Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

válasz Lenry #98 üzenetére

Most ez megy nyugaton, gonzo újságírás legalja, clickbait, ragebait, nem cikket írunk meg reportálunk hanem ez csak egy vélemény (ala CNN műsorainak 90%-a újabban).

Arra hogy "egy csapat indiai 12 éves gyerek szintjén viselkedik az új Metaverzumban" senki nem kattint. A csoportos erőszakra már csak azért is rákattint hogy megtudja hogyan lehetséges ez. Vicces módon a cikkek 90%-ból pont az marad ki hogy tulajdonképpen mi történt. Amiket én találtam gyors google kereséssel kb így épülnek fel:
    - bevezető ahol valami brutális bűntett van felvázolva
    - rövid magyarázat (kb a PR anyag idézése) hogy mi a meta
    - nyilatkozat az áldozattól
    - nyilatkozat egy pszichológus szakértőtől
    - elmélkedés azon, hogy fúú milyen messzire vezet és hogy meg fogja változtatni az életünket a metaverzum és új fajta borzalmakra kell felkészülni

• nemlehet

őstag

válasz dabadab #96 üzenetére

Jó persze, de amíg a legnagyobb játékstúdiók a legmodernebb motorokkal vért izzadnak azon, hogy valahogy leküzdjék az uncanny valleyt addig ilyen Wii avatar stílusú borzadályt ne hívjunk már VR-nak meg beszéljünk arról, hogy az itt átélt élmények kvázi valósak :D

Nagyon messze vagyunk még az real time fotorealisztikus rendereléstől, főleg ilyen casual környezetben ahova ez a meta való.

• nemlehet

őstag

válasz dabadab #72 üzenetére

Áh alig hatásvadász a cikk amúgy :D "Virtual reality essentially was desogmed so mind and body cant differentiate virtual experiences from real"

Istenem ekkora baromságot. Ez nekem az a fajta logika mikor a boomerek kárálnak, hogy ha sokat játszik a gyerek majd tömeggyilkos lesz, meg ha sokat játszik dungeons and dragonst majd sátánt idéz meg feláldozza a kistestvérét mert azt hiszi az a valóság.

Vagy idézhetném a mémet:
    Mom can we get VR?
    No, we have VR at home.
    The VR at home

Aki ezt komolyan úgy próbálja meg tálalni, hogy átveri az agyunkat és itt komoly pszichológiai hatást vált ki hogy lehetetlen megkülönböztetni a valóságtól az teljesen dilettáns vagy egyszerűen hazudik.

• nemlehet

őstag

válasz biscuit #40 üzenetére

Ennél konkrétabbat én sem találtam. Szerintem ez egy több összetevős, de összességében kamu vagy legalábbis iszonyat felnagyított történet.
    Gondolom az egész abból indul ki, hogy az USA-ban a "rape" egy egészen tág fogalom főleg a sajtóban és a social mediában. Ott egy nő vállára tenni a kezedet is lehet "rape" ha ő ezt kellemetlennek érzi, de sok helyen már "verbal rape" is létező kategória, ami a sajtóban rendszerint "sima" "rape"-ként jön le.
    Itt is ilyesmiről lehet szó, hogy szóbeli inzultus érte és/vagy az avatárjának a mellére, esetleg a fenekére mutogattak. Húúú... Hát tényleg rémálom.
    Magyarban szerintem ez a fajta "rape" sokkal inkább zaklatásként vagy molesztálásként fordítandó, mert itthon a "megarőszakol" sokkal inkább behatolást vagy legalábbis nemi szervet ért erőszakot szokta jelenteni itt meg erről nyilván szó sincs.

Az egész nevetséges, főleg amilyen komolysággal erről cikkeznek....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés