Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz csobi1 #180 üzenetére

Ne felejtsük el, hogy a Xiaomi elsősorban szoftvercég, ő csak bérgyártásban megcsináltatja a készülékeket és nagyon alacsony haszonkulccsal tovább adja. Nem a vason akarnak elsősorban pénzt keresni, hanem a felhasználón, akiről a lehető legtöbb adatot igyekszik kibányászni és már a rendszert tele szeretné pakolni célzott reklámokkal.

Azért ne legyünk már teljesen naivak, hogy a gyártó valamilyen szeretetszolgálat lenne, hogy elhozzák a csúcshardvert azoknak is, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak. Lehet, hogy Európában vagy úgy általában véve a nyugati piacokon a Xiaomi és Pocophone telefonok még nem tolják tele az arcodat reklámmal, de például Indiában már igen és eléggé világossá tette a gyártó, hogy ezt szeretné globálisan kiterjeszteni, ez az alacsony ár titka.

(#183) hajbel: Nem fogok egy olyan üzleti modellt támogatni Xiaomi telefon vásárlásával, amitől sugárban hányok. Az sem érdekel, hogy BL nyitással más ROM-ot is felrakhatok, ezeknek a készülékeknek a megvásárlásával nem vagyok hajlandó azt üzenni a piacnak, hogy szerintem rendben van 0-24 órában reklámokkal arcon b*szni. Ez olyan, mint a mobil játékok helyzete, a 99%-a ingyenes, de azért próbál a pénztárcámban kotorászni. Egyszer írtam az Angry Birds fejlesztőinek, hogy hova tűnt a fizetős korlátlan, reklámmentes verzió, azt mondták az már nincs, tessék szépen reklámot fogyasztani, meg mikrotranzakcióval a százszorosát rákölteni. Egy olyan nyomorult világ felé tartunk, ahol lassan már akkor sem élvezheted a reklámmentességet, ha éppen fizetni akarsz érte. Letojom, hogy mennyivel olcsóbb egy Pocophone vagy bármilyen MIUI-s Xiaomi, hányok tőlük.

Új hozzászólás Aktív témák