- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
Az ibm-nek megvan az eszközrendszere arra, hogy a nagyvállalati sun ügyfeleket kiszolgálja. Nekik elég egy olcsó reklámkampány, esetleg kis fuddal, és elvihetik az ügyfeleket a saját platformjukra.
Az oracle meg új ügyfélkörhöz jutott ezzel, másképpen adja ki a könyvelésben.
Szigorúan szerintem. És még beleszólhatott a döntésbe a versenyhivatali határozattól való félelem is.
-
bambano
titán
"GlassFish fejlesztők kultúráját nem ismerem": kuplerájos, milyen lenne
De ettől még nem lehetséges felvásárolni, legfeljebb kulcsembereket lehet megvenni belőle. A Jáva hozzáférhető gpl-esen meg cddl-esen, a gpl-es résszel nem sokat tud kezdeni az Oracle, ha nem jók a szándékai.A Jávát támogatta a Sun, az IBM és még sokan mások, szóval az oké, hogy nagyobb szelet jutott most a tortából az Oracle-nek, de szerintem nem kapta meg az egész tortát.
-
bambano
titán
Mivel az egész katyvasz be van ágyazva, sem load balancert, sem ha clustert nem triviális mellé tenni, ergo ha döglik a gép, nagy gáz van.
Pont egy rádió cuccát nem tenném ilyenre, nem azért, mert nem bírná lóerővel hanem azért, mert ha baj van a vassal, megáll a műsor, az pedig igen drága mulatság.
-
bambano
titán
Anno a sun kitalálta a jávát, mert magyarul helyesen így írják, de azért, hogy elterjedhessen, kiadta az egészet. Egy konzocrium jellegű szövetség gondozza a jávával kapcsolatos dolgokat, ezt nem hiszem, hogy az oracle megvette.
Annyi igaz a dologból, hogy a sun is támogatta ezt a konzorciumot, de nem csak ő.
A glassfish, eredetileg sun java app server is elég régen open source már, ugyanígy csak támogatja a sun, de nem az övé.
Ha az oracle-nek van annyi esze (szerintem van), hogy felismerje, minél több glassfisht telepítenek, annál több esélye van, hogy oracle legyen mögötte, akkor az anyagi támogatást folytatni fogja, a többibe meg ugyanúgy nem szól bele, ahogy a sun se szólt bele.
Az lehet, hogy nem népszerű az oracle saját linuxa, ami egyébként egy kicsit patkolt redhat, de sokszor nyilatkozták már, hogy a linux az elsődleges platform. Ettől még lehet a solaris leading platform, ha a vevők meg arra raknak több oracle-t.
-
-
bambano
titán
Tehát mégegyszer megismétlem olvasás terén kihívásokkal küzdők számára: amikor néztem, a GPL-es mysql nem tudott tranzakciót.
És laaaaaaaaaaassssúúúúú, mint a csiga. Legalábbis azonos vason egy rendesen behangolt postgreshez képest irtózatosan kézifékes volt, amikor utoljára néztem. Elismerem, nem mostanában volt, ilyen alapvető hiányosságok mellett nem láttam értelmét foglalkozni vele. Nem akarok flémet ezügyben, az alap beállításokkal felpakolt postgres lehet, hogy lassabb, de ha behangoltad, elveri a porba.
A mysql eredetileg is szabad szoftver volt, csak volt mögötte egy cég, amit felvásárolt a sun. Legfeljebb az urak megint összedobják a céget, nagy dolog. A mysql túlélése szerintem nem veszélyeztetett.
-
bambano
titán
Amikor utoljára néztem, a gpl-es mysql nem tudott tranzakciót kezelni. Tehát az adatbáziskezelő név csak eufémizmussal volt igaz rá. Amellett lassabb is, mint a postgres, kevesebbet is tud.
Szerintem véletlenül lett alap a weblapoknál. Aki alaposabban utánanézett, az nem használta. Nem fenyegeti a világot, de minek, ha van ingyen klasszisokkal jobb.
-
bambano
titán
ezer éve van lebutított oracle, ezügyben újdonságot nem lehet hozni
a mysql meg nyugodtan menjen a kukába, annyit ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest