- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
A lányom kapott egy új air-t szülinapjára billentyűzettel együtt.
Kérdés hogy van e olyan tok amiben elfér a billentyűzet, vagy azt csak levéttel után tudja rátenni? És hol érdemes venni-rendelni tokot?
Illetve kell-e rá fólia? Mert mintha azt olvastam volna hogy rontja az érintési érzékenységet.
Köszke -
törölt tag
Én most csak az iPad Minivel kapcsolatban nyilatkoznék. Szerintem szükség volt rá, lesz rá kereslet, és Apple árazás terén azt kell, hogy mondjam, reális az ára. Csodálkoztam volna, ha olcsóbb. 2 és fél éve vettünk iPad mini 3-at 80K-ért Black Friday-en. Mára már azért kicsit belassult, de mégiscsak egy 4 és fél éve megjelent eszközről beszélünk, ami a mai világban sajnos réginek számít. Valószínűleg minimális bukóval el fogom tudni adni 60K körül. Így azért máris mást mutat az a 150-155 ezer Ft. Szóval számunkra jókor jött az új.
Asszonykámnak ez a tablet méret tetszik, ideális neki, egy kézzel kényelmesen meg tudja fogni, nem nehéz, ugyanakkor sokkal élvezhetőbb rajta játszani, videókat nézni, mint egy telefonon. Amikor 300-350 ezres telefonok vannak, tényleg sokallunk egy iPadre 150-200 ezret? Ráadásul egy iPadet valószínűleg tovább megtart az ember, mint egy telefont. De pl. mi 3 évig biztosan használni fogjuk, és akkor is fog még érni 60-70 ezer Ft-ot.
. -
Pedig egy ipad mini méretű tabletnél ha lenne rajta csomó hátlapi kamera akkor (jó szoftverrel) brutál jó képeket lehetne vele csinálni és arra szerintem egész sokan rákapnának.
Azért azt ne felejtsük, hogy nem csak hülyén néz ki tablettal fotózni manapság, de az is sokat számít, hogy nem készít olyan jó képet, mint a telefon ÉS ugye nem olyan kompakt. -
mrThomi
addikt
Tabokat miért nem 86 hátlapi kamerával adnak ki ?
-
Plebi
senior tag
A mini nincs elárazva, az teljesen jó, eddig volt drága, de az is csak ahhoz képest, hogy sok éves hardverrel bent maradt a boltban és a sima 2018-as ipad olcsóbban jött és többet adott.
Az ipad air-t feltámasztani... hát... nem szerencsés. Sima és a 2 után jött a "2017"-es ipad, ami jobb volt hardveresen mint az air 2, de laminált kijelzője nem volt, ahogy a sima airnek sem, emiatt olcsóbban is jött ki, teljesen korrekt áron. Én 130 körül vettem. A 2018-as nagyon jó áron van. Az Air 2019 jó lenne, de inkább csak sima ipad 2019-nek szabadna nevezni és a hardveres előny miatt kb 150-160 körül adni, de akkor meg mi értelme a mininek?
Ezt megint jól elcseszték, én át akartam adni anyunak a 2017-es ipad-et és venni a 18-as kihagyásával egy ideit, de így...
Kíváncsi leszek UPC-hez mikor kerül be és milyen áron, mert előfizuba beépítve, eddig is jó áron adták a ipadeket.
-
Igazabol viccnek szantam, persze idovel el is szeretnem adni oket.
Remelem senkit se bantottam meg
-
Pro 3 ota mindegyik kompatibilis mindegyikkel, csak 1 generaciovaltas volt. (Wacom->n-trig)
Az, hogy az ujabb toll jobb szerintem abszolut oke, plane, ha mukodik a regebbin.Na mert olyat csinaltak a surface-nel, hogy a frissen kiadott gep csak a 2 evvel korabbi tollal mukodott?
-
törölt tag
Nem rossz, de számomra nem hozott nagy meglepetést.
Tabletek esetében meg továbbra is maradok Android-vonalon. -
Azt viszont fel nem tudom fogni, hogy miért kell 2 különböző pencilt fenntartaniuk, hogy miért nem lehet a legújabbat belepaszírozni? Egész egyszerűen nem hiszm el, hogy bármennyivel drágább lenne nekik, viszont így csomó inkompatibilitást vesznek a nyakukba, amit a felhasználó fog megszívni.
-
Mindenki vegyen helyette Surface Pro-t
Ugyanitt Surface Pro eladó
-
K0vasz
aktív tag
hát én ezeket csak gyerekjátéknak tudom elképzelni, annak viszont drágák
-
Noukoum
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #126 üzenetére
Nincs igazad ezért kerülöd a választ. Helyes
-
7Heads Drago
veterán
Nem lett drágább tényleg: Az új iPhone-ok 16, 64 és 128 GB-os háttértárral vásárolhatók majd meg, Amerikában két éves előfizetéses csomagban a legkisebb belső tárhellyel rendelkező iPhone 6 modell 199, a legnagyobb pedig 399 dolláros áron kezd. Az iPhone 6 Plus esetén 100 dolláros felárral kell számolni, ami így sem hangzik rosszul
64 GB-os a belépőmodell, a sima 8-as 699, a 8 Plus pedig 799 dollárért válik elérhetővé Amerikában, szeptember 22-étől. De van itt még egy dolog! 64 és 256 GB-os változatok jönnek az iPhone X-ből. 999 dollártól, azaz alsó hangon 256 000 forinttól indul az értékesítés Amerikában. iPhone X 256 GB – 436 990 F
Végül is csak bő kétszeres a szorzó a két széria között még dollárban is. A forintot amit itthon fizetek érte az apple userek úgyis leszarják. Nyilván a fizut is úgy kapják. Én meg pont a dollárra teszek rá, nem New Yorkban élek. Akinek nem tetszik a magyar ár magyar fórumon menjen egy amcsi topikba.
És ha neked ez hiszti, akkor nyilván a felhők közt jársz. Egy rendes két kezi munkásnak bizony elég magasak ezek az árak. És sokan túl is vállalják magukat ilyen hülyeségek miatt. Ha annyira facca lenne az ár nyilván jobban fogynának, és nem esne befelé a piacuk az egész világon.
Persze lehet hogy nem Iphonet akartál írni, hanem ipadot.... -
Noukoum
veterán
válasz
Reverend #121 üzenetére
Ilyen szempontból összehasonlítod az autókat az okosezközökket? Miért nem a turmixgépekkel hasonlítod össze?
Ipad air 399$
Ipad mini retina (2) 279$Erről beszélek
Most mivan?Ipad mini 379$
Ipad pro 999$És ez dollár ár. Magyarországon ennél sokkal nagyobb a differencia árban.
-
Kobak77
aktív tag
Öööö, az *X végű procikat leszámítva - ami ugye sose volt Miniben, én most nemigen látok erősebb procit az Apple háza táján, mint az A12. Vagy lemaradtam vmiről? Mit jelent a te szóhasználatodban a butított? Tényleg érdekelne, hogy mi ettől jobb van most az X végűeket leszámítva...
-
Noukoum
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #118 üzenetére
Hangszóró, design, processzor(ezt említetted), ram, usb c , pencil, keyboard, kijelző, kamerák, face id
És örüljek hogy nem 300e... Innentől felesleges beszélni, érzelmi alapon minden lehet jó.
-
Reverend
tag
Egyrészt nem értem, hogy egy ár összehasonlításban mennyire releváns, hogy van-e jobb nála. Autós példával élve miért számít, egy 2019-es Astra árát nézve az, hogy az Opel kijött-e időközben egy sportkocsival? Nem azt nézed, hogy a 2018-as Astrához képest mi az előrelépés, ami adott esetben indokolja a drágább árat?
Másrészt a 4-es ipad sem a csúcs volt. 2015-ban jött ki 1.8 GHz A8-al, utána pár hónappal jött az első Pro A9X-el, de az Air2 meg már egy éve kinn volt 3 magos A8X-el. Szóval nem értem mire gondolsz.
-
joey04
titán
pontosan
116: Így van. Sokan elfelejtik, hogy új kategóriáknál jön az áremelés. Sokan elfelejtik azt is, hogy a konkurenciánál is így van. Ott a samsung. Volt az s széria, aztán kihozták a plus verziókat drágábban, a note verziókat még drágábban, most meg a hajlíthatót szintén. huawei szintén zenész. volt a p sorozat, aztán pro, aztán mate/mate pro, most meg a hajlíthatós. xiaomi szintén. mi sorozat, aztán már abból is extra kiadások, aztán mix sorozat, most meg jön ott is a hajlítható. Mindenki így csinálja. Az alapverzió marad meg a régi csúcs áron, a felette elhelyezkedő modellek meg magasabb árat kapnak.
-
tepenzed
őstag
Hát nekem ez ismét csalódás, legalábbis ennyiért.
Még mindig nem tudom leváltani a galaxy tab s 10.5 készülékem, pedig már eléggé a halálán van akksi terén is, meg a teljesítménye is iszonyat lecsökkent (hiába raktam fel új romokat).Szinte csak multimédiára használom (plex,youtube,twitch vagy rámásolok filmeket).
Laptopot még mindig nem akarok venni, mert én ágyból szeretek filmezni oldalra fekve, aztán szépen a párnának támasztom a gépet, laptoppal ezt nehéz megoldani -
Reverend
tag
Nem akarom senki "#egyredrágábbazapple" éleslátását megzavarni tényekkel, de az induló árak imígyen alakultak eddig:
[link]
(Azért a mini-t hozom fel, mert engem ez érdekel)iPad Mini 1, 16 GB, Wifi, $329
iPad Mini 2, 16 GB, Wifi, $399
iPad Mini 3, 16 GB, Wifi, $399
iPad Mini 4, 16 GB, Wifi, $399
iPad Mini 5, 64 GB, Wifi, $399Igen, most annyi a 64GB-os, amennyiért a 4-es miniből még 16GB-ost kaptunk (a 64GB-os 4-es $499 volt). A USD-HUF kurzusra az Apple-nek csekély a ráhatása.
-
kchris78
veterán
ez is írtam. Viszont az 1GB-s készülékek elhagyása sajnos több mint esélyes végignézve a szoftver igényeket és lehetőségeket. Egyszerűen nem fér már bele nekik 2GB-nál lejjebb menni, illetve most is úgy néz ki hogy 1GBból marad az appoknak 3-500MB kb, ez 2GB esetén 1300 vs 300... nagyon nagy a difi..
-
Mr.C
őstag
Nálam a mini tetszetős, én A10-re tippeltem volna első körben, ezért pozitiv csalódás, hogy az XS cpu-ját megkapta! Csak ne 2 GB ram-mal jöjjön...... mert ha igen, akkor ott fog elvérezni a készülék
-
kchris78
veterán
válasz
#05304832 #103 üzenetére
de most megint vágni készülnek az IOS supporton. A pletykák 6/6S-re teszik a support megszüntetését telefonban. És a jóáras ipad pont itt tart kb hardverben, a CPUja nem sokkal újabb és hardverben meg pont 2GB... mondjuk a 2GBot biztos támogatnia kell még az IOS13-nak (nagyon sok device van 2GB-al), de most egy új eszközről beszélünk.
-
ruarua
tag
Szerintem vállalható az ára, szerintem benevezek egy AIR-re, bár sehol nem találom a RAM méretét? Lehet róla tudni valamit?
-
Kobak77
aktív tag
válasz
tuki2200 #104 üzenetére
Mondjuk az Air-t én se értem. Egyrészt nekem eleve nagy a 10", de ha objektíven nézem, akkor sima Ipad 2018 és pro kb. lefedné a piacot. A mini ad pluszt a méretválaszték bővítése okán - pl. olyanok számára mint én.
Mondjuk én pont az áron nem akadtam ki annyira. A kifutó Mini 4 is 400$-ba került, méghozzá A8-as procival. Ééés még így is gondolkodtam a megvásárlásán. Ezek után kijön az új mini A12-es procival 3 GB RAM-mal ugyanannyiért? Nekem pont nem a lehúzás jutott az eszembe.
Az Applenél mindig is voltak "életérzés" termékek, divattermékek. A termékkínálat ezen részénél ár/érték arányt keresni szerintem fölösleges. Ami lényeges lehet, hogy marad-e a termékkínálatban használatra szánt, avagy strapa készülék. Szerintem a tablet vonalon mind az Ipad 2018 mind a Mini 5 lefedi ezt az területet. A "felvágós" felével a kínálatnak meg nem szoktam foglalkozni
.
Amiben viszont igazad van, hogy az Iphone vonalon a fenti fejtegetés már nehezebben állja meg a helyét.
-
tuki2200
senior tag
Az nincs benne a cikkben sajnos, nem tudtam, hogy ez is 400$, csak azt látom, hogy 195ezer (ez a 400$ akkor 55ezerrel dragabb 400$ mint mashol) az Air és tulajdonképpen kapsz egy felnagyított iPhone Xr-t... Simán kiadhatták volna A11x vagy A10x-el, az iPad Pro 2018 külsővel és Apple Pencil 2 támogatással (WTF pencil 1??? Tul sok maradt rakáron?) 120-150ért. Megint csináltak egy öszvért, mert aki csak netezik, videozik meg social médiázik megveszi az iPad 2018-at fele ennyiért, akinek meg kell a power a Prot. Ugyan ilyen lehuzos, idiota öszvérekkel drágítja meg kavarja a Mac termékpalettát is az Apple.. mintha teljes koncepció nélküliség lenne, csak tolják felfele az árakat evrol-evre...
-
Kobak77
aktív tag
Hát itt nekem most nem jön ki a matek... "... meg az A12 minek egy "belépő" ipadbe? Azért csinálják feleslegesen overpoweredre, hogy drágán tudják adni.." 400$-ért ugye, mert annyiba kerül (nálam a mini van fókuszban)
"a Samsung ezzel szemben, csinált egy 400$-os belépő kategórát nagyszerű médiafunkciókkal és 2-3évre bőven elég közepes hardverrel.. "
Tehát a Samsung a közepes, 2-3 évre jó hardverrel 400$-ért jó vétel ellenben a szükségtelenül overpowered A12-es procis ipad-dal, ami 400$-ért baromi drága.
Meg még lassíthatják is bármikor (hogy ugyanolyan gyors legyen, mint a samsung...)Hát nem tudom más hogy van vele, de nekem az egyik 400$-om pont ugyanannyit ér, mint a másik 400$-om...
-
Carlas
senior tag
Azért az Apple termékeket nem 2-3 évig supportálják ellenben a droiddal. Illetve ha igy nézzük ne vegyünk semmit, mert minden bukó. Droidon mind1 mit veszünk 1 év múlva szart se ér kb. hiába jó. Bár én nem azért vásárolok hogy azt nézzem mennyiért adhatom majd el és másnak vigyázzak rá és sírjak rajta. Egyáltalán nem érdekel ez a része, nem azért veszem meg.
-
tomi5244
őstag
Ha jól számolom akkor ez a harmadik Air generáció, mert az elsőnél még ujjlenyomat olvasó sem volt. Nekem megjelenés óta az Air 2 van, teljes megelégedéssel használom napi szinten. Még az akku is tisztességesen bírja, pedig van benne üzemóra rrendesen. Ez az új szerintem jól sikerült, de én akkor már a fullos faceID-s kivitelt venném, ha pedig nem kell annyi fjúcsör, akkor az alapot 115e-ért. amúgy én 4 éve a 16 gigás Air-t vettem 165e-ért. Szóval nem olyan rossz ez.
-
Friczy
senior tag
A 2018-as Pro nagyon jól néz ki, és nagyon rossz mechanikai konstrukció (legalábbis ha hinni lehet a hajlítgatós videónak, meg a meghajolva elkészülő híreknek). A régi iPad konstrukciók ebből a szempontból jobbnak tűnnek. Ha választani kell a modernebb, szebb külső és a stabilitás közt, én az utóbbit választanám.
Sajnálom, hogy most jöbb ki a mini, ha másfél éve jött volna, amikor a jelenlegi Pro-t vettem, akkor most Mini lenne. (korábban egy Sony Z3TC volt, és megszerettem a 8" méretet).
-
Friczy
senior tag
válasz
7Heads Drago #30 üzenetére
Ha van valami, ami felesleges egy tabletben, az a csúcs kamera.
-
Csabee.
nagyúr
Azt hittem legalább olcsóbb lesz, ha már ezt az Air házat évek óta nyomják..
-
-Skylake-
addikt
válasz
#05304832 #89 üzenetére
Nem kotekedesbol, de szerintem ez a "ez jo mer ertektaro" tema ez is olyan dolog, ami egyszer igaz volt aztan kezdett elmulni. Most nem azert, de a 18 honapja megjelent iX az ugy jott legjobb emlekeim szerint, hogy 379.990/64 es 436.990/256 vagy valamj ilyesmi. Kivancsisagbol raneztem HA-n , az elso 5 iX telefon 185-220koze esik. Tehat a 380ezres telefon masfel ev alatt konkretan felarra esett. Es itt a felar egy OP6+. Nem gondolnam, hogy ez az ertektartas ez olyan kimagaslo lenne, 18honapos flagship droid telefont is el lehet adni a vetalar feleert.
-
kchris78
veterán
válasz
#05304832 #89 üzenetére
de van nehany apple cuccom, most nem sorolom fel... az utobbi 1-2 evben miota besurusodtek az arkategoriak telefon es a tobbi vonalon is (illetve megjelentek a csillagaszati nyitoarak), jobban kell szamolni itt is a bukoval (pl iX). plusz, egy apple cucc addig tarja az arat relative amig tamogatott, pl iost frissiteni lehet rajta.. utana mar... plusz2, hasznaltan mindenfelekeppen a joarasitott boltok ala kell menni az lejjebb nyomja az arakat, de ez regen is volt.
-
válasz
Dr.F.E.R.I. #64 üzenetére
Pont ezen gondolkozok én is hogy az új Mini nekem szimpatikus.
Nekem még mindig egy iPad 2 van használatban (a sima második generációs iPad amiben 512 mega ram van), az ma már lassú, e-mailen és böngészésen kívül másra nem is használom, de már arra se szeretem. Mondjuk az árát megszolgálta, akkor vettem meg mikor újdonság volt, szóval nem mostani darab. Az akkuja még mindig eszméletlen, ha a mostani Mini is így fogja bírni akkor nem lesz vele problémám. -
kchris78
veterán
válasz
#05304832 #86 üzenetére
Nyilván nem. BTW Viszont a 2018 legnagyobb példányszámban eladott ipaden mekkora lesz a buko a jovobe tekintve? 100ezres nagysagrend, es 2 ev múlva mikor muszáj lesz az ios meg az appok miatt eladni, nagyon sok fog a hasznalt piacon megjelenni. szerintem 50ezret nem adnak majd erte.. Akinek nagyon fontos a koltseg illetve a 100ezres limit az szerintem a droidos vonalon jo alternativat tud talalni, Linux miatt nezegettem es pl a huawei vonalon eleg jo cuccok lehetnek az M5 es hasonlok..
-
Nekem ezekkel kapcsolatban az az érzésem, hogy az alma ezt találta ki a beszállítói sírás ellen. megnézték kinek mi maradt készleten és indult a legó.
A kihajthatós telók korában egy tablet őskövületnek néz ki.
-
-Skylake-
addikt
-
wlandroid
tag
Ezeknek is olyan ocsmány süllyesztett képernyőjük lesz, mint a 18-as iPad-nek?
-
arn
félisten
Az air2ot mar nagyon cserelnem... de mennyi ram van ebben? 2gval kenjek a hajukra, 4gval johet.
-
kchris78
veterán
bakker... es hova veszed divatversenyre? partizezret ratesz az ember az ipad2018-ra es lesz belul idotallo gepe az embernek. oke nem aktualis trendi kinezettel de szerintem nem arra fokuszal az ember mikor hasznalja hanem a kepre, ami laminalt es jobb minosegu. de sokan tenyleg eszre sem veszik a szinhuseget.. de vegyetek a legolcsobbat aztan megy majd a siras hogy jaj csak 2GB RAM van benne es lehet eladni jo kis bukoval. A telefonos topicokban mar a 3GB-s modelleket fikazzak mert az aktualis iosnek tobb kell es sok tab eseten ujratolt a safari (pl Xr). Ezt az egesz vekonykavas dolgot a gyartok nyomatjak, a gyakorlati haszna konvergal a nullahoz tab eseten. de a legracionalisabb dontes a 2017pro amig van vagy hasznaltan.
-
Jano_023
őstag
Tudom hogy hivatalosan nem kapható már az Apple kínálatában de ha azt nézem hogy az apple.hun 200k az air és mondjuk a 220k a 10.5 pro a 220voltban. Ezért vacilálok és a kijelző az jobb a régiben és azt nézed mégis csak. A teljesítményük hasonló és átlag embernek mind kettő szerintem elegendő. Szerintetek?
-
Lazika
senior tag
Ezek után nem várok semmi extrát az új iPhoneoktól sem idén... ez az ipad frissítés egy rossz vicc.
-
Jano_023
őstag
A mininek nagyon örülök és jó hogy nem halt ki ez a vonal. De a 10.5nek mi értelme volt van. Majdnem ugyan abban az árban van mint a 2017 10.5 pro és azért az erősebb. Jelenleg szerintem a sima ipad és az előbb említett pro a két legjobb ár érték arányú gép.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Nálam például az új mini fog befigyelni. Pont mikor a 4-et nézegettem, kezdték pletykálni ezeket, jó hogy vártam vele. A súlya és a mérete miatt kell ez, főleg ebook-ot olvasni és jegyzetelni, amit végre lehet rajta a pencillel. Igazából a kijelzője simán kétszer nagyobb bármelyik telefonénál és vannak olyan alkalmazások, amik el sem indulnak iphone-on, csak ipad-en. Konkrétan iphone alól nem is látszanak. Egy káva nélküli dizájnt jobban vettem volna én is, főleg egy ekkora készüléknél dobott volna sokat a kijelzőn, de szerintem több mint korrekt lett így is. A négy éves ipad mini 4 is csak pár ezressel került kevesebbe, annál fényévekkel jobb.
-
janeszgol
félisten
+joey04
Akkor viszont nem drágák. Még mindig nem vettem meg az iPad 6 2018at, de ezek fényében lehet már nem is érdemes. Ha most vennék tabot, akkor már ezekből válogatnék. Persze az 1 évet az iPad 6tal is le lehet még húzni, de aztán ki tudja? Mennek ki lassan a két giga rammal szerelt telefonok is.
-
Gicz
addikt
De érted, egy 800 ezres laptopn ne legyen már rövid a szalagkábel....
Igen, Watch S4 szerintem sokkal jobb döntés volt mint a galaxy watch. Remélem a kövi samu széria jobb lesz, nem akarok már apple cuccot venni amíg magukhoz nem térnek, akkor sem ha úgy gondolom, hogy azok jobbak. Viszont a Oneplus 6T-vel kifejezetten meg vagoyk elégedve az iphone X után, ez tényleg elég smooth, nincs menüben akadás stb, akksi idő is baromi jó, és kellett már a dual sim nagyon, így is kell még külön céges telót vinnem magammal, mert abban van a teszt sim -
kchris78
veterán
hat nem tudom... a throttlingolas mar nem annyira eles problema szerintem. nekem 2016os 15Prom van de elvagyok vele... azert ha nem vag videot az ember nem porognek fel a magok annyira hogy ez komoly gond legyen. Viszont van egy X260-as lenovom, es en is elgyengultem hogy kov alkalmomal tényleg soksokszazezret erdemes lesz e ujra kicsengetni meg ugy is hogy AFAmentes a dolog..
A kijelzore viszont azt tudom mondani hogy 4 eves koraig a gépnek van kijelzocsere program. Nekem le kellene koptatnom - oldanom a visszavero reteget es cserelne a gyarto ingyenesen.
(BTW en ma dontottem a watch S4 mellett Galaxy watch elleneben ezekszerint jol dontottem) -
Gicz
addikt
Igen, igazad van, de én mint egyszerű user azt látom, hogy samu 1000usd=310 ezer, Apple 1000 usd=390 ezer.
6 éves a nyomorult retina 15" gépem, szeretm meg minden, de mire cseréljem? a 6 magos thermal throttlingolo "pro" gépre, a beporosodó butterfly gombokkal (elég vékony volt a sima reina széria nem értem miért kell még 1 milit lefaragni a szar gombok meg a throttlingolo proci árán) vagy a 2016 szériára aminek tervezési hiaba miatt rövid az lcd szalagkábele, mind szakad és a kijelzőt egyben cserélhetem a laminálás miatt 200 ezerért? Basszák meg komolyan, megvenném a szarjukat ha az egy jó szar lenne, ahogy eddig is tettem. Most van egy galaxy watchom, az apple watch mindenben jobb volt, ez egy 1 órás ketrecfoci alatt kiirta, hogy 150 kalóriát égettem és 60 volt a pulzusom, pedig úgy volt a kezemen ahogy írtam, feljebb, nem a csuklón és szorosan, de kicsit megizzadsz és vége, nem mér pulzust. kifizetnék a samsungnak is 150 ezret az órára nem 90-et csak legyen JÓ....
-
törölt tag
Úgy látszik, nem a Xiaomi hozza el a legolcsóbb hajlítható tabletet/telefont.
-
kchris78
veterán
valoszinu azert lehet olcsobb a Samu 1000 dollarja mert az igazabol del koreai von-ban fog landolni végül, es az hogy kozben dollárban is megjelent az a penz, az nem erdekel senkit, lehet a 310ezer Ft von-ban eleg a koreaiaknak ahhoz hogy szetszedjek a piacot arszegmensekre. Míg az Apple vegleges beveteli lancan a vegso penznem a dollar.. Az eros dollar problema az USA-nak mint ahogy az eros CHF svajcnak az export gyengitese miatt.
(BTW en is emlelkeszem arra mikor az elso iPhone 5 omert dominos csomagban leszurkoltam a 200ropit az elado kezebe... akkor azert sokkal tobb kajat meg hasonlokat kapott az ember)Ja es megegy: lehet arhatekonyabb a Oneplus de azert nincs ugyanazon a szinten mint egy aktualis iPhone.. Lehet nem eri meg a plusz tudas azt a felarat mert az igenyeket mar egy 6T is kielegiti de azert hasonlitsuk ossze a kamera meg kijelzo minoseget.
-
Gicz
addikt
Csak hosszútávon leírtam, hogy mi mennyi volt amiket vettem. 7 plus 330ezer független, XS max 440 ezer, azért nemond, h nem drágult. És direkt nem a 8 plust mondom, hanem az aktuális évi legnagyobb modell alap verzióját. Jó működik a gumicukor stratégia, úgy lesz olcsóbb termék, hogy behoznak gölé egy még drágább kategóriát. Közgazdász a vezér nem egy tech érdeklődésű ember, ez látszik
-
nozs23
addikt
De most te mivel szalltal szembe? Hogy jon ahhoz, amit en irtam, hogy ilyen-olyan szolgaltatos csomagban mennyibe kerult a 4S? Fuggetlenul 6-8 kozott gyakorlatilag nem volt kulonbseg arban. En ezt irtam es ez igy is volt. Manapsag minden csucskeszulek 1000 dollarrol indul. Csak az iphoneokon kivul a tobbi egy even belul 40%-ot veszit azt ertekebol.
-
joey04
titán
Árban és tudásban rendben vannak, hiszen a sima iPad és a Pro közé ékelődtek be minden szempontból. Viszont ahogy írták korábban: alap dolgokhoz elég a sima iPad, komolyabb dolgokra meg kell a Pro. Így nem tudom ki veszi majd ezeket. Még a mini oké lenne, de a kisebb méret meg felesleges, mióta 6.5" az iPhone is. (ahogy ezt is írták már)
-
Gicz
addikt
Hát ezzel azért szembeszállnék, emlékszem ikon 200 csomaggal anno 125 ezer volt a 4S, az 5 már 169, a 6 plus volt talán 220, ugyanabban a csomagban.
Aztán már függetleneket vettem, 7 plus 330 volt, 8 plus nekem kimaradt mert X lett, az 390 ezer, aztán idén a XS max már 440 ezer. ( Az aktuális évi csúcsmodellből a nagyobbik árakat nézve)
Tehát 7 plus független alapmodell 330 ezer, XS max már 440, és itt mondtam azt h elegem van belőlük. Laptopok is, az alap 15" ma már 800 ezer, 2013-ban azét 600 körül volt.
Oké, dollár meg árfolyamkockázat meg kisfaszom, DE, iphone X 1000 dollár beharangozott ár itthon 390 ezer, Galaxy S10 plus 1000 dollár beharangozott ár itthon 310 ezer. Az apple 1000 dollárja miért drágább 80 ezer forinttal?
Szóval ja, 9 év iphone után elegem lett, úgy érzem egyre lehúzósabbak sajnos, pedig szerintem amúgy jobb a telefon, jobb a rendszer, nekem jobban kézreáll, és az apple watch is iszonyuan hiányzik. Ja, watch tavaly 125 a nagyobbik az apple.hun, idén 150.... nincs drágulás
-
Tigerclaw
nagyúr
-
kchris78
veterán
válasz
7Heads Drago #32 üzenetére
az elozo reagalo mellett azt is vegye mindenki figyelembe hogy hogyan valtozott az USD arfolyama az elmult 1-2 evben. Es hogy elejet vegyem a politizálásnak, azt is hogy az EUR-USD arfolyam hogy valtozott. Magyaran az USD k.vadragalett...
-
Tigerclaw
nagyúr
De az iPhone 8 után elég brutálisat ugrottak, ahogy az iPad Pro is nagyon drága lett. Kb 2-3 éve amit piacra dobtak minden túl drága lett, még Apple mércével is. Az új Macbook Air 900-ról 1200-ra ugrott, vagyis 33%-al lett drágább. Az iPhone 8 600 dollárról indul, az XS már 1000-ről.
Egyébként ők is látják, hogy semmi sem fogy úgy, ahogy elképzelték. Ezért csökkentették nagy mértékben az iPhone-ok gyártását, ezért nyilatkozta Tim Cook, hogy a Macbook Air- árával kell valamit kezdeni. Sajnos most az tabletválasztékuk is olyan kaotikus lett, mint a notebookjaik, vagyis ha valamelyik árához hozzá akarnak nyúlni, akkor mindegyikhez hozzá kell.
-
-
nozs23
addikt
válasz
7Heads Drago #32 üzenetére
Szerintem nem sikerült felfognod amit irtam.
-
Noukoum
veterán
Olcsó ipadet tessék, most csak 300e. De nyugi, kapod vele az életérzést!
-
tuki2200
senior tag
Az 5.0-ás bluetooth is beleteszik mind az ipadbe, mind az iphone-ba, de az iOS-t nem tudjak úgy megírni, hogy támogassa a DualAudiót ami a fő funkciója... meg az A12 minek egy "belépő" ipadbe? Azért csinálják feleslegesen overpoweredre, hogy drágán tudják adni.. a Samsung ezzel szemben, csinált egy 400$-os belépő kategórát nagyszerű médiafunkciókkal és 2-3évre bőven elég közepes hardverrel.. az átlag user aki csak emailezik, böngészget meg videózik egyszerűen feleslegesen fizeti ki az A12-t, mert időtállóbb nem lesz tőle, az uj funkciókat ugyanúgy nem fogja megkapni és szoftveresen barmikor lassithatjak mesterségesen..
-
Maxxy10
addikt
Nem úgy volt,hogy jövőhèten lesz valami Apple esemény?
-
troviko
senior tag
Még annyit, hogy az USB-C hiányáért kár, a Jack csati megléte viszont plusz pont.
Amúgy ember legyen a talpán, hogy az Apple mi alapján dönti el ezeket a dolgokat. Jelenleg mintha nem lenne egységes irány, és kicsit randdom dőlnének el a dolgok. -
penge111
addikt
válasz
Matada2.3 #29 üzenetére
Nekem évek óta egy Air 2-m van. Még nem találkoztam olyan alkalmazással, vagy játékkal, ami ki fogott volna az öreg masinámon. Tudtommal csak 1 gb ram van az én régi ipademben
. Mondjuk én azt mondom ez az új Air tök felesleges, inkább egy Ipad 2018-at vennék, ha meg komolyabb munkára kellene, video vágás, grafikai munkák, ahhoz pro kell...
-
troviko
senior tag
116K-ért vettem a 6.gen iPad-emet, amit PONTOSAN azért vettem, mert olcsóbb volt, mint egy használható samsung, vagy egyéb androidos tablet.
Ezzel az árazással nem nagyon lesz több Apple cuccom (ami mondjuk alapvetően nem baj).
Egy szó mint száz, Apple tipikusan "jódrágalett". -
-
7Heads Drago
veterán
Grat.
Remélem sikerül nekik a falat elérni fejjel. Az írány még jó.
Nem vágom hogy ha az iPhonekban van egy jó kamera rendszer akkor a pad-okban mit szarakodnak ezekkel. -
Gicz
addikt
Én most gondolkodtam tablet vételen, régen volt és szerettem rajta böngészni kanapén, ágyban stb. Azt reméletm a márciusi eseményen frissíti az apple a sima ipadet új procival, hát nem kellett addig várni, cserébe nyilván drágább lett... Nem is tudom talán az iphone 6-6S volt az utolsó ami nem drágult ilyen jelentősen, csak pár ezer fonrinttal? Ma elmentem megnyomogatni egy surface book 2-t meg egy surface pro 6-ot.
Azon gondolkodom, hogy a 2013-as retina 15" macbook megy eladásra, és kiegészítve inkább lesz egy surfaece pro 6. Notebookra annyira nincs szükség, de azért jó hogy van rajta SD hely, fut az asztali lightroom ilyesmi. Kár az Apple -ért, hogy tech cégből átmentek pár év alatt pénzgyárba. Szerettem a cuccaikat, 2009 óta iphone-om volt, idén lett helyette oneplus. Szegény macbook is erre a sorsra jut
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem is kifejezetten érintésre lesz kihegyezve, hanem érintésre és tollra.
Ha lemaradtál volna, idén megjelenik a Photoshop iOS-re. Átírják tabletre, de ugyanannyit fog tudni mint a rendes Photoshop...legalábbis ezt ígérték mikor demózták. Viszont szerintem erősen ajánlott hozzá valamelyik friss iPad Pro.
-
-
nozs23
addikt
2013 iPad Air (16GB) 150 ezerről indult. 6 eve. Szerintem rendben van ez kezdőárnak, majd esik.
-
moleculez
veterán
Szerintem teljesen rendben vannak, és Apple szinten az árazás sem vészes.
#12 olvastad a specifikációt?! XS belét kapta meg, azt meg hidd el hogy nem gyenge (arról írok)
#13 Tavaly nem volt sem Air, sem Mini, csak iPad 2018, az meg nem ennek a szériának a része.
Egyszer remélem elmagyarázza nekem valaki ennek a portfóliónak a lényegét. Szerintem a sima iPad tök fölösleges, Mini -> Air -> Pro tökéletesen átlátható lenne. -
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem "milliméter pontosan" állították össze a feature és a specifikációs listát. Az ár pedig a pár éve jellemző kva drága szintre lőtték be a korábban jellemző méregdrága helyett. Szondázzák a piacot, hogy mi fér bele. Az új iPhone-ok esetén már nekiszaladtak a betonfalnak emiatt, de láthatóan nem tanulnak. Az iPad Pro, iPhone, Macbook és Mac Mini után ezeket is csúnyán félreárazták.
Visszatérve a csatlakozókhoz...oka van, hogy félúton áll az iPad Pro és az iPad között. Nincs 2nd gen toll támogatás, 4 hangszóró, Promotion, jobb kamera, stb.
Eleve megmaradt (nyakukon maradt egy halom alkatrész az előző 10,5-ös Pro-ból, ami elég rövid életű lett, szóval abból összelegóztak egy tabletet.
A mini szerintem nyugaton jól fog fogyni. Nem olyan jól mint régen, mert közben az iPhone 6-6,5 inchre nőtt 3,5 -ről mikor nagy sláger lett az iPad Mini... de azért ha van lé, a gyereknek inkább vesznek egy ilyen mini tabletet.
Az Air már kérdéses. Ha kell egy apple ökoszisztémás tablet, arra ott van a jóval olcsóbb verzió. Ha valaki grafikus, vagy arra vár, hogy végre megjelenjen a Photoshop iOS-re, annak meg kell a Pro. A memória mérete ismeretlen még, de arra tippelek, hogy kevesebb lesz benne mint a Pro-ban. Szóval alapnak jó az olcsó, komolyabb "munkára" meg ott a Pro verzió. Ez meg félúton van, de nem biztos hogy a pár extra feature elég lesz hogy kifizessék a komoly felárat.
-
Csapoati
nagyúr
Vesz egyáltalán még valaki ilyesmiket? Főleg ennyiért?
-
Kokzor
aktív tag
Végül csak igazam lett, hogy jön egy nagy iPad is. Mondjuk én A11-re számítottam. A kijelző lesz itt a nagy kérdés. Mert ha nem lesz laminálva, akkor egyáltalán nem éri meg ennyiért.
-
BoC1ka
senior tag
Hogy szabhattak el ennyire az arat nem is ertem...orulet mekkora a szakadek a tavalyi modellhez kepest
-
Dovloran
senior tag
Kicsit olyan érzésem van, mintha 2013-ban lennénk a specifikációk alapján.
-
Mi ez a retro vonal?
Külsőre már nem futotta?
-
TunerJoe
senior tag
Hát ezek elég gyenge indulók. Szerintem nem lesz egyik sem egy nagy sikersztori ilyen árral…
Én sokkal jobban örültem volna egy teljes képernyős mininek, és akkor monduk indokolt lenne ennyit kérni érte.
Kezdem elveszíteni az összes Apple-be vetett hitem... -
ricszol
csendes tag
Én jol láttam hogy mindkettő e-SIMes lesz ?
-
szabonagyur
félisten
Pedig a mini eléggé árban van és pl. akinek nem nagy méret kell, mint nekem sem egy másik laptop annak tökéletes méret.
Nem is tudom, hogy lehet egy mondjuk 1,5X akkora Pro-hoz hasonlítani főleg ha még árban sem +/- 10% a különbség.
-
sutyesz96
őstag
Van benne jack csatlakozó, de a Type-C már nem fért bele? A tavalyi iPad-nél már azt hittem megjött az eszük, de megint rájuk jött az “applesködés”. Amúgy ők néha átgondolják miket adnak ki?
-
Ujfelhasznal
tag
Eléggé drágák lettek számomra, pedig nagyon gondolkodom egy netbookon/billentyűzettel ellátható tableten jegyzetelni, mert a 13,3-as laptopom már néha nagynak számít a kicsi padokon, de így maradok a 2018-as iPadnél, vagy használtan valami MS Surface.
-
DiVaD
senior tag
Bevallom az iPad Mini-re felfigyeltem, egészen addig, amíg nem láttam meg az árát...
-
hemaka
nagyúr
Eleg gyengusz eresztes mindketto. 240 korul mar van ipad pro 11" wifivel.
-
roli543
őstag
Ez így drágácska... a 2018-as iPad sokkalta jobb vétel ezek mellett
-
dugesz77
őstag
Szerintem elég drágák lettek. A minit 120 körül kellett volna indítani..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest