- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
válasz
stopperos #10 üzenetére
Sajnos nem csak zfs probléma. A host managed/host aware smr lemez, és smr-t managelni képes raid controller, vagy software kombinációt kivéve mindenhol gond (ezeknél is lassabb lesz, mintha pmr-t használnál, de kezelhető/tervezhető módon).
Ha ráadásul bármilyen stripe alapú megoldás (gyakorlatilag minden kivéve raid1/mirror vagy unraid) az még ront a helyzeten.Ezeknél a szériáknál amikről szó van, kb úgy működik, mintha lenne 100GB 'pmr cache'-ed, amíg az be nem tellik addig minden rendben, utána az egyébbként idle időben a lemez átpakolja az adatokat az smr részre, és te ebből semmit nem veszel észre. Ez tök jól hangzik, ha amíg van idle idő. Raid újraépítése közben pont nincs, és a 100GB-t is el fogod érni gyorsan. Na ezen a ponton a teljesítmény beleáll a földbe...
-
vzozo
senior tag
válasz
stopperos #10 üzenetére
Én két éve futottam bele egy Seagate Barracuda (ST4000DM004 SMR) 4TB-os lemezbe.
Basszus, ez sokat megmagyaráz, egyből felismertem a típusszámot... Kb. két éve vettem nagy naivan egy ilyet (https://www.amazon.de/dp/B00UNA1OBQ/ref=TE_SCE_dp_1?th=1 ), akkor azért még nem volt ilyen nagy hype az SMR körül.
Nem panaszkodom a diszkre, mert alapvetően tette a dolgát eddig, bár amikor nemrég letitkosítottam, ott azért pislogtam nagyokat, hogy miért is tartott majd' két hétig, miközben a többi hasonló kapacitású vinyómmal pikk-pakk végzett a bitlocker.
Ehh, akkor ez benyelve.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
stopperos #12 üzenetére
Synology nem használ ZFS-t, (mert azonnal szörnyethalna a HW) és BTRFS-t is csak konzervatívan használ, már amelyik, mert ami nem x86 procis, még EXT(valahány)+Syno által hekkelt LVM alapú, ha jól rémlik.
Úgy tudom a Synology júzereknél bukott ez ki igazán, mert arra már nem lehetett azt mondani, hogy tákolt NAS, hanem kereskedelmi termék, ami a PMR alapú RED-ekkel szépen muzsikált (bár azért már csökkent a nagyobb WD RED-ek megbízhatósága...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest