- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Ez nem mond ellen annak amit írtam, jellemzően a népsűrűség és a leendő előfizetők nagysága ami számít. Hiába épít ki egy cég jó hálózatot, ha nagyon sok a nyugdíjas, illetve a munkanélküliek aránya, akkor jóval kisebb a bekötések száma mint amennyi csak a szolgáltatásra igényt tartók alapján lehetne. Ezt az utóbbi évekig még be is tetőzte a cég a monopolizált árakkal, amíg nem lett végre egységesítve az árrendszerük. És itt elég csak a hosszútávú olcsóbb fenntartási költségekre gondolni, ami olcsóbb és jobb szolgáltatást tesz lehetővé a kisebb csomagoknál is. Ez lenne az elsődleges, mivel tényleg nincs mindenkinek szüksége 100Mbit-es internetre, de megbízható és jó minőségre már annál inkább.
Egyébként én is remélem, hogy az ADSL2+ és VDSL2 rendszerüket végleg lecserélik a következő 3 évben.
-
Fücsök007
őstag
A válaszodban benne van a cáfolat is, tehát csak a tehetősebb járásokban/településekben épít a legtöbbször önerőből FTTH-t a Telekom. Egyrészt van elég fejlesztenivaló település, másrészt csomó szegény településre nem fog csak úgy befektetni a cég. A saját járásomban is csak azért méltóztattak végre VDSL2-re fejleszteni pár települést, mert beindult az elektronet, és 1-2 év alatt sokan váltottak.
-
N@idia
őstag
Füzesabony járásában is a "Key" telekom nyerte el a pályázatot és már van optikai internet is Füzesabonyban Dormándon és elméletileg Besenyőtelken is lesz ahol én lakom csak azt nem értem, hogy Dormándra már behúzták akkor 5km-el odébb miért nem ? A térkép szerint ahol én lakom sárgán jelzi, hogy nincs meg a garantált 30mbit, de még a 15 sem és 20mbit-ért fizetek
-
btz
addikt
"A kiírt járások közül nem akadt pályázó Zirc, Gárdony, Kiskunhalas és Tiszavasvári területekre, ezért ezek a fejlesztés második ütemében a II/b úgynevezett „köztes járási” konstrukcióban kerülnek ismételten kiírásra." - Ezérrt nem szerepelnek a listában ezek a járások. Tehát aki ezekben a járásokban él, egyenlőre ne keresse a cikkben lévő listában.
-
rolko
őstag
A fél Dunántúlon ott van a ZNET, elég komoly mikrós technikával, mikróhoz képest alacsony árakkal dolgoznak.
Sajnos a mikróval elég sokan csak negatívumként találkoztak, a gyenge kiépítés és a szolgáltató hozzá nem értése miatt, mert sok kis mikrós szolgáltatónak annyi köze van a mikrohullámú távközléshez, mint a kálomista embernek a szűz Máriához
-
Soulfly842
addikt
A tokaj-tokaj rakamaz környékén is voltak már fejlesztések. Nagyon sok olyan terület van, ahol korábban Pl. 1 Mb/s ment, s most már rezes hálózaton akár 50 Mb/s.
Ezek a fejlesztések is folyamatosak, s ez is oroszlán szerepet vállal Az MT részéről. Az elosztó központok száma, a hálózat milyensége, a területek fejlesztése már egy ideje rohamléptekben zajlik.
Eddig kb 400E háztartásban történt meg a rezes hálózat ilyen mértékű fejlesztése, s a következő hónapokban újabb ~3-400 E háztartás kapja ezt meg.
S akkor még akkor az optikai fejlesztésekről nem is beszéltünk.
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Legyen, és csinálják. A mostani vezetés ha jól tudom 1 éve sincs meg, az egyik alkalmazott vette meg a csődbe ment céget ha jól értesültem. 14 éve a környező 15 faluban fektetett le az eredeti cég kábelt TV-nek, és net kábelt is. De már az építésnél itt-ott kimaradt a földből a netkábel. A TV-vel nem volt gond, de ha jött egy nagyobb eső, akkor pár óra hangyafoci jött. Aztán egyre több csatorna kimaradás, majd eladták az egészet ahogyan volt. 2 éve untam meg, ekkor már a Wi-Fi alapú nettel is próbálkoztak, ekkor már a sokadik tulajnál járt a cég. Ekkor volt az, hogy 4000-et fizettem 35 csatornáért, aminek a fele nem működött, de ez mindenkinél így volt. Azóta új kézbe került ismét, aki megnyerte a jelenlegi pályázatot. Már írtam nekik egy érdeklődő email-t, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
Persze az új vezetés lehet más, de még sok jót az elmúlt fél évből sem hallottam róluk. De lehet ez csak a 12 éves fejfájás miatt van. Ez nem csak bennem él, hanem mindenkiben. 4 ismerősömnek szóltam eddig, hárman olyan reakciót mondtak, amit ha leírok ide, az örök kitiltás számomra nagyjábóla negyedik csak legyintett, hogy akkor marad a régiben minden. Szóval itt a környéken nulla a bizalom.
-
funk648
aktív tag
Remélem így lesz, nálunk például azért ilyen gyatra a net, mivel ha jól tudom csak a szomszéd városban van dslam (korábban a két település összetartozott), ott elvileg már a telekom oldalán lévő lista alapján kész a vdsl fejlesztés, csak mi abból nem érzékelünk semmit, mivel nagyon messze vagyunk a központtól. (én elvileg olyan 3,5km-re)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest