- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti85
senior tag
válasz
feketepeti #72 üzenetére
XBMC-t vagy Openelec-et nem próbáltad?
-
feketepeti
aktív tag
válasz
szabi__memo #71 üzenetére
Még különösebben nem reszelgettem, az alap install meg a strand elég sok időt elvitt
De annyira nem is izgat a Killa, a többi 1080-as filmet viszi szépen, de nem tartom lehetetlennek, hogy megfelelő beállításokkal az is fog menni.
Amit ez nem játszik le, azon a normál média lejátszók is elhasalnak.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
feketepeti #70 üzenetére
Én is kb ezt értem HTPC alatt. Kicsi. minimál fogyasztású és a jól kódolt filmeket elvigye, mindenféle ma használatos formátummal, megfelelő képfreki mellett (pl pöpec 23.976, ezért ilyen sandy bridge szarok alapból nem érdekelnek. Dedikált vga úgyszintén..)
De sajnos azért van sok rosszul kódolt film is. Killa-t azért ion-ok/e350 normálisan le tudja játszani nem, vagy ezek sem gyorsítják? Most elbizonytalanodtam... -
feketepeti
aktív tag
válasz
szabi__memo #64 üzenetére
Attól függ, mit értünk HTPC alatt
Az itt is használt Killa Sample azért darabos rajta, de az alatt röccenésmentesen visz mindent.
Nálam a minimál fogyasztás volt az elsődleges szempont, meg hogy teljesen hangtalan legyen, egyelőre elégedett vagyok vele. Több médialejátszót is kipróbálgattam, de mindegyik elég kompromisszumos, ehhez meg 20 bruttó az alaplap procival, a többi cucc meg akadt a pincében és mindent visz.
Nekem elég, persze nem ezen fogom átkűdolni a filmeket, de mégiscsak egy teljes értékű számítógép.
Ha lesz esetleg pöpec Linux támogatása a C60 APU-nak, akkor leszek igazán happy, de így XP-vel is teljesen jó.
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #66 üzenetére
Aki ezt írta nem tudta mit beszél.
-
canniball
nagyúr
válasz
feketepeti #62 üzenetére
Üdv a Brazos klubban!
szabi__memo!
Valahol azt olvastam hogy ahhoz ez kevés. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
feketepeti #63 üzenetére
HTPC-nek használnám, de nem tudom igazából nem-e egy e350/450 a jobb választás.
Egyszer majd valami mediamarktfélében ki kellene próbálnom élőben, hogy mit tud.. -
feketepeti
aktív tag
válasz
feketepeti #62 üzenetére
Már kicsit késő volt, 9W a fogyasztás...
-
feketepeti
aktív tag
válasz
szabi__memo #61 üzenetére
Én most építettem egy kis gépet belőle, kicsit szopolda, mert Linux alatt nem bírtam a grafikus gyorsítót beizzítani (jelenleg még nem támogatott) így a harmatos prociteljesítmény mellett nem igazn volt jű kicsit is nagyobb bitrátájú filmek lejátszására.
Most rátoltam egy XP-t (csak ez van legálban) ezzel kicsit más a helyzet, ugyanaz a film, ami Ubuntu alatt 90% prociterhelést adott, az itt 15%.
Az XP-t is elég szopacs fölrakni, elő kellett szednem egy floppytmert a ahci drivert telepítés előtt föl kell tolni, különben kiakad.
Egyébként hihetetlenül kicsi a fogyasztása (gyári érték 7w), ténylegesen nem mértem, de egy 36VA-es tápról nyomatom, ami full passzív és éppen langyos.
Az APU hűtést, viszont nem merem passzívan hagyni (azért rendesen melegszik), találtam egy 8centis Thermaltake ventit, rátettem, 200-as fordulattal semmi hangja nincs és így csak langyos.
Nálam mondjuk a kis fogyasztás volt a fő kritérium, mert éjjel nappal menni fog, igazából várnám nagyon a cucc Linux támogatását.
-
szabi__memo
nagyúr
Használja már valaki htpc-nek? Érdekelnének a tapasztalatok
-
Srodney
senior tag
szedált tré ellen bármi jó érv
-
GIJoe
addikt
Okés
Szóval kedvesemnek vettem egy Lenovot netbookot E350 belsővel.
Kiváló kis cucc volt, kellőképpen erős, XviD filmezve akár 4 és fél órát kibírt.
Sajnos összetört, gondoltam hogy veszek egy erősebbet, ha már új kell.
Ki is néztem egyet piros (még jobbnőknek direkt) Lenovo IdeaPad U160
Core i5-520UM cpuval, minden teszt szerint veri az E350 és tovább is kéne bírnia
akksiban, ehhez képest max 3 óra (nagyon max) és legalább 30-40% gyengébben szerepel
mindenben. (érezhetően lassabb) -
canniball
nagyúr
válasz
Plazmacucci #56 üzenetére
Ha jól tudom (itthon legalábbis) még nem lehet kapni.
Azt viszont érdemes figyelembe venni hogy azokon meg csak két sata lesz. -
-
canniball
nagyúr
válasz
Plazmacucci #54 üzenetére
Nekem Asrock E350M1/USB3 van, de gondolom a többinek is megy. Szabályozni tudja, csak leállítani nem (a Brazos2-nek már ez is megy); illetve abban nem vagyok biztos hogy a szabályzás fokozatos vagy fokozatmentes.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Plazmacucci #26 üzenetére
"...a hűtésre kéne valamit kitalálni, mert ezeknek aztán tud hangjuk lenni..."
BIOS-ban leszabályozható, így meglepően halk bír lenni. Pedig korábban nem gondoltam volna hogy ekkora ventiről valaha ilyet fogok mondani. -
GIJoe
addikt
válasz
Bogyó bá' #50 üzenetére
Én ugyan így vagyok az atommal! De az a röhej hogy barátnőmnek volt egy netbookja
AMD E350es Lenovos, összetörte kapott egy másikat most I5 ULV van benne, de sokkal, jelentősebben gyengébb a gép (40%al is) és nemcsak a kis vacak játékokban, hanem magában a működésben is! Erre varj gombot (és most felejtsd el a rossz beállításokat, és régi drivereket, mert ezekre gondosan figyelek...) -
Bogyó bá'
nagyúr
Fel nem foghatom, hogy miért erőltetik ezeket a vackokat így 2012 közepén. Saját tapasztalat (is) hogy kb. az E-350 / E-450 az a legkisebb használható teljesítményű processzor akár netbookba, akár HTPC-be, akár egyáltalán "számítógépnek". Ami ennél kisebb teljesítményű az már valahol mindenképpen sántítani fog. Ráadásul nem is olcsóbb azoknál... (egy 80-100 ezer forintos szerkezetnél 3-4 ezer forinton nem múlhat az, hogy teljes értékűen használható, vagy sem...)
-
cildren
tag
Hát én ezt találtam:
"* A PC-re szeretném rákötni a TV-t, de azon csak DVI kimenet van, ez megoldható?
Igen. Mivel a HDMI videórésze teljesen megegyezik a DVI-vel, ezért létezik DVI-HDMI kábel meg DVI-HDMI adapter is, bármelyik megfelel. Ami kérdéses, az a hang.
* Ki tudnak adni a PC-k hangot a HDMI kimeneten át?
Az újabb kártyáknál (ATI-nál HD2xxx és újabb darabok, NVidiánál talán GeF7xxx-től kezdve) van erre lehetőség. A többi videókártyánál önállóan kell a hangátvitelről gondoskodni, pl. a hangkártya SPDIF vagy analóg kimenetét felhasználva.
* Ki tudnak adni a PC-k hangot a DVI kimeneten át?
Igen (technikai részlet: a hang ugyanazon az éren megy, mint a kép, tehát extra hardveres kavarásra nincs szükség), simán működik a DVI-HDMI kábel is.
A videokártyák (és azon belül is az ATI HD4870) hangjáról Cifu írt egy remek cikket." -
azbest
félisten
Ha a megjelenítő és a videokártya is ismeri a hdmi protokollt, akkor nem számít az, ha fizikailag dvi alakú a kábel, mert kompatibilisek.
Hdmi monitorom + hd3200 (780G chipset) dvi kimenete párossal ment a hang, de a hd3650 kártyám is kiadta a hangot (a mellé kapott ati dvi-hdmi átalakítóval).
-
Patice
nagyúr
-
Male
nagyúr
"VIA VT1708S"
Jó választás, grat ASUS
Vajon mostmár normális drivert is sikerült csinálni hozzá? Mert az én lapomon is ez van, és a többi sorstársammal együtt szidjuk, hogy nem képesek évek óta egy nyamvadt friss drivert kiadni hozzá, ami legalább arra a hihetetlen teljesítményre képes, hogy konstans képes szólni, nem némul el időnként, ha épp olyan kedve van... bár legalább már rájöttem, hogy lehet újraindítani a driverét Win7 alatt menet közben
-
TESCO-Zsömle
titán
A HTPC jelentése, otthoni mozi PC. Itt alapvetően 2 elvárás van. Egyrészt legyen képes hibátlanul lejátszani a filmeket, másrészt az így kapott jelet maradéktalanul juttassa el a TV-hez. Ennyi.
Szerintem egy HTPC-nél ez alap dolog, mióta a multimédia-ipar feltűzte a zászlajára. Ezzel szórják meg a TV-ket, BDP-ket, de még a jobb DVD-kre is került belőle. Kicsi, egyszerű és visz mindent.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #38 üzenetére
2012-ben elég nagy. Értem, hogy valakinek nincs rá igénye, de attól a HTPC-k nem csak abból állnak, hogy valahogy kiküldi a képet és a hangot. Azért HTPC-k, mert van egy alap minőségi elvárás eziránt.
(#39) szabi__memo: Azért az átalakított megjelenítés nem ugyanaz, minta direkt összekötés. Nem gond, hogy ha megfelel az átalakítás, mert ez egyéni igény, de funkcionalitásban a direkt összeköttetés jobb minőséget ad.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A hang itt is átmehet, csak a minőség a kérdéses. Azért 2012-t írunk manapság a minimum HTPC igények eléggé nagyok.
-
antikomcsi
veterán
Volt nekem GTX280-as kártyám, amin nem volt HDMI csak két DVI csatlakozó. Ahol ott van a specifikációban, hogy HDMI csatlakozás átalakítóval ott bizony megy a hang is.
Igaz a GTX-nél, illetve nvidia megoldásoknál volt egy külön audio csatlakozó és hozzá a 2 tűs kis kábel, amit az alaplapra kellett kötni. A radeonoknál viszont még ez sem kellett, ot simán ment a hang is úgy rémlik.
És ebben biztos is vagyok.
-
GIJoe
addikt
Szuper! Jöhet az olcsóbb asrock verzió!! best buy!
-
TESCO-Zsömle
titán
Ebből egy Deluxe változat integrált táppal és HDMI-vel.
-
nbg
senior tag
válasz
Plazmacucci #24 üzenetére
Normalisan kodolt fullHD-vel ennek sem lesz baja. Amelyik videon pedig ez a CPU elhasal, azon jo esellyel a 350/450 is...
-
Egy GTX690-est raknék rá és tökéletes HTPC.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Plazmacucci #24 üzenetére
Ja eredetileg én is E450-re gondoltam. Csak még nem tudom mit.
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Plazmacucci #20 üzenetére
Ja SSD-t raknák alá, teljesen passzív gép lenne a cél, ami szerverként is funkcionálna.
-
-
Cyberpunk
félisten
Netezgetős gépnek mennyire lenne egy ilyen jó, mondjuk max 4-5 böngésző ablakkal?
-
azbest
félisten
A sok satával lehet jó nas alap lenne, de attól tartok, hogy a proci visszafogó tényező ebben.
-
.mf
veterán
Kétlem, hogy annyival kevesebbet fogyasztana, hogy megérje az Asus felár a már régóta piacon lévő, sőt, már lassan kifutó E350-es mITX lapokkal szemben...
Viszont igazán jelenthetnének be valami kellemes mITX lapot Trinity-hez, én arra jobban várok.
-
Patice
nagyúr
Kicsit minimalista, de valamit valamiért. A HDMI azért tényleg hiányzik róla, vagy egy optikai kimenet a hangnak. 9W az korrekt fogyasztás. Netezős, letöltögetős gépnek, NAS-nak jó lehet.
(#8) Gabesz84:
DVI sohasem fog neked kiküldeni hangot. Ebben biztos lehetsz.
A 8 csatorna szerintem úgy jön ki, hogy 6 a hátlapon + kettő elöl fej/fülhallgatónak, amit képes szimultán vezérelni, vagy van egy header rajta opcionális sztereó kimenetnek.
Update:
(Úgy látom az első tippem jött be, pedig nem is olvastam a manualt.
)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akinek a HDMI hiánya a legnagyobb probléma az rakjon bele valami passzív AMD VGA kártyát.
Nekem a processzor órajele az, ami miatt nem tenném HTPC-be. -
sztem a DVI kimenet tud hangot is lökni, mivel a 3 db analóg kimeneten sehogy nem fér ki 8 csatorna
szóval alkalmas ez HTPC-be -
Meglivorn
aktív tag
Ha a DVI-HDMI adapter működik vele, nekem jó lenne bőven. Most egy 8400GS dolgozik ugyanígy, ahol a hang szintén nem megy ki az átalakítón (hiába van a kártyára dugva a s/pidf). Kérdés a fullHD gyorsítás pl. DXVAval. Meg persze az ár.
-
Otes
tag
"A meghajtókat négy darab 6 Gbps-os SATA csatlakozóra lehet kötni"
Sztem az 6db....
-
Pantok
aktív tag
Nekem ez duruzsol a netbookomba, HTPCnek kevés, legalábbis windowsal biztosan.
-
peti85
senior tag
DVI-on nem adja ki a hangot? Akkor egy DVI-HDMI adapter megoldja a problémát.
-
10ezer forintért megvenném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Home server / házi szerver építése
- Vicces videók
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest