Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz mrhitoshi #55 üzenetére

Ez ha jól értem nem antibakteriális, csak a baktériumoknak nem ad teret a mikrofelület, hogy nagyobb telepeket hozzanak létre. Sok növénynek van ilyen levele amúgy, nem termel semmi antibiotikumot vagy kórokozó-mérget, csak épp a felületén nem tudnak ártalmas méretű tenyészetek kialakulni.
    Az antibakteriális tárgyak amúgy veszélyesek, egyre több igazolt esetről számolnak be, ahol eddig ismeretlen vagy mutálódott antibiotikum-rezisztens baktériumok bukkantak fel, főképp kórházakból. De az is probléma, hogy a háziorvos is antibiotikumot ír náthára, holott igen valószínű, hogy az egy vírusfertőzés. Nemcsak gyorsítja a baktériumok evolúcióját, de a hasznos baktériumoknak is árt.
    Én ezért mondtam az első hozzászólásomban, hogy ez a fejlesztés rizsa, marketing-blabla csupán, hisz zsír- és olajtapadás elleni felületet kéne készíteni, mert ha nincs min megéljenek a baktériumok, vírusok, gombák és paraziták, akkor nem lesznek jelen akkora számban, hogy megbetegíthessenek és még a kijelző is sokkal tisztább marad. Ahhoz viszont olyan felület kell, ami a zsír és az olaj tapadását gátolja, illetve lepergeti, mielőtt meg tudna tapadni. Más területeken ilyesmikkel is foglalkoznak, van ahol olyan felületeket készítenek, amin az olvadt fém nem tud megszilárdulni, mert maga a felület gyorsítja fel nagy mértékben a lepergést. Tudom, hogy az nem szerves anyag, de akkor is ilyen irányba kéne itt is fejleszteni, mert ez zsákutca. Hiába bonyolult a felület a tenyészetek kialakulása számára, ha eleget fogdosod és nem tisztítod naponta többször, gyorsan áthidalják a gátakat és ugyanott vagyunk.

• Rickazoid

addikt

válasz mrhitoshi #45 üzenetére

Ennyi erővel ne nyúlj semmihez, mert betegségeket okozó baktériumok és vírusok vannak minden felületen, ha leköhögték, ha nem. A billentyűzetedet mikor fertőtlenítetted utoljára? Az egeredet? A kabátodat milyen gyakran mosod? Megmosod a kezed, miután lehúztad a zoknid? Milyen gyakran veszel levegőt emberek között orvosi maszk nélkül?
    Az egészséges immunrendszer hibátlanul védekezik mindezek ellen, pár ezer baktérium vagy vírus lenyelése sem okoz problémát neki (hacsak nem HCV-ről, rosszabb esetben eboláról és társairól beszélünk, persze).
    Remélem érted. Nem 20% az, inkább 0,2‰.

• Rickazoid

addikt

Ekkora rizsát. Az ott elszaporodó baktériumok ránk pont veszélytelenek, hacsak nem sz@ros kézzel Agry Birds-özöl, majd nekiállsz nyalogatni a kijelzőt.
    Inkább az zsír- és olajlepergetést, illetve a tapadásmentességet valósítanák meg, azzal két legyet ütnének egy csapásra.

Új hozzászólás Aktív témák