- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
scbb
tag
Nyilvan előítélet és nem ultimate igazság. Inkább ugy fogalmaznék, hogy az altalam használt kozepkategirias keszulekek engem kiidegeltek. (sony sp, s4 mini, z1c) nem hozták egy lumia 520 sebességet es megbízhatóságát. Direkt nem a most is használt 920-hoz hasonlítok mert ez flagship volt. Viszont csúcs droidok aláírom, hogy jelenleg többet adnak mint egy 950.
-
scbb
tag
-
kiralyroli
tag
-
martonx
veterán
válasz
daniel909 #172 üzenetére
Ez esetben bejön a túlárazottság kérdése. Ha úgyis mindent böngészőben csinál, akkor nem mindegy, hogy droid vagy wp? Jelenleg nem találsz Lumia 550-est 45K-nál olcsóbban (normális webshop-okra gondolok itt, nem pedig gari nélküli szürkeimport garázs boltokra). Miközben 40K környékén már akkora a tülekedés Android fronton, olyan készülékekkel, melyek minden paraméterükben felülmúlják a Lumia 550-est, hogy tényleg miért vegyen 550-est, ha vehet LG-t vagy Alcatel-t, vagy Huawei-t is. Miközben tegyük hozzá, a win10 mobile-os szerencsétlenkedés óta szerintem a windows mobile oprendszer egyértelműen nem előny, hanem hátrány egy telefonon (mondom ezt egy 735-össel és egy 520-assal a családban).
-
daniel909
addikt
Lehet igazad is lenne ha az illető az ébresztőn kívül használná az papokat. Mindent böngészővel csinál így fb messenger stb.
Erre egy wp is elég. És sokan vannak így ezzel akiknek nem kell App store eléggé jó böngésző.
Szerintem a wp valamiért nem elég elismert. Sokaknak elég lenne.
-
martonx
veterán
válasz
daniel909 #170 üzenetére
Mert olcsóbb volt (bár most nézem az 550-nek kezd normalizálódni az ára, még a 650-nek kéne majdnem a felére leesni a vállalhatósághoz), és hardveresen mindenből másfélszer annyit kapott kevesebb pénzért? Plusz megkapta a lehetőséget, hogy ha kell egy app, akkor letölti a store-ból, nem pedig ráhagyja, mert úgyse jelenik meg soha (vagy ha csoda folytán mégis megjelenik, akkor X éve bugosan hagyják)?
-
daniel909
addikt
Nekem csak az a fura h ennyire kevesen használják. Nem mindneki power user. Sok embernek eleg egy Windows mobile is. Ehh képest ezek az emberek is androidot szifont vesznek.
Egyik munkatársam váltott winrol vett egy lenovot. Nem tudta megmagyarázni miert androidot vett. Mert h nem az appok miatt az biztos. Alig használ valamit. Na mindegy csak érdekes.
-
jalos
tag
válasz
nonsen5e #166 üzenetére
Desktop-ra felesleges az UWP app, mert funkciószegény, nem produktív.
Mobilra meg lassú.Az milyen már hogy nem lehet PC-n áruházban Mobile appot beszerezni, hanem a Mobil-n kell megkeresni és megvenni? 2 éve ez még működött.
Szerintem halott a platform. Ezek a bejelentések csak megerősítik (ismét hiteltelen az MS, hiszen volt Windows Mobile amit nem frissítettek, volt WP7 amit nem frissítettek, aztán most a WP8.1 ami nem minden készüléken frissítenek). Én már senki sem beszélek rá, sőt lassan szégyenkeznem kell azok előtt az emberek előtt akiket rábeszéltem. (persze telefonálásra jó, de akkor is).
-
.LnB
titán
Ez már nem oszt, nem szoroz a Windows Mobile helyzetén. Én anno úgy váltottam, hogy idővel majd beindul ez a dolog. Nem indult. A Lumia 930-as készülékem működik és szeretem. De semmi előrelépés.
Egy ideig még optimista voltam, hogy majd jönnek az androidos és iOS programok is. De nem jönnek. Sokatmondó, hogy a Windows mobile áruházában sehol nem szerepel olyan menü (almenü), hogy újdonságok, sőt ezt a szót meg se találni az egész alkalmazás boltban. És ez apróság de szerintem sokatmondó. A kutya se fogja fellendíteni ezt a platformot.
Szóval ez, hogy nem lesz HERE maps már 'oly mindegy.
-
Gabesz87
veterán
Általában nekem is jó, de azért nagyon bugos. A legidegesítőbb, amikor kilép magától útvonal tervezéskor. Van, amikor nem beszél, nem mondja a jelzéseket. Sokkal frissebb, kellemesebb Droidon használni.
(#162) woland_y2k
Nem tudom jól értem-e a cikk alapján, de akkor ezek szerint magyar hanggal nincs (egyelőre) turn-by-turn navigáció? Csak ott működik, ahol Cortana is van? -
Gabesz87
veterán
Csodás.
És a Win10-en amúgy van valami ugyanilyen navigáció? Kicsit dilemmázok, mert belegondolva, legtöbbször úgyis a párom céges Droidos telóját használjuk, Waze-el (WP-n elég ragyi a Waze). Meg idén én is visszaváltok majd Androidra. Szóval nem tudom feltegyem-e a Wp10-et, vagy sem. Vannak tipikus, ismert hibái, bug-jai? Mert azért így elég jó ez a 735, szeretem, nem akarom elcseszni.
-
Gabesz87
veterán
Most nem egészen értem, hogy mi van, ha frissítem a 735-ömet Win10-re. Ez akkor most milyen következményekkel jár a HERE Maps/Drive-re vonatkozóan? Júniustól nem fog működni, le sem lehet tölteni, vagy mi? Mert ha bármi ilyesmi felmerülne, akkor inkább maradok 8.1-en.
-
Daneeka
senior tag
Az asztali/pc Here Maps-en látható "újdonságok" mennyi idő alatt kerülnek bele a mobil alkalmazás térképébe?
Olyan egy éve "cseszegetem" őket minden lehetséges csatornán, hogy tegyék már fel a 4-es Metró vonalát a térképre, küldtem angol linkeket is nekik meg minden, (vonalakról, wiki, megnyitott stb.) és tegnap megláttam, hogy sikerült felvarázsolni az "asztali" böngészős térképre de mobilon még nincs.
Újabb fél-negyed év mire mobilra is megérkezik? (tavaly kb. össz. 3x láttam frissülni a térképet (nem az app hanem az adatbázis)) -
Воланд
titán
New Features in Windows 10 Maps App
errol ugysem lesz hir.
-
-
SÖ
addikt
Szerencsére nem WP-t használok, de március 30-tól minden lánynak kölcsön adhatom a Herémet.
-
Fleto93
tag
Ennyit arról, hogy minden telefon kapja a win10-et:
x2x széria teljesen kimarad. -
hdtomi
senior tag
Gymnova81 és mackoman, köszönöm a válaszaitokat!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
liquidgold #125 üzenetére
Ez megoldható iOS-en is
-
Ste
addikt
válasz
Cathfaern #108 üzenetére
Jah, csak Wp-n lehet mellékleteket menteni, akár emailből is, akkor is ha az .mp3
A zenéiket megvsokan jobb szeretik maguknak rendszerezni, amihez nem kérik az itunes segítségét.
Páromnak almája van, mivel használt előtte már mást is, macerásabb szerinte is almára zenét másolni mint wp-re vagy droidra. -
martonx
veterán
válasz
drfedayn #116 üzenetére
"A youtube meg termeli a veszteséget." - erre bizonyítékot tudsz mutatni? Szvsz a rajta megjelenített reklámokkal bőven nyereséges tud lenni. Bár így, hogy az FB is megjelent ugyanezen a piacon, kíváncsi leszek 1-2 év múlva a youtube - FB helyzetre.
Ugyanígy, ha önmagában az Android-ot nézzük az is veszteséges, mégis a termelt adatokkal, eladott célzott reklámokkal egy aranybánya a google számára, mivel mostanra a világ 80%-a droid-ot használ.
Na most a win mobile ilyetén másodlagos haszon termelő képessége a maga 1,5%-os csökkenő terjedtségével elenyésző, ezért nem éri meg MS-nek még több évig a platform veszteségességébe invesztálni. -
boncser
aktív tag
válasz
Meteorhead #111 üzenetére
Én is a "szobákat" sajnáltam a legjobban, sokat használtuk mi is. Nem értem miért kellett kinyírni azt is. A helyette ajánlott groupme kb 10 percet volt telón, nagyon nem jött be.
-
drfedayn
tag
A Bing is nyereséges mostmár. Persze h eröltetik ha profitot termel. Megjegyzem ha valaki nem magyar lokációval használja bőven pariban van a guglival. Idehaza nincs értelme valóban. A youtube meg termeli a veszteséget. Minek erőlteti a gugli szerinted? Vagy huzzák le a rolót?
ez nem így megy ekkora vállalati környezetben.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #106 üzenetére
Hat nemreg fogadott az uzi hogy az sem lesz elerheto, azert a kovinek meg adok egy eselyt.
-
Meteorhead
aktív tag
válasz
tatararpad #50 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott már.
Egy halom dolgot kivesznek a rendszerből, ami épp hogy vonzóvá tette a platformot. A szobák kivétele a legfájóbb, az egy űberfasza dolog volt, asszonynak konkrétan amiatt vettünk WP-t. Ledöglött a telója, és biztonsági mentésből már nem helyreállítható. Amit helyette csináltak, a GroupMe, az pedig elég szánalmas.
HERE ugyanez: legjobb offline navigációs app volt az összes platformra. Ha a sajátjuk nem lesz legalább olyan jó (márpedig nem lesz), akkor még kisebb lesz a vonzerő.
-
EndR
tag
válasz
daniel909 #109 üzenetére
Mióta Here van Androidra is, ez már nem teljesen WP kizárólagosság.
Ha ma vesz valaki, az már nem (csak) amiatt veszi.Én 6. éve használom a Nokia navigációs megoldását (elején a Symbian ^3-ra írtat, egy ideje a Here-t) és nem hiszem, hogy a fizetősökön kívül van másik alternatíva.
A Google Maps lehet addig jó, amíg országon belül vagy és van mobilneted, de külföldön már nem.
Offline navigációra nem ok. -
daniel909
addikt
Komolyan nem értem a fanokon kívül ki vesz wpt.
El se tudnám képzelni mással navigaljak mint a Google maps. Bár régen volt wpre is Google maps simán jól működött. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neurotoxin #104 üzenetére
"marad az iOS, ami nekem feleslegesen drága és tele van megkötéssel. Kiábrándultam..."
Az iOS-ben semmivel sincs több megkötés, mint WP-ben. Talán a zenék telefonra rakását leszámítva, hogy csak iTunes-ból lehet. De valahol meg mindegy hogy a windows intézőben jelöli ki az ember a fájlokat, vagy iTunes-ban -
flashpointer
őstag
Ez a here drive-ot is érinti?
Ha az sem lesz a következő telóm így már nem biztos hogy Lumia lesz : / -
Neurotoxin
őstag
Kinyírták az app social-t, kit érdekel. Kinyírták a Beamert, szerettem. Kinyírják a kedvenc HERE appjaimat, köztük a Transitot, miért??És mindezt a legaljasabb módon: Megérkezik a "frissítés", amiben szerintük kulturáltan közlik, hogy az app a jövőben nem lesz elérhető.Nem először játszák ezt el!Mi ez, ha nem nettó pofátlanság?Szeretem a 830amat, de innen milyen rendszerre emigráljak?Android nem kell, marad az iOS, ami nekem feleslegesen drága és tele van megkötéssel. Kiábrándultam...
-
pitius
tag
válasz
tatararpad #101 üzenetére
(Miközben megírtam, felmerült bennem, hogy te 8.1-et használsz.)
-
Johnny70
tag
Emlékszik még valaki arra, hogy tavaly, amikor az NNG 10 éves születésnapja alkalmából ingyen lehetett az IGO-t letölteni droidra és IOS-re akkor elhangzott egy olyan ígéret is, hogy majd a wp10-hez (akkor még így hívta mindenki, mielőtt bárki is belekötne
is lesz az ingyenes akció? Jó lenne, ha betartanák.... Legalább a magyar navigáció meg lenne oldva így.
-
pitius
tag
válasz
tatararpad #95 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Térképek alkalmazást elindítottam, beírom a címet, útvonaltervezés, felajánl 3 útvonalat, kiválasztom az egyiket, és Indítás. Utána már dumál is.
(Lumia 640, Térképek verz. : 4.1601.10150.0, OS: W10 10586.164) -
martonx
veterán
Az Xbox nem jó példa, mert persze az ős xbox veszteséges volt (még jó hogy, amikor új szereplőként lépett egy új szegmensbe), de a 360 óta stabilan elvan az xbox vonal, xbox one óta meg már a hardveren is nyeresége van az MS-nek, nem csak a szoftveren. Persze a PS4 jobban teljesít, de ettől még az xbox köszöni szépen jól van, és hozza a nyereséget.
A bing-en csodálkozok is, hogy erőltetik, gondolom ott nem is maga a bing a fontos, hanem a mögötte lévő információ mennyiség, kereső logikák, amiket pl. Cortana-ban hasznosítani tudnak.
Win mobil vonal viszont xbox-al ellentétben nem a kezdeti veszteségek után látszik, hogy nyereséges lesz, hanem a hőskorszaki nyereségekhez képest, mára már nem is tényező. Végülis ha nem adnak ki több telefont vele, akkor nyilván veszteséget se fog termelniIlletve a win mobil vonalnak nincsen olyan másodvonalbeli jelentősége mint a bingnek a kereső logikák, adat tömegek.
Hidd el én baromira nem temetni akarom a win mobile-t, én lennék a legboldogabb, ha halál nyugodtan besétálhatnék a boltba és vehetnék egy 550-est az asszonyka, magamnak meg egy 750-est (ó várjunk ilyen nincs is, és nem is lesz), amiken egy jó és stabil oprendszer van (ilyen meg a jelek szerint nem is lesz már). Egyszerűen csak minden jel arra mutat, hogy maga a Microsoft temette el a win mobil vonalát (lásd idei mobilos kiállításokról távolmaradás, win 10 mobile halogatás, here app megszüntetés, több mobil ki nem adás, amit kiadtak béta állapotban meg inkább öngyilkosság volt, mint előre lépés stb...)Szóval nekem olyan érzésem van, mintha MS feltette volna a kezét, hogy gyerekek eddig tartott, ilyen lett a win 10 mobile, mi ehhez érdemben már bottal nem nyúlunk, azért ami a csőben volt már legyártott 950, 550, 650 azokat még gyűjtői kuriózumként azért kiszórjuk a piacra, de kész vége.
-
-
pitius
tag
válasz
tatararpad #42 üzenetére
Már most is tud. Igaz nálam, Lumia 640-en, ha a BT be van kapcsolva és az autós beépített kihangosítón akarom "élvezni" a kedves női hangot, akkor megnémul. Az utcaneveket nem mondja, de azt mondjuk a Here sem mondta (magyarul).
-
Tigerclaw
nagyúr
Anno ez volt az egyik pro érv a Windows Phone mellett. Messze a legjobb térképszoftver.
-
scbb
tag
-
jacis
nagyúr
Na erre sztem pár éve nem fogadott volna senki.
-
-
hülyegyerek
addikt
Hát ez ultragáz....
-
Tin
veterán
hagyd, egyszavas válaszokkal feltolta magát Jómunkásemberré... szerinted mennyire alapos?
de hogy ON is legyek.
velosolex: l735 topikban írta valaki, hogy holnap jön a végleges w10m. volt már ilyen, fenntartásokkal kezelni
-
Potrien
senior tag
Mi lesz veled wp-mobile?
-
Ádám16
addikt
Én kajafutárként 925ön a Drive+-t használtam, szerintem remek app volt. Felraktam Androidra is, a Waze mellé.
Nem tudom, hogy ennek a programnak az elkaszálását miért kell a W10m halálával kenterbe hozni. Ha nem használod a platformot, ne sírd már tele a topikot.(#84) velosolex: megy tovább minden. mi lenne. szerinted következő hónapban bejelentik, hogy ennyi volt? vagy mert nincs Here maps, más nem lehet a világon?
-
-
Pedig a win nagy vonalakban ugyan ugy fut minden relativ korszeru vason , a plussz ero legfeljebb a plusz vagy premium szolgaltatasokat tamogatja hey cortana, contunium es tsai , de ez rendszer sajatossag , mert egy adott hw kornyezetre van optimalizalva igy a plussz ero lenyegeben nem hoz plusz tempot , mert az os nem hasznalja ki , pl adott ram mennyisegre van optimalizalva es ha tobb van sokat nem profital belole sem a rendszer sem a lhasznalo . A here meg symbis idokben csabitott , ma mar nem mert van alternativa , igaz hol a here-t hol mast hasznalok . A facebookert talan lehet az ms szidni mert ok irjak de a messenger mar face krealmany , amugy szerintem minden platformon retek a fenti app , az app ellatotsag hianya vagy meglete viszonylagos, van akinek eleg , s van ami meg elferne a kinalatban , de hat nem vagyunk egyformak.
Atlag usernek szerintem igy is boven sok a wp 8.1 is.
Ha mar szidnek valamit az a gyari levelezo kliensuk.. az office csomagjuk kb elmegy ,mobilra eleg, dolgozni meg ott a gep .Ettol fuggetlenul sajnalom hogy a here is tavozik a navi palettarol wm fronton , mert a minnel tobb alternativa van annal jobb . Remelem az ms cucca at tudja majd venni a helyet , mind tudasban mind megbizhatosagban , s a terkepek nagyjabol jo minosegevel is.
Tel Elek
Ez amugy tobb mint varhato volt , miutan a nemet auto gyartok megvettek a nokia navi es terkep uzletagat, csak az ido volt kerdeses hogy mikor jon a rolot le ...
-
törölt tag
Hát ez fasza, a WP egyik ütőkártyáját is ki kell véreztetni. Ami egyszer már működött azt miért kell megölni...
A HERE Drive+ és társai sokkal többet tudtak, mint a gyári Térképek szoftver. -
Fleto93
tag
válasz
this is life #74 üzenetére
Nem a 925 az alapja, fejlesztő cégnél dolgozok, vannak újabbak is a "gépparkban". Pont ugyanolyan minden készüléken a W10 520-tól felfele (950 lehet jobb, az nincs "kéznél", de nagyon nagy szégyen lenne 170 ezres telótól, ha ugyanilyen szar lenne).
Az edge egy borzalom, a javascript teljesítménye iszonyatosan rossz új hardveren is, középkategóriás droidokhoz képest is. Facebook és messenger durván elmaradott más platformokhoz képest. Ez a 3 app teszi ki az átlag felhasználó napi használatának nagyrészét.
Az iszonyatos app hiányt gondolom ecsetelnem sem kell.
Office és egyéb appok - amik az MS sajátjai - jobbak más platformokon.Ismétlem szeretném én a platformot, nem hater vagyok, de egyre kevesebb okot ad erre.
HERE: ne hozz kérlek fizetős programot egy olyan app alternatívájaként, ami ingyenességével selling pointként szerepelt a platform mellett.
Woland: kérlek igen. Ha bárhol olyan színvonalú anyagot találsz, ami megállja a helyét mondjuk Google tutorialok és dokumentációk mellett, amik új fejlesztőknek is segítenek, azt megköszönöm.
-
Azert a w10m mukodesenek alapja ne a 925 legyen , mert ott a felbontas miatt mar keves a a vas az OS ala , de ugyan azon a hw-n csak kisebb felbontassal pl 820 semmi gond a w10m-el . Egy kb harom eves hw mutatott mukodes ne legyen mar alapja a x@r a win karogasnak. 735-on kellemesen hasit , az egyenlore megszokott bugjaival egyutt . Teny nem mindegy min fut ... a herenek meg vannak alternativai w10m , de 8.1 alatt is , igaz fizetosek ...amugy javaslom probald ki a sygicet a here helyett , az van uwp is es sima is , egy hetig ingyen lehet hasznalni full funkciokkal. Amugy meg nem az ex nokia navi lesz az ami eletben tartja a platformot.
-
drfedayn
tag
Nem oszt nem szoroz a WP-nek. Eddig is marginális tényező volt mobilfronton ezután is az lesz még jó darabig. Sokkal érdekesebb hír az MTK socokkal való szemezése az MSnek.
-
Fleto93
tag
Épp most váltok WP-ről droidra (925->nexus 5x). Ezt a platformot látványosan megöli az MS, illetve valószínűleg hibernálja. A 10 egy lassú bughalmaz egyelőre, pedig már rég ki kellett volna adniuk. Szerettem a platformot, de mostmár az ígéretekkel megtelt a padlás, és látványosan csak egy helyben toporog az egész. Az egyetlen használható navigációs app a HERE volt, igazi selling point is, de most ezt is kihúzzák a platform alól. Nem opció a waze sem (ott kezdődik, hogy nem lehet elforgatni, így már hülyén áll a szélvédőmön, de offline mód sincs), az MS térképe meg viccnek is rossz - nincs hang alapú, nem kezeli a fizetős utakat, köztes pont a HERE-ben sem volt, itt sincs, és még sorolhatnám a végtelenségig. UWP appok: Eleve nem csábító fejleszteni egy olyan környezetben, ahol nincsenek sem oktató anyagok, sem normális dokumentáció, az meg hogy senki nem használja ezeket, csak hab a tortán.
-
Pjotr
senior tag
Lumia 950 Redstone fejlesztői valtozattal bugos. Viszont ez a frissítés mar odaallhat az ios es az android mellé. Apró szepseghiba, hogy nyár végére lesz kész a nyilvános verzió...de az mar nagyon jo lesz. Folyamatosan dolgoznak rajta, ez látszik. Nem kell leírni a platformot.
-
jaikah
csendes tag
Kár érte az egyik ha nem a legjobb alkalmazás (volt) Windowsphone-ra. Mai napig mindenki elájul ha elindítom a HERE City Lens-t. De hát ez van hiába jó valami. Ha valaki sok pénzt ad érte a saját anyjukat is eladnák
a Microsoftnál. Én mindenesetre szeretni fogom a lumia 1020-amat ezek után is és a következő telefonom is biztos windowsos lesz, bárhogy is fogják majd akkor nevezni. -
Tin
veterán
nem hiszem, hogy az MS ki akarná nyírni a WP-t. vagyis pontosabban: a jelenlegi "klasszikus" WP-t igen, de közben biztos vagyok benne, hogy fókuszál a háttérben a W10 integrációra.
akárhonnan is nézzük, néhány év múlva a mobil teljesítmény eléri azt a szintet, amit a pár évvel ezelőtti asztali szint tudott, és lassan teljesen értelmetlen lesz két külön dologról beszélni. hívhatjuk zseb méretű személyi számítógépnek.
szerintem az MS erre lő. egy olyan oprendszerre, ami eszközfüggetlen, bármin el tud terjedni, erős szoftverek vannak mögötte, és megvan a kapcsolat az összes eszközöd között (felhőalapú profile).
az iOS-OSX bridge egyszerűen nem létezik, a google-nak meg nincs "asztali" oprendszere. mobilon meg nem lehet dolgozni. az MS most visszavesz a mobil pénzszórásból, és feltételezhetően a hibrid megoldáson dolgozik a háttérben, egy oprendszeren, ami bármilyen eszközön megy, függetlenül attól, hogy az hordozható vagy asztali, kicsi vagy nagy, és milyen hardver van benne. ebben messze ők vannak legelöl, a Continuum-os fejlesztéseikkel, meg a WP10-el is, amit biztosan ki fognak dobni, csak éppen nem bugosan, és valószínű WP11 nem lesz, hanem lesz majd egy W11 ami mindenen elmegy, a fentiek alapján.
egyébként, nekem a WP8.1 is teljesen megfelel. a Here-t sajnálom, de már döglődik amúgy is a platformon, sehol sincs a régi önmagához képest, már jobbára inkább waze-t használok én is.
-
mtm800
senior tag
Hát f@sza....Nem mondom hogy nem használtam más navi progikat is, de a HERE-t kifejezetten szerettem a 830-on.Nya mindegy ,még egy kicsit csúszik le a lejtőn.............
-
Attici
őstag
-
Воланд
titán
hat persze. milyen jo, hogy a binget is meg az xbox-ot is elkaszallta az ms. jah, varj, megsem. a lumiak szamaval kapcsolatban pedig mar a mult evben be lett jelentve a strategia, nem tudom, hogy igy honapokkal kesobb min kell csodalkozni. a meglevo keszulekekre meg majd ki lesz adva, ha eler egy normalis allapotot. ertem en, hogy megint temetni kell a mobilos win-t, de legalabb a tenyeket vegyuk mar figyelembe.
-
martonx
veterán
Szerintem meg simán elkaszálhatja, ha látványosan szenved az adott pillér. Attól még, hogy van UWP, és az ezeken a platformokon működhet elvileg, attól még az MS nem fogja számolatlanul önteni a pénzt a szenvedő mobil platformjába. Sőt nekem úgy tűnik, hogy nem csak meglépheti, hanem már meg is lépte ezt a fajta "hibernálását" a win10 mobile-nak, különben már rég kijött volna a win 10 mobile, és sorra jelentenék be rá az újabb és újabb Lumiákat.
-
Fejvadi
nagyúr
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Nekem nem fog hiányozni.
-
Воланд
titán
válasz
tatararpad #47 üzenetére
igen, nyilvan vannak kivetelek es igen, nyilvan sokan akarnak autos/gyalogos navigaciora tervezett appot pc-n, meg xbox-on hasznalni....
-
Воланд
titán
nincs tavaly ota ios bridge. es ugye az vilagos, hogy te most teljesen masrol beszelsz, mint en? itt nem arrol van szo, hogy jonnek-e az app fejlesztok, vagy sem, hanem arrol, hogy az ms "letrehozta" az uwp-t es nem fogja elkaszalni annak egyik elemet csak azert, mert alacsony a reszesedese. az uwp szempontjabol a desktop, mobil, tablet, xbox, iot reszesedes egyutt szamit.
-
martonx
veterán
Most őszintén, attól hogy itt az uwp, amire továbbra se fejleszt kb. senki (persze aki eddig fejlesztett az eddig is, de aki eddig se, azt most se látom), miért javulna az app ellátottság?
Tavaly óta van IOS bridge is, mégse jelent meg egyetlen egy IOS app se wp-re. Egy mostanra 1,5%-ra zsugorodott rétegre miért fordítana bárki is akár csak pár munkanapot is portolni az app-ját? -
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
Én szeretem a 8.1-et és a HERE cuccokat, persze egyik sem tökéletes, de szerintem jók.
Ha bukta lesz a Windows Phone-nak nem is tudom mit veszek utána, droid vagy ios. Más már nem lesz, de a remény hal meg utoljára így remélem nem lesz bukta.
Valami jó kamerás telót akarok, nem is tudom mik a jók most. Eszembe jutott a Sony is, de lehet annak is vége lesz mire én újat veszek.
-
tatararpad
őstag
És ez a Térképek alkalmazás megtanul addigra hangosan navigálni?
-
scyllarus
veterán
-
Gymnova81
tag
Még a múlt héten én is pont arra gondoltam, kellene egy jó kis Z30. De most már az sem....... Nem is tudom hova fordulhatnék.... A droidot nem szeretem, az IOS még el is menne de a készülék ára horror, annyit telefonért nem fogok adni. Drukkolok a Sailfish-nek, mert egész jónak tünik, de egyelőre még nem igazán van piacon, max 3 készüléken van/lesz. (Jolla, Intex aqua fish, és a Fairphone 2.)
-
Gymnova81
tag
Én azért azt nem mondanám hogy van olyan jó az MS maps alkalmazása mint a Here Maps. Én külföldön élek és bizony jól tud jönni a Here tömegközlekedési választási opciója. Ki tudom választani hogy csak buszt mutasson, csak Metrót, vagy mindent, vagy csak vonatot, stb.... Ezt még most sem tudja a Windows Maps. Számomra nem opció még a W.Map. Sajnálom ezt a döntést, és igen, fentebb jól írták... Még egy szög a W10M koporsójára.....
A BB OS is kezd kimúlni, ma példáúl párom z30-asa befrissített az új facebook appra, ami annyiban merült ki hogy most már egy linkre mutat az app ami megnyitja a Facebook oldalát böngészőn keresztül. Jah és most már a HUB-ban sem jelenik meg a facebook értesítés. Most meg ez a Here mizéria...... Mi lelte ezeket a gyártókat? -
-
viewdetails
addikt
Most én sem találom, viszont ez a 2014-es keltezésű cikk már amúgy is arról szól, hogy a WP-t hanyagolni akarta a Nokia.
-
martonx
veterán
Kár, pedig az asszony 520-as lumiája helyett vettem volna egy 550-est, de ahogy a konkrét felhasználói véleményeket hallom, tényleg jobb kimúlni hagyni és venni valami droid-os mobilt
Ismeretségi körben ketten is vettek 550-est, plusz ma olvasva a 650-es tesztet az index-en, valóban jobb kimúlni hagyni ezt a platformot.
Azért kár érte, az 520-ast szerettük, én a 735-ösömmel is elégedett vagyok. -
batai15
félisten
na még egy szög a koporsóba
-
Воланд
titán
válasz
viewdetails #15 üzenetére
hmm, hat ezt passzolom, nem emlekszem.
-
desolator
senior tag
Android-os verzióval mi a helyzet? Gondolom akkor az is felejtős lesz.
-
martonx
veterán
Ennél izgibb, hogy a win10-ből lesz-e hivatalos verzió, és ha lesz is, használható lesz-e, vagy a mostani bughalmaz minőség marad. Egyáltalán fejlesztik még MS-nél a wp vonalat, vagy hagyják csendben elhalni? Én ez utóbbire tippelek.
-
Def26
félisten
Használjatok bing -et. Az megy még?
-
Decske
senior tag
A beépített maps alkalmazást többet használom win 10-en, nem nagyon fog hiányozni. Bár szomorú, de várható volt. Nem sokat fejlesztettek rajta az utóbbi időben. Bár azt nem értem, van ios-es app-juk, miért nem portolják akkor és mindenki boldog lenne.
-
Воланд
titán
"a Windows Phone verziókon ragadt mobilokat"
es pontosan mi is ragadt "windows phone verzion"?
-
scbb
tag
Remélem, hogy az is offline lesz. A középkategóriás Lumiák nagy erénye és selling pointja volt a telefon árába épített offline navigáció, ami elég jól használható. Jók az online megoldások ( waze és tsai.), de amíg egy 7000 forintos előfizetés 500MB adatforgalamat foglal magában, addig csak játéknak jók.
pjotr: mit használsz helyette?
-
Pjotr
senior tag
Nem fog hiányozni, miután a felületet amúgy sem igazították a Win 10-hez. Rá se raktam már a 950-re...Egyénként is kb ugyanaz a kettő, szépen lekoppintották még időben, továbbfejlesztgetni meg semeddig se tart innen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest