- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
arkades
senior tag
Hátha valaki nézi még a topikot. Szóval hozzám került egy ilyen telefon, és az a gondom, hogy hiába van a billentyű zár bekapcsolva, a fogadás, elutasítás gomb ugyanúgy reagál, mintha nem lenne lezárva a készülék. Mit állítottam be rosszul?
-
-
brumm
csendes tag
Én is így gondoltam, de az "egyszerűen csatlakozok a wifire"-vel van a gond.
Egyszerűen csak azt mondja, hogy nem tud csatlakozni.
Én is mellé tettem a SG Trend-nek ma. És szerintem teljesen rendben van a kijelzője, majdhogy nem jobb mint az SG. Mondjuk a Trend 2 messze nem tartozik a csúcs készülékekhez. Mint írtam külsőre eszméletlenül tetszik, nagyon jó a billentyűzete, A Blacki PC-s szoftver simán frissített firmware-t, adtam hozzá magyar nyelvet . Nagyon jó érzés használni. Mint mikor egy utazás után hazaérsz.
Szóval a WIFI. Látja az SSID-t, beadom neki a jelszót, homokozik egy darabig aztán kidobja, hogy nem tud csatlakozni. A router dhcp-t oszt, mint (szerintem) a legtöbb home router. MAC címet is látok a hibakeresés alatt. Így nem tudom. A többi telefon a családban azonnal, zokszó nélkül tudja. -
Wifin pár dolognak alapból mennie kéne. Azaz egyszerűen csatlakozol, és pl. böngészés menne. Levelezés nem fog menni a gyári levelezővel.
Szerintem kb. tavaly üzemeltem be utoljára a 9780-amat, igaz az a kártya ami benne volt, azon volt adat (de bis nem).
Az enyémnek, ha mellé teszem egy mai telefonnak, vibrál a kijelzője. A tiédé nem? Arra vagyok kíváncsi, hogy mai szemmel érzem a vibálást, vagy hibás lenne a kijelzője az enyémnek. -
brumm
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Gondoltam, ha már annyit foglalkoztatok velem, közlöm a sztori végét.
9780 lett. Ezért innentől fogva kicsit idegen lettem itt. De ha már itt kezdtem, itt zárom -gondoltam.
A készülék ebayről jött, angol webshopból. Papír szerint "grade A" és qwertz.
A gyakorlatban, mint az új . Keresni kellett azt az egy vékony karcot, ami jobboldalt a képernyő felett kb 5mm -el van, ami miatt gondolom nem minősült újnak. Szóval nagyon elégedett vagyok. Azért lett ez, mert végül is rájöttem, tényleg nem akarok érintőképernyőt, csak zavart volna, így a 9900 kiesett.
Viszont így,menetközben lett egy kis gondom . Otthon , gondoltam felmegyek a házi wifire, de nem sikerült. Aztán eszembe jutott valaki írta, hogy a készüléket regisztrálni kell, illetve valami APN átírásáról is szó van.
Fontos!! Mivel tulajdonképp, a telefon (a SIM) céges, (amit adtak egy SG trend light nevű jószág, és az idegrendszerem megóvása érdekében vettem a Blackit ) állítólag semmiféle adatforgalom nincs a csomagban.
Így BIS nélkül kell élnem.Esetleg tudtok egy linket ami alapján megtudom csinálni?
A vicc, hogy most már egy órám ráment a keresésére és nem találom, viszont amikor csak kerestem a telefont, akkor emlékszem, hogy olvastam valahol. Most meg az istenért sincs meg.
Köszönet. -
brumm
csendes tag
Köszönet mindenkinek a hozzászólásokért.
A telefon project kicsit pihent, mert sűrű hetek voltak. Most ismét előkerült.
Kedves bmt50,
a 9780 -nak én is kicsit a kijelzőjétől félek. Az ha jól tudom ua. mint a 9700-é. És csábít a 9900 fém kerete. Még nem döntöttem.
Attól függ mit találok, melyik lesz jobb vétel. Valószínűleg e kettő közül lesz a kiválasztott.
A 9900-nál egyedül a pocsék kamera az ami nem tetszik, de az annyira végül is nem érdekes. Erre a célra most se a Samsung G (a BB-kénél egyértelműen jobb) kameráját használjuk, hanem van erre a célra egy kis fényképzőgépünk. Lehet, hogy egy kicsit leadok a használtsági fokozatból (a like new helyett egy A grade) és így lesz egy 9900. -
cserix
tag
Sziasztok!
Ti vagytok az utolsó reményem.....
Beszereztem egy BB9900-at. Sikerült felvarázsolni rá a 7.1 2840-et. Ez sem volt egyszerű (nekem).Már 3 estém ráment, hogy email képessé tegyem.
Telenoros vagyok BIS nélkül.
Feltettem rá a smartmail-t. Úgy tűnik, hogy működne, csak valami beállítás problémája lehet.
Telenorral már többször is beszéltem készülékbeállítás ügyben. "már nem támogatják a régi BBket".
Tudna valaki segíteni a beállításokban? Tuti csak én bénázok -
bmt50
senior tag
Szia Brumm,
Talán már tárgytalan, de leírom én is, amit ezekkel a telefonokkal kapcsolatban 3,5 év alatt tapasztaltam.
9790:
Kis felbontású, kis kijelző és relatív éles fényképező. A masszívitás érzésén egy hátlap-tokkal könnyen lehet segíteni. Üzemidő jó akksival, net nélkül, 2G hálózaton, gyakori hívásokkal 1-1,5 nap. Egy nap biztos, tapasztalat. Kényelmesen gépeltem rajta, és nagyon halkan.
Nekem 2 is volt, mindkettőnek ugyanaz a baja lett fél év után: random reboot hívásfogadáskor, vagy vakus fényképezéskor. Egyiket a BB-szervíz nem tudta megjavítani, a másikat visszaküldte, hogy szerinte OK. Fizettem 7-et.. Aztán ugyanazt csinálta új akksival is, mint előtte, úgyhogy nem küldtem vissza, kukáztam.9900:
a fentieknél jobb kijelző és nagyobb gombok, de nagyon gyenge fényképező. A fém keret miatt masszívabb. Üzemidő net nélkül 2G hálózaton, gyakori hívásokkal 1 nap. Vételkor a trackpadra kell figyelni, mert erős napfényben valamelyik szereti össze-vissza vinni a kijelzőn a dolgokat. Külsőre nem látszik semmi baja. Trackpad cseréje postával 8ezer HUF, úgyhogy kukáztam. A másik ilyen telefonomnál a masszívnak tűnő hangerőszabályzó fém gombok haltak meg 1 hónap alatt sorra. Nem vaskézzel nyomkodtam. Szerencsére az előzőből egy helyi szervizes átmentette a keret-gombsort, így olcsóbban megúsztam.9720:
A cégnél volt belőle 3, tapasztalat: 9900-hoz hasonló méretű kijelző, de a felbontás gyengébb. A kamerája egész tűrhető. Az egymástól távolabb lévő gombokkal kényelmes volt a gépelés. Üzemidő nettel/BES-szel 1 nap. Utálták, mert új létükre 1 év után hamar megbízhatatlanok lettek. Irodai használat hangszóró recsegés, kikapcsolgatások, belassulások. Akinek volt előtte 9900-ja, az visszasírta.9700:
Kijelző felbontása a 9790/9720-szal megegyező, viszont mérete a 9790-hez hasonlóan kicsi. Színmélység gyenge. Hiába, ez egy 7 éves telefon. Kamerája nagyon gyenge.
Üzemidő viszont szuperjó! Net nélkül 2G hálózaton, gyakori hívásokkal 3 nap az megvan! Gombok strapabíróak, kényelmes, kézbe illő telefon. Gépelni is nagyon jó volt rajta. A tárhely méretén kártyával lehet segíteni, de a kamera miatt viszont nem ajánlanám.Remélem tudtam segíteni, és nem bántottam meg senkit sem.
-
brumm
csendes tag
Köszönöm.
Én is így gondoltam. Egyszerű butatelefont már alig kapni (ha jól tudom a samsungnak van valami flippes) az "A grade refurbished" 9780 -ast meg 14ért házhoz hozzák. Ennyi pénzért 100 Nokiák vannak amik munkára használhatatlanúl gagyik
A trackpad-at ismerem. Mint írtam volt már blackim. Igaz elírtam a számát nem 92xx volt, hanem 9320.
Attól a 9780 biztos jobb lesz.
Másfél évig nyúztam és nem én voltam az első gazdája, és visszasírtam mikor kaptam egy androidos LG-t.
A 9790 azért se, tetszik mert úgy nézem azon is van jókis szürkére festett szél. Az kopik le először
Már csak azon gondolkozom, hogy 2,5 ezerért ne vegyek egy "brand new condition"-t -
9790-em nem volt, 9780-am van. Alapvetően jó telefon, de egy kicsit elfogult vagyok, mert volt egy 9700-m és azt nagyon szerettem, nosztalgiából vettem meg. Ahogy te írod, butatelefonnak, telefonálni és sms-ezni simán jó. A micro usb-s töltés miatt ahol a másik telefonhoz van nálad töltő, ehhez is van.
Én mikor az enyémhez pótakksit vettem, akkor olyan olcsó volt, hogy csak azt hiszem 4-es csomagban árulták. Ugye ez még olyan régi telefon, hogy ekkor még divat volt, hogy cserélhető az akksi. Ha veszel egy 4-es csomagot, akkor azzal kb. a világból kimész akkuval.
Annyi, hogy gyenge a kijelzője. Az enyém úgy érzem, hogy vibrál is egy kicsit. Lehet, hogy csak szokatlan a szemnek, a mai kijelzők ismeretében.Szóval szerintem nem rossz kis telcsi, ha el tudod fogadni a korlátait. Az optikai trackpad szokást igényel, de ha ráállsz akkor nagyon használható. A rendszer, ha már beindult, gyors. Sőt, sok mai telefonhoz képest szokatlanul gyors.
Egy baja van: hosszú idő mire bebootol. Szerencsére, ritkán kell neki.
-
arkades
senior tag
Szerintem a 9780-as masszívabb telefon. A 9790-est nem használtam, de volt már a kezemben. Az igaz, hogy szebb készülék, (bár ez eléggé szubjektív) de szerintem túl könnyű. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, de én pl. szeretem, ha azért érződik a telefon súlya. Persze itt azért nem egy Nokia E90-re gondolok, ami azért tényleg nagyon nehéz volt.
-
brumm
csendes tag
No nézelődtem, olvasgattam egy kicsit.
Változott a véleményem.
Igaz még a kezemben sose volt, de most a 9780-as a nyerő.
Olcsóbb. Nem érintő kijelzős. Jobb az akkuideje. Kicsit vastagabb. És talán -legalább is a képek szerint - masszívabb, minőségibb mint a 9790. De erre megerősítést kérek! Akik mindkettőt ismerik, elmondanák melyik a jobban összerakott telefon? -
Pavlo
aktív tag
Én dec.26-án vettem egy dobozos, minden tartozékos 9900-át, amolyan instant get volt. Használt, de olyan akár az új, most ebbe költöztem át egy Q10-ről. Nagyon tetszik, de az akku az még a Z10-et is alulmúlja.
Alapjában véve baromira tetszik!
-
totron
addikt
9790: jobb üzemidő, kevesebb gond az oprendszerrel (memóriaszivárgás, kényszerű rebootok sora a 9900-nál, nem mindegyiknél azonos mértékben, legmutatósabb viszont a felsoroltak közül)
9790: 15e alatt is fel-felbukkantgat a jófogáson, jó állapotokban, tartozékokkal is. Nem néztél körül kellőképpen.
9780-ra is van még némi esély vállalható külsővel, ez is jó (nem érintős)
9700 esetén már kevesebb, de vagány, mert kerek LED helyett még a hosszúkás van benne
9720 is van néha jó állapotban (nagyobb kijelző, mint a 9790-nél)
9730-at nem ajánlom, bóvli vadhajtásStorm2-est tudom még javallni, marha jó dizájn, épp ma néztem rá, az ágyvégében találtam.
Ami BB OS10 előtti (tehát mindegyik felsorolt), ott nincs Android-támogatás, nincs BIS előfizetés nélkül mail (integrált formában legalábbis), ezeknek most nem érzed hiányát talán, mert megfogott a feeling, az üzemidő, hosszútávon viszont tud fájó lenni. Elképzelhető persze, hogy felhasználási módodból adódóan nem szenvedsz hiányt, csak ne rakd egy mai tudású készülék mellé.
Általánosságban a rossz akkuidő inkább mondható el a BB-kről, mint a jó. Tehát egy jó állapotú, jó akksijú példányt kell kifognod (kapható pótakksi is, de felmerül a kérdés, hogy érdemes-e az egész témát tákolgatni). Sajnos tényleg nem veszik már fel a versenyt a mai átlagtelefonnal sem, és nem is kell mai tinédzsernek vagy kockának lenni ahhoz, hogy ez a tény szembejöjjön az emberrel napi szinten.
-
brumm
csendes tag
válasz
lezerpiramis #908 üzenetére
Köszi a válaszokat. Sajnos a régiek közül már csak nagyon leharcolt darabok vannak. Az E72 meg drágább mint a 9900. Megmondom őszintén én a 9790 el szemezek, abból még lehet kapni a ebayen gyári új dobozos példányt is (30 körül), majdnem új állapotút 20 alatt. 9900 jóval drágább. Annyit nem akarok költeni. Nagyon lepusztultat szintén nem. Viszonylag kicsi: szintén jó pont. Nem érdekel, hogy elavult, nem elavult, nekem a stabil jó kidolgozás fontos. A képeket úgyis előbb gépre (USB) rakom, utána onnan megy tovább. A mobil adatforgalom úgy ahogy van el van felejtve. Egyedül az üzem idő a kérdéses. A napot ki kellene bírnia biztonsággal. Azért megnézem a régieket. Azok közül melyik ami a legstabilabb ?
-
Heló!
A BB 9900 érintőkijelzős. De viszont vannak fizikai híváskezelő gombjai. A kamera nem valami nagy szám benne, arra nem nagyon számítanék.
Akkuidőben a 9900 szerintem gyenge, de minimum átlag alatti.
A 9790 szintén érintős, és szintén vannak fizikai híváskezelő gombjai.
A 9720 szintén érintőkijelzős.A 9900 elég exkluzív volt a maga idejében, jól nézett ki és drága volt. A 9720 már a maga idejében is idejétmúltnak számított.
A fotózás kérdését nem tudom, hogy mennyire gondolod fontosnak, de a régi BB-k ezen a téren gyengék voltak a konkurenciához képest. A maiak sem képviselik a csúcsot fotó terén.Másrészt azon is gondolkozz el, hogy azokat a fotókat hogyan akarod elküldeni, mert ha emailben, akkor ugye régi BB-k esetén ahhoz BIS előfizetés kell, tehát egy sima mobilnet előfizetéssel nem fogsz tudni emailezni.
lezerpiramis: gondolkoztam rajta, hogy beírjam-e a Nokia E72-t, de végül kihagytam. De egyébként ugyanerre gondoltam, mint te.
-
lezerpiramis
őstag
-
brumm
csendes tag
Szervusztok,
A gondom, hogy a jelenlegi telefonjaim, mind érintőkijelzősek. Sajnos sokat vagyok kint, a szabadban , vagy vezetek, s ilyenkor eszméletlen kényelmetlen az érintőkijelzős telefon. Nem tudom normálisan felvenni, telefonkönyvben keresni. Rendszeresen hozzáér a tenyerem széle a nevek széléhez és ha szerencsém van azonnal felhívja pedig csak görgettem. De gondolom ezt mindenki ismeri itt.
Meguntam és venni akarok egy gyakorlatilag buta telefont. Hisz csak beszélek meg max pár SMS, még email sincs.De legyen fizikai billentyűzete, és fizikai híváskezelő gombjai.
Mivel a régi cégemnél használtam BB (valami curve volt 92xx) gondoltam esetleg veszek valami használt BB-t. Sajnos a fizikai híváskezelők kizárják a q5 és 10-et. Így marad a 9900, 9790 esetleg a 9720. Ezek közül melyiket érdemesebb venni. Mint írtam gyakorlatilag butatelefonként üzemelne. Viszonylag sok néha napi 50-60 hívás, igaz rövidek 2-4 percesek, így akkuidő fontos. Illetve a fénykép mert gyakran kell alkatrészeket (törött, hibás stb.) fényképezni. De persze csak olyan minőségben, hogy látszódjék a probléma rajta. És persze a stabil masszív felépítés. Gondoltam magyar oldalak(pl. hardverapró),esetleg ebay-ről vásárolva. -
bakter24
őstag
-
bmt50
senior tag
Sziasztok,
Korábban szóba került ez a dokkoló a telefonhoz. Ahol még egyáltalán kapható, ott is elég borsos. Kellene egy kis infó erről a cuccról:
Ez csak annyival tud többet egy usb kábelnél, hogy bele állítod és úgy kapcsolódik a számítógéphez vagy tölt?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
válasz
szekfizsolt #902 üzenetére
Külön kell a nyelvet akkor telepíteni az asztali szoftverrel.
-
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
Blackberry 9900 készülékemen szoftver frissítettem, majd visszatettem a régebbi szoftvert, de teljesen eltűnt a magyar nyelv, pedig eredetileg magyar nyelvű volt.
Mit tegyek?Köszi előre is!
-
designREX
tag
Sziasztok.
Hogy tudom 7.1-re frissíteni a 9900-as telot?
A pc-s progi nem ajánlja fel a 7.0-nál frissebb rendszert. -
bmt50
senior tag
Köszönöm a válaszokat, tanácsot.
Egészen extrém megoldásokról is olvasni más fórumokon: pl. volt, aki lekente a touchpad-ot fekete lakkal, és vágott rá kijelző védő fóliát.
Én meg vagyok elégedve ezzel a teloval. Lehetne jobb is, de egy ideje belefáradtam abba, hogy csúcs készülékekre költsem a fizetésem, vagy kevesebbért azok butított kiadásaival szenvedjek.
Még ma is komoly ember benyomását kelti, aki ilyet használ, es az anyaghasználat minőségi. Ha tönkre menne, veszek másikat 15-20-ért :-)
BIS meg drága a telenornál, és a vállalati exchange fiókomhoz meg úgy olvasom itt, hogy késve frissíti a leveleket.
Még egyszer Köszönöm!
-
bmt50
senior tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam 9790-ről 9900-ra, és van vele egy kis gondom:
Mióta tavaszodik, a szabad ég alatt használhatatlan a telefonom. A trackpad önálló életre kel es lefelé viszi a kijelzon a dolgokat. Folyamatosan scrolloz lefelé, bárhol bármilyen programban vagy menüben vagyok. Próbáltam szoftvert frissíteni, de ez se segített.
Angol nyelvű fórumokon lehet olvasni olyanokat, hogy valakinek már új korában, néhány héttel a vásárlás után elkezdte ezt csinálni..Tudja valaki rá a megoldást?
Segitsegeteket előre is köszönöm!
-
Az akku üzemidőt szerintem azért nehéz megmondani, mert a használt példányok - nagyon kevés kivételtől eltekintve - mára már nagyon használtak lehetnek. Értve ez alatt az akkut is.
Egyébként pont az akkutól nem tartanék különösebben, tekintve hogy ez még simán cserélhető a hátlap lepattintása után. Bár nem ehhez a telefonhoz, hanem a 9780-hoz vettem annak idején tartalék akksit, pár euróért az ebayen, de ezen összegért is csak olyan csomagot találtam amiben 3 db volt. Kijött párszáz ft-ra darabja. Szóval én azt mondanám, hogy ha ilyen telefont akarsz venni, akkor vedd meg, és vegyél hozzá utángyártott akksit az ebayen olcsón, ha nem jön be akksi üzemideje. Tehát ez ne korlátozzon szerintem. -
arkades
senior tag
válasz
aprokavics #887 üzenetére
Én is most vennék egyet, de úgy látszik az akku üzemidejére nem nagyon tudnak válaszolni, pedig nekem is az lenne a fontos. Sajnos amit én kinéztem, annak a jelenlegi tulaja sem tud információt adni az akkuról, mert ahogy mondja, nagyon keveset használta, és nem ő volt az első gazdája. Most vacillálok, hogy megvegyem-e?
-
válasz
Azokat amiket írtál, tudni fogja külön előfizetés nélkül is természetesen.
Az akksinál nem tudom, mekkora reális üzemidőre lehet számítani a mai használt példányokkal.
Állapottól függő az ár, ezek közül már nagyon ritka a garanciás darab. -
Kelta
tag
Üdv!
Ismerős valakinek az a hibajelenség,hogy telefonálás közben valaki mást kezd el hívni,az előző nem szakad meg,csak tartja. Időnként csinálja és baromi idegesítő.
-
Kelta
tag
válasz
Helló!
15-ért inkább érdemes,ha nincs semmi baja,nem herélték ki a hangerőgombokat.
GPS-t felejtsd el,csak online van,és abból sem találtam olyat,amiben ténylegesen ki leget kapcsolni az autópályákat. Pontosabban találtam egyet,de az baromi drága. A store-ban van elvileg offline map,arany áron.
BIS nélkül nincs sok haszna,de ezek a telók úgy össze vannak rakva,hogy ha vigyázol rá évekig semmi baja sem lesz. Ebay-en nézel hozzá otterbox-os tokot és csókolom.Csak fogjál ki egy normálisat.
Aztán ha bejön a blackberry,idővel nézel egy q10-et,arra már BIS sem kell.
Zenére Baamboo player, a premium fizetős,de szerintem az a legjobb. -
aprokavics
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat visszaolvastam, de azért szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Szeretnék billentyűs telefont venni, mert nem volt és nem is lesz jelenlegi "hagyományos" érintőképernyős telefonom, csak ha kötelezővé fogják tenni. Sajnos herótom van tőle.
Az utolsó (mostani) készülékem Nokia E52, amivel nagyon meg is lennék elégedve, ha nem fagyogatna (gyári hibás), ill. az akksija nem merülne le 1 napon belül. Utóbbit már vettem másikat, de az is rossz volt, mindegy.
Amire nekem kell:
- telefonálás, időnként SMS küldés (alap)
- zenehallgatás (semmi extra, csak le tudjam játszani az mp3-akat, és 3.5mm-es jack aljzat legyen benne)
- ebook olvasás (JAVA vagy egyéb alkalmazást tudok rá rakni)
Ennyi.
Semmi különleges alkalmazás nem kell. Az E52-nek volt GPS-e és térképszoftvere (offline is), ami jól jött, de meg vagyok nélküle. Emailt is nézegettem, de az sem létfontosságú.Tehát a kérdés: érdemes-e 15-20e Ft-ért egy Blackberry 9900-at vennem? Ezeket az alap funkciókat tudom-e rendesen használni anélkül, hogy bármilyen plusz előfizetésre kelljen költenem? Illetve az akksija tovább bírja-e, ha a számomra szükségtelen alkalmazásokat letörlöm a készülékről?
Még mielőtt valaki megkérdezi, hogy minek akarok Blackberry-t, ha nem használom ki: hát azért, mert baromira tetszik!
Előre is köszi a válaszokat!
-
erer1000
őstag
http://itcafe.hu/dl/upc/2016-01/02/395021_gq4dzkpbi8himg3w_asgsgdfg.jpg
azért ez kemény kopi
most találtam a kopit neten, gyanús volt
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Két kérdés
1. Hogy lehet kikapcsolni, hogy zenehallgatás közben adott idő után a halláskárosodásom elkerülése érdekében levegye a hangerőt a rendszer? Idegesítő bringázás közben visszalökni.
2. A facebook értesítések csak akkor jelennek meg, ha frissítem az oldalt. Legyen az üzenet, vagy bármi. Van ennek köze ahhoz, hogy nincs BIS-em? -
Mókinc
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! A telefonom (Blackberry 9900 Bold) nem tudja az sms-ben kapott linket a google maps-hoz társítani. Ez egyébként egy védelmi rendszer által küldött GPS pozíció, amit az előző telefonom (Blackberry Torch)l, simán hozzá rendelt a gyári böngésző és az általam telepített Opera minivel is! Ha a párom androidos telefonjára átküldöm az sms-t, az is tudja társítani, tehát a link nem hibás! Meg tudná valaki mondani, hogy mi lehet a probléma???
-
eventus
veterán
válasz
Lasliegrand #878 üzenetére
Nincs sajnos. 9900 böngészője igen elavult és nem tud mit kezdeni az új weblapokkal.
-
Lasliegrand
tag
Sziasztok!
A barátnőmre hagyott BB9900val kapcsolatban van kérdésem.
Nagyon zavarja a bnőmet, hogy a gyári böngésző alapból túlzoomolja az összes képet, amit megnyit. Nincs valami megoldás rá, hogy kisebb mérteben nyissa meg alapból? Opera jól kezeli ezt, de azt nem nagyon favorizálja a bnőm többek között a gyári böngészőhöz képest picit darabosabban mozgó kurzor miatt. Fun fact, hogy a korábbi 9780asán nem jelentkezett ez a probléma. Mármint a képes.
Alant 2 képlopás a problémáról zoom előtt és után. -
eventus
veterán
válasz
sherlock82 #876 üzenetére
Wipe?
-
sherlock82
senior tag
A telefon miután elindul kéri a BB ID username - t és jelszót, de azt írja ezt követően h nem helyes a jelszót v felhasználónév. Sem aza enyém sem a cimboráméval nem engedi h elinduljon a telefon.
Mit lehet ilyenkor tenni esetleg enélkül lehet használni a telefont h ez a funkció kimarad ? -
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem hülyeséget mondok, de azt látom, hogy OS 6-ig írja a logicmailt az oldalán, a 9900-on meg 7-es van. Nem vagyok benne biztos, hogy menni fog. De ha valaki konkrétan használta, akkor az a biztos, amit én írok, az csak egy gondolatmenet.
-
Kelta
tag
-
Kelta
tag
válasz
lezerpiramis #863 üzenetére
Értem. De érdekelne,van-e valaki,aki BIS nélkül használja és így meddig terjed(het) a készülék "tudása".
-
eventus
veterán
válasz
lezerpiramis #859 üzenetére
BIS nélkül pont olyan, mint a magyar nyelv ékezet nélkül
-
Kelta
tag
válasz
lezerpiramis #859 üzenetére
A szitu a következő: nekem egy 9900-esem van,telekomos előfizetés és a BIS 2130Ft + költség havonta,3 giga adatforgalom,email,BBM,közösségi cuccok meg ki tudja mit sorolt fel még az ügyfélszolgálatos. Az öcsémnek is megtetszett a BB mint márka,de hozzám hasonlóan ő sem akar egy vagyont költeni telefonra. Éppen ezért szemezget egy 9790-es BB-vel. de ő telenoros,ahol a BIS szintén 2000 Ft környékén van és kőkemény 150 Mbyte-os adatforgalommal,ami a konkurens mobilszolgáltatókhoz mérve rablás. Céges flottánál van,nem fog csomagot váltani. Ha BB-9790-e lesz nem fog telenoros BIS-t előfizetni. Az igényei: zenehalgatás,mérsékelt netezés, kevésbé merüljön az akku, fizikai gombok(lehetőleg qwerty).
-
Kelta
tag
Helló!
BIS nélkül próbálta valaki a logicmail nevű app-ot? Működik?
-
kacsento1
senior tag
válasz
bakter24 #853 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. A zenelejátszás miatt nem aggódok, nem valószínű, hogy használnám, és ha esetleg igen, akkor se órák hosszát. Viszont a video már más kérdés, mert azt szeretném használni otthoni videózásra. Másfél éves a picim, és egy hónap múlva érkezik a kistesó. Pár hónapon belül tervben lesz egy videokamera, de addig is a 9900-al szeretném pótolni a kamerázást. Amiket néztem teszt videókat, nem vagyok tőle elájulva, de persze nem is céleszköz, evvel tisztában vagyok. A dokkoló egy jó ötlet, ezt köszönöm. És akkor az akku kérdés is megoldva.
Esetleg ha van valakinek szép állapotú, tökéletes működésű, és gyárilag független telója max. 20000-ért, akkor keressen meg, merd érdekel.
-
bakter24
őstag
válasz
kacsento1 #852 üzenetére
Üdv
Szerintem amiket felsoroltál, arra maximálisan elég, hasonló dolgokra használom én is, BIS nélkül már 2 éve, és remekül működik.
- A mikrofonnal és a hangszóróval elégedett vagyok, előtte Nokia N95 8GB-om volt, attól szerintem még jobb is beszélgetésre. (Zenére sem rossz, de csak szükség esetén. Hangszínszabályzó van az alap lejátszóban is)
- GSM antenna pipa, a wifi antenna gyenge. A korábban említett nokiámnál jobb, de nem mondanám jónak.
- A dokkoló/bölcső nagy találmány, ha nem azzal veszed, mindenképp javasolnám hozzá külön. Egyrészt töltve tartja, ha épp nem vagy úton, másrészt (beállítás szerint) mutatja az időt, ha a bölcsőben van. Ez az egyik, ami miatt legjobban szeretem a bölcsőt. Nálam 2 napot simán elmenne, ha nem lenne dokkolóban, de hogy konkrét legyek, 12 órás szolgálat alatt 70%-ig merült tegnap, ebben volt kb 10 perc beszélgetés, semmi wifi. (Van hozzá egy bitang akkum, ami igaz, hogy 1cm vastag, és emiatt nem fér bele sem tokba, sem a dokkolóba, de cserébe 1 hét!)
- Böngészésre az Opera van fent, kényelmes, megszoktam, Gmailt is meg tudom nézni böngészőben, ami nem pótolja a BIS-t, de "ha ló nincs..." alapon megteszi.Pár dolgot még hozzáadnék a képhez:
- Okos tok: (igazából csak egy mágnes van benne, nem ettől okos, de) ha a tokban van, kijelző kikapcsol, szóval billentyűzárral nem kell bajlódni. Kiveszed, bekapcsol, elteszed, kikapcsol. Hihetetlen, mennyire meg lehet szokni a kényelmes dolgokat
- Fém keret: Tokban hordom, vigyázok rá, de párszor már leesett, persze a sarkára mindig, és a fémkeret mindig megvédte a kijelzőt. Legalább 3 alkalom volt, amikor azt mondtam, na most berepedt. De nem.
- Optikai trackpad: Egyszerűen csak kényelmes sok esetben.És 1 negatívum is:
- Ha sokat megy róla a zene (x>6-7 óra egyhuzamban) akkor újraindul / kéri, hogy indítsd újra, mert elfogy a memória. Hogy ilyenkor hova lesz a memória, azt ne kérdezd
- Fényképező közepes, de inkább gyenge. Videót felejtsd el. Viszont a vakuja nagyon jó zseblámpánakRemélem, hasznos olvasmány voltam
Én szeretem ezt a telefont, nagyon fogom sajnálni, ha le kell cserélnem.
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Cserére érett lett a szeretett Nokia e71-em. Az érintős telókkal semmi bajom, de amíg lehet, elzárkózom tőlük teljes mértékben.
Kinéztem magamnak a Bold 9900-ast. Nincsenek nagy igényeim a szolgáltatások terén, vagyis úgy fogalmaznék, hogy bármilyen mostani telefon kiszolgálna, persze nem a fapados belépő legolcsóbb telefonokra gondolok. Nálam az elvárások inkább a telefon megbízhatóságára, anyagminőségére, és küllemére irányulnak. Mindenképpen qwerty-s készülékre gondoltam az e71 után.
A minimális elvárások a következők:
-nagyon jó mikrofon és hangszóró (beszélgetésre gondolok, nem zenelejátszásra)
-jó antenna
-jó akksi (bár tudom, nem a legerősebb akksi van benne, de napi átlag 3perc beszélgetés mellett talán elegendő)
-nagy ritkán megnézni valamit a böngészőben, de e-mail-t például nem néznék rajta
Ami kérdésem lenne, hogy ezekkel az igényekkel nem szükséges a BES/BIS előfizetés ugye? Mert BlueMobile-al használnám, és úgy tudom nincs is rá mód ennél a szolgáltatónál. De nem is hoz lázba ezen opció, ha alap használatra kiszolgál nélküle.
És akkor miért is tetszik a BB? Pont az exkluzivitása miatt, sokan szerintem nem is tudják, hogy létezik ilyen telefon, és biztos nem futok bele minden nap ilyen készülékekbe. Ja, és irtózom az egyhangú tapizós telóktól.
Tapasztalt tulajoktól kérdezném, hogy a fent felsorolt elvárásoknak eleget tesz ez a készülék?
Előre is köszönöm. -
Nem biztos, hogy szoftveres a hiba. Ha a telefont billentyűzettel a tenyerem felé a tenyeremnek ütögetem, már beszélgetés közben helyreáll a mikrofon. Na erre rá kéne jönni. Nagyon sokat találatot hoz ki a google sajnos BB 9900 mic problem keresésre. Miért ne fogtam volna ki?
-
Az én 9900-ammal van egy kis gáz. Van, hogy nem működik a mikrofon. Ezt tegnap (első üzembe helyezés) óta többször eljátszotta. Nem volt mikrofon az első hívásnál, a másik fél nem hallott.
Aztán próba szerencse alapon, mikor nem ment a hívás, bedugtam egy headsetet, kihúztam, és volt mikrofon, tudtam telefonálni.
Utána ma reggelre megint nem volt mikrofon (semmi nem történt a telefonnal időközben, ki se volt kapcsolva). Csináltam egy kikapcsolást, battery pull-t, és újra van mikrofon. Tehát erőteljesen úgy néz ki, hogy szoftveres bug.
Újabb OS verzió nincs, most néztem a desktop software-rel. Szerintetek mit csináljak? Van valami javaslatotok? -
Sok díjcsomaghoz ingyen van. Pl a nextekhez.
Én is második telefonként használom jelenleg egy egy hetes teszt erejéig. Szuperül elvagyok vele. A gmail levél és névjegy, valamint naptárszinkron szépen megy. Nagyon frankó az akkuidő és a kijelző is nagyon jó. Szerintem üdítő színfolt a telefon a maga méretével és a billentyűzettel a többi telefon között.
Szerintem adni kell neki egy kis időt, ha belövöd a saját elképzelésednek megfelelően a profilokat, a tartóban - tartón kívüli viselkedést, akkor eszméletlen kezes jószág tud lenni. -
2o1i
senior tag
válasz
Praetorianus #840 üzenetére
Tartalék telefon lett volna, mert jó áron jutottam hozzá. Áruld már el, hogy ilyen esetben is indokolt a havi plusz 690 Ft?
-
eventus
veterán
válasz
Praetorianus #840 üzenetére
"akartam írni neked, de nem volt wifi" - ezt hallottam villamoson és talán ez az eset
-
2o1i
senior tag
válasz
Praetorianus #837 üzenetére
Köszi!
Akkor megy a háztól a teló.
Nem kell még 1 mobilnet előfizetés. -
2o1i
senior tag
Telekomos készülékben hogyan tudom beállítani emailezni a gmailt?
Sajnos nincs olyan opció, ahol ki tudnám választani. Csak vállalati email van. -
graffg
csendes tag
válasz
lezerpiramis #833 üzenetére
Köszi az infót!
-
graffg
csendes tag
Sziasztok!
Bold 9780-ast használok, de hiányzik a WiFi hotspot funkció.
Úgy olvastam, hogy a 9900-ban benne van, illetve, hogy OS verzió függő? Tudtok ebben segíteni?
Illetve hallottam a gyenge akku teljesítményről, de hogy a 7.1.xx verziókkal már ez elfogadható.
Erről mi a tapasztalat?Köszönöm!
-
HawerKing
őstag
Sziasztok, vettem potyan egy ilyen telot, kivallo allapotban van es kartyafuggetlen
meg nemvolt BB m de a 9ezer ft os arert ezt nemhagyhattamki...
Egy gond talanmegis van a teloval az optikai kozepso gomb nem mukodik mikor benyomom vagy huzgalom az ujjam rajta....vilagitani vilagit korbe. ez valami hiba vagy csak kivan valahol kapcsolva?
-
eventus
veterán
válasz
sherlock82 #823 üzenetére
Próba akksi nélkül. BBSAK programmal próbálj egy wipe-ot
-
ferke72
aktív tag
válasz
sherlock82 #821 üzenetére
Első körben software megoldhatja..akksit töltsd fel előtte.
-
sherlock82
senior tag
bb 9900 telefont nem tudom bekapcsolni, és a vörös led a sarokban villog.
szerintetek mit lehetne kezdeni vele ?köszönöm előre is !!
-
ferke72
aktív tag
sziasztok!
bold 9900-ban van aktív zajszűrés? köszi! -
Lasliegrand
tag
válasz
Lasliegrand #818 üzenetére
Szerk.: bocs, 180p-ben
-
Lasliegrand
tag
Újabban az enyém csak 115pben, fokozatosan csúszó hanggal hajlandó Youtube videókat lejátszani. :/ Lehet, megvonták a régi mobil supportot a gugliék, vagy valami... (Gondoltam szólok, hátha Youtubeozásra akarna valaki BBt venni
)
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok! A főnökömnek kellene segítség a boldján. Elszállt a kijelzője, de rengeteg adat van a telefonján, amit le akar menteni. Letöltött egy desktop managert, ami kérte a készülék jelszavát, de nem engedte belépni és letiltotta a telefont. Tudunk valamilyen megoldást találni rá, hogy megmentsük az adatait, vagy egyáltalán, hogy mindent lepucoljunk róla? Nem szeretné az adatait rajtahagyni, mert rengeteg confidental infó van rajta.
Előre is köszönöm! -
ferke72
aktív tag
válasz
lezerpiramis #815 üzenetére
olvastam azt is akku kitámasztás is megoldhatja
nem resetelték még ha azután is restartolgat meggondolom elhozzam e. köszi!
-
ferke72
aktív tag
sziasztok!
rég volt bold 9900 telefonom, lenne egy amit nem tudom el merjek e hozni. Random restartol és állítólag mindkét akkuval ami van hozzá. Hardveres probléma is lehet ebben az esetben? vagy szoftverezés megoldaná?
köszi -
Kampó
senior tag
Valamint nem azt mondom hogy nem aktiválom -reggelek- fizetek elő.. de most azonnal nem rohanok hajamt tépve a vodába hogy ejj nekem kell az a szolgáltatás. A BB bizonytalan helyzetét számításba véve meg pláne... De csak azért mert én elvagyok az adatvédelmi szolgáltatás és appok nélkül nemkel lehurrogni ennyiből ha nem vettem 1db fizetős alkalmazást sem google playen mert nem kellet akkor egy suttyó barom vagyok biztos...
-
Kampó
senior tag
nem értem ...
appok nekem nem kellenek rá ami van elegendő.
böngésző hasít
3g.n is még a facebook is ha közösségi oldalra vágyom
zenéthalgatni tudok
telefon sms megy rajta
felnéztem bb wolrd-re mik vannak egy égetően szükséges appot sem találtam...lehet nem ugy használom a telót mint kéne de az hogy használhatatlan erős túlzás.
-
eventus
veterán
-
Kampó
senior tag
Nem azt irtam hogy huha gonoszság csak szerintem felesleges.. de ez lényegtelen..
Miután biztonsági törlést csináltam a telon hogy az elözö tulaj regisztrációs adatai törlödjenek és visszaállt faranciára rájöttemDe van rajta magyar nyelv is meg egy vagon másik.. Mivel bevolt reggelve a bb rendszerbe gondolom elözö emberke is bis-el használta. BB-desctop is simán szinkronizálta a gépemmel zogszó nélkül... Én azért vettem cseréltem ilyet, mert szükségem volt egy értelmesen öszerakott minőségi telefonra ami nem droid gombos és legyen benne wifi 3g hsdpa... Ennyi ...
-
eventus
veterán
Aki sírva jön, hogy a BIS/BES milyen "gonoszság", az ne számítson másra. Gombsor: ha néztél volna magyar teszteket, akkor látnád itthon qwertz, netán qwerty kiosztàsú billentyűzet van forgalomban. Ami te vettél, gondolom valami sufni/ ki mit lop gsmben, az francia billentyűs. Google is nagy barátod lehet
-
Kampó
senior tag
hmm szakértői vélemények..... köszi a semmit. Elég lett volna annyi hogy elbaszta valaki aki gombsort cserélt vagy tudja halál.. Bis\bes meg nekem annyira nemkell hogy elsem tudjátok képzelni.mobilnet alol is csodásan megy a böngészés amire kell nekem arra tökéltets, wifin meg pláne. . Tudom akinek itt bb je van az mind üzletember meg maneger és napi 200 titkosított emilre van szüksége..... Az oltás a trollkodás megy ha valaki kérdez valamit gratula
Roszab mint az iphone os gyökerek topokja..
-
eventus
veterán
válasz
kárátékutyá #803 üzenetére
Ő most akar visszatérni, Tihanyi Tamás sem kutya
nem úgy néz ki, hogy fog BIS-t rendelni
Új hozzászólás Aktív témák
ma A BlackBerry újdonsága fityiszt mutat az iPhone-nak és az Androidnak; úgy egyesíti az érintőkijelzőt a gombokkal, ahogy más sosem tette.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest