- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- LG G8X - kettőn áll a vásár
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Sziasztok!
Először is csodálatomat szeretném kifejezni a tesztelt rendszerrel kapcsolatban. Nekem eszméletlen bejött: Athlon, MP, G400, ...
Jó fejek vagytok a prohardvernél!
Adi írta:
''Szerintem Asus v. egyedi hiba lesz''
Nem kell egyből a hardverre gyanakodni. Nézegetemn itt a kernel konfigot.
1. Miért kell egy ilyen gépbe ACPI? Régebben nem nagyon ajánlottak semmiféle Power Management funkciót SMP több processzroros rendszerekhez. Biztos, hogy már stabilabb ez a része a kernelnek, de én akkor sem tenném be SMP kernelbe, rendszerbe.
megj.: vigyázat! ACPI (Advanced Configuration and Power management Interface) != APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) != APM (Advanced Power Management)...
2. Azonos IRQ-n van a hálókártya és a SCSI kártya. Pedig lenne elég IRQ a gépben, pláne, hogy APIC enabled rendszerben tud assign-olni a kernel 16, 17, 18, ... IRQ-ra dolgokat. Szóval ezt nem kellett volna, hanyag dolognak minősítem. Lehet, hogy voltak más ütközések is. Ez az ACPI hibája lehet talán. Szeretnék látni egy 'cat /proc/interrupts'-ot, 'cat /proc/dma'-t.
3. Nem tudom kibogarászni a kernel konfigból fejből, de nagyon remélem, hogy az Enhanced Real-Time Clock be van forgatva a kernelbe.
4. A RAM-ok stabilitásáról: ha memtest86 nem jelez velük hibát a beállított körülmények között, akkor azok stabilaknak mondhatók. Pont.
Első olvasatra ennyit vettem észre. Megnézem majd még 1x, meg tesómmal is, több szem többet lát.
Amíg ezeket a dolgokat nem fixelitek, addig szerintem nem érdemes a rendszer (ezáltal az alaplap) stabilitásáról bármiféle kijelentést tenni. Még annyi kijelentést se, hogy nem érdemes kijelentést tenni.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest