Hirdetés
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imifej
senior tag
Portréhoz a 35 v 50 optika a jobb? Egy árban látom őket.
-
csekl
csendes tag
Melyik a jobb gép? A Nikon D5200 vagy a Canon EOS 600D?
Főleg videózásra kéne (azt tudom, hogy sötétben a nikon nyerő. -
Cancer
senior tag
Még ennek is töb a fókuszpontja, (hát még a keresztszenzor), mint a FF-es 6D-nek!... 
-
-
-
lcee79
addikt
MOst mondták pont, hogy próbáljam ki F10 környékére tenni a blendét, akkor nagyobb tarományban lesz éles...
De valószínűleg (ahogy nézegettem a kamerákat) egy Panasonic V700-es lesz belőle
Youtube-on nézve a vele készített videókat, nagyon bejön az a minőség...
Nem nagyon látok kompromisszumokat, és elég pici és könnyű is...
Szóval addig próbálkozom a nikonnal, amíg nem lesz 120.000-em
ui: Nikon D5100 viszont állókép minőségben ennyi pénzért elég jónak számít, ha nem a legjobbnak

Azóta már minden más géppel készült régebbi képem, vagy mások által készített képek gyengének tűnnek
-
Geller72
veterán
237k 16 gigás karival, és ahogy néztem ez csak a váz, két év garral.
Sima, kit obival (18-55) 259.980 ft. -
lcee79
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Én pár hete vettem egy D5100-ast 18-105-ös kitobival, és elég jó, nekem tetszik
konkrétan ezt a szettet, ennyiért
de még új vagyok én is a témában.
Ebben a topikban érdeklődtem én is:
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? -
-
lcee79
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Az 5100-hoz képest (amivel nagyrészt megegyezik) eleinte biztos nem lesz túlságosan elfogadható az ára

Alternatívának szerintem nagyon jó, de a 18-105-ös obival biztos lesz magyarországon 300.000...
Ehhez képest 178.000 is van...
Vagy esetleg a MILC-ek közül vannak amik olcsóbbak, de ott is az újak és főleg a nagyobb tudásúak 200-300e között vannak.Ja és az 5200-nak és az idei modelleknek van egy nagy előnye sok ember számára: Magyar menü
-
banderasz77
addikt
Ha az ára elfogadható lesz számomra, ez a vas kezdésnek, amatőr fotózáshoz (nem munka), elegendő lenne?
Vagy más alternatíva inkább? -
lcee79
addikt
Nikon reveals D5200 SLR with D7000-taunting specs: 24MP sensor, 39-point AF, wireless port (hands-on)
itt vannak fényképek is róla
Elég dizájnos lett a kijelzőn mutatott információ
-
HThomas
őstag
válasz
DJ Reinhardt
üzenetére
Jaja, csak nekem kell a kihajtható kijelző
A régi pana bridge elkényeztetett... -
HThomas
őstag
Én egyébként akkor váltanék 5100-ról, ha lenne prizmás kereső, nagyobb OVF, több dedikált kezelőszerv, esetleg státuszkijelző. A videó nem érdekel, ritkán használom.
Bár ha egy ilyen gép kijönne, akkor az meg annyira drága lenne, hogy nem érné meg a váltást :S így marad a jó "öreg" 5100, inkább később mellé egy kis milc zsebgépnek

-
HThomas
őstag
válasz
szilagyiv
üzenetére
Pixinfo hírben van több kép... a tetején lett egy távkioldó/sorozat gomb, az obi melletti gomb meg csak simán fn lett. Az persze más kérdés, hogy vajon az új gombot át lehet-e mapelni.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Akkor lehúzás, ha nem ad hozzá valóban hasznos dolgokat, vagy látványos minőségjavulást.
Mondjuk ezzel sincs semmi gond, mert az adott cucc után következőt egyszerűen nem kell megvenni. -
sebgutkopf
őstag
-
szilagyiv
senior tag
Videómódhoz külön lehet állítani a fókuszmódot. Lehetőséged van egyszeri, vagy folyamatos autofókuszt használni. Egyszerinél akárhányszor lenyomod a kioldógombot félig, a gép a beállított fókusztereületre fókuszál. A folyamatosnál megpróbálja követni a témát - ezt nagyon nem ajánlom, mert siralmas.
Videóhoz manuális fókusz ajánlott leginkább. -
lcee79
addikt
D5200-nál ez van az újítások közt:
39 AF pont (ebből 9 kereszttípusú)
2016 pixeles RGB fénymérő egységAz 5100-nál nézegettem, de nem találtam meg....
Miről változtak ennyire ezek az adatok?És LiveView-ban nem az igazi az autofokusz sem...
Ha már használod egy ideje, akkor videót hogy szoktál készíteni?
Nekem szinte egyáltalán nem akar élesíteni, ha meg kézzel rásegítek, akkor ott az élességállítási folyamat idején is életlen a kép, és mintha utána sem lenne sokkal jobb...
Videózáshoz van valami beállítás amit nem vettem észre?
-
-
spanyoll
addikt
Nem minden kezdő járja végig a lépcsőket. Vehettem volna én is anno d3k-t a d300 helyett, vagy bármit, mégsem akartam. Végignéztem a gépeket, sokon nem voltak meg olyan funkciók amiket még kezdőként is láttam, hogy kellenének. Nem minden kezdő veti bele magát a vásárlásba és hallgat fejetlenül a leszólásokra

-
-
flash-
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
mindent meg lehet oldani,de tényleg azt hiszem ma már a dslr a legnagyobb lehúzás,1-2 extrával többet tudó gépért képesek elkérni 2x annyit,és a képminőség nem 2x jobb...csak pár százalékban...
én maradok a d3100nál még sokáig,inkább jó obikat veszek hozzá,és megtanulok fotózni... -
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nekem a halálom amikor keresőbe nézegetés közben megnyomom az LV gombot :S
-
spanyoll
addikt
válasz
szilagyiv
üzenetére
Mindig ledöbbenek, amikor ilyeneket hallok...
Nincs külön gomb iso-ra, AF-re vagy WB-re (az utóbbi még elviselhető kategória, bár persze praktikusabb a külön gomb). Úgy látom tényleg nagyigényű lettem, mert én már ha a bracketingre se lenne külön gombom is idegeskednék néha
-
szilagyiv
senior tag
Vicces, sokáig úgy gondolkotam: minek olyan rettentően sok gomb a gépre, éles helyzetben még lassítja is a kezelést - mostanra megértettem, hogy egyáltalán nem.
Sokszor jól jönne ha az ISO-t tudnám gyorsan állítani, vagy akár a fehéregyensúlyt, AF módot...stb. Szóval a D5100 1, azaz egy darab programozható gombja nem valami sok.Amikor először kipróbáltam a gépet videózásra, eléggé elkeserített. Nem értettem hogyan lehet ilyen gyenge az AF teljesítménye (és még most sem értem), de hamar megnyugodtam, mert kézzel is nagyon szépen utána lehet menni a témának - itt most nem kapkodós családi point-and-shoot videózásra gondolok persze. Álmom egy Follow Focus rendszer, egy monitorral kiegészítve.
-
hemaka
nagyúr
Kezdőknek tökély már így is, de én ilyen kicsi gépet, kevés gombbal már nem vennék.
-
vamzi
senior tag
A D5100-ban csak egy pár dolog van, amit nem szeretek:
- kevés fókuszpont
- kevés keresztszálas fókuszpont
- LV-ben lassú AF
- kis lefedettségű keresőNa mármost, ha az első 3 a D5200ban javításra került, akkor nálam már megéri a cserét. A 650D volt másik, amiben gondolkodtam még, de azért egy komplett rendszert lecserélni nem egyszerű. Az árra kíváncsi vagyok
Szerencsére érintőkijelzőt nem kapott

-
-
válasz
DarknessHope
üzenetére
"de még szembetűnöbb Nikon D3 --> D3S vagy D3X D600 azonos pixelszám ellenére az utóbbi modellek rendre jobbat hoznak... "
Szoftver.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Nos, rosszabb nem lett a képminőség. Ez 1értelmű. Ezexerint a felbontás növelése nélkül nem lehet a képminőséget javítani?
nos ez sem igaz..
pl ott volt A700 D300.. ugyanazzal az érzékelővel mégis nikon valamivel kevésbé zajos... és hossszú expónál is jobb volt.. tehát ebből következik hogy képfeldolgozás mikrolencse stb-vel is javulhat felbontás változás nélkül.
de még szembetűnöbb Nikon D3 --> D3S vagy D3X D600 azonos pixelszám ellenére az utóbbi modellek rendre jobbat hoznak... A kis házi próbánk annyira világított rá hogy a gyengébb obik esetében nem kell félni hogy nem élvezhetjük a jobb felbontású vázat kvázi nem lesz felesleges csak mert ultrazoomot v kit-obit használunk. persze azért a tesztnél azt is el kell mondani hogy elég speciális volt. hiszen pont kereken 50% os méretezést használhattunk. más esetben talán kevésbé lett volna jó eredmény -
PRO-peller
senior tag
válasz
DarknessHope
üzenetére
Nos, rosszabb nem lett a képminőség. Ez 1értelmű. Ezexerint a felbontás növelése nélkül nem lehet a képminőséget javítani?
Személy szerint a felbontás és zaj, kiégés stb. nem sarkal vázcserére. Hiszen még a használhatatlantól még mindig messzebb van a 70-es mint az újak képességétől. Ez a váz. Az obi a 18-55 helyett csak egy 18-70-et v. has. kell feltekerni és megtáltosodik az élesség (monitor méretben, no pixelpeeping
). Ezt annyival zárnám most le, h a monitor felbontása sem mind1 ha részleteket és élességet szeretnék a képeken látni. Az meg egy átlagos laptopon is ritka még a 1080 sor. Összességében inkább sírnék ha újat kéne venni, mint örülnék. -
DarknessHope
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Sajnos nincsenek meg nálam a fotók amit a 3200ason csináltunk egy ismerőssel ugyanazokat elkészítettük a D70-esemmel.
a tesztet egy 18-55 nem VR-es el csináltuk.. ennél gyengébb minőségű obit ugyan lehet találni de tény hogy nem egy bajnok.
nos ezután a 3200-on készítetteket leméreteztük 6MP-re.. Az eredmény fényévekkel jobb volt mint 70-en. 1600 alig látszott a zaj. élesség is tuti. szép részletek. míg D70-en látszott az obi lágysága. zaj is.. nem mellesleg hamarabb kiégés. Azért az a 8 év sokat jelent na. Kár hogy megmutatni nem tudom. szóval szeríntem van értelme a megapixelnövelésnek mellesleg itt ez a cikk is ezt hozta ki:http://pixinfo.com/cikkek/dslr_evolution -
pmikloska
aktív tag
Tudom én, csak mégis valahogy bántja a szememet, olyan lesz lassan ez a tulajdonság is, mint a tévéknél pl. a kontraszt, minél nagyobb, annál jobbnak hiszik, közben meg már nem is mérhető a lényegi különbség.
De aki meg tudja venni pl. a D7000-ret (szerencsére volt már a kezemben), azoknak egy jó része valószínűleg pont automatán fogja használni egész életében, csak azért veszik majd meg, mert van rá pénz. -
PRO-peller
senior tag
Én a D40-est a kukából szedtem ki.

Szóval... Én kíváncsi lennék a RAWok méretére (14 bit/24mpx).Asszem a 4GB-s kari rövid lehet. Videó? Ó! A videó!
1x. Meg hát miért nem adnak ki új obikat az emelkedő felbontáshoz? Azokat már a magasabb felbontásra tervezték ugye? 
Most előny a nagyobb felbontás avagy egy funkció, amit jobb nem használni eleve?
Akit tudja írjon! 
-
-
Throme
veterán
válasz
pmikloska
üzenetére
Egy fényképező bizonyos lehetőségeket kínál.
Mindenki kedvére választja ki mennyire akar belemászni. Az, hogy lehet manuálban is tekergetni, állítgatni, az nem feltétlen jelenti azt, hogy csak az az igazi fotós, aki ezt teszi.
Pl a D7000 reklámjaiban is egy könnyen kezelhető gépnek mutatják és bárki kattintgathat vele.
Miközben itthon egy álomgép, meg csoda számba megy, az ára miatt -
rogozsin
csendes tag
24MP.....uhh, akkor kukába az EOS 40D-mel

-
lcee79
addikt
Nekem egy Panasonic Fz-38-am volt előtte és hatalmas előrelépés ahhoz képest

A KIT objektíven gondolkoztam eleinte, de nem kellett volna
a 18-105-ös magasabb kategória ED-s (Alacsony szórású lencsék) A 18-55-ös teljesen alap és pont nem lenne elég (nekem)...
Sokszor használom 50-105 között... Alap obi-val azt már nem tudnám, és vehetnék egy másik objektívet, stb, stb
(ha lenne pénzem rá, de nincs
és mérgelődnék...)
Szóval ez így a legjobb választás, ha valaki gondolkodna rajta
Ja és az érdekes, hogy compaktokon az ember 99%-ban a kihajtható lcd-t használja, dslr-en meg kb 5%-ban...
Szinte csak arra használom már, hogy visszanézzem a képeket, meg a videókészítéshez. -
Throme
veterán
A vázon lévő gombok fontosak és nélkülözhetetlenek, hiszen vannak olyan dolgok, amiket úgymond vakon állítunk, illetve látjuk a keresőben és nem kell a gépet "levenni" a szemünkről.
Hát nem fogunk versenyezni
. Azért az érintőkijelzőt nem csak 1 ujjal lehet kezelni, szerintem gyorsabb mint ide-oda lépkedve állítani valamit. Már csak azt képzeld el, mikor egy menüben gombokkal lépkedve olyan opciókat akarsz használni amik nem egymás mellett vannak. Ilyenkor lépkedsz egyesével, míg ujjal csak odaböksz.
Szóval én hiszem, hogy gyorsabb az érintőképernyős "navigálás".Nem értem, milyen regényt akarsz írni egy fényképező kijelzőn? Én erre nem gondoltam.
Ha a következő fotós fórum talira eljössz ott lesz érintő kijelzős fényképező (meg jó lenne egy 650D-s kolléga is ha eljönne, mert arra a gépre is kíváncsi vagyok), legalább is valószínűsítem.
Én próbálgattam korábban Freddy-ét. Ezért is pártolom az ilyen lcd-t. -
TeeJay
félisten
azt hiszem még mindig megtartom pár évig a D90-et mert van amiben az még mindig jobb
bár a fullHD videó tetszene de inkább kibírom még
-
Motaba78
addikt
En ma rendeltem egy d5100-et, miutan rendeltem, olvasgatva latom megjelent az 5200 is.
Semmi gond a megjeleneskor sokkal dragabb lesz az 5200.Nem bankodom mert probalgatva nagyon jo kis gep az 5100.
Elmeletileg holnap megerkezik az 5100 csomagom.
Jo fenyt minden fotosnak.
Bocsi tabletrol vagyok,
-
DarknessHope
senior tag
Az érintő kijelzőnem bizony lett volna létjogosultsága ha valaki a kihajtott kijelzővel fotóz gyorsabban rá tud bökni arra a pontra ahova élesre kíván állítani..
A nikon 1 szériában működő vízszintes szenzorsoros hibrid rendszer is jó lenne ha átkerülne DSLR-be vagy más legalább annyira jó megoldás. De ezek nélkül se semmi masina ez az 5200-as A rekesz állítás ha jól sejtem itt már megy videó alatt. 39 AF pont lekerülésére egy árva vasat se tettem volna. De persze jó.
nagy sebességü videók is jól jönnének pl 840×480 250kép/s hd 120kép/s stb.De ezek vagy a d7000 utód vagy a d400 adottságai lesznek majd (remélhetőleg)
-
tabu3x
tag
válasz
pmikloska
üzenetére
ez egy totál amatőr, belépő szintű dslr. már miért lenne felesleges egy normális (itt és most 39 pontos) AF???
egyébként, nézd csak meg a d800-at, vagy az 5d mark III-at, vagy még feljebb, azokban még több AF pont van.
szerény véleményem szerint mozgó témánál nincs esély 10-ből 8-9 éles képet lőni manuális élességállítással, egy jó AF-fel viszont van.
nemrég egy ismerősöm szintén a manuális fókusz mellett érvelt, látatlanban, abszolút kezdőként. vett is egy használt 5d-ét, majd nekiállt a családját portréfotózni. az eredményt nagy büszkén mutogatta a gépen, ami ott egyébként tűrhetően festett. ezután megmutattam neki 27"-os monitoron... mondanom sem kell, h sírva fakadt, mert csak szar, életlen képeket lőtt.. -
spanyoll
addikt
Menőzés nélkül de keress egy érintőset, üljünk össze egy sörre és nézzük meg ki mennyi idő alatt állít be valamit. Az érintőkijelző böngészésre és hasonlókra jó. LV-ben aláírom, fókuszpont állításra jó lehet, de amúgy...
Ja meg szöveget írni. Én pedig valahogy nem a fényképezőmön akarok regényt írni.
Ennyi erővel meg nem is kellenek gombok, max 1-2, csak az expogomb, a többi legyen mind tapi? -
Throme
veterán
válasz
pmikloska
üzenetére
Attól, hogy te nem használod ki még lehet jó a 39 fókuszpont. Én használom ami a gépemben van, nem csak a középsőt. A D5200-nak meg van 9 keresztszálas.
Ne csak tájképekben vagy portréban gondolkozz. Van aki szereti megkomponálni a képet vagy a témáját kiemelni kis dof-al, és nem feltétlen középre helyezi azt.Manuálisan korrigálni? A kijelzője még mindig kicsi szerintem a manuális munkához. Ha ez a vágyad akkor ne belépőket nézz. Másrészt meg jó manuálozást, az AF-fel nem tudsz szerintem nagyon versenyezni...
Ez nem a te fényképeződ, egy D60 vagy D40 is jó gép....
-
Throme
veterán
Sokkal gyorsabban tudsz a menüben mászkálni és állítgatni, mint gombokkal.
Gondold végig, ha az érintőkijelzős telódon ugyan azt kéne csak gombokkal elérni....
A wb-t, a fókuszmódot...és hasonlókat te nem fogod kipörgetni 1 tárcsával. Még ha nem is kell sokat állítgatni.
Vagy pl LV-ben a fókuszpont kiválasztás.
Amíg nem próbáltad nem is tudhatod...Szerintem nagyon jó lenne itt is az érintőkijelző.
Nem értem miért hagyták ki, mikor a konkurencia is berakta a belépőbe.... -
pmikloska
aktív tag
Én arra lennék kíváncsi -és ez most nem is feltétlenül csak ehhez a géphez kapcsolódik-, hogy ez a 39 pontos autofókusz minek is kell? A végén úgyis egy pontra fog fókuszálni, és hiába keres 39 helyen pozíciót, el kell majd döntenie, hogy mi lehet az a pont, amit fotózni kívánunk, az meg nyilván nem egy olyan apró pici jelentéktelen része lesz a képnek, amit csak a szuper 39 pontos autófókusz talál meg. Ráadásul ez tükrös gép vagy mi a fene, itt már illik manuálisan is korrigálni, használni a manuális lehetőségeket.
Szóval az ilyen hülyeségeket, hogy 39 pontos fókusz, én inkább nem hangoztatnám, de hát ezzel lehet behúzni a vásárlókat. -
kromatika
veterán
jó gép. elfogadnám.

-
spanyoll
addikt
Lol, micsoda flame war egy ilyenen. A DX szenzorokat én sem írnám le, biztos a te igényeidnek nem felel meg, de attól még nem szaroznék le egy olyan ágazatot ami több millió gépet termel ki, úgy, hogy van rá igény.
Az más kérdés, hogy idővel kihalhat a DX (egyes teóriák szerint amik mellett és ellen sem mondanék érveket), de ez most nem ide tartozik szerintem. -
Gusztáv
addikt
Ha a D3200 200k felett kezdett, akkor ez vajon honnan indul? Én bőven elvagyok a D5000-el, annál jobb gép nem kell nekem.
-
"24 MP-es DX formátum"
Pokolra a DX kitalálójával! Ekkora baromságot.
-
Még jó, hogy eddig nem leptem meg magam dslr-el. Kív. vagyok mennyi lesz az ára

-
szilagyiv
senior tag
D5100 + 18-105 kitobi rulz!
Kíváncsi leszek a tételes összehasonlításra, meg hogy a kontrasztérzékelős fókuszrendszer fejlődött-e, mert videó alatt a folyamatos fokusz a vicc kategória.
-
spanyoll
addikt
"de ha elérhető,és nem drága"
Nem vagyok annyira benne a témában, de szerintem nem újságpapírból és pet palackból készül egy érintőkijelző, ebből eredően nem hiszem, hogy olcsóbb lenne legyártani vagy akár csak hasonló árfekvésben lenne mint egy sima kijelző.@Don77: Ha ilyet kérdezel akkor nem kell lecserélned. Meg amúgy sem. Minek? Mi az az égetően idegesítő hiányossága a d7k-nak amiért földhöz vágnád minden nap, amiért nem tudsz olyan jó fotókat csinálni, mint amilyeneket ezzel az új csodával tudnál?
-
Don77
tag
Na most mi legyen ? Cseréljem le a d7000-met? A kis kukimat a fülükbe, hogy mindenl max félévente jön új....
-
flash-
veterán
nem szempont de nem hátrány.ha van .csak erre gondoltam.meg aztán amikor 100ból egyszer live viewben fotózok,akkor mennyivel kényelmesebb lenne már újjal oda tenni a fókuszt ahova akarom nem pedig a nyilakkal babrálni fél percig mire odamozog a fókuszpont ahova akarom.
de még egyszer mondom meg vagyok nélküle,de ha elérhető,és nem drága miért ne?
Szeretem a Nikont de szerintem a Canon 650d jobb választás... -
spanyoll
addikt
Érintőkijelző? Komolyon ez a szempont egy dslrnél?
Ha tapizni akarsz akkor ott a telefon. Nem tudom hogy vagy vele, de ha fotózok, akkor gyorsan odatekergetem az általam kívánt értékekre a gépet és lövök. Nem pedig zabáltatom egyrészt a hátsó kijelzővel az akksit másrészt meg simogatom fél órát, hogy beállítsam az expot.
Szerintem. -
flash-
veterán
usb 2?
ma már szerintem elég elterjedt az usb 3.0 ,mért nem tették bele?annyival drágább még?nem hiszem...
Nincs érintő?a érintőpanel is már olyan gyakori hogy lehet olcsóbb mint a nem érintős panel....
és
1.5 milivel magasabb szerencsére mind a d5100,de még igy is alacsonyabb 6 milivel
a d5000tőlnekem ezek a szempontok,úgyhogy amig nem lesz egy akkora gép mint a d5000 megfizethető áron addig maradok a d3100nál
-
spanyoll
addikt
Dá széjp piros

-
Anubis_9
addikt
Én karácsonyra akarok D3200-at venni 18-105-ös obival. Szerintem bőven jó lesz az is nekem!
Valahogy nem hoz lázba a forgatható kijelző... -
bteebi
veterán
Jóféle. Remélem az ára is rendben lesz, és kapható lesz majd sima, fekete házzal is
. -
lcee79
addikt
3 hete vettem egy 5100-at....
Kicsit szomorú is lennék, de nem vagyok
Ez valószínűleg a 18-105-ös optikával kb 100.000-el is több fog kerülni induláskor
és a főbb specifikációk meg nagyrészt ugyanazok maradtak,
24 megapixel lett, de szenzorméret maradt, csak újítottak rajt valamit...Az 5100-al nagyon meg vagyok elégedve

(#2) mumk1: 5100 kár hogy nem tudja...
-
mumk1
addikt
-
flexxx2
őstag
A mobiltelefon csatlakoztatásra kíváncsi lennék mit takar, lehet a beállításokat változtatni érintő felületen? Amúgy miért csak most kapott sztereó mikrofont?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Autós topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Még ennek is töb a fókuszpontja, (hát még a keresztszenzor), mint a FF-es 6D-nek!... 

). Ezt annyival zárnám most le, h a monitor felbontása sem mind1 ha részleteket és élességet szeretnék a képeken látni. Az meg egy átlagos laptopon is ritka még a 1080 sor. Összességében inkább sírnék ha újat kéne venni, mint örülnék.

1x. Meg hát miért nem adnak ki új obikat az emelkedő felbontáshoz? Azokat már a magasabb felbontásra tervezték ugye?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a d5000től
Valahogy nem hoz lázba a forgatható kijelző...