- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
2D-ben működik ez a transzformáció, a YouTube-on is így lehet körbenézni ezekkel a 2x"180" fokos kamerákkal felvett képben. Lehet, nem is kell semmi extra a 3D-hez, csak ott két képet kell transzformálni. Illesztési hibák persze lehetnek. Gondolom, az a "180" fok valójában 170, vagy még kevesebb.
-
Márton
nagyúr
Még nem hallottam erről..
Olyat láttam már ahol ritkábban készültek képpárok, de nem tetszett az eredmény.
Illesztési hibák, aztán ha szabad szemmel nem is látod a hibát, mélységben mégis alakulhatnak furán a dolgok
ez a minimum, ami használható -
dezz
nagyúr
Na igen. Bár egy 3D fotón nem csak homlokegyenest előre jelentkezik a térhatás. Nem tudom, nem lehetne-e valahogy úgy transzformálni a képet real-time, hogy a szemüvegben az eredetileg pl. 45 fokos szögben oldalra lévő látvány szemből nézettnek tűnjön. Akkor elég lenne négy alapképpár.
-
Márton
nagyúr
6xGopro4Black, több mint fél millió Ft, és még mindig csak monó VR-t rögzít,
pedig sokan használják
Persze a 3D még jobb, de ahhoz nem elég előre és hátra stereo-ban rögzíteni, hanem minél sűrűbben.
Én kísérleteztem, kb. 10 fokonként csináltam képpárokat, és még így sem lett tökéletes. -
dezz
nagyúr
VR kamera monó képpel? Ezt mégis hogyan? Gy.k. így egy VR szemüveggel szemlélve az eredményt (pl. a cikkben láthatóval) körbe lehet nézni, de a látvány nem lesz térhatású, nesze neked virtuális valóság. Térhatáshoz dupla kamera kellene, mármint irányonként (előre+hátra).
(#1) schawo: Úgy tűnik, a szerző nem nézett még bele ilyen VR szemüvegbe, így nem tud róla, hogy a látvány nem olyan, mintha a nagy pixelsűrűségű telefonját nézné pár centiről (így hasznavehetetlen lenne), hanem - speciális optika révén - olyan, mintha egy jóval nagyobb képet nézne jóval távolabbról, pl. egy 2m-es 960x720-as tévét 1,5m-ről.
(#8) Kicsiguszti: Nem, mert 1-1 szem 1-1 960x720-as képet lát, nem adódik össze.
-
edward2
addikt
Mindenki fejest ugrott ebbe a hatalmas bizniszbe. Sok sikert nekik. Kár, hogy nem a felhasználók mondják meg nekik mi kell hanem a cégek próbálják eladni a szemetüket.
-
dergander
addikt
Jó akkor neked meg a párodnak kockás... elfogadom!
Nekem semmi bajom nemvolt vele. Persze hogy a magasabb felbontás szebb,csak amit írtam győzzed hardverral. Egy Tomb Raider szintű gamma még egy 980Ti-t is megakaszt maximum részletességen,akkor egy hasonló gamma VR-be mit ad? -
ricinus13
senior tag
960x720 1,88"-en 638ppi az S7 5,1-en 575ppi-t tud, mi ezen a nehéz?
-
dergander
addikt
Az ilyen saslátású emberek mint te a végső oculusba is fognak találni pixeleket. Kinek mi,Kérdés hogy te majd azzal az oculussal milyen grafikai beállításokkal fogsz tudni játszani. Mert ha megnézzük 2x kell a kártyádnak számolni 1080x1200 felbontást ami nem éppen kellemes.Sőt a mai AAA játékok nagy része küszködik optimalizálatlanság virusával igy egy 980 Ti is kevéske lesz a maximumhoz. (ismét átléphetünk a pénz világába SLI-CF rendszer kell majd)
-
dergander
addikt
válasz
Kicsiguszti #10 üzenetére
Ne legyetek már matematikusok ennyire, mindkét szemed külön külön fog látni 960x720-at. Semmilyen matek sincs , míg a samsungnak van egy 2560x1440-e amit mindkét szemmel ennyit fogsz látni addig, itt külön - külön lesz. a VR DK1-es szemüvege annak ellenére hogy nemvolt FHD igenis szép képet adott. Szóval itt már csak az inyencebb embereknek kell a magas felbontás,de gondoljatok bele az Oculusnál 2 db nagy felbontású kijelzőt kell a mai gyenge VGA-k nak meghajtani addig ez valamivel kedvezőbb felbontású lesz. Talán még a 970-esem a maximum részletességre elég lesz.
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #13 üzenetére
Nem tudom van-e ennél rosszabb, hogy az ember hülyét csinál magáról, és még nyoma is marad.
Többet kéne aludni. Eltávolítom magam most egy időre a Zinternetről. -
korpicschess
veterán
válasz
Kicsiguszti #10 üzenetére
Jaj, úgy látszik nekem még nagyon reggel volt.
Igen, valóban feleakkora kb. a pixelsűrűség.Mindenesetre csak kipróbálták ezt, és használhatónak tartották. Bár én még sosem használtam ilyesmit, ilyen közelről lehet, hogy tényleg kevés.
-
Locutus
veterán
Nekem a Gear VR-ben semmilyen szinten nem jelent problémát az S6 Edge+ melegedése. Meleg, de semmi extra.
-
válasz
korpicschess #9 üzenetére
igen, de 2 ilyen kijelző van benne, nem 4...
-
Kicsiguszti
tag
válasz
korpicschess #9 üzenetére
Értem, de a matematika szabályai szerint hiába zárójelezed a szorzatot, csak az egyik tagját kell 2-vel szoroznod.
-
korpicschess
veterán
válasz
Kicsiguszti #8 üzenetére
Mert a cikkben ez áll: "két darab 1,88 hüvelykes kijelzője egyenként 960x720 pixeles képet kínál"
-
Kicsiguszti
tag
válasz
korpicschess #7 üzenetére
Te már vertikális felbontást is 2-vel szoroztad. A helyes felbontás: 1920x720 pixel. Ez azért elmarad az S7-től.
-
Márton
nagyúr
válasz
korpicschess #4 üzenetére
Ja, csakhogy ezt nem 20 fokos látószögben nézzük..
-
Csak legyen víz is a medencében, mert igencsak nagyot lehet koppanni, annak hiányában...
(Ez mondjuk a többi műugróra is vonatkozik.) -
flashpointer
őstag
Csak nehogy a sok gyarto kompromisszuma az olcsosag jegyeben pecsetelje meg a VR sorsat.
-
960x720 pixeles képet kínál, ami egész kellemes pixelsűrűséget fog jelenteni a felhasználók számára.
Ez valami vicc? Kellemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bluetooth hangszórók
- Asztalos klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Dell R630/R730XD SSD NVMe PCIe Extender (0GY1TD) + Kábel (0K9TVP) Kit
- Apple Watch Ultra, Gen 1
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS , I5-8265U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Újszerű Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( eSIM ) , üzletből, Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest