- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuebler
senior tag
én nagyon bánnám. mindig mondogatom, hogy valószínűleg én leszek az utolsó ember, aki kiengedi a kezéből a kocsija volánját - ha megérem
de ha abból indulok ki, hogy az évi 15-20k vezetés mellett kb 4-5 komolyan és 10-12 kevéssé veszélyes helyzetet kerülök el (most hogy benőtt a fejem lágya, már csak a mások hibájából adódót) úgy, hogy a fővárosban nagyon ritkán autózom, van még mit tanulniuk az automatáknak. a waymo-s jelentésben volt szó pont az "edge situation"-okról, azokról a helyzetekről, amelyek az automatának még újat, feladatot jelentenek, igazából ezekre épül az öntanuló folyamat. minél kevesebb az edge situation, az automata annál tapasztaltabb, annál kisebb a hibázás lehetősége.
-
cuebler
senior tag
számomra értelmezhetetlen az, hogy a közlekedési baleseti statisztikával indít, de nincs mellette az önvezető autók baleseti statisztikája. tudod mit? ennek a megítélését bízzuk a biztosítókra. ha valakik, ők számolnak. ha egyszer oda jutunk, hogy alacsonyabb a kötelező biztosítás egy önvezető autóra, mint egy azonos kategóriájú "hagyományos" autóra, akkor tutira biztonságosabb
-
cuebler
senior tag
szerintem azért a sofőr beavatkozás nem feltétlen jelent "megölhet valakit" szituációt. arról nem is szólva, hogy a beavatkozás nem csak azért lehet szükséges (a linken nem láttam erre vonatkozó utalást), mert az önvezető rendszer hibázik, hanem a más forgalmi szereplők hibáját is korrigálhatja. amúgy 11k mérföld nagyjából az én éves vezetési "teljesítményem", évente egyszer én is szoktam hibázni negyedszázados jogosítvánnyal. a linken ott a 2018-as waymo jelentés, bár számomra kicsit értelmezhetetlen.
-
opr
nagyúr
Mint ahogy az eletoszton miatt nem megyunk busszal meg trolival sem, nem ulunk a volan moge faradtan, nem telefonozunk vezetes kozben, nem megyunk gyorsabban, mint a megengedett maximum sebesseg, stb, ugye?
Nyilvan a jelenlegi rendszerek meg eppenhogy prototipus fazisban vannak, vagy meg ott sem, de szepen lassan ki fogja ez noni magat. Ha 5-10 ev mulva bevezetik, akkor En sztem olyan 15-20 ev mulva be fogom vallalni (betatesztelest meghagyom masnak
).
En nagyon tudnek dijazni egy olyat, hogy kiveszek pentekre meg hetfore egy tavolrol dolgozos napot, reggel beulunk a kocsiba, beallitunk valami uticelt, ami messze van (~8 vagy tobb ora), aztan csak tankolnom kell, a kocsi szepen odamegy, en addig dolgozok, szabit/penzt nem buktam, es megis van egy teljes hetvegem valahol, ami amugy ilyen rendszer nelkul nem elerheto, legalabbis ha nem hozok aldozatokat.
-
_cHAos_
aktív tag
Miért is Carmaggadenozna?
Ha arra a jogi szabályozásra gondolsz, hogy kinek helyezze előtérbe a biztonságát veszélyhelyzetben az Autopilot /nyilván a vezetőnek és az utasoknak, minden normális vezető így dönt , ez életszerű, bármennyire is nehéz ezt bevallani, ha nem is direkt akkor az életösztön miatt nem fogod kockáztatni a saját és az utasaid életét egy random gyerekes anyuka miatt sem, SŐT./
Sztem rövidesen, hamár nem most is de több lesz a jogi probléma, mint a technikai. -
_cHAos_
aktív tag
Értelmezhetlen hogy USA-ban a három legbiztonságosabb személygépjármű három Tesla modell? PONT.
Lehet nem túl szofisztikált ezzel a ténnyel dobálózni, lehet boncolgatni is, hogy csak az elektromos hajtáslánc miatt van, ettől függetlenül ez tény.Mondjuk az sokat nyom a latban, hogy egy robbanómotoros személygépjármű nyomába sem érhet egy elektromotorosnak töréstesztben, egyszerűen nem lehet annyira kompakt ezáltal nem lehet biztonságosabb, ez szimpla fizika és matek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Linux kezdőknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Xbox Ultimate előfizetések
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest