Új hozzászólás Aktív témák
-
psyho85
aktív tag
Jelentem a bejáratást nagyon igényli a füles, végre megjöttek a közepek és kicsit visszamentek a mélyek is a helyükre.
Mondjuk a napi 10 óra járatás nem sétagalopp, de most már csak akkor megy, amikor kell.
-
psyho85
aktív tag
Köszi, hogy válaszoltál kvázi helyettem a felmerülő kérdésekre.
És igen, nekem is az a tapasztalatom, hogy dobosok szeretik ezt a hangzást. Egyébként nem annyira vészesen távoli az a közép, de tény, hogy kevesebb, mint máshol.
És igen, a jó öreg K240-en jó keverni, utána sokkal kevesebbet kell rendes lehallgatás mellett utánaállítani, mint mással.
@tothzoltan: ott van a leírásban, hogy miért kerestem zárt fülest, és miért ezt választottam. Totál szubjektív.
De nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, szerintem minden fülesnek tanulható a hangja, amit munkánál fel lehet és kell is használni.
-
psyho85
aktív tag
Hát milyen hely az ahol nincs minden sáv végén ott egy rendes metering plugin?
(Persze én is mindig elfelejtem!
)
Ugye mondtad, hogy másnap hallotta meg a producer is, erre értettem, hogy így a vacak hangfal vacaksága nem mérvadó, nem pedig a hibára magára. Elnézést a félreérthetőségért.
Én se dohányzok, ez csak egy amolyan szólás/közmondás.
-
psyho85
aktív tag
In situ sok minden felett el lehet siklani. A jó hangtechnikus dohányzik, mert akkor fél óránként tart 10 perc szünetet, és kitisztul a füle. Ha nem egy időben hallottátok csak a vicchangszórón, hanem csak később vagy másnap, akkor nem annyira releváns.
A fázishiba és a dinamika sem egy kutya azért.
-
psyho85
aktív tag
@winhate: nincsen mit, köszi az olvasást!
@Shanyy: igen, egyértelművé tettem, hogy ez nem a belemagyarázós irányvonal lesz.
A K240 egy elég régi darab, a 600 Ohm-os Monitorokból van többféle kiépítés is (Sextett pl.), teljesen másképp viselkednek, mint az újak, pl. az 55 Ohm-os ami Neked is van. LM4652-ra alapozva építettem hozzá direkt 600 Ohm-ra méretezve egy A-osztályú erősítőt (Heed audio rajz alapján), szóval ez nem lehetett gond. Mások is, akik használták megerősítettek ebben, nem rábeszéléssel: szóba kerültek a fülesek, mondtam, hogy ilyenem van, és jött a válasz, hogy igen az tök jó, csak hajtani kell hogy szóljon és ettől nem lehet vele sokáig munkálkodni.
Egyébként 10k körül már mennek ezek a régi darabok, általános zenehallgatásra, de leginkább klasszikus zenére kiváló.
-
psyho85
aktív tag
Nem értek egyet teljesen. Megesett, hogy nem kis stúdióban (most direkt nem írok nevet) ezen a fülesen lehetett meghallani először nagyon apró pattogást, aztán kiderült, hogy két eszköz között kicsit elszállt a szinkron. Pedig nem kakiból volt a lehallgatás egy lábosban ülve, elhiheted. Erre értem, hogy részletes, hogy bármilyen hangos is valami, mellette megmaradnak a halk részletek is. Továbbá ott van az esős példa is.
Frekivátvitel görbe meg ahány mérés, annyiféle jön ki. A 10 kHz körül a kiemelés általános, kvázi minden fülesnél van (ebben a kategóriában), fektesd rá egy hangosságérzet-görbére, és meg is érted, hogy miért. Ráadásul minden hallgató füle egyedi, engem nem zavar a hangja, pedig már hallottam elég sok fülest, dolgoztam is jó párral.
A 3-4 kHz körüli középhiány ellenben engem is zavar, de fogok párnát cserélni.
-
psyho85
aktív tag
válasz
gixxer-tomee #24 üzenetére
Hát meg kell hallgatni! Sajnos tényleg ez a biztos út. Én még nem hallottam a 485-öt, így nem tudok segíteni, de hátha valaki igen, ott a nagy fejhallgatós topik.
-
psyho85
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #16 üzenetére
Na már csak ezért a hozzászólásért megérte az egész cikk.
Köszi!
-
psyho85
aktív tag
Hát a beyer 1985 óta csinálja a DT 770 PRO-t, szóval nem fogadnék nagy összegben arra, hogy a németek kopiztak a kínaiakról...
@Vodkaboy: na, jó itt látni téged is.
Emlékszem amikor a Pótkeksz után/előtt mutattad a fejhallgatót, már akkor is hatással volt rám.
@WinnerBOY: mivel otthon és helyszínen is dolgozom hanggal, egyszerűbb nekem a 18i6-al.
M-audio-t még nem hallottam, nem tudok róla nyilatkozni. A Sonar biztos jó, de engem a térhangzás nem nagyon izgat. Ellenben van egy épített füles erősítőm, és nem panaszkodok a Focusrite-ra, mind D/A.
-
psyho85
aktív tag
Igen, csak ez egy ismert, bevált, biztos pont volt. Nézegettem a K550/551-et is, csak nekem az ilyen noise cancellationnel meg vezérlővel ellátott fejhallgató kevésbé szimpatikus.
Okés, csak az egyik olyan, tudom, de most hirtelen meg nem mondom melyik. Időm meg sajna nincs elmenni média piacra vagy hasonló boltokba meghallgatni, ezt meg ugye hozta a futár.
Egyébként várható egy K701 vs. ATH-M50 vs. Sony MDR-7506 vs. DT 770 80 Ohm vs DT 770 250 Ohm hallgatózás is, ha tudok fényképezni és lesz elég időm hallgatgatni, akkor lesz abból is egy iromány.
-
psyho85
aktív tag
A kábel az nekem se szimpatikus anyaghasználat szempontjából, de az még egy könnyen cserélhető tétel. A fülpárna is, de ha tényleg csak 1-2 évet bír, akkor az azért nem szép dolog.
Egyébként nem tudom mi van a kábelekkel, újabban a Klotz is elkezdte kispórolni a szilikont a kábelekből, hidegben nagyon megmerevednek.
-
psyho85
aktív tag
Köszönet a kiemeltért, és persze csak kíméletesen Hölgyek és Urak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest