredményét felső limitnek - szerintem pont elég sokatmondó az az eredmény, hogy a 2.66GHz / 800MHz kombinációnál szinte soha nem kell több ebben a VGA-kategóriában, 12x10-ben. A pontos MHz-re / MByte-ra bontott elemzést pedig meghagyom Neked - a logout mindenki számára nyitott -
miután a memória sebessége végigkíséri a teljes folyamatát annak, amíg előáll a kép, az a tippem, hogy a 800->960-as emelés kb. annyit hozna, mint a 666->800, esetleg kicsit kevesebbet a rendszerbusz miatt.
lehet, hogy egy kicsit tényleg túlhangsúlyoztam a memória szerepét, de annyi helyen olvastam, hogy a memória sebesség kb. semmit nem számít, hogy a tesztek eredményét látva valószínűleg kicsit "átbillentem" -
köszi
az ötlet jó, már csak egy házigazda hiányzik hozzá
amúgy úgy csináltam meg a teszteket, hogy könnyű legyen más konfigokra is következtetéseket levonni belőlük. A 800x600-as teszteken látszik, mit bír a CPU (kivéve CoD4 és NFS), ehhez tudod viszonyítani az összes VGA-t a 3850-től a 9800GTX-ig (vagy a 4850-ig
), olyan kis távolságra vannak egymástól. GTX280-at meg teszteljen valaki más
a CPU-k tekintetében, az jól látszik, hogy a keményen limites esetekben a CPU és a memória együtt mozgatása szépen hozza a várt eredményt (kivéve NFS
), itt csak az egyes CPU-k közötti átlagos /core clock-for-clock különbséget kell mellétenni, és akkor van egy jó közelítésed. valahogy így fest szerintem, de javítson ki, akinek pontosabb infoi vannak:
- X2 + 10% = E2000
- Phenom = E2000
- E2000 + 5% = E4000
- E2000 + 10% = E6000
- E6000 + 15% = E8000ezek közelítő számok, de ezt a párosítást úgysem centizve kell csinálni. ill. a lényeg úgyis az, hogy melyik játékok hajlamosak CPU-limitre - a CoD4-nél mindenki azt tippelte, az Assassin's Creednél meg azért meglepődtem...
akkor fog borulni a dolog, ha elkezdenek azok a játékok jönni, amik intenzíven megdolgoztatják a 4 magot. onnantól egy ilyen tesztet minimum 2 CPU-val kell megcsinálni.
-
OK, tehát a 4M cache 0-10% között hoz az 1M-hez képest (a Penryneket ne keverjük ide). Ez a teszt eredményeinek szempontjából a következőkkel jár:
- Az NFS és a CoD4 ugyanúgy kényelmesen elmegy 2.66-on
- Az UT3, az Oblivion és az Assassin's Creed 2.66-on még pár %-nyi VGA overclockot is elvisel
- A Heroes 5 egy kicsit gyorsabb lesz E4x00-zal, és még egy kicsit E6x00-zal
- A World in Conflict kikapcsolt Debris Physics mellett nem igényel 3GHz-es CPU-t, elég a 2.66Most akkor ebben mi olyan szörnyen félrevezető?
Szerintem btw. rosszabb lett volna, ha E6x00-zal mérek, és utána valaki pofára esik egy E2180-nal... -
fsb1000:
Legutobb a Giga P35 topicban ment le egy vita, hogy jelen platform mellett a rendszer mem sebessége - azonos fsb mellett - lényegtelen, mert a sávszélt korlátozza valamelyik adatbusz.Egyfelől teljesen jogos a rendszerbuszos komment, nézd meg azokat a platform limites teszteket, ahol lefutott 2x416-os memóriabeállítás - állati sokat dob a + FSB azonos memória- és CPU-sebesség mellett is.
Másrészt azt egyértelműen sikerült kimérni, hogy a magasabb memória-órajel azonos FSB mellett is hoz sebességnövekedést a játékokban - ráadásul a tRD egyforma volt 2x333MHz és 2.4x333MHz esetén, pedig a nagyobb szorzóhoz akár még lehetett is volna csökkenteni. -
Örömmel venném, ha a fenti állítást valamilyen formában alá is támasztanád (valamilyen = játékteszt), mert ugye kritizálni könnyű...
Másfelől meg, ha Neked fix meggyőződésed, hogy pl. a 6750 azonos beállítások mellett pl. 10%-kal többet tud, mint az E2180, akkor nem olyan szörnyű nehéz a saját következtetéseidet levonni... Ne legyünk má' droidok. (no pun intended)
-
katt777:
Szép, komoly munka!(Pont jó most, hogy már kifutnak ezek a kártyák.
) Sajna ezzel is az a bajom, mint azoknak, akik nem tudnak egyszerre sokat költeni gépre: Hiába a pont megfelelő összeállítás, ha jön az új VGA, vagy nem használjuk ki, vagy cserélhetjük a processzort is (minimum). Ami a ma kihajtott VGA-k mellett roppant nagy valószínűséggel bekövetkezik az új generációs VGA-k megjelenésével. Szóval én továbbra is amondó vagyok, hogy szép, ha egy 2.66-3GHz-es proci elég a mostani karim kihajtásához, de inkább egy erősebbe ruháztam bele, hogy a következő VGA-mat is tökéletesen vigye, így min. 1-gyel kevesebbszer cserélek CPU-t (és fizetek rá).
Nem futnak még ki, az új generációkban még szó sincs midrange kártyákról, így a GTX280 meg a 4870 mellett a 8800GT / 9600GT és a 3870 / 3850 kitűnő középkategória lesz még egy darabig.
A vásárlási beidegződései mindenkinek mások - én ha most vennék VGA-t és CPU-t, jó eséllyel vagy ugyanezt venném, vagy a VGA 3850 lenne - az utóbbi kombináció összesen 35e FT, szerintem ha fél évig kihúzza, akkor már lényegesen jobban járok, mintha most invesztálok a CPU-ba.
Klinyo: teszteket futtani nekem sem lenne türelmem, ezért scripteltem meg őket, amiben azért van egy kis kihívás - cikket írni meg szeretek. Ötletből most kifogytam - szerintem ez a CPU-VGA limites téma ezen a szinten elég jól ki lett vesézve, folytatni max. úgy érdemes, hogy high-end cuccokat futtatunk 16x12-es vagy 19x12-es felbontás mellett - ahhoz meg majdnem komplett új konfig és monitor kellene
-
Tuning téma: a CoD4 és az NFS szerintem 2GHz-es CPU-val is elmenne, de a többi játéknál kell a 2.66 - viszont azt nem árt figyelembe venni, hogy ez a hét játék direkt olyan célzattal lett válogatva, hogy a CPU / memória legyen a szűk keresztmetszet, tehát nem tekinthetőek reprezentatív mintának (bár szó ami szó, az Assassin's Creeden magam is meglepődtem).
A 2.66GHz pedig azért egy nagyon kellemes szám, mert:
- 8x333MHz, tehát még az E2140-es is viszi egy standard FSB érték mellett
- Olyan C2D-ről még nem hallottam, ami alapfeszültségen nem viszi
- Kényelmesen elég hozzá a stock Intel hűtésEzért szinte minden alaplapon két mozdulattal beállítható egy ilyen overclock (kivéve, ha a memória-beállítások nagyon kőkorszakiak). Ha meg valaki fél a tuningtól, akkor vegyen 8-10e FT-tal többért E4600-at, és majdnem ugyanott van.
Bordoi: köszi
sok idő volt, a tesztscriptek 1-2 óra / játék, a cikk grafikonostól 6-8 óra.
nesa: én praktikus tuningoló vagyok - 2.66-on megy a gépem, és mivel sokat megy üresjáratban, nem is 333-as FSB-vel
-
válasz
TomBoy1986 #3 üzenetére
Köszi!
Igen, írtad, hogy az 1.2-es patch-csel megy a 64 bot is (mondjuk vicces lenne a ShangriLa pályán, ami elég kicsi
), de nekem nincs full UT3-om, csak a demoval néztem.
Várom akkor a Phenom + 3870 eredményeket!
-
Kommenteket szokás szerint szívesen veszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Mass Effect
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged