- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Kissé árnyalnám az általad írottakat. Egy bizonyos szinten valóban viszonylag egyszerű a személyiség alakulásának utánzása. Pár paraméter... A fejlettebb élőlényeknél azonban alapvető fontossága van tudatos döntések hosszú sorának.
(#120) hugo chávez: "Légyakrobatikával? Ne viccelj már!"
Nem viccelek. Szerintem a légy reptének irányítása bonyolultabb, mint egy helikopteré. Nem beszélve a térbeli tájékozódásról zárt helyeken.
"Épületen belül? Szerintem ez simán megoldható"
Aha, persze, "simán"... Majd szólj, ha sikerült!
"Ha "nem sokkal" előtte már üldözted, akkor a "felfokozott idegállapot" (magas hormonszint) miatt reagálhat így, amint érzékeli a mozgást, de, hogy különbséget tud tenni aközött, hogy azért álltál fel, mert megint üldözni akarod, vagy azért, mert mondjuk ki akarsz menni, azt nem igazán tudom elhinni"
Nem figyeltél. Ha ki akarok menni, akkor nem állok meg felállás után... Persze ez légyfajtára válogatja, vannak hülyébbek és okosabbak, bizonyos határok között.
Mint már írtam, szerintem a "kiértékelő idegsejt-csoportok" munkáját egy sima PC is el tudná végezni.
Attól függ... Mindenesetre ezt a légy az összes többi mellett tudja, igen kis aggyal.
"Egyrészt, a legyek szaglása sokkal jobb" [...]
Ezt nem tudom, de szerintem sokszor nem erről van szó. Az UV-s felvetés is érdekes, de szerintem egy megszáradt folt nem nagyon "világít". Itt olyan szituról van szó, hogy pl. van 1-2 légy a szobában, ami megtalál valami ehetőt, legyintenek egyet arra felé, mire elrepülnek, tesznek pár kört, aztán szépen visszarepülnek, láthatóan célzatosan.
Szerintem elég alapos voltam
Ha te robotikusnak látod a bogarakat, akkor nagyon nem vagy alapos... Főleg, ami a mai robotokat illeti. Sokkal-sokkal összetettebb az életük, viselkedésük.
A bogaras dolgot valóban rosszul tudtam.
"Hát, pedig engem meg igenis emlékeztetnek"
Mert nagyon felületesen nézed. Nem veszed észre azokat a kisebb-nagyobb finomságokat, amik elkülönítik az élő bogarakat a mi kezdetleges cuccainktól. Talán nem akarod észrevenni.
"és szerintem, ha nem is 3, de maximum pártíz mondatra le lehet szűkíteni a legtöbb ízeltlábú "élettevékenységét" (persze nyilván van jó pár kivétel is)."
Hát éppen ez az, hogy azért írtam 3-at, mert ha ennyire leszűkítjük, akkor lehet megfeleltetni egymásnak egy robotot és egy élő bogarat. Amúgy fogalmam sincs, minek kellett idézőjelbe tenni az "élettevékenység" szót... Szerinted azok nem is élőlények? Illetve, szerinted az ember is csak egy bonyolult robot?
-
hugo chávez
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest