Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wednesday

őstag

válasz Pttypang #20 üzenetére

Én nem vagyok ennyire optimista abban, hogy könnyedén kijutunk és hasznosítjuk a Naprendszerünk erőforrásait és élni tudunk a lehetőséggel. Most nem a hosszú távú dolgokról beszélek. Az mindenesetre igaz, hogy ez lenne az egyik "menekülő" útvonal. Kellenek az új világok.

A gépek elsősorban azért vették át az ember helyét, mert azt a mennyiséget nem lehetett kézi erővel megtermelni, ami szükséges volt (értékesíteni tudtak). Illetve természetesen az egy termékre jutó költség is csökkent. Ráadásul rengeteg nincstelen vándorolt ki az Újvilágba, ahol pont "ember hiány" volt (mások rovására is persze). Ingyen lehetett földhöz jutni, ha vállalta az ember, hogy megműveli. Ez egyfajta levezető szelepként működött. Amit előbb is leírtam, ezen a Földgolyón elértük a fizikai határokat.

Az lehet a megodás amit írták, ne nehézségekbe ütközünk. Ha lenne az űrben, itt a Naprendszerben is egy "Amerikai kontinens" akkor megvan a kitörési pont. Nem lehetetlen a helyzet, csak nagyon nehéz. Lehet válságok előbb redukálják le az emberíség létszámát egy olyan szinre, ahol nincs is szükség egy időre új világra.

Új hozzászólás Aktív témák