Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Csakhogy értsem a logikád:
Az az adat titkos amihez te se férsz hozzá. Hiszen ha elásnak a jelszóért akkor szerintem megadod. De ha te sem tudod akkor nem adod meg és az adatok titkosak maradnak. Te pedig elásvaHa megadod valakinek akkor az már nem titkos, hisz hozzáfér. És akkor visszakanyarodtunk ahhoz amit mondtam. Minek titkosítani? Hisz ha elásnak egy kódért akkor ők ezzel "feltörték", tehát a kód nem feltörhetetlen, tehát nincs is titkosítás.
Jól értem?
-
sien
aktív tag
tehát szerinted az állítás: "aki ügyes el tudja adni a lakását" helytálló, pedig nem az. rettenetesen elképesztően nem az. elrugaszkodott a valóságtól
szerinted a kód feltörése az, amikor elásnak a pin kódért. nem az. rettenetesen elképesztően nem az. az sem ajtófeltörés, amikor kinyitod a kulcsoddal az ajtót. az a feltörés, amikor nem a kulcsoddal nyitod ki az ajtót. én ennél jobban nem tudom élethelyzethez kötni sajnos, hogy megértsd.
ez a két állításod volt amire azt írtad hogy ez van, el kell fogadni, holott nemhogy nem kell elfogadni, hanem konkrétan nem az.
-
Romvr
őstag
"Kivéve, ha azt az embert, aki tudja a jelszót, lefizetik, vagy megfenyegetik"
Ez a legtöbb esetben te vagy. Kétlem hogy le tudnának fizetni, magadra terhelő adatokat szolgáltass ki. Megfenyegetnek?! Maffia adatokat tárolsz netán? Ha a törvény emberei keresnek ők nem fognak fenyegetni, maximum ijesztgetni. Hiszen ha nincs bizonyítékuk akkor nem tudnak sokat tenni ellened. Ha van akkor meg nem a te titkosított adataidon fog múlni. Ha pedig a maffia emberei nyitnak be hozzád. Nos akkor szerintem a legkevesebbet az adataid miatt fogsz aggódni."ilyenkor nem a titkosítást törik fel, de az eredmény ugyanaz"
Érdekes mentalitás. Lássunk a te kifacsart logikáddal egy példát.
1.) A szomszéd beleállít a fejedbe egy baltát, mert rájött az 5 perc, te meg meghalsz
2.) Leélsz még 50 évet, boldogságban békében és a családod szerető körében halsz meg.Az eredmény ugyanaz, de nagyon nem mindegy hogyan jutottál erre az eredményre. Remélem érthető mit akartam kihozni ebből. Szerinted nincs értelme a titkosításnak hiszen bárki kiadja bárkinek a jelszavát egy kis pénz, vagy fegyver láttán. Nem is értem miért találták ki.
Vagy a zárakat. Hiszen ha én ki tudom nyitni a kulccsal akkor bárki, hiába 12 ponton záródó és 10 centis acéllemez....stb. Ennyi erőven nincs biztonságban semmi és senki.
Ugyan már!Egy AES-256-ot belátható időn belül nem szednek szét. Ha a user hülye a laptopja szélére ragasztva tartja a jelszót akkor meg ne ma titkosítás szar, hanem a user egy idióta.
De nincs harag, igaz? -
sien
aktív tag
az nem feltörés amit írsz. a kód feltörése nem azt jelenti hogy valahogy megtudod a jelszót.
"Pár embert már ismerek, akik maguk eladták a lakásukat, és mellette szépen dolgoztak, meg építkeztek. Nem lehetetlen, mint mondtam."
ez nem ugyanaz mint amit lentebb írtál. sőt, egyáltalán nem az.két állításod volt amit etalonként írtál le, és egyik sem az, erre szerettem volna rávilágítani mindössze.
dabadab: két, már titkosított 8 bites darab nem egyezhet meg?
-
sien
aktív tag
azért engedjük már meg hogy a 7 milliárd év alatt a világ összes számítógépét összekötve feltörhető titkosítást mondhassuk már feltörhetetlennek. a feltörhetetlen széfnél meg nem szabad az ocean's 11 ből kiindulni szerintem.
ügyes ember csak akkor tudja eladni az ingatlanát ma, ha ráér csak ezzel foglalkozni, és van amikor még akkor sem. ha mégis, akkor lenne egy ismerősöm aki szívesen fizetne neked is akár 4-500e ft ot is hogy eladd a lakását. no?
-
szab.tam
nagyúr
ok, így értem.
akkor sorban az újabb gondolataim.
én konkrétan felhő, stb ellenes vagyok élből. ez asszem világos.
2 hdd-m és 1 ssd ment már úgy tönkre, 1 pillanat alatt, hogy nem volt hdd sentinel előjele.
a 2 hdd user error, (tápolási probléma), 1 ssd megfejthetetlen okból, (vezérlő chip?).beteges adatmentő vagyok. (igaz, egyre hanyagabb.)
backup image-eket készítek az os-ekről, és arról a pár gb fontos, saját adatról, (nem torrent média, hanem amiben saját meló van, képek, szerződések), többszörös másolatot készítek.
régieket sem szeretem törölni, mert már jártam úgy, hogy a file(ok) úgy néztek ki, mintha épek lettek volna, csak éppen nem voltak azok, nem nyílnak meg. mentem régebbi mentéshez.
lokálisan is elhelyezek máshová mentéseket.
-> hát ez az illetéktelen kézbe kerülést is elősegíti. pl. betörnek máshová, ahol a winyó, od van.
vagy ellopják pl. a telómat. pf.
de ezekhez fizikális meló kell. nem csak egy online bütykölés, amit észre sem veszek, csak sokkal később...de ez akkor is kevésbé bosszant, mintha egy előre elkészített terepre, önként hajtanám igába a fejem.
a többség sajnos ugye pont ezt nem látja előre, és még védi is a megoldásokat.****
a legszebb.
jót mulattam.
click online. a tv műsor.
van lehetőségünk egy alkalmazásra.
letesztelhetjük, mennyire biztonságos az általunk kitalált biztonsági kód.
hatalmas ötlet az kódlopásra.*****
egyébként emberileg teljesen megértem a folyamatokat.
az informatikai biztoságban fejlesztők jelentős részének a dolga az, hogy elhitessék velünk a különböző titkosítási rendszerek "jó ideig való feltörhetetlenségét".
de ezek mindig megdőlnek, de legalábbis gyengülnek.
és akkor ott a humán tényező, ami ezeket nullára redukálja. (remélem nem kell sorolnom.)ingatlanközvetítéssel is foglakozom. mi is elhitejük a megbízókkal, hogy szükség van ránk. és ez részben így is van. de pl. 30 évvel ezelőtt nélkülünk is tudtak az emberek adni és venni. egyszerűen erőszakosan kitermeltük azt, hogy ne lehessen megkerülni minket.
na. ez pont így van az info biztonsággal, csak hát ez elég eléggé elletmondásos... -
Volkov
senior tag
A készülék része volt az integrált feltöltő izé, de ez mindegy is a témát illetően.
Megszűnés szempontból minden oké volt, nem mondtam, hogy nem szóltak. Jött levél hónapokkal előtte, meg csináltak letöltő linket, korrektek voltak.
Csak idegesítő, hogy semmibe sem lehet megbízni, nem számít mekkora a cég és mit ígér.Egy darabig az OVI megszűnése utána az otthoni FTP-mre pakoltam fel a képeket amit fórumokban meg akartam osztani, na azt meg a routerem nem bírta..
-
Volkov
senior tag
Nem vártam, hogy mindig elérhető legyen.
Csak leírtam a tapasztalatomat a felhős dologgal kapcsolatban.
Amúgy ha fizetek érte se garancia, hogy 100%-ig mindig elérhető, az adatokért meg pláne nem vállal senki sem garanciát.
(Egyébként a telefont megvettem, gondolom az árába belekalkulálták anno a szolgáltatások árait is, tehát az se volt teljesen ingyenes)Nem azért idegesítő az hogy kihúzzák a dugót, mert nincs meg máshol. Megvan máshol is.
Én nem adatmentésre használtam/használom a felhőt, hanem megosztásra.
De pl. a PH! fórumba is beillesztesz egy képet, x időd van szerkeszteni, utána heló!
Törlik a képet/tárhelyet, akkor utána nincs ott semmi, szerkeszteni meg nem lehet. -
Romvr
őstag
Jah. Itt is vannak ilyen policy-k.
Anno csak iPhone-al vagy Blackberry-vel lehetett felmenni a wifi-re. Aztán jött az agymenés hogy az iPhone-okat Windows Phone-ra cserélik, utána már az is engedélyezett lett (milyen érdekes). De e helyett jött az hogy akkor csak a céges image-el felhúzott gépek jöhetnek hálóra, meg a céges telefonok... Miután a SLT közfelháborodott utána mardtak csak a nem céges laptopok tiltó listán. Jelenleg páran kampányolnak a DropBox-ért is de erre az a válasz hogy minden SLT tagnak van 107Gb-os Skydrive tárhelye (vagy lehetősége kérni), mit akarnak még.
Ugye ezek a döntések a golfpályán születnek ilyen nagyvállalatoknál. Kíváncsi vagyok mikor lesz az Android is engedélyezve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest