Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tocsa

senior tag

válasz Adi #2 üzenetére

Sziasztok!

Először is csodálatomat szeretném kifejezni a tesztelt rendszerrel kapcsolatban. Nekem eszméletlen bejött: Athlon, MP, G400, ...
    Jó fejek vagytok a prohardvernél!

Adi írta:
    ''Szerintem Asus v. egyedi hiba lesz''

Nem kell egyből a hardverre gyanakodni. Nézegetemn itt a kernel konfigot.

1. Miért kell egy ilyen gépbe ACPI? Régebben nem nagyon ajánlottak semmiféle Power Management funkciót SMP több processzroros rendszerekhez. Biztos, hogy már stabilabb ez a része a kernelnek, de én akkor sem tenném be SMP kernelbe, rendszerbe.

megj.: vigyázat! ACPI (Advanced Configuration and Power management Interface) != APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) != APM (Advanced Power Management)...

2. Azonos IRQ-n van a hálókártya és a SCSI kártya. Pedig lenne elég IRQ a gépben, pláne, hogy APIC enabled rendszerben tud assign-olni a kernel 16, 17, 18, ... IRQ-ra dolgokat. Szóval ezt nem kellett volna, hanyag dolognak minősítem. Lehet, hogy voltak más ütközések is. Ez az ACPI hibája lehet talán. Szeretnék látni egy 'cat /proc/interrupts'-ot, 'cat /proc/dma'-t.

3. Nem tudom kibogarászni a kernel konfigból fejből, de nagyon remélem, hogy az Enhanced Real-Time Clock be van forgatva a kernelbe.

4. A RAM-ok stabilitásáról: ha memtest86 nem jelez velük hibát a beállított körülmények között, akkor azok stabilaknak mondhatók. Pont.

Első olvasatra ennyit vettem észre. Megnézem majd még 1x, meg tesómmal is, több szem többet lát.

Amíg ezeket a dolgokat nem fixelitek, addig szerintem nem érdemes a rendszer (ezáltal az alaplap) stabilitásáról bármiféle kijelentést tenni. Még annyi kijelentést se, hogy nem érdemes kijelentést tenni.

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák