- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
daniel909 #172 üzenetére
Ez esetben bejön a túlárazottság kérdése. Ha úgyis mindent böngészőben csinál, akkor nem mindegy, hogy droid vagy wp? Jelenleg nem találsz Lumia 550-est 45K-nál olcsóbban (normális webshop-okra gondolok itt, nem pedig gari nélküli szürkeimport garázs boltokra). Miközben 40K környékén már akkora a tülekedés Android fronton, olyan készülékekkel, melyek minden paraméterükben felülmúlják a Lumia 550-est, hogy tényleg miért vegyen 550-est, ha vehet LG-t vagy Alcatel-t, vagy Huawei-t is. Miközben tegyük hozzá, a win10 mobile-os szerencsétlenkedés óta szerintem a windows mobile oprendszer egyértelműen nem előny, hanem hátrány egy telefonon (mondom ezt egy 735-össel és egy 520-assal a családban).
-
martonx
veterán
válasz
daniel909 #170 üzenetére
Mert olcsóbb volt (bár most nézem az 550-nek kezd normalizálódni az ára, még a 650-nek kéne majdnem a felére leesni a vállalhatósághoz), és hardveresen mindenből másfélszer annyit kapott kevesebb pénzért? Plusz megkapta a lehetőséget, hogy ha kell egy app, akkor letölti a store-ból, nem pedig ráhagyja, mert úgyse jelenik meg soha (vagy ha csoda folytán mégis megjelenik, akkor X éve bugosan hagyják)?
-
martonx
veterán
válasz
drfedayn #116 üzenetére
"A youtube meg termeli a veszteséget." - erre bizonyítékot tudsz mutatni? Szvsz a rajta megjelenített reklámokkal bőven nyereséges tud lenni. Bár így, hogy az FB is megjelent ugyanezen a piacon, kíváncsi leszek 1-2 év múlva a youtube - FB helyzetre.
Ugyanígy, ha önmagában az Android-ot nézzük az is veszteséges, mégis a termelt adatokkal, eladott célzott reklámokkal egy aranybánya a google számára, mivel mostanra a világ 80%-a droid-ot használ.
Na most a win mobile ilyetén másodlagos haszon termelő képessége a maga 1,5%-os csökkenő terjedtségével elenyésző, ezért nem éri meg MS-nek még több évig a platform veszteségességébe invesztálni. -
martonx
veterán
Az Xbox nem jó példa, mert persze az ős xbox veszteséges volt (még jó hogy, amikor új szereplőként lépett egy új szegmensbe), de a 360 óta stabilan elvan az xbox vonal, xbox one óta meg már a hardveren is nyeresége van az MS-nek, nem csak a szoftveren. Persze a PS4 jobban teljesít, de ettől még az xbox köszöni szépen jól van, és hozza a nyereséget.
A bing-en csodálkozok is, hogy erőltetik, gondolom ott nem is maga a bing a fontos, hanem a mögötte lévő információ mennyiség, kereső logikák, amiket pl. Cortana-ban hasznosítani tudnak.
Win mobil vonal viszont xbox-al ellentétben nem a kezdeti veszteségek után látszik, hogy nyereséges lesz, hanem a hőskorszaki nyereségekhez képest, mára már nem is tényező. Végülis ha nem adnak ki több telefont vele, akkor nyilván veszteséget se fog termelniIlletve a win mobil vonalnak nincsen olyan másodvonalbeli jelentősége mint a bingnek a kereső logikák, adat tömegek.
Hidd el én baromira nem temetni akarom a win mobile-t, én lennék a legboldogabb, ha halál nyugodtan besétálhatnék a boltba és vehetnék egy 550-est az asszonyka, magamnak meg egy 750-est (ó várjunk ilyen nincs is, és nem is lesz), amiken egy jó és stabil oprendszer van (ilyen meg a jelek szerint nem is lesz már). Egyszerűen csak minden jel arra mutat, hogy maga a Microsoft temette el a win mobil vonalát (lásd idei mobilos kiállításokról távolmaradás, win 10 mobile halogatás, here app megszüntetés, több mobil ki nem adás, amit kiadtak béta állapotban meg inkább öngyilkosság volt, mint előre lépés stb...)Szóval nekem olyan érzésem van, mintha MS feltette volna a kezét, hogy gyerekek eddig tartott, ilyen lett a win 10 mobile, mi ehhez érdemben már bottal nem nyúlunk, azért ami a csőben volt már legyártott 950, 550, 650 azokat még gyűjtői kuriózumként azért kiszórjuk a piacra, de kész vége.
-
martonx
veterán
Szerintem meg simán elkaszálhatja, ha látványosan szenved az adott pillér. Attól még, hogy van UWP, és az ezeken a platformokon működhet elvileg, attól még az MS nem fogja számolatlanul önteni a pénzt a szenvedő mobil platformjába. Sőt nekem úgy tűnik, hogy nem csak meglépheti, hanem már meg is lépte ezt a fajta "hibernálását" a win10 mobile-nak, különben már rég kijött volna a win 10 mobile, és sorra jelentenék be rá az újabb és újabb Lumiákat.
-
martonx
veterán
Most őszintén, attól hogy itt az uwp, amire továbbra se fejleszt kb. senki (persze aki eddig fejlesztett az eddig is, de aki eddig se, azt most se látom), miért javulna az app ellátottság?
Tavaly óta van IOS bridge is, mégse jelent meg egyetlen egy IOS app se wp-re. Egy mostanra 1,5%-ra zsugorodott rétegre miért fordítana bárki is akár csak pár munkanapot is portolni az app-ját? -
martonx
veterán
Kár, pedig az asszony 520-as lumiája helyett vettem volna egy 550-est, de ahogy a konkrét felhasználói véleményeket hallom, tényleg jobb kimúlni hagyni és venni valami droid-os mobilt
Ismeretségi körben ketten is vettek 550-est, plusz ma olvasva a 650-es tesztet az index-en, valóban jobb kimúlni hagyni ezt a platformot.
Azért kár érte, az 520-ast szerettük, én a 735-ösömmel is elégedett vagyok. -
martonx
veterán
Ennél izgibb, hogy a win10-ből lesz-e hivatalos verzió, és ha lesz is, használható lesz-e, vagy a mostani bughalmaz minőség marad. Egyáltalán fejlesztik még MS-nél a wp vonalat, vagy hagyják csendben elhalni? Én ez utóbbire tippelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest