- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett Magyarországra a legkülönlegesebb kameratelefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maverick14
tag
Hagyományos mikroprocesszoron is azoknak a neurális hálóknak a szimulációi fognak jól menni aminek az adatai beférnek az L2 cache-be. Az igazi kihívás az, hogy nagyobb adathalmaz esetén úgy alakítsd ki az algoritmusod adatfolyamát, hogy ne veszíts a sebességből a szűkebb memória sávszélesség miatt.
Én Celluláris Neurális Hálózatot (CNN) szimuláltam Cell-en, ez egy lokálisan összekötött hálózat, ott meg lehetett oldani úgy a dolgot hogy mindig csak a cellatömb néhány sorát tároltam az SPE memóriájában. A sorok betöltését és az eredmény kimentését ügyesen át lehet lapolni a cellák állapotának kiszámolásával.
A neurális hálóknak hatalmas irodalma van én csak a CNN-es részt ismerem valamennyire abból is a különféle platformokon történő megvalósítással foglalkozom. Szóval azt tudom javasolni hogy keress egy neurális háló modellt ami jól illeszkedik az adott feladathoz és ha használhatónak de lassú akkor foglalkozz a gyorsításával akár Cell-en, GPU-n vagy FPGA-n. -
Na igen, kb. errol van szo -- nincs olyan architektura jelenleg, ami valoban parhuzamosan tudna neuralis halot futtatni. A 'gyors' algoritmusok arrol szolnak, hogy az aktivitasok propagacioja nagyon gyors (e.g. a matrixmuveletek), de ahogy a matrix kilog, baj van -- es alapesetben ugye ez azt jelenti, hogy olyan 1000 neuron nagysagrendben kezdodnek a problemak.
Ha valakinek van kedve ezen gondolkozni, akkor szoljon, rendes penzeket lehetne erre szerezni.
Robotok mozgasvezerleset onmagaban nem igazan praktikus haloval megoldani szerintem, de jatszani jopofa dolog. (Konkretan a kontroll erdekel, azaz a mozgastervezes, vagy az intelligencia resze?)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4) ÉRTÉKELÉSRE VÁR
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest