- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Ez már nagyon szerencse kérdése, ahogy az a tuningnál szokott lenni. Beszámolók alapján, 4.5-4.6 GHz fölött már nagyon elkél neki a delid (sokaknak gyári beállításokon is nehéz hűteni). Nálam nem nevezhető jól tuningolhatónak egy olyan proci ami stressz-tesztek alatt throttling-olhat a gyenge paszta miatt (egyáltalán hogy is tesztelsz OC stabilitást ilyenkor?).
Egyébbként is Kaby = Skylake kicsit magasabb órajelen, nem sok különbség van. Ezért is került ki nálam a képből a Kaby amikor procivásárlásra került a sor (pedig sokáig Intel-em volt előtte, és i7-re terveztem váltani, a Zen hidegen hagyott egészen a megjelenésig). Egyszerűen nem volt szimpatikus, hogy mennyire nem volt előrelépés az elmúlt években Inteléknél.(#49) t72killer A 4770K szerintem egy nagyon jól sikerült proci volt (még az utána jövő Broadwell is), én biztos nem cserélném egyelőre semmire (főleg pasztás Skylake vagy Kaby Lake-re) hacsak nem kell több mag.
(#51) r92king Nem mindenki, csak néhányan, de szerintem mostmár le is zárjuk a támát, túl volt tárgyalva
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #43 üzenetére
Az az 5 GHz nem elérhető átlag userek számára (delid+víz kell hozzá), maradjunk inkább 4.5 GHz-nél összes magra. Hogyha te csak Blizzard játékokkal játszol valami nagyon durva multis meccseket akkor érthető, nem neked való a Ryzen, de ettől még semmiképp nem igaz a "sehol sincs" kijelentés. Átlag Blizz játékosokat is bőven kiszolgálja a Ryzen, nem mindenki multizik versenyszerűen.
"Engem az érdekel, amit tolok a gépen, nem a szupermodern techdemók."
Ez mindkét irányban működik. Engem is hidegen hagynak az olyan benchmarkok amik a lehető legéletszerűtlenebb módokon probálnak tisztán CPU limites helyzeteket generálni. Persze, érdekesség képpen lehet SC2-t tesztelni 2000 képernyőn harcoló egységgel, csak ez teljesen irreleváns a felhasználók 99%-ának, vagy egy termék általános teljesítményét tekintve."Amúgy igen, a húzható Pentium anniversary is jó kevésmagos alkalmazások alá."
Persze, de gondolom egyet érthetünk abban, hogy ettől még nem lesznek a drágább Intel-ek értelmetlenek egy átlag felhasználónak, ahogy a Ryzen sem lesz rossz azért mert 1-2 esetben megveri egy i3 vagy Pentium.(#42) Kopi31415 Ez igy van, de az órajelbeli különbség sem az az egetrengető a Ryzen és a Kaby között. Régen a első szériás Phenom és Bulldozer prociknál nagyon alacsony volt az órajel, és ez rá is nyomta a bélyeget a teljesítményre, de jelenleg ez nem áll fenn ilyen drasztikusan. Persze, van némi elmaradás, már csak azért is mert más a gyártástech. de teljesen vállalható figyelembe véve a brutális sokmagos teljesítményt és az árat.
Én még mindíg azt mondom, hogy ahova a Ryzen kevés egy szálon, ott egy Kaby-val sem leszel sokkal előrébb. -
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #20 üzenetére
"sztem meg mélyen alulmúlta az elvárásokat, egymagos teljesítményben továbbra sincs sehol."
Azért nem kéne így túlozni, még valaki elhiszi.
Tesztje válogatja, hogy hogy teljesít a Ryzen, de átlagban is csak 6-7% lemaradás van a Ryzen és Kaby között C2C ami távol áll a "nincs sehol" szinttől. Az van, hogy ahol egyszálas teljesítményben nem elég egy Ryzen (ami nagyon ritka), ott még egy agyonhúzott Kaby is döcögős lesz (ahol pedig játszik a több szál ott a Ryzen elhúz).Az, hogy egy végletekig Intel-re optimalizált, technikailag 10 évvel elmaradott SC 2 mit mutat az kb. irreleváns egy átlag usernek (nekem is, pedig az egyik kedvenc játékom). Ha csak Blizzard játékokat nézünk akkor vehetne mindenki Pentiumot, még az i3-i5 is fölösleges lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gumi és felni topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Villanyszerelés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest