- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
czipaocsi
aktív tag
"szakítás oka a Mio szerződésszegése"
állítja a navngo. Valszeg az igazi ok sosem fog napvilágra kerülni. persze, lehet a mio-t okolni mindenért. De ki tudja valóban, mi áll a háttérben? Sztem nincsenek sokan...
A MIO-sok pont a cebiten jelentették be, hogy vezető pozíciót szeretnének elérni a navipiacon, világszinten. Ezt, sajnos, a magyar piac semmiben sem tudja befolyásolni, sem a kelet-európai, ezért az igo és navman térképek ezen régióban létező térképei közötti különbségek egyáltalán nem érdeklik a gyártót, mint ahogy sok egyéb mással sem foglalkoznak...kicsik vagyunk, ez van. Ez már sok más gyártó üzletpolitikáját illetően háborodást váltott ki a magyar vásárlóközönségből, de ez van. El kell fogadni.Ami pedig a jövőbeli csökkenő MIO eladásokat illeti Mo-on. Majd meglássuk...
-
neduddki
nagyúr
HI!
Kollegak oximoron kovetkezik:
"állítása szerint a Nvigon-iGO váltásnál " nem hjinycikk inen egy a botu???: - )))udv
neduddki
p.s. kenneyk a hajukra nekem igo kell /de ezt ma a smikban kifejtettem/
-
Integra
titán
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az iGO kelet-európai részesedése elég komoly. A Mio azért lesz nehéz helyzetben, mert ebben a régióban milliós nagyságrendben adtak el Mio navikat iGO alapú térképekkel. Ha ez a júzermennyiség verni fogja az asztalt, az nem lesz könnyű eset. Az iGO a régió legjobb térképeivel bírt, a Navman viszont többségében TeleAtlast kap (amit a Tomtom is), ez kelet-európai viszonylatban vérgáz.
Az iGO-nak több mint 60 partnere van. Mondjuk Sony, Asus, HP, LG... hogy csak a nagyokat említsem. Nyilván érzik a Mio-deal felbomlásának anyagi oldalát is, de
1. nem tehettek mást
2. nem fognak belehalniÉs a management a jelek szerint tudja az utat, mert amikor ráhibáztunk a kérdésekkel, akkor csak mosolyogtak, hogy erről nem nyilatkoznak.
-
sgery
őstag
Én nem a térképe miatt mondtam jónak az igo-t hanem maga a szoftware miatt. Nem csak itthon van első helyen, de németországban is toppon van. A sznob angolok meg maradjanak a tomtomjuknál..
Amerikában pedig csak a külső és a marketing számít..
Mio nem fog csődbe menni, csak Mo-on nem lesz sok vásárlója, de van még pár hely ahol vissza fog esni. -
erdoke
titán
Az iGo részesedése még mindig csekély a nagyokhoz képest, szóval senki nem fog a kardjába dőlni, ha egy közepes gyártó nem kínálja őket. Ahogy azért sem, ha a Mio csődbe megy a döntés miatt (amit nem hiszek).
Az iGo se tökéletes, kár isteníteni azért, mert a többi Magyarországon még xarabb. Már ha az egyáltalán, né,eliyk ugyanarra a térképre alapoz, és ugyanúgy bevisz a dzsuvába, hiába választottam ki a leggyorsabb útvonalat... -
sgery
őstag
Nem biztos hogy direkt léptek ki, mert akkor miért dobtak piacra már igo8-as készüléket? Annak nem lett volna érteme szerintem.
Illetve azért nem biztos hogy annyira hülyék a vezetők hogy egy sokkal rosszabb minőségü szoftware-el is azt hiszik el tudnak adni legalább annyi pna-t. Ha vezető tudja hogy Mo-on senki se fog ezután miót venni aki picit is tudja mi az az igo.. És nem csak itthon van ez így, hiszen sorozatra nyernek toplistákon azok a készülékek amik a NavNgo szoftware-eket futtatják.. Csak egy formabonó külsővel és olcsó árral tudnak versenybeszállni ezek után, hiszen minden pna tud már videót és mp3-at lejátszani... -
-
erdoke
titán
válasz
czipaocsi #17 üzenetére
IGo-ból szinte hetente jönnek ki kisebb frissítések, de nagyok is legalább kétszer egy évben (inkább többször).
Nem csak a forgalmazóval van gond, más típusokhoz azért ennél gyakrabban jön frissítés. Röhejes, hogy pont a csúcsváltozathoz jön a legritkábban.A szakítás oka a Mio szerződésszegése. Bevásároltak egy navigációs szoftvert gyártó céget, aztán (gondolom) mkor az már kész közeli szoftvert tudott prezentálni, egyszercsak nem fizettek a Nav'n'Go-nak a frissítésért vagy a liszenszekért.
-
czipaocsi
aktív tag
nem, nem az. De ez biztos, hogy a forgalmazó hibája, nem pedig a szoftvergyártóé vagy esetleg az anyacégé?? Ha a forgalmazó rendelkezne a frissítésekkel azt szánt szándékkal nem tenné elérhetővé? Ezt erősen kétlem, mivel neki sem ez az érdeke....
Nem lehet, hogy navngo is hibás a dologban? Esetleg ezért keresett új szoftvergyártót a Mio? Vagy mivel már rég új partnert keresett a Mio, a navngo már nem adott olyan támogatást, mint kellett volna? Ezekre a kérdésekre sztem nem fogunk választ kapni....
csak hangosan gondolkodtam
-
erdoke
titán
Most már 4,8-5" WQVGA kijelzős PNA-k is vannak szép számmal (Sony, Panasonic is beszállt). Ha meg nem fontos a méret, veszek majd egy i780 kategóriájú telefont, szövegelni az is tud a 2,55" (320x320) mellett.
A verdikt egyértelmű: PNA-t csak frissítési tapasztalatok alapján érdemes választani, és még akkor is érhetik az embert kellemetlen meglepetések. Kíváncsi leszek, hogy a MIO C720-hoz adnak.-e még ki egyáltalán iGo alapú frissítést. Elvileg 2008 februárig volt legális frissítésük, és az még mindig 7 hónappal frissebb, mint a jelenlegi legújabb verzió, amit le lehet tölteni tőlük. -
erdoke
titán
válasz
czipaocsi #12 üzenetére
Nem a boltra értettem a forgalmazót. Ugorj be a C720 topikjába, vagy csak nézd meg a forgalmazó oldalán a hozzá kiadott eddigi frissítéseket (vagy inkáb frissítést?).
Szerinted az korrekt, hogy hónapokig fogalmuk nincs, mikor lesz egyáltalán frissítés a high-end típushoz, majd január végén kiadnak egy júliusi térképeket tartalmazót? -
adm
őstag
marketing: egyértelmű itt a 8-as verzió. akik az igo(miomap) miatt választották a mio-t vagy továbbra is lehet számítani, hogy igo-s pna/pda-t választanak, azoknak érdekes lehet.
pénzügyileg: akciók kedvezmények a át/visszatérőknek.
technikailag: természetesen nem ismerem a mio-k védelmét, de egész biztos megoldható.
jogilag: az igo-mio szerződést sem ismerem, nem tudom hogy szabályozza a két cég termékeinek viszonyát, illetve most hogy a szerződést felbontották mik a lehetőségek, de használt 1-2-3 éves készülékekről van szó, egyrészüknél a garanciaidő lassan lejár -> elvesztik a mio "függőségüket".
-
rumos14
nagyúr
bakker ez tényleg elgondolkodtató, én örülök, hogy pda-t vettem, mondjuk a pna-k a korlátozott használhatóság miatt sosem tetszettek. 3,5" azért már elég a navihoz, főleg ha gyönyörű vga kijelző mered ránk. azt persze seperc alatt beismerem, hogy pl. a C720 gps-e sokkal erősebb mint az én FuSi N560-amban lévő, csak néztem amikor a főnököm az A6-osban hátul ülve városban bolyongva bekapcsolja, kezében tartja és pár mp alatt van jel. N560-annal ez eccerűen nem menne.
-
Bzzz
senior tag
válasz
Viktor0610 #8 üzenetére
Ezer kössz..
-
adm
őstag
ha kicsit résen vannak a navngo-s srácok legalább azokra lecsapnak, akik lényegében az igo miatt választották a mio-t.
-
erdoke
titán
Vegyél inkább valami nem túl fullos PDA-t, aminek a kijelzője és asebessége azért jó az iGo-hoz.
PNA-kat a 720 megvétele óta nem nézegetem, így sajna nem vagyok képben. Viszont ez az eset felhívja a figyelmet, hogy ha nem vagy szerződve a navigációs szoftverrel, akkor baxhatod. -
Bzzz
senior tag
Erdőke! Tudsz ajánlani ezek után valami olyan PNA-t ami rendes IGO-t használ lehet frissíteni legálisan akár hetente is és 60 ezer forintnál nem kerül többe?? Én most állok GPS vásárlás elött és most már tényleg nem tudom mit érdemes választani..
-
erdoke
titán
Azért is érdekes a hír, mert tavaly július óta – amikor a C720-as PNA-t vettem – morfondírozok azon, hogyan lehetséges az, hogy az iGO szinte hetente frissül, a MioMap klónjához pedig az említett időpont óta egy (1, azaz egyetlen) frissítést tudtam előtúrni, azt is most februárban, és éppen tavaly júliusi...
Szóval nem az iGoval volt gond, hanem a Mioval. Az biztos, hogy én nem fogom senkinek ajánlani, a xar frissítés mellett a hazai terméktámogatás és forgalmazói hozzáértés is egy nagy kerek nulla. -
sgery
őstag
tényleg grat hogy egy igazgatót is sikerült előszednetek, de amúgy ha már vele beszéltetek igazán szemenköphettétek volna sokak nevében akik miót vettek és most megszivták..
-
Gratulálok, h. sikerült a legilletékesebb embert megtalálni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest