- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Leica fotós markolat iPhone-ra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megérkezett a magyar billentyűzetes Geminim, nagyon elégedett vagyok vele. Írtam egy kis cikket róla a logoutra: https://logout.hu/bejegyzes/yaka/gemini_pda_mini_laptop_amellyel_telefonalni_is_leh.html
-
Friczy
senior tag
Szerintem akinek volt korábban billentyűs PDA-ja (Psion3 család, Revo, 5/5mx), az jól tudja a különbséget a kettő közt.
Én is sokat agyaltam rajta, mert a Revo nay kedvencem volt, viszont nincs kedvem még egy eszközt beszerezni kb 100eFt-ért két meglévő tablet mellé. Attól tartok, nem használnám ki. Pedig amikor megnéztem, egyből elkapott a musthave érzés
-
dzsi23
addikt
válasz
#56710400 #41 üzenetére
1. Fektetett módban max. akkor írok, ha épp játék közben ír rám valaki messengeren, máskor soha.
2. Pont az a baj, hogy le kell nyomni, annyival is lassabb az írás, virtuálisnál elég egy érintés. Persze, a fenti hozzászólások alapján tudom, hogy vannak, akik még mindig nem voltak képesek ezt megszokni.
3. AnySoftKeyboard... fentebb írtam róla.HDMI kimenet... ahhoz meg nem árt egy monitor is. Még mindig nem érzem létjogosultságát ennek a gépnek.
-
törölt tag
Nekem három dolog meggyőző benne:
1. A fizikai billentyűzet, ellentétben a virtuálissal, nem takarja ki a képernyőd felét - kétharmadát fektetett módban
2. A fizikai billentyűzetnek a virtuálissal ellentétben van nyomáspontja, süllyedése
3. Magyar fizikai billentyűzettel azonnal elő lehet varázsolni mind a 9 magyar ékezetes karaktert.Nem mellesleg a Gemini tényleg próbál mini laptop lenni abból a szempontból is, hogy van rajta HDMI kimenet (az egyik USB-C porton), és van rajta Ethernet/ USB 3.1 bemenet (a másik USB-C porton).
-
törölt tag
Ha valaki gondolkodik Gemini PDA vásárlásában (jobb, mint a Moto Z Keyboard moddal, mert az kizárólag angol billentyűzetkiosztású, míg a Gemini PDA-hez lehet magyar billentyűzetet kérni), akkor érdemes febr. 9-ig megrendelnie, mert utána 200 USD-vel drágább lesz: https://www.indiegogo.com/projects/gemini-pda-android-linux-keyboard-mobile-device-phone#/updates/46
-
Mr.Silkó
veterán
Elég klasszul néz ki.
-
xpsyx
tag
Szuper, végre! Úgy hiányolom a fizikai billentyűzeteket!
PSNID: xPxSxYx | iPhone Xr | Macbook Pro M1
-
Cyberpunk
félisten
Szupcsi, régi szép időket idéz.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
válasz
moleculez #24 üzenetére
Pont így gondolom én is: a fizikai billentyűzetnek alap gyári tartozéknak kellene lennie! Noka E7-et használtam sok évig, dizájnban szerintem azóta sem ért a nyomába semmi. Van Droid 4-em is, legutóbb pedig Blackberry Privet vettem. Az, hogy most a CES-en a Moto Z keyboard mod és a Gemini PDA is megjelent, nagyon lelkesítő!!!
-
dzsi23
addikt
válasz
csipszikutya #10 üzenetére
AnySoftKeyboard-ban beállítható egy plusz sor ékezetes billentyűkkel, minden androidos telefonomon ezt használtam/használom.
Egyébként ezt a fizikai billentyűzetet nem tudom elképzelni, hogy kényelmesebb lenne, mint a kijelzőn írni, ahol bármikor átválthatom a nézetet kisbetűk, nagybetűk és egyéb karakterek között, és lenyomni sem kell, csak megérinteni. Persze, normál méretű fizikai billentyűzeten szívesebben pötyögök 10 ujjal, de ennek a fektetett, 2 ujjas minibillentyűzetnek nem látom értelmét. Max. nosztalgiázni, ahogy Soulfly842 írta (#25).
-
kakuk.tamas
addikt
Nah, lehet veszek Motorolát...
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
FireFox1996
őstag
Nagyon jó. Kell beszereznem egy Moto Z Playt. Van vkinek eladó jó áron?
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Matada2.3
veterán
Na, ez tényleg jó hír sokaknak, és a többi Mod-nak is van értelme. Már csak a 3. generációs Z szériára várok, ami jobb esetben haszons újításokat hoz.
Finn the human
-
RIC5I
tag
xperia x1 em óta tudom hogy ennek a funkciónak nem én vagyok a cél közönsége a gombok kicsik nagy ujjú embereknek iszonyat kényelmetlen tud lenni
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
jUUh
addikt
De furcsa lenne újra fizikai billentyűzettel írni.
Samsung Galaxy S23+
-
Béééla
őstag
válasz
Soulfly842 #25 üzenetére
A billentyűzetes blackberryvel is az árcédulája volt a baj. Iszonyat méregdrága amennyit én személy szerint telefonért sose adnék - akciósan 140 ezer (nem zugGSM) egy két éves telóért, nálam ez a "kenjék a hajukra" kategória.
Bélabá
-
Soulfly842
addikt
Ennek mindig az szokott lenni a vége, hogy jé, milyen érdekes, milyen jó érzéseket kelt, s hogy ez már nagyon kellett, de aztán a gyakorlat az, hogy az ilyen múltidéző eszközöket - minden pozitív fogadtatás ellenére - végül senki sem veszi meg és a dicsfényből csúnya árnyjáték lesz
- ergo a kutyának sem kell végül
-
moleculez
veterán
Nokia N97, aztán E7 ilyen kialakítással, nagyon nagy királyság volt. Ez alap gyári tartozék kéne legyen minden telóhoz.
A baj csak az, hogy még mindig nem tetszenek az Motok, pedig pl ez a kiegészítő nem is vészesen drága, ennyit simán megér annak akinek tényleg kell.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
ghiottone
nagyúr
Nálunk is árulja a Telekom például a Z-t, csak marhára le vannak maradva. Z2 Play / Force sehol sincs nálunk a szolgáltatóknál holott én már augusztusban vettem Z2 Playt amazonról, X4-et október elejétől használok....a többi Motot már nem is említem. A modok pedig szinte elérhetetlenek EU-n belül - lásd autóstartó és társai.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Juhaszatti
addikt
Sosem szerettem fektetett állásban gépelni, úgyhogy ez annyira nekem nem pálya.
De az kétségtelen hogy ezt a moduláris vonalat a Lenovo oldotta meg legjobban eddig a mobilpiacon.Egyre szimpatikusabb a választék is.
-
roli543
őstag
Ezek nagyon klasszak de sajnos az áruk nagyon borsos...
plusz a Motorola/Lenovo kicsit jobban össze rakhatná a készülék palettáját is.
Plusz jöhetnének hivatalosan szolgáltatókhoz is Euban[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
Soybex
őstag
Jók ezek a modok, csakaz áruk borsos
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
Nekem pedig még mindig a sharp Zaurus - Psion páros jut ezekről az eszembe.
Ja, de miket is beszélek!
Pont most nyerte meg a CES innovációs díjját a Gemini PDA.
Merem remélni, erről is lesz pár szó majd.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
borand
aktív tag
Egy kávamentesebb kijelzőnél amúgy ez hatalmas királyság lenne.
-
ghiottone
nagyúr
Ez a verzió még nem. Ez volt az egyik indiegogo fejlesztői projekt amit támogatnak. Majd a következő verzióban talán lesz aksi is.
A másik mod amit bejelentettek most a Vital:
Nemsokára pedig jöhetnek az alábbiak is:
- Kamera mod ZEISS optikával (Vario-Sonnar)
- Forgatható kamera mod élő Selfie videók "közvetítésekhez"
- LEGO mod (Custom Programmable Brick)
- Flat Panel Display mod - tablet mod lenne?
- és ott egy billentyűzet is, ami lehet, hogy a Razer Project Linda megoldásához fog hasonlítani, csak vezeték nélküli kijelzőhöz kapcsolódik[ Szerkesztve ]
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
csipszikutya
senior tag
Igen, ezt tudom. De nincs idöm és kedvem szorakozni vele. A másik, hogy sajnos a P8-bol kiindulva, ha elrontok valamit akkor csinálhatom fél éjszaka.
Mit tudok elrontani? Mindent, mert nem értek hozzá, csak használom
(P8-on egy sima 4 lépéses sd kártyás frissitésböl is sikerült kihoznom egy teljesen friss telepitést... és nem mondom meg, hogy csináltam...)
-
Béééla
őstag
válasz
Zsoltinho24 #11 üzenetére
Az volt kb. az utolsó értelmes droidos teló.
A fizikai QWERTY verhetetlen, pont. Ezerszer kényelmesebb mint egy sík üveget tapicskolni, érzed hogy merre van az ujjad, van nyomáspontja, nem veszi el a fél képernyőt, satöbbi.De hát csak rétegigény, meg jó a képernyős billentyűzet is! Pfej. Nem tudják hogy mi a jó.
HTC TyTN TyTN2 aka Kaiser és Desire Z volt tulaj voltam. Tudom miről beszélekBélabá
-
T. I.
senior tag
válasz
Zsoltinho24 #11 üzenetére
-
válasz
csipszikutya #10 üzenetére
Na de olyan billentyűzetet telepítesz androidra, amilyet akarsz. Arról nem is beszélve, hogy a húzogatós billentyűzetekkel (pl. Swype), ahol nincs szükség ékezetes karakterekre (legalábbis nem mindegyikre), sokkal gyorsabban, akár 3-4-szer olyan gyorsan tudsz írni, mint ha egyesével nyomogatod a gombokat.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Zsoltinho24
tag
Nekem a HTC Desire Z jutott az eszembe.Szerettem azt a telòt.Sokàig volt nekem.Kivàlòt telò volt.
-
csipszikutya
senior tag
Note 8-ra cseréltem a P8-at és habár utáltam de azt a tökéletes ékezetes billentyüzetét vissza sirom. És hiábo jo a Note 8-é is, jobb ékezettel irni gyorsan, mint hosszan nyomni és megvárni amig kijön az ékezet, pláne ha hirtelen valami fontosan kell irni olyan helyzetbe ahol a ceruzával nem tudok irni a kijelzöre.
-
Nocsak-nocsak!
Haladunk.
Régóta töprengek egy olyan megoldáson, ami egy fizikai billentyűzet (a jól ismert gumiszerű gombokkal) fix kiosztással, de a gombok átlátszóak, alattuk kicsiny LCD kijelzővel (nem túl nagy felbontású és lehet akár egyszínű is), amit nyelvenként vagy akár egyénileg testre lehet szabni.
Alternatív megoldásként a festetlen (teljesen átlátszó) gombsort egészben felhajtva nyelv szerint megfestett fóliát is alá lehetne csúsztatni, így többlet elektronikától mentesen, akár egyéni látványvilággal is fel lehetne vértezni egy ilyen billentyűzetet.
Kíváncsi vagyok, volna-e ilyesmire igény.
-
rep3at
őstag
Tudom hogy az nem ugyanaz de én vettem az S7e telómhoz billentyűzetes tokot (igaz az álló tájolású és nincs világítás), viszont alig használom, megszoktam a kijelzőt.
Forward thinking. كرر
-
wertigo1984
őstag
N97 jutott eszembe. Imadtam azon gepelni...
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
sharp4
őstag
Na ez nem rossz
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
Csapo83
aktív tag
Az egy dolog hogy tudsz gépelni a virtuális billentyűzeten viszont az elég sok helyet elvesz a képernyőből + azért más a fizikai billentyűzetet nyomkodni. Szerintem hasznos kiegészígő persze csak egy rétegnek.
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
malnabokor
senior tag
A régi HTC Kaiseremet juttatja eszembe
Azért nem volt rossz használni fizikai billentyűzetet
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
borand
aktív tag
Plusz akkut nem ad? Úgy tuti lenne, mondjuk nem tudom, hogy mennyi értelme van alapból a dolognak.
-
Balint729
csendes tag
MotoBerry
Sokan rettenetes embernek tartanak engem. Pedig gyermeki szívem van. Az íróasztalomon egy befőttesüvegben...
-
Na ez nagyon tuti lett ,habár már virtuális gombsoron remekül megtanult az "emberiség" egy része gépelni
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Motomods új tagokkal bővült, a Z-széria tagjai remek kis klaviatúrát kaphatnak ezentúl.
- Politika
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Leica fotós markolat iPhone-ra
- Lakberendezés
- További aktív témák...
Állásajánlatok