- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immáron 1 éve nyomkodom ezt a telefont, nekem nagyon bejött.
-
Freel
tag
Amit viszont erősen javasolnék: teljes telefon szofver gyári visszaállítás a frissítések után. Mivel alapvetően minden android főverzió frissítés után erősen ajánlott a telefon teljes törlése, gyári beállításokra való visszaállítása a bugok, anomáliák elkerülése végett, ez esetben kettő főverzió frissítés is történik, ráadásul a HyperOS 'elvileg' egy komolyabb frissítés (gyakorlatilag annyira azért nem), tehát mindenképpen erősen ajánlott a teljes gyalulás. Én egyébként ezt minden androidos telefonomnál így csináltam eddig, és soha egyetlen telefonom se lassult be, nem bugosodott, nem csinált hülyeségeket.
Így csinálva egyébként azt tudom mondani, hogy maga a készülék számomra nagyon megnyerő, nagyon jól használható, adja az érzést rendesen. Kisebb picit mint a mai tepsik. Nem túl kicsi, nem túl nagy. Nem túl könnyű, nem túl nehéz. Jó a kijelzője, imádom a sztereó hangszórókat, nagyon tetszik a gyári tok, stb...
Az egyetlen hátrányát talán abban tudnám felhozni, hogy kicsi az akksija. Reggel 94-94% -kal megyek dolgozni, 8 órát lehúzom, igazából nem nyomkodom túl sokat, nem játszok vele csak nagyon ritkán és a nap végére 25-30% a maximum... Az eddigi 5000-5100 -es akksis telefonjaimhoz képest nagyon érezhető azért a visszalépés. De amúgy ennyi. Én nagy örömmel és megelégedettséggel használom a telefont.
A felesleges bloatware-eket leszedtem, a duplikált Xiaomi-Google appokból a Google-sakat töröltem. Jó a telefon. Gyors, friss, erős. Én bátran ajánlom még így 2024 közepén is lassan. -
Freel
tag
Nah.
- Először is regisztrálnod kell egy 'Xiaomi fiók'-ot. Ez benne van a telefon beállítási közt, vagy azt hiszem van előre telepített valami 'Xiaomi Community' app, onnan is lehet. Ezzel fog csak felengedni a szerverekre a frissítésért. Ha ez megvan, indítsd újra a telefont.
- Aztán kell egy Windows-os számítógép. Telepítsd fel a féligmeddig 'MAGYARÍTOTT Mi Phone Assistant' programot.
- Dugd össze a telefonnal a gépet USB-vel, indítsd el a programot, de még ne csinálj vele semmit.
- Nekem eredeti Win10Pro-n a 'Gépházban' a 'Frissítések' között, az 'Opcionális frissítések' alatt megjelent egy letölthető valami telefonos Xiaomi driver. Ezt telepítsd föl. Ha nincs ott, kerestess rá a frissítésekre vagy indítsd újra a gépet és úgy kerestess rá. Közben persze ne húzd le a telefont. Win11-en nem tudom ott lesz-e, abban lehet már benne van gyárilag. Ha nem jön össze ez a lépés, hagyd, hátha összejön e nélkül is a telefon frissítése.
- Indítsd el az 'Mi Phone Assistant'-ot. Kövesd a lépéseket. A Beállítások --> Telefonról alatt azt hiszem a MIUI verziójára ötször koppintva megkapod a Fejlesztői beállítások menüpontot a Beállítások --> További beállítások menüben. Lehet nem ott lesz, nekem HyperOS alatt itt van már. Ott ha jól emlékszem be kell kapcsolni az 'USB hibakeresés' és a 'Telepítés USB-ről' opciókat. Ezeket a lépéseket egyébként leírja és megmutatja az Mi Phone Assistant program, tehát nem nagyon lehet eltéveszteni.
- Ha ezek megvannak, kapsz egy ablakot két választási lehetőséggel: 'RECOVERY' vagy 'FAST BOOT' telepítési lehetőségek. Itt válaszd ki a 'RECOVERY'-t. Majd azt hiszem ott valahol lesz egy frissítések keresése lehetőség. Tehát ne fájlt válassz a telefonról, hanem frissítések keresése lehetőséget. De lehet a frissítések keresése lehetőséghez nem is kell kiválasztanod semmit, hanem ott lesz valahol a képernyőn. Erre nem emlékszem már pontosan, de biztosan meg fogod találni.
- Ekkor a program megpróbál felcsatlakozni a Xiaomi szervereire, ott megtalálni a már tárgyalt egyetlen 'MIUI V13.0.13.0.SLIEUXM' lehetséges frissítési romot, majd letölteni azt. Azért írom szándékosan, hogy PRÓBÁL, mert 10-ből 1-szer jön össze neki. Vagy a frissítést nem dobja fel, vagy ha meg is találja nem tudja letölteni. Nekem kb. 20-adjára sikerült ez a mutatvány. Többször kellett újraindítanom az Mi Phone Assistant-ot, többször kellett rákerestetnem a frissítésre és többször kellett elindítanom a letöltést mire nagy nehezen lekínlódta a romot a szerverekről. Volt, hogy 99%-nál megállt a letöltés 20 percre, majd összeomlott a program. Szóval mire nagy kínlódás árán sikerült, azt hittem kitépem a maradék hajam. Szánj rá mindenképp minimum egy órát.
- De a lényeg, hogy sikerült. Ha már lejön a rom, telepíti is és utána az újraindításokat követően jönnek sorra a 13-as, majd a 14-es Android verziók.Ha most így első olvasatra bonyolultnak tűnik, vagy veszélyesnek, megnyugtatlak egyik sem. Nem bonyolult, csak szépen, nyugodtan, lassan haladni kell lépésről lépésre. És nem veszélyes, mert ez a Xiaomi saját programja, a saját szervereiről lekínlódott saját ROM-mal. Nem fogsz bootloadert nyitni, nem lehet semmit elnyomni, mellényomni, nem tudod tönkretenni a telefont.
Szóval csak bátran, remélem sikerülni fog!
Mindenképpen jelezz, hogy összejött-e. -
Freel
tag
Röviden: a több tucatnyi firmware közül ez a MIUI V13.0.13.0.SLIEUXM az egyetlen amit elfogad a telefon. A Recovery változatot töltsd le és próbáld meg a már tárgyalt módon feltenni: a MIUI update oldalon többször tapicskolva megjelennek az újabb lehetőségek a jobb felső sarokban. A Frissítőcsomag kiválasztása menüben válaszd ki a letöltött firmware fájlt. De nagyon figyelj, a fájl legyen átmásolva a Downloads mappából a telefon gyökér könyvtárába. Ha sikerül felfrissítened, beindul az OTA!
Először fel kell, hogy frissítse magát az android 13-on alapuló MIUI 14.0.24.0 (TLIEUXM) -ra, majd az android 14-en alapuló HyperOS-re.
Ha nem sikerül felfrissítened ne keseredj el, van a hosszabb módszer amivel nekem is sikerült, leírom azt is. Ha nem megy ezzel a módszerrel, írd meg és leírom. -
Freel
tag
-
ztoldy
senior tag
Beállítások - Telefonról - MIUI-verzió csempére kattintasz, ekkor betölti a frissítési képernyőt. Ha jól emlékszem, akkor itt kell párszor böködni a kijelzőt és egyszercsak kiírja, hogy további opciók váltak elérhetővé. Ekkor a jobb felső menüben lesz olyan, hogy frissítőcsomag kiválasztása, ott betallózod neki a letöltött recovery zip-et.
-
Bruck
csendes tag
Már a HyperOs is kijött rá.
-
ztoldy
senior tag
Valamiért nem akar frissülni OTA-n lehet bug. Próbáld meg átállítani a telefon régiót másra, mint amin most van, utána kerestess vele frissítést hátha segít. Ha nem, akkor letöltöd a neked tetsző recovery zip-et, majd a telefonra felmásolva a gyári frissítővel kézzel tudod frissíteni.
-
norbi333
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 12 lite telefont, és Miui global 13.0.7 stabil rendszer van rajta, de azt írja nincs rá frissítés, Android biztonsági csomag pedig 2022 augusztusi. Létezik hogy nincs rá frissítés?
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok! Használ valaki a telefonhoz type-c/jack átalakító? Melyik márka működik vele biztosan, mert véleményeknél úgy látom elég lutri, hogy melyik működik megbízhatóan a különböző készülékkel. Én bt fülest használok, de ismerős maradna a kábelnél. Köszönöm.
-
atosan
veterán
EUXM-re kijött a hivatalos MIUI 14
-
Dwatti
addikt
Mivel jobb/más az Eus rom mint a Globál?
-
juve600
nagyúr
meg is lett teló, mi 11 lite 5g ne-t váltott, minden téren előrelépés ahhoz képest, fogásra is nagyon minőségi érzés,azért egy matt fekete tokot rendeltem hozzá mert a szilikon tok nem tetszik rajta
elindítottam a BL nyitást is,egy hét múlva megy fel a stabil xiaomi.eu -
juve600
nagyúr
sziasztok !
szerintem beruházok egy ilyen telóra, minden paramétere megfelelő számomra -
Zoleee83
addikt
Xiaomi 11T, csak más köntösben, még a specifikáció is kb ugyan az, kivéve a Dimensity 1200 soc-ot.
Én maximálisan elégedett vagyok a 11T-vel. -
Ipse89
tag
12X-hez képest nagyobb méret de kisebb akkumulátor 200 mAh-val.
-
Cranberries
aktív tag
válasz
Cranberries #32 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Szóval néztem egy videót és ott mutatják, hogy az bizony tényleg "szelfi fény". Nem olyan erős mint a vaku, de van. Nyilván van aki örül neki, engem teljesen hidegen hagy. -
Cranberries
aktív tag
A specifikációs fotómontázson - a bal alsó sarokban - szerepel egy olyan, hogy "Xiaomi Selfie Glow". Ez mi lehet? A képet látom/értem, de nem tudom hova tenni.
-
-
-
-
válasz
GoodSpeed #27 üzenetére
A 780G egy 5nm-en készülő SoC volt, és fajlagosan nem érte meg gyártani ezen a technológián, ezért a 775 és 778 volt a kézenfekvő ár-értékben kedvezőbb. ( Igaz ez "csak" 6nm-es, de valószínűleg jobb volt a kihozatal, és szignifikáns eltérés sincs a két SoC teljesítménye között)
-
Az azért érdekes, hogy a chiphiany miatt kifogytak már tavaly a 780G-bol, de a 778G meg annyi van, hogy jut a Xiaominak a Samsungnak, a Honornak, sőt új modelleket adnak ki rá...
-
juuzer
addikt
Nekem nagyon tetszik, viszont félek, hogy 200k körül/felett fognyitni :/ Amíg az NE-t meg az A52s-t forgalmazzák, addig ezeknek az új készülékeknek sajnos nemigen lesz piacuk.
Vagy hamar kivezetik ezeket a gyártók a tavalyi bestbuy midranger modelljeiket.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
pècsimunkás #21 üzenetére
Lehet de az elfoglal 6 lyuknyi (de szép szó) helyet.
-
DS39
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Sony-n sincs notch, sem lyuk.
-
-
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Zenfone 9-nél is lesz lyuk. Zenfone 8-nál is volt.
A Rog 6 az egyedüli kivétel.
-
-
Wesiz
tag
kameralyukas telefonok az apple előtt is voltak és a kávátlanító trend sem tőlük indult (elég későn szálltak fel erre a vonatra).
őket a notch miatt lehet utálni maximum, bár az se iphone-on mutatkozott be először (hanem hónapokkal korábban az essential phone-on) de nyilván az apple kellett ahhoz hogy elkezdjék másolni mások.egyébként a kameralyuk szerintem a legesztétikusabb megoldás, ott még nem tartanak a kijelző alatti kamerák hogy értékelhető minőségű képet csináljanak és minek hagyni egy teljes csíknyi kávát egy kis pontért (kameralyuk).
-
Noukoum
veterán
Ez egy nagyon jó készülék lett, kár a 4k 30 fps limitért.
-
Zamasun
aktív tag
11 lite ne 5g-m volt de nem sokáig, sok bosszantó hibája miatt nem tudtam vele együtt élni, cseréltem egy s20-ra ugyanolyan áron, ég és föld.
Most vettem páromnak A52s -t pár hónaposan garival 75k-ért ( 187 $) , na az az igazi bestbuy. Kijelző, kamera, szoftver messze veri a xiaomit. -
Persze ebben vastagon benne van az is, hogy a forint milyen gyenge... Az viszont jó szerintem, hogy egy telefon dupla annyi ideig nem avul el... meg az is, hogy én az NE-t még 125 000 Ft-ért vásároltam, most ugyanezzel a 778G-vel a 12-esért minimum 183K, de esélyesebb a 200K.. azoknak viszont tényleg rossz hír, akik most vásárolnak telefont, mert nekik az jön le, hogy bravó, megvehetem 200K-ért ugyanazzal a szívvel a telefont 2022-ben, de még akár 2023 elején is, amit 2021 nyarán vásároltam, sőt! Nekem az első 11-es Xiaomim 780G-vel volt szerelve, de az meghibásodott, megcsináltattam garanciában és eladtam. A 780G 5 nm-es volt a 778G meg 6nm-es NODE-on készült.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #7 üzenetére
Protestálok. A lyuk az már nem notch, az lyuk. Aztán van a kapszula, meg a notch. Az u betű, meg a könnycsepp azok idétlenek azokkal nem kell foglalkozni.
-
SkyLine3000
addikt
Ja, igen, tudom. A kocsik szélvédőjén előbb volt noccs.
Ezért átkozom el azt a napot, amikor az ájfónokon megjelent, mert egyből elkezdte az összes birka másolni eszetlenül.
#6 Felesbandi: Igen, ez a másik idétlen megoldás. Alul káva felül meg semmi+csepp. És ezt az okádékot is ontják magukból a gyártók, mintha muszáj lenne. Ha most kéne telefont vennem, inkább előkapnám valamelyik régebbit a vitrinből...
-
Felesbandi
senior tag
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Engem legjobban az zavar, hogy felul semmi kava nincs, alul meg lathatoan nagyobb van.
Android fronton eddig csak az S22 es a Nothing Phone eseteben lattam vegig konzisztens kavakat (termeszetesen sik kijelzovel). -
A SoC ugyanaz, amiben az az öröm, hogy a 778G tekintve, hogy a konkurens SAMSUNG is 2021-ben és 2022-ben is ezzel adja ki ebben a kategóriában (csak drágábban) az A52S 5G-t és az A73-at (ez nem kapható idehaza) roppant időtálló. Szóval gyorsabb nem lesz. Ami miatt előrelépés lenne az a 120 Hz-es OLED panel. A 67 wattos gyorstöltés, és a kamera. Viszont mindegyik olyan, hogy nekem nagyon elég a 8 GB-os 11 Lite 5G NE bőven.
449 $ lesz az ára, promóció után, ami mai árfolyamon számítva: 180947 Ft.
Ami viszont nálunk € lesz, szóval: 183 192 Ft
Plusz ugye még hazai rekorder Áfa, kiskereskedelmi haszon stb... lesz ez 200K is! -
roli543
őstag
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Nem az Apple találta ki a bevágást, csak miutàn alkalmazták,őt másolta le minden gyàrtó
Szép telefon, de sajnos tucat. Mint a többi…. Az ára sem olyan, hogy maradandó èlmény legyen.
-
pusszycat
nagyúr
A SoC-on még reszelhettek volna, mondjuk valami 7 gen 1 verzióra, h legyen értelme váltani az elődökről is.
-
SkyLine3000
addikt
Gondolom, tök nehéz lenne a gyártóknak úgy megoldani, mint az ASUS-nak, hogy lenne egy minimális káva és azon elférne minden, így nem kéne lyukasztani a kijelzőket.... És akkor még talán a gyártás is olcsóbb lenne minimálisan. De úgy látszik ezt az ASUS-on kívül nagyjából egyik gyártó sem "tudja" megcsinálni... Nevetséges.
Elátkoztam a napot, amikor a gyökér Apple kitalálta a noccsot... -
Doki42
őstag
Egy a sok közül…
Nem rossz de van sok hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- BestBuy ruhás topik
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest