Új hozzászólás Aktív témák
-
feketepeti
aktív tag
válasz
szabi__memo #71 üzenetére
Még különösebben nem reszelgettem, az alap install meg a strand elég sok időt elvitt
De annyira nem is izgat a Killa, a többi 1080-as filmet viszi szépen, de nem tartom lehetetlennek, hogy megfelelő beállításokkal az is fog menni.
Amit ez nem játszik le, azon a normál média lejátszók is elhasalnak.
-
feketepeti
aktív tag
válasz
szabi__memo #64 üzenetére
Attól függ, mit értünk HTPC alatt
Az itt is használt Killa Sample azért darabos rajta, de az alatt röccenésmentesen visz mindent.
Nálam a minimál fogyasztás volt az elsődleges szempont, meg hogy teljesen hangtalan legyen, egyelőre elégedett vagyok vele. Több médialejátszót is kipróbálgattam, de mindegyik elég kompromisszumos, ehhez meg 20 bruttó az alaplap procival, a többi cucc meg akadt a pincében és mindent visz.
Nekem elég, persze nem ezen fogom átkűdolni a filmeket, de mégiscsak egy teljes értékű számítógép.
Ha lesz esetleg pöpec Linux támogatása a C60 APU-nak, akkor leszek igazán happy, de így XP-vel is teljesen jó.
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #66 üzenetére
Aki ezt írta nem tudta mit beszél.
-
feketepeti
aktív tag
válasz
szabi__memo #61 üzenetére
Én most építettem egy kis gépet belőle, kicsit szopolda, mert Linux alatt nem bírtam a grafikus gyorsítót beizzítani (jelenleg még nem támogatott) így a harmatos prociteljesítmény mellett nem igazn volt jű kicsit is nagyobb bitrátájú filmek lejátszására.
Most rátoltam egy XP-t (csak ez van legálban) ezzel kicsit más a helyzet, ugyanaz a film, ami Ubuntu alatt 90% prociterhelést adott, az itt 15%.
Az XP-t is elég szopacs fölrakni, elő kellett szednem egy floppytmert a ahci drivert telepítés előtt föl kell tolni, különben kiakad.
Egyébként hihetetlenül kicsi a fogyasztása (gyári érték 7w), ténylegesen nem mértem, de egy 36VA-es tápról nyomatom, ami full passzív és éppen langyos.
Az APU hűtést, viszont nem merem passzívan hagyni (azért rendesen melegszik), találtam egy 8centis Thermaltake ventit, rátettem, 200-as fordulattal semmi hangja nincs és így csak langyos.
Nálam mondjuk a kis fogyasztás volt a fő kritérium, mert éjjel nappal menni fog, igazából várnám nagyon a cucc Linux támogatását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Interactive Brokers társalgó
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest