Hirdetés
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Lehetne olcsobb...

-
Yutani
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Legyen úgy!

-
Yutani
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Tudod mit? Bízzuk rá a programozókra, hogy mit fogadnak el magként a jövőben!

-
attila9988
őstag
Biztos, hogy csak a független magokat lehet magoknak nevezni?
Természetesen mindent úgy hívunk, ahogy akarunk. A kereket is nevezhetjük lánctalpnak, ha úgy akarjuk.
A kérdés az, hogy ha két gyártó ugyanazzal az elnevezéssel hivatkozik különböző megoldásokra, az rendben van -e, vagy sem.
Hol az a határ, amitől a szálat magnak hívod?
Leírtam fentebb. Ha önmagában képes egy programszál futtatására, akkor az egy mag. Legalábbis eddig ez volt a hivatalosan elfogadott álláspont. Emlékezz vissza, hogy miként indult mindez. Az egy lapon több socket volt az alapja, később pedig, az első két magos megoldások esetében, egyszerűen össze voltak tokozva a cpu -k, és volt saját cache -ük is. Később aztán, egy szilícium lapra kerülhetett több "mag".
Persze lehet azt csinálni, hogy akkor mostantól mást hívunk magnak. Nekem mindegy. De mint fentebb írtam, csinálhatnák ezt következetesebben is, hogy ne legyen megtévesztő. Az AMD terminológia szerint a korábbi mag, "modul" lett. Az apu -kban lévő "magok" viszont nem képesek önállóan programszálakat futtatni.
Szerintem ez így nincs teljesen rendben, de tőlem aztán "kiskacsának" is nevezhetnék a modulokat is.
-
parampa
aktív tag
Csakhogy a userek nem Cinebench-et használnak a PC-jükön.
Inentöl meg is bukott az érvelésetek, mint ahogy ez a mondat is
amelyik régóta minden ph-s tesztben szerepel:
"A szoftverek döntő többsége már képes 4-8 vagy akár több magot/
szálat is kihasználni, ugyanakkor továbbra is akad néhány kivétel."Desktop Operating System Market Share
Ezért reálisabb az a teszt amit fentebb linkeltem.
A 4 magosként árult AMD processzorok pedig NEM teljesértékü 4 magos proceszorok. -
Yutani
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Nézd más szemszögből: a CMT-s modul inkább két mag több közös erőforrással, míg a HT egy mag több megduplázott erőforrással. Hol az a határ, amitől a szálat magnak hívod? Biztos, hogy csak a független magokat lehet magoknak nevezni?
Cinebench R15 pontszámokat vizsgálva a HT hatékonysága 60-65% (i3, i7), a CMT-é pedig 80-85% (AMD FX és FM2/+ APU). A valós többmagos procik skálázódása 90-100% (i5, Phenom II, C2Q). Ebből a szempontból szerintem jogos az, amit az AMD kommunikált, azaz hogy a 2 modulos APU-t 4 magosnak titulálja.
Az, hogy elbukik az Intel Core i procikkal szemben, a relatív gyenge egyszálú teljesítménye miatt van. A fenti hatékonysággal és egy Core i szintű egyszálú teljesítménnyel ma mindenki FX-et vennem, nem Core i-t.
-
attila9988
őstag
Éppen az okozza a zavart az egészben. Egy cpu -t általában annyi "magosnak" tekintünk, ahány önmagában, teljes programszál futtatására alkalmas részegység van benne. Az amd a cpu magokat következetesen átnevezte moduloknak, és a "mag" fogalmát ráhúzta a saját "ht" megoldására.
Ez pedig így megtévesztő, és félrevezető.
-
Yutani
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Talán nem a magokat kéne nézni, hanem a szálak számát. Akkor viszont ugyanúgy négy szálas egy A10 APU, mint egy i3 proci, de még az i5 is egy kategória lenne velük ebben a tekintetben.
-
attila9988
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem tök mindegy, hogy mit mondanak? Ha az AMD egymagosként árulná ugyanezt ugyanennyi pénzért, akkor az jelentene bármilyen lényeges különbséget?
Azért nem mindegy, mert a megtévesztő reklámanyag miatt, az emberek ezekre az apu -kra úgy gondolnak, mint 4 magos cpu -kra, és azt is várják tőle, hogy egy tesztben, az intel 4 magos cpu -ival szemben, hasonlóan teljesítsenek, mint azok. Ha kétmagosként tekintenének rá, akkor mást várnának, és kevésbé nézne ki lesújtónak, hogy az i3 -hoz vannak közelebb teljesítményben, nem az i5 -höz.
Nem mindenki néz utána részletesen a technikai háttérnek. Itt a fórumon is rendszeresen felmerülő téma, és sokan bizony 4 magosként hivatkoznak az apu -kra, amik nem négy magosak.
-
Oliverda
félisten
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Régi, elavult platformra nem fognak nagyobb összeget áldozni.
-
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Engem jobban érdekel, hogy HTPCre mit alkot majd ez a Zen, az asztali gépek már hidegen hagynak kb, nem véletlenül.
AM3+ egy lejárt platform, nem fog jönni rá semmi. Még a modulos cuccokból se ami menne bele, de későbbi fejlesztés pláne nem fog.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
üzenetére
De ha mégis akkor ott az ARM ami majd kihúzza a sz@rból... (konzol piac is segít)
Mivel hogy elhagyják CMT vagy mi a rákot és az Inelféle bocsánat IBM SMT kerül terítékre 14nm-n, be kell hogy érje az Intelt. Most már muszáj & egy kis bevétel se ártana nekik....
De a Win10-es DX12-re kíváncsi leszek mit hoz ki az FX-ek ből. -
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Kizárt, hogy jöjjön AM3+ra, de még a cikk se említ sehol sem AM3+t.
2016 második felében jön a cikk szerint, még jó messze. Addig még lenyomják az emberek torkán az Excavatort meg ugyanazt az 512 shaderes gput még egyszer.
Aztán meglátjuk ez a csoda Zen mit fog produkálni, csak nehogy Bulldozer 2.0 legyen belőle. -
Yutani
nagyúr
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
AM3+ foglalatba nem fog jönni, már csak azért sem, mert az DDR3, a Zen pedig DDR4, ahogy te is leírtad.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
A zen-re egy kicsit kíváncsi voltam ezt találtam róla:
PCI-E 3.0 támogatás
Beépített északi híd
DDR4 támogatás
FM3 tokozás
8magos processzor
IBM féle SMT (Intel HT)
Bár németül nem tudok de lehet hogy am3+ba is jön belőle
megjelenés 2016
14nm samsung vagy GFhttp://www.sweclockers.com/nyhet/19954-amd-zen-forst-ut-i-summit-ridge-for-14-nanometer
-
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
Egy topik a Tomshardveren amit akárki nyitott meg egy másik oldal ami ugyanerre mutat/hivatkozik rá.

Ettől még a Llano marad K10.5 és a következő meg majd ami lesz, hogy mi kerül bele meg mi lesz a neve majd kiderül, találgatásokra meg a megjelenésig se szabad adni, egyik gyártónál se. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
üzenetére
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1994754/fm1-socket-k12-bridge-chipset-cpu.html
http://hardware.forumsee.com/a/m/s/p12-30582-0436371--fm1-socket-k12-bridge-chipset-this-the-best-cpu-can-get.html(Husky/K12 & VLIW5)
Elég sok helyen elnevezték így ez eléggé zavaró!
Fölég azért mert a K sorozat az x86-x64es volt eredetileg.
Akkor viszont a zen csak x86-x64 lesz vagy lesz benne arm is? -
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
A Llano a K10.5-öt kapta kompletten, csak L3 nélkül. Mondhatni egy AthlonII. Írja is a cikk. Mint ahogy azt is egy oldallal előtte amit linkeltél, hogy csak útmutatóként nevezték el K12-nek a cikkírók.
-
Yutani
nagyúr
válasz
KIRA\/NOVA
üzenetére
A K12 egy ARM alapú processzor lesz, az x86 testvére pedig a Zen.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Én is éppen ezt olvasgattam külföldi honlapokon hogy a Zen az már HT-s lesz gondolom ezzel is segítik a fejlesztők munkáját + ha nem csal az emlékezetem volt egy megállapodás az Intel és az AMD között a technológiákkal kapcsolatban.
A K12 vissza is fog térni mondjuk jól jönne AM3+ba egy K12-es 8magos proci HT-vel

-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezek csak másod percek még egy cigit és egy kávét se tudok lezavarni ennyi idő alatt. Pont hogy ha azt nézzük hogy Intel 1mag + FPU + HT = AMD 1mag + FPU + 1mag, nevezhetnénk mindkét megoldást modulosnak is! Alapokból ki indulva az FPU nem volt a processzorok része a 486-os időszak előtt. Azt külön foglalatban kellet elhelyezni csak később került bele, mint ahogy a cache-k is.

-
Oliverda
félisten
válasz
attila9988
üzenetére
"Így ha a tesztekben a 2 modulos, 4 szálas cpu -jukat rommá veri a két magos intel, akkor még annál is rosszabbul néznek ki az eredmények, mint amilyenek egyébként."

"Az intel azt mondja, hogy az i3 -as egy két magos cpu, HT -vel. Az amd meg azt mondja, hogy 4 magos cpu -t ad, holott ez nem teljesen így van. "
Nem tök mindegy, hogy mit mondanak? Ha az AMD egymagosként árulná ugyanezt ugyanennyi pénzért, akkor az jelentene bármilyen lényeges különbséget?

-
LordX
veterán
válasz
attila9988
üzenetére
Jelenlegi pletykák szerint a K12-ben (mind az x86 mind az ARM változatban) HT lesz modulos felépítés helyett.
-
attila9988
őstag
válasz
üzenetére
Ezt még az AMD kezdte el az FX-szel, hogy "A világ első 8 magos processzora" - vagy ilyesmi...
Így van. Az ő hibájuk, hogy 8 magos cpu -ként reklámoznak, egy 4 modulos cpu -t. Így ha a tesztekben a 2 modulos, 4 szálas cpu -jukat rommá veri a két magos intel, akkor még annál is rosszabbul néznek ki az eredmények, mint amilyenek egyébként. Az intel azt mondja, hogy az i3 -as egy két magos cpu, HT -vel. Az amd meg azt mondja, hogy 4 magos cpu -t ad, holott ez nem teljesen így van. Igen, lehet olyanokat mondani, hogy a modulos felépítés technikailag túllép a HT -n, de attól még a masszívan négy szálat, és lebegőpontos műveleteket is igénylő programszálak semmivel sem fognak jobban teljesíteni az apu -kon, mint a moduljaikkal azonos magszámú intel cpu -n. Sőt, mivel az intel jelenleg a szálankénti teljesítményben bőven előnyben van, könnyedén veri el az azonos kategóriába tartozó amd cpu -kat, minden körülmények között, általában alacsonyabb energiafelhasználás mellett.
Ez a helyzet akkor változna meg, ha az amd architektúrát vált, és előáll majd valami használhatóval a buldózer -es takony kenegetés helyett. Persze így, megfelelően aláárazva eladhatók ezek is, de hosszú távon senkinek nem jó ez így. Szóval remélem, összeszedik magukat, és nem csak a marketing rizsa tekintetében, hanem normális termékeket is gyártanak mellé...

-
Kronos3000
senior tag
Jó kis proci ez,ennyiért nem kell csodát várni.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Megengedem hogy kifejtsed miért is nem az!
Nekem elég a minimális grafika a játékban 1440x900p-n 25-30fps-el így vittem végig a gta 4 is HD3850 + c2d6300 mellet. 2013ban vettem egy új konfigot FX8350 + HD7770 ugyan ezen beállítások 50-60fps nem éreztem különbséget.
De a gta sa ezen a konfigon már fullon ment 80-100fps-sel ha az fps limitet bekapcsolom élvezhető a játék ha ki kapcsolom teljesen megbolondul a program és brutális hibákat produkál pl: remegnek a texturák, eltűnnek, gyorsabbak a járművek, ha gyalogolok olyan mintha szaladnék stb.
Akkor ott van a ps2 emu ha itt kikapcsolom az fps limitet fel megy 200-300fps-re is ami brutálisan felgyorsítja a játék menetet 3x 4x sebességre ami egy új élményt ad a verekedős játékokban

Amugy is meg vannak olyan emberek (mint én is) akik nem a csilivilli dolgok miatt vesznek játékot hanem az élmény miatt amit a történet ad ha jó a történet akkor végig játszom bármennyire is fapados a grafikája! Ha nincs meg az élmény és vagy a játék egy bugos foss halmaz azonnali törlésre kerül.

-
Whysperer
addikt
Lehet kövezni de En se az AMD nem irom le sem az Intelt nem magasztalom fel. Ameg a Játékok a 40-50%-on mennek a CPU magok addig nekem senki ne mondja hogy szarok meg lassúak a CPUk a APU-k stb. Programozni kene mar rendesen nem csak fő....ni a szarabnal szára van irt per pillanat játékokat. Majd,ha mint a 3d mayava mikor renderlek es 100%-on pörög mind a nyolc azal aztán ugy lesz lassú. A gépem akkor majd azt mondom hjaaj. De ezek a 40)50%-ok vicc kategóriák
-
Prof
addikt
Vicces hogy ennyi ev utan is CPU-kent tesztelitek az APU-t. 3 oldal Intel FPU-ra irt program - 2 db jatek ami az IGP-t is hasznalja...
Az A8-7650K lenyege a tuning es az eros IGP, aki eros CPU-t akar venni nem adja alabb i5-nel. Pont a vasarlo celcsoportnak nem ad sokat a teszt... 3 oldal IGP - 1 oldal CPU tesztnek lenne ertelme
Biztos MSAA-val es 16x AF-el fog valaki APU-val jatszani es az 1-5% PC felhasznalobazis altal hasznalt CPU izzaszto programokat futtat, amire minden min. 3-4-szer dragabb i7-et vesz aki hasznalja.
-
Tidus
addikt
Kvázi, ergo semmi értelme ennek a procinak.
(#114) Yutani: Hát pont az a 10%, amivel nem lehet, nem tudnak mit kezdeni.
-
dugesz77
őstag
Nem vagyok oda az Amd Apu-s cuccokért de ezen a teszten szépen muzsikál. Simán megéri ha nem fullhd/medium fölötti az elvárás. Inkább ezt választanám, mint egy jobb sorsra érdemes intelt agyonütni egy olcsó alap vga-val.
-
Yutani
nagyúr
válasz
üzenetére
Az egész Buldozer architekturának az a rákfenéje, hogy alacsony az IPC-je. Ha csak 10%-ra maradna el IPC-ben egy ilyen Bulldozer mag akár csak a Sandy-től, sokkal jobb eredményt kapnánk több szálon, az i3-nak nem lenne esélye egy 2 modulossal szemben. De nincs így, és mégis megy tovább a háborgás meg a rácsodálkozás, pedig mindenki tudja ezeket a dolgokat 2011 októbere óta.

-
törölt tag
Ezt még az AMD kezdte el az FX-szel, hogy "A világ első 8 magos processzora" - vagy ilyesmi...
De a mostani APU-k is Quad-Core-ként vannak hirdetve pedig nem teljes értékű magokról van szó úgyhogy maguknak köszönhetik ha ilyen "marketing" után valaki i3 fölötti teljesítményt vár el... -
Agrippa22
tag
70k-ból raktam össze tavaly ősszel magamnak egy A8-6600k konfigot, WoW teljesen jól el van good/high részletesség mellett, tegnap raiden nem ment le 30 fps alá. Toltam már rajta a Crysis2-t High-on, Tomb Raidert és Alien Isolationt is, plusz a fullHD lejátszás meg se kottyan neki.
Nemsokára megy be egy ilyenbe majd, úgy lesz az igazi.
Idővel pedig ha szükségét érzem, mellé rakok egy R7 250-et, ahogy a tesztben is van.
Intelből nem fog senki sem kihozni ennyiért ilyen teljesítményt. -
PuMbA
titán
Aha, hát érdekes
Abban viszont tévedtem, hogy az A10-7850K-n nincs cTDP, mert ezen teszt összehasonlító képe szerint is van, tehát AxBattler nálad nincs rejtély 
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler
üzenetére
Valamelyik oldalon esetleg láttál cTDP állítási lehetőséget A8-7650K esetén?
Annyira sokszor írtad már le, hogy érdekel a dolog, mert akkor tényleg van más előnye is az A8-7600-tal szemben ennek a procinak a tuningot kivéve. Mert a tesztben és a teszt első modell összehasonlító kép alapján ezen a procin nincs cTDP állítási lehetőség, mint ahogy egy eddigi K-s modellen se. -
Köszönjük a tesztet - nem lepődtünk meg, de ezt is érdemes tudni. Úgy tűnik, ebben az APU-bizniszben jelenleg ennyi van, legalább addig, amíg nem jönnek a DDR4-esek - továbbra is az 5700 / 6700 / 7600 vonalnak van a legtöbb értelme (ill. lenne, ha az első kettő értelmes áron beszerezhető lenne). Sajnos mind árban, mind fogyasztásban csak egy kicsit kell magasabbra menni, hogy az ember lényegesen jobb teljesítményt kapjon - én csak olyan gépekben látom igazi értékét egy APU-nak, ahol fizikailag nem fér el a dVGA. Pont ezért nem értem, miért nincs több AMD APU-s gép NUC form faktorban - mai AAA játékokra ugyan nem jó az IGP, viszont a legtöbb indie cucc megy vele akár fullHD-ben, vagy HD-ben a néhány éves top játékokkal is lehet tolni.
-
MZperX75
addikt
3 éves lassan a A8-3870k-m alulfeszelve használom alapórajelen 3Ghz@1.2V alap feszen 3.5Ghz,netre 1 V@2.1Ghz.
3Ghz@1.2V-on madnem 30%-al kevesebb a fogyasztása a rendszernek 105-110W helyett 75-80W
Nem cserélném le erről,bár ano 21000Ft+5ezer a hűtő vettem.
Sajnálom,hogy nem Phenom alapú magokat krémezték fel 4Ghz környékére jó fogyasztás mellett.
Most cserélném le,akkor I5,I3- ban gondolkodnék,max GTX750 vagy egy jó árúsított HD7850-ben.
-
5hat7
tag
Héten cserélem a 5400K-t erre az apu-ra.Akárki akármit mond ha nem akar valaki VGA-t venni mert csak hébe hóba hentelget és akkor sem AAA játékokkal akkor ettől nincs jobb választás.
Lehet itt libikókázni,hogy i3 jobb fogyasztás meg így elveri úgy elveri,de a pénztárcámnak nem kedvez a i3+vga!
kövezzetek meg!!!! 
-
MongolZ
addikt
-
Yutani
nagyúr
Tény, hogy IPC-ben sokkal de sokkal jobb az Intel, mint bármelyik AMD processzor. Példa saját mérésből (Cinebench R15) és neten található infóból:
Phenom II X4 @4GHz : 104 / 402 (single thread / multi thread, saját mérés)
AMD A10 6800K 4.5GHz: 105 / 351
Core 2 Q9650 @3.84GHz : 108 / 401
i3 2120 3.3GHz: 113 / 282Ebből ami látható:
Single thread A10 6800K-hoz képest
- Phenom II 13%-kal gyorsabb (c4c)
- C2Q9650 21%-kal gyorsabb (c4c)
- i3 2120 47%-kal gyorsabb (c4c)Multi thread skálázódás
- A10 6800K: 3.34
- Phenom II: 3.83
- C2Q9650: 3.71
- i3 2120: 2.50Rövid konklúzió a fenti teszt alapján:
- A Sandy Bridge is majd másfélszer jobb IPC-ben, mint a Piledriver, így persze, hogy sz@rrá verik a két magos Pentiumok is az AMD procikat, ahol a program 1-2 szálat használ csak
- Az AMD-féle modulos felépítésnek jobb a skálázódása, mint az Intel HT-jének
- A valós mag az igazi, a többi csak maszatolás
Nyilván más tesztekkel más eredmény is kijöhet, de a CB R15 szerintem elég jól megmutatja a küölönböző architektúrák különbségeit.
PuMba: Köszi! Csak azért írtam le mindezt, mert éppen tegnap stabilitás-teszteltem 4GHz-en egy Phenom II-t, és emlékszem a CB számokra. Egyébként remélem, elolvassák ezt az Intel fanok és megnyugszanak, hogy az Intel király, az AMD meg sz@r.

-
PuMbA
titán
"Azért más a 2 mag 4 szál, mint a 4 mag, 4 szál. Utóbbitól többet várna az ember, mint holmi virtuális szálaktól."
Játékfüggő. Egy dual-core Intel Pentium vagy Celeron procival FIFA 15 alatt szaggatást fogsz kapni AMD HD7770-nel is, erről van sok videó YT-on, de egy 12k-s 4 gyenge magos Athlon 5350 Kabini-vel repül a játék és hasonlóan jól fut egy A8-7600-on
Szóval szerintem mind az Intel + dVGA megoldásnak van alapja, de az A8-7600-nak is 
-
SamWarrick
csendes tag
Faildozer...2016-ig még kibírom a Phenom II-vel, meglátjuk hogy mit hoz a Zen architektúra, hátha lenyomja az i5-ök árát. A teljesítményhez nem sok bizodalmam van.
-
parampa
aktív tag
A Pentiumok túlárazottak, ez tény. - Melyik bolygón ?
Mert ezen a Föld nevün leginkább a fos ál-4/8 magos ÁJEMDÉK túlárazottak.
Télleg gyártanak még egyáltalán CPU -t, vagy inkább csak processzornak álcázott APU -t ??A 'véletlenül' beválogatott csúcs Pentium G3460 (28e) -on kívül mind 20e alatt van.
G870 , G2140 is ilyen volt. Ettöl a Celeronok/Pentiumok nem lesznek túlárazottak.
Bármennyire is ezt szeretné ez az oldal súlykolni minden egyes ferdítö tesztjében.3 best-buy Haswell:
Intel Celeron G1840 Boxed ~ 10e ( marad 20e dVGA -ra . 7770, 650 Ti... )
Intel Pentium G3220 Boxed ~ 15.5e
Intel Pentium G3258 Anniversary Edition Boxed ~ 19.5e
AMD A8-7600 FM2 28.5eReálisabb mindennapi használatot jobban tükrözö teszt : [link]
Játékok - Internet / Iroda / Multimedia - Advanced applications ( több szál ) fülek
-
sagit
veterán
Ezt az APU-t egy itx konfigba tudom elkepzelni ahol nincs hely dVGA-nak, viszont a tulaj néha jatszogatna (mint pl én is, kis lol és tarsai)
Arra meg bőven jó, csak kár hogy drága hozzá az alaplap és a ram is. Illetve itx - be a 95 W TDP nagyon sok.
Ahol van hely dVGA-nak ott nem kérdés hogy Pentium + vga a nyerő
-
PuMbA
titán
Kár volt ezeket a videókat betennem, mert most mindenkinek ott ragadt a 25fps a tudatában
Nem elég, hogy a FRAPS nélkül meg lenne a 30fps, de 1000 más játék létezik, ami jobban fut, mert ezek éppen a leggépigényesebb AAA játékok. Én régen 2006-ban egy béna laptop integrált ATI kártyával 100fps-sel CS-ztem, szóval ezen is bármi elfut, főleg a Quakelive 
(#82) sagit: A8-7600 ugyanilyen teljesítménnyel csak 65W TDP-s, szóval az nyerőbb ITX-be

-
haddent
addikt
"Innentől kezdve pedig már csak a vásárló igényein múlik, hogy melyik oldalon teszi le a voksát."
.. meg a kedves fejlesztőkön, hogy mikor lesz sokszálasítva, apu-ra optimalizálva a játék. Addig sajnos valóban az ilyen 2 magos kis szutyok intelek is jobbak(mint amiről most írok)
-
MongolZ
addikt
"De nem is főképp ez volt a lényeg, hanem a két mag, és a HT még mindig mennyit ver a 4 magra, hogy fáj nézni."
Mivel 2 teljesen különböző megközelítésről van szó, ezért teljesen értelmetlen ezt nézni. 4 szál vs 4 szál.
-----
Érdekesség még, hogy ha valaki használtan akar FM1/2-t venni, gyakorlatilag gombokért utánadobják...
-
7time
senior tag
Bizonyos dVGA-kat be fog érni, a GCN magok meg nagyon hatékonyak kérdés hogy hányat tudnak elhelyezni egy APU-ban 14nm a 8 CPU mag mellett, de szerintem ez az IGP nem annyira fontos mivel arra amire ki lett találva már most is megfelelne ha lenne szoftveres támogatás, a legnagyobb kérdés a fogyasztás és az 1 szálas teljesítmény de arra úgy sem kapunk választ csak jövőre, annyi előnye van az AMD -nek az Intellel szemben hogy a GCN sokkal takarékosabban bánik a tranzisztorokkal mint a HD ugyanazon a teljesítményen.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ja, viszont annyit nem javít rajta, hogy lelépjen bármit is. Intel HD-t nem nehéz jelenleg lehagyni, viszont erősen jön fel.
HBM ide-oda, akkor is adott helyre kell adott tranzisztort zsúfolni, azért vannak fizikai korlátai, ha a memória sávszélesség gond meg is szűnik, más fogy el, mielőtt beérne bármilyen dVGA-t. 2016 meg messze van, már mióta várok.
-
7time
senior tag
-
-
törölt tag
Ami ugyanúgy a kevés helyre és kis fogyasztásra fog gyúrni, ugyanis az AMD továbbra is az IGPre és a heterogenitásra fekteti a hangsúlyt, itt se kell várni semmi brutális teljesítményt. Jobb lesz mint ezek, most már talán eljutnak az i3 szintjére, az i5 továbbra is kérdéses, sőt. De most már az Intel is az IGPt kezdi nyomatni úgyhogy lelassul nagyon a procifejlesztésük (akarva-akaratlanul, mert már amúgy se tudnak mit felmutatni), talán utolérik őket így, pontosabban megközelítik. Csak addigra az Intel se fog ücsörögni és el fog húzni a fenébe heterogén érában is, megint ott lesz a lemaradás.
Ahhoz hogy az AMD beérje őket vagy valamit nagyon jól kell csinálniuk, vagy el kéne követnie az Intelnek újra egy olyan katasztrófát amit anno Netburstnek hívtunk. -
Ed3r_X_
nagyúr
A Pentiumok túlárazottak, ez tény. De nem is főképp ez volt a lényeg, hanem a két mag, és a HT még mindig mennyit ver a 4 magra, hogy fáj nézni.
GPU van, de egy olcsóbb dVGA azt is elintézi. Persze akinek dVGA kell, az Athlont vesz.
Na mindegy is, kíváncsi leszek mi sül ki ebből később. De sokáig nem lehet ugyan azt eladni.
-
attila9988
őstag
Na szép.... egy I3 rommá veri ezt is...
Igazán kijöhetne az amd valami használhatóval is.
-
LordX
veterán
Kb. ugyanannyiba kerül, mint az i3-4160. CPU teljesítményre gyengébb ~10%-al, ellenben használható teljesítményű GPU van benne, ami nem marad egy év múlva támogatás nélkül. Kinek mi, szerintem pont versenyképes.
Meg mondjuk "K" mivolta miatt van egy kis prémium az árán, az A8-7600 20%-al olcsóbb, és azért az árért már nem kapsz semmilyen i3-asat, csak Pentiumot.
-
törölt tag
Azóta már kapott egy kieget is ami megemelte a gépigényt.
high+AA 1366x768 Avg: 47.6 FPS min: 36 fps, max: 68 fps
-
Gyuri27
félisten
Jó lenne ezeket az apukat scII, diablo3-l tesztelni.

-
törölt tag
-
Vladi
nagyúr
áemdé, áemdénél tesszük le a voksunkat.
Nemrég csináltam apámnak új gépet. Megnéztem pár intel cpu árat, aztán vettem egy amd-t. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Újabb teszt, ami miatt nem bánom, hogy i3-mat vettem. Mikor látok már egy "versenyképes" megoldást?

-
sb
veterán
HBM-el ütne az biztos. Rögtön az említett erős alsó kategóriás dvga-k szintjére ugrana.
De egyébként az egész vita parttalan, mert az APU alapvetően nem erre való.7750/7770 szinten már használható lenne jelenleg játékra is bőven, de mindig fejlődik az egész ipar, ez is kevés lesz később. Játékra dvga kell jóval nagyobb TDP-vel még jó ideig.
APU+dvga felállásban lenne majd az igazi (vagy önmagában az APU játékon kívül minden másra). Tehát cpu mellé befogva heterogén kóddal.
Persze ehhez se árt majd a sávszélesség, de ehhez HBM sem kell mégis nagyobb haszna lenne mint akár egy jelenleginél 2x gyorsabb integrált vga-ként használva. -
PuMbA
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
+1, vagy gyors DDR4

Baltoafarkas:Az IGP itt már nem meghatározó tényező, mert elég gyors, ugyanis az A8-7600-ban és az A10-7850K-ban lévő IGP különbségek (384SP vs 512SP) játékokban alig mutatkoznak meg (2-3 fps), ami azt mutatja, hogy a hátráltató tényező a memória sávszélesség. Lényegében ami egy A10-7850K-val jól megy, az A8-cal is ugyanolyan kiváló, sok értelme nincs a nagyobb testvérnek.
-
sb
veterán
válasz
üzenetére
Húha. Nagyon félrebeszélsz.
Szerintem hagyjuk.Írtam, hogy régi USD árfolyamon se voltak olcsóbb APU-k (sőt abból is néztem anno használtat, csúcsközeli FM2-őt ott se láttam 25 alatt nagyon, Kaveriből muti légyszi mikor volt 25-30k alatti proci USD árfolyamtól függetlenül.). Az egyre több játéknak kevés a cpu-val se tudok mit kezdeni. Épp az ellenkezőjét írtam le. Nem, nem kevés. Olyannak se ami több magot használ.
Akkor két kivétel lesz, ha megjön a GTA V. Gratula, így sokkal jobb.
8GB 1600-as ram is jó gondolat, én is azt választanám, de itt most nem erről volt szó. Játékban eldobsz még 20-40%-ot gpu függően az amúgy is dvga-nál 1.5-2x lassabb APU-ból. Másra jobb lesz, de nem erről beszéltünk.
Vga-nál nem hibáztam, felmentek az árak meg ugye jöttek szar, butított, drágább szériák azóta. Biztos szelektíven olvasol, de én magam írtam, hogy a használt áram fals kicsit, nem titkoltam. Viszont azt is írtam, hogy újan se volt sokkal drágább a 7750 anno.
Új játékokat is szajkózod. Szerint egyik új AAA címet se várd. Se Pentiummal, se APU-val. Egyik szarabb lesz hozzá mint a másik.
GTA IV/V is egyéni preferenciád, hiába fejtegeted. Én meg az XY-t szeretem a legjobban tehát a C64 a legjobb PC, mit nekem Intel meg AMD...
-
törölt tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Az se mostanában lesz. De az tény hogy a nagyobb sávszél sokat dobna rajta, viszont ettől még mindig csak egy HD7750 van a proci mellett akkor is. 512 shader. Majdnem a dupláját mellé kéne még rakni, hogy egy olyat kapj ami jó lenne már. Csak azt se fogyasztásban, se helyben nem fogják megoldani még jó darabig. Mire eljutunk oda, meg elavul mert közben nőnek az igények is. Ez az egész ebben a felállásban sose éri magát utol.
-
Chp
őstag
Nekem szimpatikus az AMD - bár most nem az van jelenleg, de volt már természetesen -, de azt veszem észre magamon, hogy akárhányszor AMD teszt jelenik meg, félve klikkelek.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Még mindig nem. Pláne, hogy ez butított IGP-s, de amúgy a legerősebbel sem. Már régóta várok én is arra hogy egy 6850 szint közelébe érjenek akkor AMD tag lennék, de ez se mostanában lesz. Úgyhogy ha fejlesztek valamikor fél év múlva marad a Haswell Pentium meg egy GTX750...
-
8th
addikt
Én erre egy „Felesleges" plecsnit nyomtam volna.

-
elértük már az 5770 szintet igp-ben?

-
Nem olyan rossz ez..........na jó nem gyintel,de legalább barátságos az ára
-
törölt tag
1. De így már teljesítményben is lejjebb járunk, még ha egy szálon a Celeron is erősebb a 7600-nál vagy a 7650K-nál, de közben egyre több játéknak kevés a 2 szál.
2. De az USD árfolyam ugyanúgy befolyásolja az AMD processzorok árát is, ezért jelent a jelennel vetem össze, az, hogy X hónapja mi volt, más kérdés, de mikor a Kaveri még újabbnak számított, akkor nyilván jó ár-érték arányt a Richland APU-kkal lehetett elérni.
3. Egy ilyen spórolós, APU-s konfigba én 1600-ast tennék, ami gyakorlatilag nem drágább az 1333-asnál, de abból 8 gigát, mivel nyilván nem csak játékra használnám (laptopot használok, ezen asztali processzoroknál kisebb teljesítménnyel, de a 8 giga ram megvan, és el is kell ennyi). Ez nyilván további teljesítmény csökkenéssel járna a gyorsabb ramokhoz képest, az igaz.
4. Ebben az árkategóriában újonnan Geforce 720 GT van vagy Radeon R7 240 van(16-17 ezer), amik fele olyan erősek, mint a 7750, és nagyjából a 7850 APU-jával vannak egy szinten, szóval a 7600 APU-jánál némileg tényleg erősebbek. Elkövetted azt a hibát, hogy használtat vetettél össze újjal.
5. GTA V-öt írtam, ami egyáltalán nem fog menni egy 2 magos Pentiumon vagy Celeronon. A 7600-al meg a minimum hardverigényből kiindulva lowon játszható lesz. A többi játékban meg minimális a különbség, mert mindkét esetben GPU limit van, és az árkategória dVGA-i nem sokkal erősebbek. Emellett könnyen kijöhet mostanában nem egy, csak 4 szálon futó játék. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekem ha választanom kellene a GTA és a többi játék közül (az elmúlt évekből), előbbit választanám, a régiek meg úgyis mindkét konfigon mennek.
-
törölt tag
Ezt írtad:
"Ha meg valaki azt gondolja, hogy 25 FPS mellett Ő élvezetesen játszik csak annyit tudok mondani, hogy egyszer próbálja ki 80-100 FPS-el és high grafon. "Ha úgy gondolja, hogy élvezetesen játszik, akkor bizony élvezetesen játszik. Ha utána meglátja a 80-100 FPS-t high grafikán, majd megszokja, akkor immár nem lesz neki előbbi élvezetes, mert nő az igényszintje.
-
sb
veterán
válasz
üzenetére
Egy-két részletben igazad van, ill. lehet, hogy én is pontatlanul fogalmaztam, de így egyben csúsztatásnak érzem. Elveszik a lényeg. Pontosítok:
1. Celeron G1810/20/40 proci 10k. Nem Pentium, de alig van órajelkülönbség.
2. A másik tényező, hogy én nem a mai napon elérhetőekről beszéltem. G3420-at újan, boltból 15k-ért vettem. G3220 akkor 12k volt. Az USD árfolyam most olyan amilyen... Kaverire viszont nem emlékszem olcsóbbra, inkább csak drágább modellekre régről is. FM2-ből szintén nem volt erős APU 25k alatt soha kb.
(Egyébként Pentium, akár G3258 is aprón ma is ugyanúgy 12-15k, de ezt csak zárójelben írom, merthogy mégsem új.)
3. A ram árak az egekben, ma sincs különbség, de mondjuk fél-egy éve 1866/2133 ramjó 1.5x annyiba került, mint egy 1333-as. +5-6k-val is simán számolhattál legalább. És akkor még mindig ott van a 3GB vs 4GB kérdése.
4. Nyilván FHD-ra kevésbé jó a 7750 is, de kisebb monitoron fullon is elvisz agyon sok mindent. De FHD-n is akár, nem low-on, hanem inkább mediumon. Nézhetsz relatíve friss tesztet is, egy 7770 visszavett graffal elvan FHD-n (már akinek nem 60fps kell) és a 7750 sokkal nem gyengébb. APU-khoz képest ég és föld a különbség.
5. A GTA IV valóban szenvedés lenne Pentiumon, de kb. fel is soroltad az összes játékot ami 4 magon mozdul csak meg érdemben. Minden más meg hasítani fog. Szintén vannak tesztek. A sokak által túlmisztifikált fizikai 4 magos APU-kat leveri egy Crysis-ban is egy Pentium. Akár erős vga mellett is, pedig az nagyon nem egy ilyen low cost konfig/cpu terepe lenne.
Szóval a "80% remekül fut, a GTA szarul" vs. "a GTA kicsit jobban, de még mindig szarul fut, a maradék 80% meg szintén szarul" közül lehet választani.A GTA meg olyan amilyen. (anno unlockolt Phenom II X4-el néztem és így kipróbáltam 2, 3, 4 maggal. Nagyon beindult 2 mag felett.
-
sb
veterán
Nálam G3420+7750 van. 15k+14k, bár utóbbi használtan volt ennyi. Újan azért többe került volna. Lap 11k. Ram a legolcsóbb 4GB.
FM1-ről váltottam.
Szóba jött FM2 (+ gyors DDR3, drágább lap) árban így még drágább lett volna a Pentiumnál.
Azóta van Kaveri, ami szintén drágább lenne.Játékteljesítményben pedig az (nem csúcs) FM1 volt X, egy csúcs FM2 lett volna 2X. Kaveri mondjuk ennél 10-20%-kal gyorsabb, az mondjuk 2.5X. A 7750 vga meg kb. 3.5-4X.
-
törölt tag
A 7600 és 7650k helyett inkább eleve egyetlen 7600k-t kellett volna kiadni ahogy azt korábban is tették a Richland, Trinityvel.
Mondjuk legalább látni, hogy 3+ éve egy helyben toporognak procierőben (és már akkor is csak a középkat. alját súrolták...). -
törölt tag
Most kíváncsiságból ránéztem, legolcsóbb Haswell Pentium 17 ezer, szóval nincs olyan, hogy 10-15k között. 7650K-t én sem vennék, mert egyelőre túlárazott, 7600 meg kb. 30 ezerbe kerül, 15-16K-ból (belekalkulálva a drágább ramot APU esetén) már kapsz némileg gyorsabb dVGA-t, csak egy ilyen konfiggal lowon, kis felbontáson sem fogsz játszani a GTAV-el (4 szálas minimum hardverigényt ígérnek), míg az APU-val valahogy menni fog.
-
Geller72
veterán
i3-as reklámanyagot olvashattunk..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Elég meglepő, hogy a DG. is szépen tette a dolgát, pedig legtöbbször csak a szívást lehet hallani vele kapcsolatban.
(#32) h1mpi Értelek, ha komolyan gémel valaki ezek a kis procik szóba sem kerülnek. De oda már egy pentium is kevés lesz... Mondjuk egy (rövid) dvga-s teszt jól jött volna még pluszba.
-
h1mpi
félisten
A HD4600 nálam is teljesített szolgálatot, amikor épp valami miatt 2-3 hétig nem volt Vga-m. Alap játékok mentek FHD-ban low grafon, de ez inkább kényszer megoldás, mint hosszú távú dolog. Viszont, ha meg van dvga, akkor nem ilyen cpu-t raknék bele, hanem intelt.
(#30) AxBattler: Gondolom azért, mert az emberek nagy része már FHD-t használ és nem is nagyon lehet kisebb felbontást kapni újonnan.
-
sb
veterán
Elég erős játékokkal is el lehet velük játszogatni, még ha low-on meg 1280-ban is.
Nem ezzel van a gond. Hanem, hogy van közel azonos árban sokkal jobb választás.- Ha nincs kereted és nem játszol (max azzal amit bír) akkor 10-15k-ból kapsz egy Pentiumot és kész. Cpu-ban bőven erős átlag célokra, az IGP is elvisz ezt-azt. Amit bír.
- Ha meg van rá 30-40k-d akkor egy APU+gyorsabb/több ram (4GB-ból a gpu-nak adsz 1GB-ot, marad 3GB, ami karcsú már Win alá kicsit), esetleg +drágább lap (amikor néztem akkor AMD alá normális, SATA3+USB3 lap drágább volt, mint Intel alá, ITX-ben hatványozottan, ha az is érdekes) helyett meg kijön a Pentium+dvga (régi 7750 pl kijött) belőle. Ami állva hagyja játék alatt az APU-t.
Szóval nem nagyon van mást értelme választani.
Ezen kívül én ITX-et építettem ahol még a fogyasztás, hűtés is érdekes volt. De ott is gyengébb az APU. Ezek után meg semmi előnye nem maradt.
-
AxBattler
félisten
+1
Minden tesztben 1080p-n tesztelik, és csodálkoznak, hogy nem kapnak élvezetes teljesítmény, de futtatnák le 720p-n, rögtön más lenne a helyzet. Ez van, a helyén kell kezelni.
-
MongolZ
addikt
Engem inkább az lep meg, hogy a G3460 mennyire gyengén muzsikál. Az esetek többségében sesreghajtó, míg egy pár tesztben nagyon durván elöl van.
-
h1mpi
félisten
Veled értek egyet. Ilyen Heroes3-ra vagy egy-két stratégia játékra kiváló, de egy Assasins Creed, vagy FC4 esetleg a GTA V, ami még a 200K-s dvga-kat is megizzasztja ne gondolja senki, hogy élvezhetően fog menni.
Ha meg valaki azt gondolja, hogy 25 FPS mellett Ő élvezetesen játszik csak annyit tudok mondani, hogy egyszer próbálja ki 80-100 FPS-el és high grafon. Természetesen nem azokat akarom megbántani, akiknek nem telik jobbra, de rühellik a konzolt, mert ott nincs más választási lehetőség. Csak akkor se gondolja, hogy az élvezetes, mert nem az. -
sb
veterán
Értem én. Épp erről beszélek, hogy ebben a szegmensben jók (már az első APU-juk óta), de ez a szegmens nem kellene, hogy létezzen.
Akkor is az volt amikor csere előtt voltam évekkel ezelőtt:
És akkor is arra jutottam, hogy ha budget gaming, akkor 25-30k-s proci (+drágább, több ram, táp, hűtés, stb... helyett) egy 10-15k-s Pentium és egy 15-20k-s dvga-val kb. 1.5-3x gyorsabb (játék)gépet kapsz.Négyszálas nextgen AAA+ címek majd nem fognak jól futni a Pentiumon... ahogy az APU gpu részén és a 15-20k-s dvga-n se, tehát erre meg nem érdemes alapozni.
-
h1mpi
félisten
Kimaradt a Szerintem. Miért ki szeret low grafon 25 fps mellet játszani? ÉS biztos vagyok, hogy van olyan szitu, amikor 10 FPS-re is beesik, akkor aztán kb. mozogni se tudsz rendesen.
Valami önkínzó szakkör tagjai? Akinek nincs pénze PC-re az vegyen egy konzolt és ott legalább tisztességesen megy.(#22) PuMbA: annak a régetnek (szerintem igen szűk), akinek ez bejön hát rajta vegye meg

-
PuMbA
titán
és h1mpi: Én nem haragszok, de ez még mindig jobb egy Xbox 360 szintél, ráadásul régebbi játékokkal Xboxon nem játszol FullHD-ben magas grafikán
Konzolon is alig van 30fps-nél több és előfordulnak fps esések. Árához képest ennél jobb grafikát nem tudsz kihozni szerintem az A8-7600-tól, de minden másban az Intel a nyerő, ezt nem tagadom 
-
AxBattler
félisten
Köszi a tesztet, nem hittem volna, hogy külön elemzést csináltok neki!

Azt kaptam, amit vártam, 15k-val olcsóbban hozza az A10-7850k teljesítményét, ez az igazi budget gamer APU! Persze újabb játékokkal inkább csak 1440p/medium-ban birkózik meg...Érdekes, hogy külföldi tesztekben nagyobb a különbség fogyasztásban az A10-hez képest. 65W-os cTDP-vel miért nem teszteltétek?
Az ár/érték miatt fanyalgókat is meg tudom érteni, de egy Penitum-nál mégiscsak jobb választás. Meg aztán az Intel-t alaplapban is meg kell fizetni, van kb. 7k árkülönbség, pedig szinte ugyanolyan felszereltséggel bírnak:
ga-h97m-hd3 vs. GA-F2A88XM-HD3 -
PuMbA
titán
-
Köszönöm a tesztet!

Nekem az a fura, hogy az A8-7600-hoz képest 2% csak az előre lépés CPU erőt tekintve, ugyanakkor teljesítmény/fogyasztásban már 20% romlás figyelhető meg. Ennyire romlik a hatékonyság 65W TDP felett Kaverinél?
Egy értelme van ennek a procinak, olcsóbb alternatívája az A10-7700K-nak.
-
sb
veterán
A dgpu-t is igénylik általában, ha értelmesen akar az ember játszani. Akkor meg az i3 köröket ver rá.
Régi játékhoz meg a Pentium is jó. Sőt, egyszálas teljesítmény miatt "régi" (értsd: még Crysis3 is ide tartozik) játékban még jobb is, mint az AMD.Sajnos nem látom megint hova lenne ez jó.
Ha meg nem kell a gpu erő akkor amiatt felesleges APU-t venni.Két szék között vannak.
Persze biztos vannak akinek épp ez a játékra épphogy elég, minden másra túl erős gpu a vágyuk, de én valahogy továbbra sem tudok azonosulni vele. -
oliba
őstag
Szoval kifutottak a regi procik amik helyere ugyanolyanok jottek. Es akkor ezek meg csak a tesztelt procik. Ott van meg a tobbi, amik tesztelve sincsenek, de pont ilyen gyorsak. Szoval, hamar nem tudnak gyors procit csinalni, akkor kidobnak 50db azonos teljesitmenyut mas neven, hogy az ember veletlen se tudja MIT vegyen es ebben a Nagy katyvaszban meg az eletkedve is elmegy a vasarlastol. Logikus
-
mcs
veterán
Előbb húzok le a budin 30 ezret, mint hogy egy ilyen procira pazarolnám.

-
hokuszla
senior tag
Látom ájemdé belehúzott a fejlesztésbe.
Már csak 116%-kal jobb egy i3 telj./fogyiban. XD -
oliba
őstag
8 tesztelt AMD proci van 10%-os teljesitmenykulonbsegbe. Ennek igy mi a bubanatos ertelme van amd reszerol? 1% 1 proci?
-
nubreed
nagyúr
Egy nagy előnye biztosan van ennek az APU-nak, hogy olcsó.
-
Komplikato
veterán
Újabb meggyőző teszt arról, hogy az AMD-nek NAGYON ki kéne adnia egy totál új architektúrát. Mert az nem szégyen, hogy a drágább i3 elveri ezeket a procikat, azért drágább, de amikor videó tömörítésben bealázza egy Pentium ... tuninggal meg MAJDNEM utoléri az ezer éves Phenom X4-et az szégyen!!!

-
PuMbA
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Játékra talán jobb lehet az A8-7600 a jövőben, ugyanis a programok követelni fogják a 4 magot (mint pl. FIFA 15 és még egy pár jelenlegi cím) és oda a G3440 már kevés lesz

-
Armagedown
őstag
Pont most jött szóba nálam a gépújitás, most már tudom, hogy milyet nem szabad venni, jó lesz nekem a G3440 is

-
PuMbA
titán
Tuningon kívül úgy látszik sok értelme nem lett ennek a processzornak. A két utolsó grafikon összefoglal mindent. Teljesítményben ott van, ahol a régi A8-7600 65W, cserébe többet fogyaszt 95W és ezt konfigurálni se lehet kisebbre

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Az Intel fanboyokon kívül, persze.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)